Nadal bude mimo hru šest až osm týdnů, potvrdilo další vyšetření v Barceloně

27. 1. 2023, 06:57
Aktuality 8
Rafael Nadal po vyšetření zraněného kyčelního svalu potvrdil, že nebude moci hrát šest až osm týdnů. Zranění si grandslamový rekordman přivodil v minulém týdnu během utkání 2. kola Australian Open s Američanem Mackenziem McDonaldem. I kvůli zdravotním problémům podlehl nejvýše nasazený hráč ve třech setech a přišel o šanci obhájit v Melbourne titul.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Dnes jsem podstoupil vyšetření na klinice v Barceloně. Potvrdilo nález z Melbourne i dobu léčení. Další kontrola mě čeká za tři týdny,” uvedl šestatřicetiletý rodák z Mallorky na twitteru. Se zdravotními problémy se Nadal potýká od druhé poloviny loňského roku a prohrál sedm z posledních deseti zápasů.

Vítěz rekordních 22 grandslamových turnajů tak nebude v únoru obhajovat titul na 'pětistovce' v Acapulcu a vrátit na kurty by se měl nejdříve v březnu, kdy jsou na programu podniky Masters 1000 v Indian Wells a Miami. Turnaje na jeho oblíbené antuce pak začnou v dubnu.

Nadala každopádně čeká pokles v žebříčku ATP. V pondělí spadne z druhého na šesté místo a pokud by v březnu neobhajoval finále v Indian Wells, s největší pravděpodobností by vypadl z Top 10. V té nechybí od dubna 2005 rekordních více než 900 týdnů.

Na letošním Australian Open zaznamenal Nadal druhý nejhorší výsledek v kariéře. Hůř skončil jen v roce 2016, kdy vypadl v prvním kole s krajanem Fernandem Verdascem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Tennisfan77
8 týdnů je raketa. Téměř do konce března out, celý ten comeback absolvovat po pár měsísích znovu, navíc s dítětem, noha v prdeli, teď kyčel, loni břišák. Tohle nevypadá vůbec dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
V polke marca uz bude trenovat, Monte Carlo je začiatkom aprila, v tomto smere je timing dobrý.

Pride akurat o IW a spotene Acapulco, fyzicke "turnajové" straty su minimálne.

Skor ide o psychicky postih, kde musel skrecovat GS ako obhajca a celé to bremeno psychicky tazkej rekonvalescencie musi absolvovat znova už v požehnanom tenisovom veku. To musi byt frustrujúce. Ak mu však vyjde antukova sezóna, može chytit vietor do plachiet. Ak nie, snad aspon zostane zdravý.
Reagovat
Tennisfan77
Je to tak, o turnaje nejde, ty hardové Masters by stejně na 90% nevyhrál, ani to není jeho cíl. Základ je antuka, MC asi vynechá a uvidí se dále.RG je zásadní milník, pokud tam nevyhraje, obávám se, že to skrečuje. Po tom AO je to vyloženě na spadnutí.
Reagovat
turista
Alcaraz ho zastoupí. Bude rozehraný z antuky v Jižní Americe.
Reagovat
Usm
on jako vždy vše podřídí antukové sezoně a na její ukor je schopen klidně opět odpískat Wimbledon a dát se opět nějak do kupy až před US Open
Reagovat
Tennisfan77
Já bych to spíše viděl na turnaje kolem RG a nashle v lednu.
Reagovat
woody
Zranění nohy je hlavně u Nadala daleko větší problém než "břišák" úplně ten návrat tak dobře nevidím..
Reagovat
smazaný uživatel
To dáva zmysel, uvidime. V minulosti laboroval aj so zranením nohy, a po návrate sa vrátil do starych koľají.

Kazdopadne hrat po zraneni 2 mes na antuke je pre neho isto lepsie, nez ist na hardy napriklad.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist