Musetti v Indii zdolal Vukice a má první letošní výhru

2. 2. 2022, 15:47
Aktuality 1
ATP PÚNE - 19letý Lorenzo Musetti na podniku ATP 250 v Púne zdolal ve třech setech Australana Aleksandara Vukice a na třetí pokus se dočkal první letošní výhry. Ve svém prvním čtvrtfinále od loňského června, kdy na French Open naposledy vyhrál dva zápasy po sobě, se druhý nasazený Ital utká s Polákem Majchrzakem (h2h 0-0).
Lorenzo Musetti (© AFP)

Lorenzo Musetti se loni dostal do semifinále turnajů v Acapulku a v Lyonu a v osmifinále French Open vedl 2-0 nad světovou jedničkou a pozdějším šampionem Novakem Djokovičem. Vedení ale neudržel a od té doby vyhrál jen šest zápasů a ani jednou nevyhrál dva duely po sobě. 

19letý Ital pokračoval v trápení i v úvodu nové sezony, když první kolo nepřešel v Adelaide ani na Australian Open. První letošní výhru si připsal až dnes v indickém Púne, kde zdolal 7-6 3-6 6-3 Australana Aleksandara Vukice.

O postup do semifinále se 66. hráč světa Musetti, který v Indii plní roli nasazené dvojky, utká s v prvním vzájemném duelu s Polákem Kamilem Majchrzakem.

Joao Sousa zdolal 4-6 6-3 7-6 třetího nasazeného Itala Gianlucu Magera a poprvé od září 2019 postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm portugalský tenista vyzve Němce Daniela Altmaiera (h2h 0-0).



Zítra budou o postup do čtvrtfinále usilovat také čeští tenisté Jiří Veselý, který z pozice nasazené čtyřky obhajuje titul z roku 2020, a kvalifikant Vít Kopřiva.

Veselý dnes vstoupil vítězně do čtyřhry, v prvním společném zápase s Rakušanem Alexanderem Erlerem zdolali 7-6 6-4 francouzský pár Grenier/Halys.

Nasazenou jedničkou je Rus Aslan Karacev, kterého zítra čeká souboj se Švédem Eliasem Ymerem.

• ATP 250 PÚNE •
Indie, tv. povrch, 430.530 dolarů
středeční výsledky (02. 02. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Musetti (2-It.) - Vukic (Austr.) 7-6(3) 3-6 6-3
Altmaier (5-Něm.) - Albot (Mold.) 3-6 6-4 6-4
Majchrzak (Pol.) - Halys (Fr.) 6-3 7-6(7)
J. Sousa (Portug.) - Mager (It.) 4-6 6-3 7-6(4)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Veselý/Erler (ČR/Rak.) - Halys/Grenier (Fr.) 7-6(10) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Vukic venku... to je teprve upset... si na toho Musettiho asi posvitime:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist