Serena je po úspěšné odvetě proti Sakkariové ve čtvrtfinále US Open. V něm ji čeká souboj matek s Pironkovovou

7. 9. 2020, 20:47
Aktuality 44
US OPEN - Serena Williamsová před dvěma týdny ve Flushing Meadows nedopodávala zápas s Marií Sakkariovou, ale další porážku s řeckou jedničkou nepřipustila. V osmifinále US Open, které si zahrála už podevatenácté, v tom samém dějišti tentokrát ve třech setech zvítězila a posedmnácté prošla do čtvrtfinále domácího grandslamu. V něm šestinásobná šampionka narazí na další z tenisových matek Cvetanu Pironkovovou.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si po návratu z mateřské pauzy (březen 2018) již čtyřikrát zahrála finále grandslamů, v posledních dvou letech právě na US Open, ale stále na 24. grandslamový titul a vyrovnání rekordu Margaret Courtové čeká. Finálové prokletí přece jen částečně zlomila, když zkraje roku ovládla menší podnik v novozélandském Aucklandu.

Osmatřicetiletá Američanka po restartu sezony startovala v Lexingtonu i na přípravném turnaji právě v dějišti US Open, ale nedařilo se jí. Na domácím grandslamu vypadá v o něco lepší formě. Úvodními dvěma kola prošla bez ztráty setu, poté v souboji šampionek po obratu zdolala Sloane Stephensovou a dnes zvládla po setech 6-3 6-7(6) 6-3 i bitvu proti Marii Sakkariové.

Williamsové se tak podařilo řecké jedničce oplatit dva týdny starou porážku právě z Flushing Meadows, kam se pro letošek přesunul turnaj ze Cincinnati. Bývalá světová jednička v osmifinále Western & Southern Open podávala na vítězství, ale nezvládla to a nakonec ve třech setech prohrála.

"Samozřejmě jsem na to chvíli myslela, ale tady to byl úplně jiný zápas, tohle je grandslam. Snažila jsem se o každý míč bojovat. Ona hrála velmi dobře a byla agresivní. Věděla jsem, že takhle musím hrát taky," uvedla Williamsová.

I tentokrát Williamsová vyhrála úvodní dějství, přestože za stavu 2-2 čelila třem brejkbolům v řadě. Všechny hrozby nicméně zlikvidovala a vzápětí Sakkariové sebrala podání. Náskok si udržela a za 38 minut šla do vedení.

Ve druhé sadě nebyl hodně dlouho k vidění jediný brejkbol. Až ve dvanácté hře si Sakkariová vypracovala dvě možnosti stav utkání srovnat. Williamsová však byla opět nekompromisní a oba setboly s pomocí dělového servisu odvrátila. Další šance, celkem tři, přišly pro Sakkariovou v tie-breaku. Williamsové se sice podařilo aktivní hrou srovnat ze 4-6 na 6-6, ale při celkově pátém setbolu soupeřky už zkazila.

Williamsovou evidentně ztráta druhé sady na chvíli rozhodila, hned v úvodu rozhodujícího setu si totiž poprvé v utkání prohrála podání. Ze stavu 0-2 se však dokázala vyhrabat, zmobilozovala veškeré své síly a ve zbytku zápasu už houževnaté Sakkariové, která se mohla stát první řeckou čtvrtfinalistkou grandslamu v historii, povolila jediný game.

Šestinásobná šampionka Williamsová si na US Open odbývá svou jubilejní 20. účast. Nejhoršího výsledku se dočkala při své premiéře v roce 1998, kdy skončila ve třetím kole. Osmifinále si zahrála podevatenácté v řadě a posedmnácté prošla mezi osmičku nejlepších (podvanácté v řadě). Dnes zaznamenala svou jubilejní 100. výhru na centrálním dvorci Arthura Ashe, největším otevřeném kurtu bílého sportu, a celkově 105. výhru na domácím grandslamu, nikdo víc nemá.

Ve svém již 53. grandslamovém čtvrtfinále se v souboji tenisových matek utká s Cvetanou Pironkovovou. S bývalou 31. hráčkou světa vyhrála všechny čtyři předchozí souboje.

Pironkovová na US Open, kde hraje svůj první turnaj po více než tříleté mateřské pauze, pokračuje v pohádkovém návratu na kurty. Dvaatřicetiletá Bulharka sice dnes poprvé na turnaji ztratila set, když ve druhé sadě nevyužila mečbol a možnost dvakrát zápas dopodávat, nicméně Alizé Cornetovou i tak po téměř tříhodinové bitvě zdolala 6-4 6-7(5) 6-3 a poprvé v New Yorku postoupila do čtvrtfinále. Proti Williamsové zabojuje o vyrovnání svého grandslamového maxima (Wimbledon 2010).

"Je to naprosto neuvěřitelné. Vůbec nemůžu uvěřit, že jsem tady ve čtvrtfinále a hlavně, že jsem to dnes zvládla. Byla jsem tak vyčerpaná, ale snažila jsem se dál bojovat a vyplatilo se," uvedla v pozápasovém rozhovoru Pironkovová, která v posledních dnech bojuje se zraněním levého stehna.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici utvořily Viktoria Azarenková, která porazila Karolínu Muchovou, a Elise Mertensová. V horní polovině se zítra o semifinále poperou Jennifer Bradyová s Julií Putincevovou a Naomi Ósakaová se Shelby Rogersovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
pondělní výsledky (7. 9. 2020)
• Dvouhra ženy - osmifinále •
S. Williamsová (3-USA) - Sakkariová (15-Řec.) 6-3 6-7(6) 6-3
Mertensová (16-Belg.) - Keninová (2-USA) 6-3 6-3
Azarenková (Běl.) - Muchová (20-ČR) 5-7 6-1 6-4
Pironkovová (Bulh.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-7(5) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Mayo
Výborne Serča a Vikča smile
Reagovat
brixner
Přídu vod sousedky, ta mě hned ve dveřích čapla za volátko a prej "Vopovaž se zase mlejt vo tenise!", no, tovíže sem se zalek a radši teda takticky držel zobák, což vona nakonec vocenila pěknou voňavou pečínkou, páč sem si jí už pěkně vytrénoval a vona teda už ví, že bílkoviny sou zapotřebí, jináč prostě zvadnu jak lilie, což mi na pověsti nepřidá, to dá rozum. Způsobně sem se najed, vrazil lepáka jejímu sedmiletýmu harantovi, páč mi zas čórnul dvě hábéčka z krabičky s teorií, že přestávat hulit se má postupně a von tedy začal na dvou kusech, vobjal sem sousedku a poděkoval, že to neska bylo na oře a já moh aspoň v duchu fandit Sekkerce a moc se u toho nezadejchat, což mi dovolilo jít domu rychlejšim krokem než vobvykle, vodemknu svejch šest zámků na dveřích, radostně nakopnu Čendu a todle všechno jen proto, aby mi muj Dell voznámil, že matka vyhrálasmile Furt řikam, že todlencto je divnej turnaj a je lepší se na to nekoukat. Už mam zas nervysmile
Reagovat
Fransoas
Nepochybně návrat Bulharky po tak dlouhé době je pro ní snovej.Akorát je smůla,že narazí na " úžasnou " velematku a asi jí i bude limitovat zranění.Proti takovému kolosu nebude tedy mít moc šancí.
Reagovat
tmora
Pironkova, na to ze je po mateřský, 3 roky nehrála na okruhu a hned se vrátí do hlavní soutěže, čtvrtfinále se Serenou - klobouk dolu! Nedovedu si představit třeba Šafinu, ze by se takhle vrátila za 2 roky..
Reagovat
FulnekUltras
bych to čf Pironky s Kongem viděl pozitivně (stačí vzpomenout Bobinu - jen silou koneckonců vymlátit bachyni ani nejde). Teď ve třetím setu už to vypadalo líp, ale pozítří uvidíme, do jaké míry bude noha Cvetanku limitovat. V hlavě jí plně věřím.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Víte co řekne na kurtu Velkomatka Cvětě?
Ráda tě tu vidím! smile
Když vyhraje Kornout, tak to tak zábavné nebude.
Reagovat
sojka1
jsem ta uplne posledni, ktera by chtela holky nejak dehonestovat, ale presla jsem na Pironkovou s Alize, Pironkovou vidim po pauze prvne, no, jak bych to jen rekla.... proste Serca si jiste potesene brouka nejakou hodne veselou pisnicku...
Reagovat
FulnekUltras
Cvetku ta noha teď bohužel bolí mnohem víc než Alizé...
Reagovat
paddy
poklidný a poučný rozhovor s odborníkem o evoluci na naší planetě

Jaroslav Flegr - parazitolog

zábavnější verze
Show Jana Krause
https://www.youtube.com/watch?v=4mU34_FBfBQ

serióznější verze
rozhovor pro Reflex
https://www.youtube.com/watch?v=60kuUDoz7LI
Reagovat
FulnekUltras
expert na strašánie... smile
Reagovat
FulnekUltras
už od pohledu ;-)))
Reagovat
rybicka
... jak už mnozí vědci bývají. Albert Einstein také nevypadal zcela standardně.
Reagovat
PetaM
Bububu, pokud se bojíte - zabijte se. Aspoň neumřete na Covid. A o to tady přece jde ...
Reagovat
Fandina
smile
Reagovat
gigin
Nejhorší je, že ti berou svobodu. Přikazují. A skončí to, až nějaká piča řekne, je konec.
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))))))))))))))))))
Reagovat
baba
gigin-co to meleš o tom, že ti berou svobodu!!! Jestli máš pocit, že rouška přes pusu v uzavřených prostorech je taková oběť , tak bych v tvém případě doporučila náplast. Stejně si za své výrazivo / pí../ nic jiného nezasloužíš.
Reagovat
gigin
Koblihu?
Reagovat
Dobry-den
Od Sakkariové to byl poměrně ustrašený výkon. Přitom bych čekal, že se Serenky po jejich předchozím zápase nebude tolik bát. Ta ale dneska hrála o něco líp než minule, běhala tam jak laňka. smile
Pironkova nebo Cornet jsou pro Serenku v podstatě volný los do semifinále. smile Čtyřiadvacítka je zase o krok blíž. Není tam už moc hráček, které by ji mohly porazit. Azarenka nebo Osaka jí to můžou solidárně pustit. Možná Soňa by mohla mít šanci. smile
Reagovat
jirkaS
to zařídil Biden, Serena musí
vyhrát smile
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/joe-biden-usa-zarovka-thomas-edison-lewis-howard-latimer.A200907_092845_zahranicni_wass
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Biden...
Ale pravda, že Edison byl příživník. Patenty si přisvojoval bez okolků. Tesla byl jiná třída.
Reagovat
FulnekUltras
na Gatese v příživě nemá ani omylem
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Fandina
Máš to pomotané, respektive nevíš co je příživa. A nemusíš mi to začít vysvětlovat. Stejně jsi mimo.
Reagovat
Fandina
Respektive na argumenty typu manstream a podobně nejsem zvědavá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O průběhu zápasu vypovídal poslední míč - Sekkerka si prostě tolik nevěřila, bála se do toho jít, k tomu se přidala nejistota na servisu, i přes převahu v počtu es, a Velkomatka toho využila.
Při tomto pohledu na zápas byla Serena o něco málo lepší. Doufám, že příští soupeřka se už nezaleknesmile
Reagovat
FulnekUltras
Cvetanko, musíš...

jinak zajímavé H2H Naomi-Shelby (0:3), ale vyvěsit krakatici za chapadla bude mnohem důležitější
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš?

Serena je ženský GOAT a hotovo, dneska to ukázala opět a zase.

Tečka dvacet
Reagovat
FulnekUltras
pro mě rokem 2010 skončila

všechno ostatní je už jen čím dál víc zasmrádající globalistický blivajz smile
Reagovat
smazaný uživatel
ale je to velmi dobra bojovnicka,napoly magor,ale to aj Novak,Rafa aj Federer,k tomu to patri,normalny bol Berdych a kde to dotiahol?(v porovnani z vyse spomenutymi)
Reagovat
Nenela
I kdyz Serenu, nemam rada a nepreju ji dalsi vyhry a vubec uz chci, aby skoncila, tak uznavam, ze je nejlepsi tenistkou vsech dob. Bez debat, tecka.
Reagovat
FulnekUltras
až se provalí, co vše kolem ní posledních deset let kryla WADA, bude to zajímavější než celá kovidmánie smile

chápavějším jen stručně připomenu armstrongovsky "věrohodnou" dominanci SW v roce 2012, potom značné výkyvy herního projevu, podezřelé "kolapsy", poporodní problémy, plus její driblink před servem ve "slabých" chvílích, "normálně" a třeba dnes - když připočtu vnější fyziologické změny (dnes vzorně oholena) smrdí to přes oceán až sem smile
Reagovat
Fandina
Že tě to baví, tyhle kecy. Každému je nějaká wada ukradená.
Reagovat
FulnekUltras
naštěstí ještě ne úplně všem
Reagovat
FulnekUltras
a to ani nemluvím o jejím chování, hereckých výstupech a "black fair play" - absolutní dno, lidský odpad, hnůj a historická ostuda ženského tenisu smile

zdá se, že hodně lidí má zatraceně krátkou paměť, anebo celkem zrůdně posunutý práh morální tolerance - a zřejmě jen naprostou náhodou ;-))) jde převážně o voliče "demokratických" stran smile
Reagovat
Fandina
Absolutní hnůj je tvoje působení tady a tyhle kecy. Divím se, že už si dávno nedostal ban.
Reagovat
FulnekUltras
dědictví "komunismu" v sobě teda nezapřeš
Reagovat
Fandina
Chápeš vůbec, jak jsi lidsky ubohý, za řeči které tady vedeš a je jedno proti komu. Prostě je to lidské dno, o čem mluvíš. Ubohost, co dovedeš ze sebe vyplodit.
Reagovat
FulnekUltras
děkuji za názor
Reagovat
Fandina
Na tvém místě bych neděkovala, ale zalezla někam hodně hluboko a zpytovala svědomí. Chápeš vůbec, jak se chováš?
Reagovat
FulnekUltras
v atletice, kde přece jenom nekoluje tolik peněz, by tahle nabubřelá kreatura měla už dávno doživotní distanc smile
Reagovat
smazaný uživatel
este som zabudol na Murraya,tam to je na chocholouska,ale teraz co sa skludnil,je mi ohromne sympaticky,nech mu to vydrzi
Reagovat
smazaný uživatel
vlastne som mu zacal fandit.ked uz to ma za sebou:)
Reagovat
FulnekUltras
já mu hlavně fandím, aby po tenise mohl ještě normálně chodit smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist