Muchová stále léčí zraněný sval z US Open. Přípravu na Paříž musela odložit

17. 9. 2020, 19:31
Aktuality 9
Karolínu Muchovou stále omezuje v tréninku zraněný stehenní sval z US Open. Světová šestadvacítka po návratu z New Yorku ještě nezačala s přípravou na antuce, ale doufá, že pařížské Roland Garros stihne.
Profily hráčů
Karolína Muchová

Muchová se zranila minulé pondělí v prohraném osmifinále US Open s pozdější finalistkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska."Měla jsem trošku trhlinku ve svalu, v přitahovači na levé noze," uvedla Muchová, co odhalilo vyšetření.

Od pondělí chtěla začít s přípravou na Roland Garros, ale stále nemůže. "Chce to nějaký čas. Myslela jsem si, že to bude lepší, než je. Pořád rehabilituju," řekla Muchová. S nadějí vyhlíží návrat na kurt. "Doufám, že to bude snad zítra, pozítří, popozítří už dobrý a budu se moct konečně sklouznout a připravit na Paříž."

Na Roland Garros, které bylo kvůli koronaviru přesunuto z května a začne v neděli 27. září, se těší. "Proto je mi trošku líto, že příprava není stoprocentní. Nejdůležitější teď je, aby mě noha přestala bolet a abych vůbec mohla odletět," uvedla čtyřiadvacetiletá hráčka.

Po krátkém odpočinku alespoň udržuje horní část těla a chystala se na rotoped. "Abych z toho nevypadla," řekla loňská čtvrtfinalistka Wimbledonu. "Začnu snad už brzy hrát z místa. Doufám, že sval nebudu cítit."

Alespoň si po návratu z New Yorku, kde absolvovala dva turnaje a strávila měsíc v tzv. bublině zavřená mezi hotelem a kurty, vydechla. "Že nemám na sobě celý den roušku. To bylo příjemný. Jo a vyjít ven, jít na kafe, jít do restaurace, to bylo po čtyřech týdnech příjemný. Byl to delší čas, co jsme byli zavřeni," řekla.

Svěřenkyně kouče Davida Kotyzy je stejně jako Karolína Plíšková tváří nového turnaje WTA, který se uskuteční v říjnu v Ostravě. "Jsem ráda, že mě a Káju vybrali. Asi jsem ještě tváří turnaje nebyla, ale není nic extra, že jsme na billboardech."

Akci pořádá i její osobní manažer Tomáš Petera. Už spolu probírali, co je z pohledu hráček potřeba. "Ptal se mě, jak to v New Yorku v bublině vypadalo. Jak se o nás starali. Myslím, že to pro nás v Ostravě bude fajn," řekla Muchová.

Ostravský turnaj je náhradou za jednu z akcí v Asii, které se neuskuteční kvůli koronaviru. Muchová vítá, že na konci sezony nebude muset cestovat daleko. "To je jeden z pozitivních důsledků téhle doby. Myslím si, že víc hráček ocení, že Čínu letos vynecháme. Navíc nás čeká turnaj doma, což je paráda."

Dobrou zprávou pro tenistky je, že by se v Ostravě mělo hrát i s fanoušky. "To je plus," uvedla Muchová a poukázala na atmosféru, která ve vítkovické hale bývá při fedcupových zápasech. "Lidé tady mají tenis rádi a užívají si ho. Dobře pro ně i pro nás."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
obávám se, že pro Karolínu letošní sezóna skončila ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jaj :(
Reagovat
sojka1
snad bude v poradku a bude "zdobit" ... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
snad...:)
porad mam v hlave ten mentalni navyk, ze jako RG, dobre nevadi, vzdyt preci potom je Wimbledon, a tam uz na trave bude perlit:)
Jenze neni konec jara, ale konec leta...a po RG uz zadny Wimbledon nebude. Zvlastni stav.
Reagovat
sojka1
chapu, ale me uz nic neprekvapi, je potreba se smirit s tim, ze po (na) RG bude proste snezit... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen aby uz nesnezilo zlute listi a na RG nebudou muset hracky/ci fasovat na kazdy zapas teplakovou soupravicku:)

Celkem by me zajimalo, jak bude vypadat program zapasu, v kolik jako budou zacinat hrat...v obdobi, kdy se to normalne hraje, je preci jen ten den delsi, no a ted se nam tak nejak ten den drsne zkracuje. Vetsinou v tech prvnich kolech bylo plno zapasu nedokonceno...na te cihle kazda hodina dobra, jsou to vzdycky maratony.

Hele sojecko, takhle jsem se te chtel zeptat, jak uz jsme u te antuky. Uz vim, ze prani ponozek je narocne:) Ale rekni mi, ty sledujes na antuce ty zapasy cele?:)

Ja se musim priznat, ze casto na cihle naskakuji az na zaverecne sety...zele zapasy pouze na Golden Swingu, hraje se to v noci naseh ocasu, dobre se u toho usina:)
Reagovat
sojka1
no ja si s Frantikama zadne iluze nedelam, asi nas ceka solidni fraska.... jinak na cihle take dost tekam.... a kdyz se mi opticky zda, ze se hraje "tuzka", predstavim si to prakticky... vcetne prani ponozek a hned mam zase tu pokoru.... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
tak snad se neroztekame az tak, ze ani do toho finale nedorazime. Drme si palce, at to nejak zvladnem - s pokorou urcite mame vetsi sanci dojit dal nez do druheho kola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist