Měla možnost si zahrát French Open. Clijstersová ale divokou kartu odmítla

17. 9. 2020, 10:48
Aktuality 9
Pořadatelé přeloženého French Open před pár dny oznámili seznam divokých karet pro hlavní soutěž a kvalifikaci a mezi držiteli volných vstupenek překvapivě chybí čtyřnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička Kim Clijstersová. Ukázalo se, že 37letá Belgičanka, která podruhé zkouší návrat mezi elitu, divokou kartu odmítla. Jaký k tomu měla důvod?
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Clijstersová po US Open 2012 podruhé ukončila tenisovou kariéru, ale letos v únoru v Dubaji se na kurty znovu vrátila. Poté absolvovala ještě menší podnik v Monterrey a po pauze grandslamové US Open. Zatím na výhru stále čeká, přestože dokázala sehrát vyrovnanou partii s Garbiñe Muguruzaovou, Johannou Kontaovou i Jekatěrinou Alexandrovovou.

Belgická veteránka se poté měla představit na právě probíhajícím turnaji v Římě a také na grandslamovém French Open, kde 27. září vypukne hlavní soutěž. Bývalá světová jednička se ale nakonec rozhodla zkrácené a přeložené antukové jaro vynechat a zatím neví, kdy se na kurty vrátí.

"Rozhodla jsem se příštích pár týdnů strávit s rodinou. New York (dějiště US Open) mi ukázal, jak moc jsem ve svém návratu pokročila a co ještě musím zlepšit. Ještě nevím, kde budu hrát příští turnaj, ale určitě vám dám brzy vědět. Teď se vrátím k tréninku a školním obědům," napsala čtyřnásobná grandslamová šampionka na sociální sítě.

Clijstersová se na French Open, které si zahrála celkem sedmkrát, objevila naposledy v roce 2011. Jejím maximem je finále z let 2001 a 2003, kdy v souboji o titul nestačila na Jennifer Capriatiovou a o dva roky později na krajanku Justine Heninovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
sojka1
uz neblbni.... ;-)
Reagovat
lukassb
V ruce to porad ma, o tom zadna. Chtelo by to akorat zhubnout. Divim se, ze je to zjevne takovej problem :0
Reagovat
blixa
Víš jak Belgičani dobře a rádi žerou ??!!!smilesmile
Reagovat
sojka1
kdysi jsem se divala na video z jejiho treningu, nic prevratneho, klasicka "skola", ale bylo neuveritelne, ze ona za tech asi 12 nebo kolik minut nezkazila balon, bud byla zmena zameru nebo kiks sparinga... :-)
Reagovat
Holahej
...je to dilema, věnovat se sobě, svému tenisu, zdvihat výkonnost, přinést money, přitom začíná školní rok, kluci jsou ještě malí, bez mámy rodina dobře funguje těžko...
Reagovat
ttopi
Kim je podle mě jedna z nejlepších hráček co se týče herního pojetí a koukatelnosti (myslím z té její TOP doby), byť těch velkých úspěchů nemá tolik jako jiné tenistky smile
Reagovat
tommr
vždyt získala 41 titulů a z toho 4 GS! Víc velkých úspěchů mělo v historii tenisu jen 13 hráček ... smile
Reagovat
ttopi
Proto to píšu. Je před ní 13 hráček, ale pro mě je Kim někde v TOP 5 dejme tomu.smile
Reagovat
smazaný uživatel
lebo chce travit viac casu s rodinou, to si ale mila pani Clijstersova mala ujasniť pred navratom k tenisu, bud chce ešte niečo zahrať a ako profesionalna hračka vie čo to obnaša alebo ma definitivne skončiť čooh nazoru som aj ja lebo iba zbytočne zabera divoke karty možno nejakej mladej hračke čo by na tom a tom turnaji mohla uhrať nejaky vysledok a nabrať skusenosti
nehovoriac ze pocas korona prerusenia sezony mala času až až
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist