Muchová ukončila sezonu, chce doléčit zraněný břišní sval

30. 9. 2021, 15:37
Aktuality 8
Karolína Muchová ukončila letošní sezonu. Semifinalistka Australian Open potřebuje doléčit břišní sval, s kterým má opakované problémy. Manažer šestadvacáté hráčky světa Tomáš Petera to uvedl pro webový portál iDNES.cz.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© AFP)

Pětadvacetiletá Muchová si natrhla břišní sval cestou do semifinále únorového grandslamu v Melbourne. Léčila se dva měsíce a teprve před antukovým Roland Garros začala pořádně podávat. Dobře se cítila až na trávě ve Wimbledonu a hned v Londýně došla do čtvrtfinále. Břišní sval se ozval znovu v Cincinnati a na US Open i proto vypadla hned v 1. kole.

"Nechceme se v tom potácet i v dalším roce. Především se potřebuje doléčit. Kája skoro polovinu sezony nehrála. Tohle se na její úrovni nesmí opakovat," řekl Petera. Muchová proto nepoletí na velký turnaj okruhu WTA do Indian Wells a nebude ani k dispozici kapitánovi Petru Pálovi pro případnou nominaci do českého týmu v boji o Pohár Billie Jean Kingové v Praze.

Olomoucká rodačka Muchová odehrála letos jen jedenáct turnajů s bilancí 19-9. Vedle úspěchu v Melbourne a Wimbledonu si ještě zahrála čtvrtfinále v Madridu a na Gippsland Trophy. Poprvé se vyhoupla i do světové dvacítky - v květnu byla na tři týdny devatenáctá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
vojta91
Skoda, podobne jako skoda ze Muška nejela místo Vondrousove na olympiádu
Reagovat
Mantra
a?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale trvalo to...
Reagovat
tommr
rozumné rozhodnutí. Pokud se chce udržet v širší špičce i do budoucna tak se prostě musí nejdřív stoprocentně uzdravit ...
Reagovat
Frick
Zítra na ČT bude otevírat svou 13. komnatu...

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-13-komnata/221562210800011-13-komnata-lucie-safarove/

Úspěšná tenistka se musela v průběhu své kariéry potýkat s velkým množstvím zdravotních problémů a hrozilo jí předčasné ukončení sportovní dráhy i trvalé následky. Příběhem provází Markéta Kosová.
Reagovat
misa
Šafinka smile
Reagovat
com
smile pápá
Reagovat
Pavol
Už som sa bál že prehráš s Pŕhľavom. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist