Muchová osmifinále dohrávala v bolestech. S favorizovanou Azarenkovou prohrála ve třech setech

8. 9. 2020, 01:55
Aktuality 60
US OPEN - Poslední česká zástupkyně na letošním US Open Karolína Muchová svou premiéru v osmifinále dohrávala v bolestech. Proti v New Yorku letos neporažené Viktorii Azarenkové vedla 1-0 na sety, ale nakonec s favorizovanou bývalou světovou jedničkou prohrála. Azarenková, která si čtvrtfinále grandslamů zahraje po více než čtyřech letech a ve Flushing Meadows poprvé od roku 2015, v dalším kole narazí na Elise Mertensovou.
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová do Flushing Meadows nedorazila ve vůbec dobré formě, ale v dějišti US Open, kde se předloni dočkala svého průlomového výsledku na hlavním okruhu, se velmi slušně rozehrála.

Na generálce Western & Southern Open, která byla letos kvůli koronaviru ze Cincinnati přesunuta do New Yorku, ve druhém kole statečně vzdorovala člence elitní desítky a pozdější finalistce Naomi Ósakaové a na US Open, kde se dočkala první letošní série alespoň dvou výher v řadě, si nečekaně vylepšila své maximum.

Nasazená Češka bez ztráty setu přehrála Venus Williamsovou a Annu Kalinskou, v nervy drásajícím utkání třetího kola odvrátila tři mečboly Sorany Cirsteaové a na třetí pokus se na americkém grandslamu probojovala do druhého týdne.

Další výhru už ale nepřidala. Dnes byla nad její síly rozjetá Viktoria Azarenková. S bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Muchová za dvě a půl hodiny prohrála 7-5 1-6 4-6.

"Byl to určitě dobrý a těžký zápas, bohužel pro mě s horším koncem. Ona hrála výborně, rychle a skoro bez chyb," řekla Muchová ve videokonferenci.

Azarenková, která letos ve Flushing Meadows senzačně triumfovala na zmíněné generálce a získala 21. kariérní titul, přičemž slavila první triumf od Sunshine Doublu v roce 2016 (Indian Wells + Miami), do utkání nevstoupila vůbec dobře. Zatímco Muchová byla solidní, Azarenková kupila nevynucené chyby, a dokonce Muchovou pustila do vedení 4-1 se dvěma brejky.

Poté se však herně výrazně zlepšila, ihned si jeden ze ztracených servisů vzala zpět a za stavu 4-5 ze svého pohledu nedovolila české tenistce set dopodávat, přestože čelila dvěma setbolům. Pak se ale vrátila do chybujícího módu a Muchová šla po hodině přece jen do vedení.

V úvodní hře druhé sady Muchová nevyužila brejkbol a na konci druhého gamu na kurtu nepříjemně upadla. "Natáhla jsem si při tom doklouznutí sval a zhoršovalo se to," popsala. Od té doby prohrála pět her v řadě a před třetí sadou se nechala ošetřit. Z útrob stadionu se vrátila s obvázaným levým stehenním svalem.

V obličeji Muchové se při výměnách objevovaly bolestivé grimasy, ale svěřenkyně kouče Davida Kotyzy bojovala. "Zranění mě ovlivňovalo v pohybu, měla jsem to v hlavě. Ona hrála výborně a bylo to pro mě těžký," uvedla Muchová.

Ve třetím setu ztratila skoro jedenáctiminutovou třetí hru rozhodující sady, ale získala brejk zpět a dokonce otčila na 3-2. Znovu přišla o servis s výborně hrající Azarenkovou, která neúnavně posílala míče podél lajn, na 3-4. Za stavu 3-5 odvrátila smečí první mečbol, o game později už po dvou a půl hodině hry kapitulovala.

"Byl to bláznivý a kvalitní zápas. Dobře jsem se bavila. Ona hrála neuvěřitelně. Doufám, že zápas potěšil i fanoušky, kteří ho sledovali," řekla Azarenková, jež natáhla svou aktuální neporazitelnost na devět zápasů.

Azarenková je mezi nejlepší osmičkou na grandslamu poprvé po mateřské pauze. Do čtvrtfinále se naposledy dostala před čtyřmi lety na Australian Open, v New Yorku na čtvrtfinálovou účast čekala pět let. Dvojnásobná finalistka amerického grandslamu bude o své první grandslamové semifinále od US Open 2013 usilovat v premiérovém souboji s Elise Mertensovou.

Mertensová po velmi dobrém výkonu přehrála dvakrát 6-3 domácí nasazenou dvojku a vítězku letošního Australian Open Sofii Keninovou, s níž oba předchozí souboje prohrála, a obhájila loňské čtvrtfinále. Proti Azarenkové zabojuje o vyrovnání svého grandslamového maxima, kterým je semifinále Australian Open 2018.

Druhou čtvrtfinálovou dvojici dolní poloviny pavouka utvořily Serena Williamsová a Cvetana Pironkovová, které se stejně jako Azarenková dokázaly vrátit po mateřské pauze. V horní polovině se zítra o semifinále poperou Jennifer Bradyová s Julií Putincevovou a Naomi Ósakaová se Shelby Rogersovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
pondělní výsledky (7. 9. 2020)
• Dvouhra ženy - osmifinále •
Azarenková (Běl.) - Muchová (20-ČR) 5-7 6-1 6-4
Mertensová (16-Belg.) - Keninová (2-USA) 6-3 6-3
S. Williamsová (3-USA) - Sakkariová (15-Řec.) 6-3 6-7(6) 6-3
Pironkovová (Bulh.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-7(5) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

60
Přidat komentář
freeteepek
Karolína by občas potřebovala udělat krok dva k base lajně. Pak by nemusela tak běhatsmile
Reagovat
darek.vrana
Tak jsem se těšil, že si ráno pustím na Eurosportu záznam a hle... Oni to nedávali. Hlavně, že tam celou noc běží záznam nějakých aut. Bych se pos.al. Tahle stanice je fakt úplně k ničemu.
Reagovat
freeteepek
Stanice ano. Pořiď si eurosportplayer. Stačí na měsíc, když se hraje USO nebo AO.
Reagovat
darek.vrana
Já vím. Ale už teď platím docela dost. Kromě toho na PC to není ono jako u televize.
Reagovat
lvicek
Presne tak. Francouzi na nas serou a reseni je jim nacpat jeste vic penez? To snad neni mozny...
Reagovat
slacker
Reseni je srat na nejaky jejich umele koupena prava a nechat to volne vysilat i ostatni kanaly.
Reagovat
George_Renel
O2TV Tenis má v ceně multidimenzi se všemi zápasy, které jsou pod kamerami. Tedy pouze 8 najednou, ale na turnaje mimo GS to bohatě stačí.
Reagovat
Krisboy
Škoda. Neviděl jsem, ale jak to tady čtu, Karolína se nemá za co stydět. Jestli VVV chytá starou formu, není co řešit.smile

Tím pro mě skončil ženský turnaj a můžu se plně koncentrovat na ty pecky, co jedou chlapci.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Krasny zapas, za mne. asi nej. na turnaji, ikdyz trochu skazen bolestmi Kaji.Prvni set byl opravdu tenisove neskutecny.
Na Kaju se divat, to je opravdu jak poslouchat Mozarta. Uplna fantazie. Ovsem stala proti bl kralovne a jen se trosku dotala ta mamka v hloub kurtu, mela Kaja hooodne prace a silene se nekdy musela napracovat. Krom toho matce nektere ty prohozy vychazely neskutecne.
Druhy set narusilo zraneni, no spise bolesti, ktere castecne prekonala az ve tretim setu.
Zklamany nejsem z prohry. To se mi zatim u Kaji nestalo, a nevim jestli se nekdy stane. Po prohre se spis tesim na to, kdy ji zase uvidim.:) Jeji hra vyvolava u mne ty nejlepsi pocity a radost z tenisu, jako sportu.
Jedine, co me behem zapasu tak nejak rozhazovalo, byly zabery na Kotyzu, nebot jsem si uvedomil, ze proste Mozarta nemuze trenovat Salieri...toz reknu to asi tak...(mozna pro nektere to bude znit silene), ale to ona tak max. muze trenovat jeho.
Nesrovnaval bych ji s Maky ani nahodou, to je jak srovnavat hrachovou polevku s delikatesou. Hlavne u Maky nevim jestli by se to dalo hrat jinak, aby vic tem zranenim unikat a jeste je to klacek. U Kaji to tam vidim, ale rozhodne ne s Kotyzou. (nemam nic proti nemu) Ale proste to nevidim. Pokud by Kaja byla vedena ve smeru Fedexe, tak si myslim, ze by dokazala se tem ruznym zranenim vyhnout, ale potrebuje jine vedeni. Jen nazor...
Ale ikdyz to nevyjde, nevadi. Sledovat jak hraje je vzdy zazitek...polska komentatorka (byvala hracka, sice nejake druhe stovky) se uplne rozplyvala blahem,...a nedivim se ji...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Toz nic, je to bitva Matek, tenhle GS, takze doufam, ze jim decko vypali rybnik:D Coz je hezke prani pro tp, bo jak to vyhraje Naomi, tak bude 10000 hejts komentu, a v google tp pujde zase trosku nahoru :D A ty prejicniky, aspon trefi slak:)

Ale spis to vypada na Matku z Minska. Hraje jak za casu, kdy to byla snad jedina hracka, o ktere se dalo rict, ze na hardu muze Williamsku i porazet, ne porazit, ale porazet...

Kaje moc dekuji:) Pekny turnaj. Viktoria hrala skvele, tak at se ji dari...podle mne se dostane do finale...ikdyz bych to pral vic te matce ze Sofie...ta Matka z IW mi leze tak max. na nervy:D
Reagovat
misa
Kotyza je nejlepší trenér v Česku, pod jeho vedením Kája ubrala něco ze svých krásných, ale neefektivních parádiček. Občas tady čtu sci-fi vize o tom, že by některou Češku měl trénovat někdo jako Fissette. Proč ne, když to někdo zaplatí :) Ale tím se nezříkám zahraničních trenérů. To vůbec. Největší úspěchy kariéry měla Lucka pod zahraničními kouči. Jen je mezi těmi s méně zvučnými jménemy (a levnějšími) potřeba pečlivě vybírat.

Federer má skvělý pohyb. To u Muchové není pravidlem, spíše v průběhu zápasů vadne. Zdá se mi moc těžká, ne že by byla tlustá, ale má takovou mohutnou postavu. Na TP udávají váhu 80 kg.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To mě nějaký den zpátky taky zarazilo, když mám při skoro 190cm 84kg. Tak holka se 180cm... jako vyloučené to není, jen překvapivé.
Pravda, že tam ale údaje vždycky nesedí. Třeba Fernandez tam podle toho má skoro o 10cm míň...
Reagovat
paddy
těžká vypadá, pracuje na fyzičce, takže problém tam bude
Reagovat
blixa
Je to dobře osvalená holka, ale 80 kilo ani náhodou. Tak 68-70 bych tipoval.
Reagovat
paddy
rád by sis ji potěžkal, pro kontrolu, viď smile
Reagovat
blixa
Tož proti potěžkání bych nic neměl ... smile
Reagovat
Krisboy
Ale já ano, ty starej prasáku smile
Reagovat
Esgalnor
Škoda, ale výsledek nad očekávání, Kája se dostává zpátky do formy, uvidíme, co antuka. Snad to zranění nebude nic vážného, v noci jsem se náhodou vzbudil zrovna když livescore ukazovalo MTO, ať to je OK.
Reagovat
misa
taky končí ve 4. kole. Stejně jako u Mušky je to na US Open její kariérní maximum. Turnaj začala výborným zápasem proti Wickmayer, s každým dalším zápasem šla bohužel její úroveň trochu dolů. Dnes se mi (herně) vůbec nelíbila, kazila zbytečné míče, přepadla ji opět nervozita. Pravděpodobný pavouk Azarenka/S. Williams/Osaka stejně nenabízel zrovna nadějné vyhlídky, to by musela hrát jako bohyně :)

Vyhrát grandslam je pro skoro každou hráčku zázrak a jí se to už povedlo. Třeba se zase někdy zadaří. Myslel jsem, že titul z AO zvládne lépe, ale tlak doléhá i na milovnici pejsků. Uvidíme, co nevyzpytatelný život přinese.

Mertens zahrála výborně, skoro nechybovala a využila dokonale chyby Soni.

Maruška & Sonička áe přesunují na antuku, nic moc nečekám, ale rád budu fandit smile
Reagovat
Aussie
Azarenka ale zaslouženě vyhrála. Na matku, na rozdíl od jiných, přespříliš zasloužile ale nevypadá - to by jí mohlo svědčit v příštích zápasech.
Reagovat
Fransoas
Těsně po boji nepostoupila.Je to škoda,ale předvedla několik solidních a bojovných zápasů.Spolu s Petrou došli nejdál z našich hráček.
Reagovat
turista
Škoda že obě naše holky nakonec prohrály.
Reagovat
Dobry-den
Od stavu 1:4* v prvním setu ji Vika po většinu zápasu přehrávala a zaslouženě vyhrála. Gratulka. smile

Více než prohra mi vadí skutečnost, že se Muška zase zdravotně rozpadá. Ta holka má pořád něco. ona snad nedokáže odehrát pořádně celý turnaj, aniž by se nezranila. smile Ach jo.
Reagovat
tommr
jj obávám se, že to chatrný zdraví nedovolí Karolíně dosáhnout na nějaký větší úspěchy ... smile
Reagovat
misa
Škoda, zdravotní problémy ji vytrvale kazí úsilí.
Reagovat
aligo
Stejné je to u markéty smile
Reagovat
aligo
Stejné je to u markéty smile
Reagovat
tommr
v prvním setu hrála Karolína překvapivě dobře. Na začátku druhýho setu se bohužel zranila a od tý doby byl zápas plně v režii Azarenky, která chytře využívala limitovanýho pohybu Karolíny a honila jí z rohu do rohu. I tak se Karolína bila statečně až do samýho konce a za dnešní výkon zaslouží pochvalu ... smile
Nezbývá než doufat, že to zranění není tak vážný, aby Karolíně zabránilo startovat na FO ...
Reagovat
Mac
azarenka prilis dobra...
ale aspon dustojna prohra...
Reagovat
turista
Nad zraněnou hráčkou se vyhrává snadno. Škoda že to pro Mušku dopadlo špatně. I přes zranění prohrála těsně.
Reagovat
misa
viděl jsem bohužel jen první set, podle skore bojovala statečně, 4. kolo je pro ni úspěch.
Reagovat
Blondie
Velký boj, ale Azarenka zaslouženě. Nicméně na Mušku čeká velká budoucnost a s letošním USO může být velmi spokojena.
Reagovat
misa
Muška ztrácí druhý set, Sofia podobně jako proti Cornet na přípravném turnaji tragická. Nevypadá to pro mě vůbec dobře.
Reagovat
misa
Belgičanka hraje výborně, naopak Sofia sbírá zbytečné chyby, takže 6-3.
Reagovat
misa
Vlastní servis odevzdaný za 71 vteřin.
Reagovat
misa
Sonička zase vypadá nešťastně, život je tvrdý, zvláště na tenisovém okruhu.
Reagovat
tommr
pro mě trochu překvapivá prohra, ale Mertensová byla dneska jasně lepší ...
Reagovat
misa
Není tak tvrdá, jak se zdálo v Austrálii :)
Reagovat
Mac
zatim docela dobre taky podava. myslim, ze ty ue azarenky jsou castecne diky tem muskovym pololiftum, zrejme to vysoko odskakuje a aza s tim ma problemy....
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka v prvom sete robila vsetko preto aby ho prehrala,dala najviac UE co som u nej videl za poslednych 5-6 zapasov. Ku koncu sa zlepsila takze myslim ze to nakoniec otoci,ale uz som moc unaveny takze to pozrem az zajtra ako to dopadlo.Kazdopadne ak ju Muchova neporazi dnes tak uz neviem,najhorsi vykon Azarenky za poslednu dobu
Reagovat
misa
7-5 pro Mušku, druhý set bude asi ještě těžší, snad vydrží síly.
Reagovat
Ela-fon-isi
První set je doma!
Reagovat
Mac
super
Reagovat
Dobry-den
Zajímavý 1. set, ale Vika začala postupně Mušku přehrávat, jakmile přestala dělat zbytečné chyby, není co řešit.
Reagovat
Dobry-den
Ale teď zase chyby přišly. smile
Reagovat
Mac
dobr dneska vraci muska, skoda tohohle gemu, chtelo to trochu pritlacit. dopodavat je osemetne...
Reagovat
misa
Krásný začátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka viac UE za 5 gemov ako za cely turnaj doteraz smile Ak to velmi rychlo neznizi a nezacne hrat svoju hru tak sa nestihne ani rozkukat a bude v sprche
Reagovat
Frick
Pojď Karolíno - dej toho mamahejkala.
Reagovat
lars
Muska nemuze chodit po kurtu , ale musi " litat " :)
Reagovat
Frick
Do piče s Eurosportem! smile
Reagovat
smazaný uživatel
Muchova jaka variabilita v uderoch smile Priznam sa ze moc ju nesledujem tak som prekvapeny ze takto hra
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
Davor1
Z češiek hrá najkrajší tenis, aj je najkrajšia :)
Reagovat
Mac
siniakova je hezci, ale s tim tenisem souhlas, pripomina mi trochu mandlikovou
Reagovat
Krisboy
Muška hraje fakt nejhezčí tenis. Z našich určitě a i na světové scéně se neztratí. Federer v sukních smile
Reagovat
turista
Tak nějak. A ještě s obouručným BH po čáře na způsob Djokoviče.
Reagovat
gigin
Toto jsem neviděl ani ve filmu :DD
Reagovat
Dobry-den
Tak jedem. smile Muška to ale bude mít těžký. Tipnu si vítězství Viky 6:4 6:3.
Reagovat
brixner
DI UŽ RADĚJI SPÁT A NESTRAŠsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist