Murrayho stále trápí zranění. Na kurty se možná vrátí až na trávě

14. 2. 2020, 09:07
Aktuality 25
Andy Murray kvůli problémům s tříslem a následným potížím s kyčlí pořád ještě neodstartoval letošní sezonu. Bývalý první hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion po Australian Open nejspíše přijde i o březnová Masters, vynechá antukové jaro a na kurty se s největší pravděpodobností vrátí až v červnu na trávě.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray měl původně v plánu po loňském Australian Open ukončit kariéru, ale druhá operace kyčle, při níž dostal kovovou náhradu, mu umožnila pokračovat. Na kurty se vrátil v srpnu a na konci října v hale v Antverpách vybojoval titul. Poté ještě reprezentoval Velkou Británii na finálovém turnaji Davisova poháru, kvůli zranění třísla však nastoupil k jedinému zápasu.

Od té doby se na turnajích neukázal. Důvodem jsou problémy s kyčlí, kvůli nimž musel vynechat úvodní grandslam sezony Australian Open a halové podniky v Montpellieru a Rotterdamu.

Není jisté, kdy se bývalá světová jednička a v současnosti až 128. hráč světa na kurty vrátí. Nejprve se spekulovalo, že by se trojnásobný grandslamový šampion mohl představit na březnovém Masters v Miami, jenže tam by se svým žebříčkem musel do kvalifikace. Pořadatelé zatím nezveřejnili žádnou zprávu, že by Britovi udělili divokou kartu do hlavní soutěže.

Antukové jaro 32letý rodák z Dunblane nejspíše vynechá, jelikož zápasy na nejpomalejším povrchu bývají často velmi náročné.

Podle britských médií Murray směřuje svůj návrat na trávu. Pokud je tomu skutečně tak, uvidíme Brita na kurtech nejspíše až v červnu, předtím by se možná mohl objevit na některém z challengerů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Marduch
Vydrit si alespoň na chvíli No.1 v konkurenci Big3, za to se holt platí vysoká cena..
Reagovat
RF46
Skoda, mam ho fakt rad a navic mi pripomina A.J.Rimmera, vesmirneho dobrodruha.
Reagovat
Nola
to ma tazke, on uz nic nemusi, ale moze este stale nieco dokazat, ak by bol v plnej sile, tak niektori mladici, by si ani neskrtli, chyba, najlepsia obrana na okruhu, to by sa aj Medvedik s d Artagnanom obzerali kam, ze im to Andy zahra, Sasha by dostaval vratenu kazdu lopticku a Dom by to mozno mlatil z kazdej strany, kym by ho Sir Andy neprinutil chybovat, Andy bol vzdy taka istota, ze odstreli akehokolvek utocneho hraca, vzdy bol na mojej stupnici fandenia medzi B4 posledny, ale dnes sklanam hlavu nad jeho umom, znicit akukolvek ofenzivnu aktivitu - dokonalost sama, tenis nie je o vitaznych loptickach, omyl milovnici utocneho tenisu, v tenise plati, vratit kazdu lopticku na superovu polku kurtu
Reagovat
FulnekUltras
příroda už si s tím poradí - jak u nás tak rádi říkají údajně nesmírně perspektivní mladí lidé na adresu pana prezidenta
Reagovat
Kozoroh
Buď tento rok nebo příští Andy oznámí konec kariéry, dle mého odhadu. Neočekávám, že bude mít motivaci se déle trápit.
Reagovat
Patik
Myslím si že tu už nejde o návrat vyhrávať veľké tituly..tu už ide viacmenej o to nevzdať sa len tak toho čo je obrovskou súčasťou jeho života..má šancu možno niekde v Eastbourne alebo keď prižmúrim oči tak v Queense..ale Wimbledon i keď by som si to prial je to nemožné ale Andy presvedč ma o opaku.
Reagovat
svetova.dvojka
Je mi ho líto , že nemůže hrát.
Reagovat
Mayo
Možno by sa už nemal vrátiť vôbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko usilia to stálo vrátit sa.

Nasledne vyhral turnaj v Antverpách po skalpe Wawrinku a dokázal, aký kaliber to je. Už už sa zdalo, ze navrat na top priečky bude predsa len možný a potom dalsia podpasovka. Velka skoda, ze po 30ke zlumpovali Murrayho zranenia. V tomto má Federer s Djokovicom enormné stastie, ze odohrali kariéru v podstate zdraví.
Reagovat
turista
Klobouk dolů před tím co Sir Andy dokázal po operaci kyčle. Vrátit se a ještě vyhrát loni na podzim titul v Antverpách je úžasná věc.
Reagovat
Krisboy
Byl by frajer, kdyby se rozloučil s kariérou titulem z Wimblu (jako tenkrát GOAT na US Open) a Nol3 s Fedexem by utřeli ústa :)
Reagovat
turista
Já myslím, že už ne Nol 3, ale 2.
Reagovat
Krisboy
Chudák Laver :(
Reagovat
turista
Lavera nezpochybňuji. Měl jsem za to, že máš na mysli Nadala jako No2.
Reagovat
turista
A pokud vezmeme v úvahu období před Open érou tak je tu ještě neskutečně skvělý Ken Rosewall.
Reagovat
Mayo
Čoskoro už bude No1e.
Reagovat
turista
277 týdnů!
Reagovat
Mayo
A bude hůř.
Reagovat
Andrew89
už to zabal...zbytečně se trápíš...
Reagovat
sojka1
myslim, ze on se vubec netrapi, on se takhle zvracene :-)) bavi... v jeho pripade prece navrat neni nejaka existencni nebo karierni "nutnost", je to jen moznost.... :-)
Reagovat
Krisboy
Andy má údajně hodně silný smysl pro černý humor, tak je to docela možné :D
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
Mayo
Kto vie čo na čierny humor vraví Serena.
Reagovat
Krisboy
Čo na to vraví Serena? Že je Matka a všichni jí ubližují.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist