Monfils po 3. dávce očkování přišel o formu a nehraje. Mám po ní 'menší zdravotní potíže', oznámil

23. 2. 2022, 16:15
Aktuality 22
Po skvělém vstupu do sezony utrpěl Gaël Monfils na začátku února drtivou porážku a nyní se omluvil už ze čtvrté akce po sobě. Důvod? Menší zdravotní potíže, pravděpodobně po 3. dávce proti Covidu-19, oznámil zkušený Francouz. Zároveň doplnil, že svého rozhodnutí nechat se naočkovat nelituje.
Profily hráčů
Gaël Monfils (© AFP)

Gaël Monfils měl skvělý vstup do sezony, když bez ztráty sety ovládl turnaj ATP 250 v australském Adelaide a na Australian Open prohrál až ve čtvrtfinále po pětisetové bitvě s Matteem Berrettinim. 

Jenže po návratu do Evropy formu ztratil. Na oblíbeném domácím halovém turnaji v Montpellier utrpěl debakl s Mikaelem Ymerem a fanouškům se za předvedený výkon omlouval. "Vůbec nevím, co se mnou bylo. ale byl jsem úplně bez energie. Asi nikdy se mi nic podobného nestalo. Ale nevymlouvám se na to, soupeř hrál skvěle a vyhrát si zasloužil."

Následně se 35letý Francouz odhlásil z turnajů v Rotterdamu, Dauhá i Dubaji a včera oznámil, že nebude startovat ani příští týden v Davis Cupu proti Ekvádoru. A zároveň nastínil, proč nehraje.

"Chtěl bych vás informovat o důvodu nedávných odhlášek z turnajů. Mám teď nějaké menší zdravotní potíže (pravděpodobně po třetí dávce vakcíny) a na radu svého lékaře jsem se rozhodl dát si více času na odpočinek. Takže bohužel nebude hrát ani příští týden Davis Cup. Doufám, že se budu moct vrátit na turnajích ve Spojených státech amerických," uvedl na sociálních sítích 25. hráč světa.


Bývalá světová šestka Monfils by se rád vrátil na kurty v Indian Wells, kde první letošní turnaj série Masters 1000 začíná už za dva týdny. Následně se bude hrát podnik stejné kategorie v Miami.

"Moje zpráva byla aktualizací mého zdravotního stavu. Má slova neměla sloužit politickým účelům. Vůbec nelituju toho, že jsem se nechal naočkovat. Každý ať si dělá, co chce. Cítím se čím dál lépe a doufám, že na Indian Wells budu připravený," doplnil dnes Monfils.

Chardy po očkování nehraje už půl roku
Monfils není jediný tenistou, kterého ze hry vyřadilo očkování proti Covidu-19. Veřejně o problému promluvil například další pětatřicetiletý Francouz Jérémy Chardy, který nehraje už od loňského léta, tedy dlouhých šest měsíců.  

"Od chvíle, co jsem se nechal naočkovat, mám problém. Mám hodně problémů. Nemohu kvůli tomu trénovat, nemohu hrát. Nevím, co si o tom myslet. O vakcíně nemáme žádný přehled a jsou lidé, kteří mají podobné vedlejší účinky, jako já. Je to pro mě psychicky těžké, protože nevím, jak dlouho to bude trvat a kdy se na kurty vrátím," uvedl loni na podzim bývalý 25. hráč světa Chardy, který vinou pauzy vypadl z Top 100.

Problémy měli i další tenisté, ale přišli maximálně o jeden až dva turnaje a na okruh se vrátili. 

Očkování proti Covidu-19 podle tenisových asociací absolvovalo už 99 procent tenistů. Není mezi nimi jako jediný z členů současné Top 100 světová jednička Novak Djokovič, který vakcinaci dlouhodobě odmítá a už kvůli tomu přišel o Australian Open. A o další turnaje zřejmě přijde. Očkovat se nenechali ani Pierre-Hugues Herbert, Tennys Sandgren či Olivia Gadecká.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Rafaeoli25
Nezastavila ho devastujici zranění, tak snad ho nezastaví zrovna tohle sakra. Tak skvělý úvod do sezóny, parádní zápasy, kvůli tomuhle hráči mě tenis moc baví.
Reagovat
SwissMaestro
Opovažte se ty vakcíny někdo zpochybnit, hned z vás udělají šaška a hypochondra. Djoko ví proč to nechce.
Reagovat
peek
Takže prostá statistika nám říká, jak je vakcína neškodná. ATP v současnosti registruje 2230 hráčů, 96% je 2140 a pouhé dva z nich mají nějaké závažnější problémy. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pouze dva? Ty jsi ale vševědsmile
Reagovat
peek
Víš o dalších?
Reagovat
paddy
Cca 2 týdny zpět
Reagovat
paddy
Novak Djokovic is expected to be free to play at Wimbledon this summer despite being the only unvaccinated player in the men's top 100.

A spokesperson for the ATP, the governing body of the men's tour, has told The Times that 99 per cent of this elite singles group are now fully jabbed.

https://www.thetimes.co.uk/article/novak-djokovic-the-only-unvaccinated-player-in-mens-top-100-but-can-play-at-wimbledon-dv6xf36js
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bublina splaskla, prozatím.
Reagovat
SwissMaestro
Wimbledon byl jasný. US Open zatím nevypadá dobře. A FO uvidíme. Už teď je jasné, že na FO nebude hrát Federer a ani Murray. Je otázkou zda se nechají připravit i o Djoka. Rafa tam je sice králem ,ale zase tak zbožŇován ve Francii není.
Reagovat
mahycek
A Novakův konec zítra, Jyrka si na
něm pochutná. Bravo Jyrko, náramně jsi
to doservíroval s Bautistou Agutem.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Novaksmile Famozni zavěrsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zůstane klaunem - pokles výkonnosti, "menší zdravotní potíže" a na radu lékaře si dává pauzu (problémy nespecifikovány). Žádný benefit zatím nemá (teda kromě toho, že by mohl hrát, kde by chtěl, kdyby teda mohlsmile), ale toho, že se nechal potřetí bodnout, nelitujesmilesmile
PS: nemusíš se bát, tvoje vyznání nebude mít vliv na ničí politiku;)
Reagovat
George_Renel
Ve Francii asi maji speciální antitenis vacínu.
Horší by bylo, kdyby se mu po ní nepostavil.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, Elině se omlouvat za předvedený výkon, to by asi nestačilosmilesmile
Ale tak úbytek energie nebude znát jenom na kurtu...
Reagovat
Mony
A hned má Elina vymluvu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a není taky vopíchaná? Nešli tam společně? Píchání je nejlepší imunita, ale k tomu nikoho třetího nepotřebujousmile
Reagovat
Mony
Ať je vopichana nebo ne, na oboje se dá vymluvitsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to postelový ale často sportovci provádějí pro zlepšení výkonusmile Třeba v tom ale hraje roli ta indispozice Klaunasmile
Reagovat
Mony
Slavné veslařky Knapkove se na to ptali, jestli sportovcům pomáhá sex před závodem a ona odpověděla, že klukům asi ne ale holkám spíše ano
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, to má logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
A po druhej dávke naopak formu našiel, vyhral turnaj a mal dobré obdobie.

Z toho jednoznačne vyplýva, že za výkonnosťou vždy hľadaj 2-3 dávku očkovania.
Reagovat
Teo
Chardy by mohl vyprávět smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist