Millman v Nur-Sultanu zdolal Tiafoea a zahraje si o první titul na okruhu ATP

31. 10. 2020, 13:31
Aktuality 6
ATP NUR-SULTAN - John Millman v kazašském Nur-Sultanu zdolal po obratu Američana Francese Tiafoea a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O premiérový titul se 31letý Australan utká s o rok starším Francouzem Adrianem Mannarinem.
John Millman (© AFP)

John Millman v Nur-Sultanu postoupil přes Fernanda Verdaska a Tommyho Paula, kterému utekl ze dvou mečbolů, do prvního letošního semifinále a v něm druhý den po sobě zvládl otočit nepříznivý vývoj. Američana Francese Tiafoea zdolal 3-6 6-4 6-4 a poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě. 

31letý Australan se dnes tak blízko porážce jako včera nedostal, ale opět prohrál první set a v rozhodující sadě musel dohánět manko brejku. Od stavu 0-3 ale získal šest ze sedmi her a o devět let mladšímu Tiafoeovi oplatil pětisetovou porážku z letošního US Open. Ve vzájemné bilanci se ujal vedení 3-2.

Do finále turnaje ATP se Millman dostal potřetí v kariéře, titul dosud nevybojoval. Na antuce v Budapešti 2018 prohrál s Italem Marcem Cecchinatem, na tvrdém povrchu v Tokiu 2019 nepřekvapil proti Novaku Djokovičovi.



O premiérový triumf si Millman zahraje s Adrianem Mannarinem (h2h 2-0), kterého zdolal ve třech setech loni v Tokiu i letos na Western & Southern Open v New Yorku.

32letý Francouz Mannarino v semifinále přehrál 7-5 6-2 finského mladíka Emila Ruusuvuoriho a bez ztráty setu postoupil do svého jubilejního 10. finále turnaje ATP. Dosud v nich slavil jediný triumf loni na trávě v Hertogenboschi.

Millman se letos může stát pátým tenistou, který vyhraje akci ATP po odvrácení alespoň jednoho mečbolu v průběhu turnaje. Předtím se to povedlo Jiřímu Veselému (Puné), Reillymu Opelkovi (Delray Beach), Novaku Djokovičovi (Dubaj) a minulý týden Ugu Humbertovi (Antverpy).

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 337.000 dolarů
sobotní výsledky (31. 10. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Millman (4-Austr.) - Tiafoe (USA) 3-6 6-4 6-4
Mannarino (Fr.) - Ruusuvuori (Fin.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
turista
Mlynáři mel!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně ať Mlynář nevyhraje titulsmile
Reagovat
com
od lucky lůzra, pres vyrazeni svetove jednicky az po titul smilesmilesmile
Reagovat
Frick
Odpočívej v pokoji, 007! smile
Reagovat
FulnekUltras
90 je už krásný věk smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
Franta se dobře složil, to je jak JV smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist