Nadal ještě není připraven na návrat, na Masters v Monte Carlu hrát nebude. Odhlásil se i Alcaraz

4. 4. 2023, 12:10
Aktuality 72
Rafael Nadal stále není po zranění kyčle stoprocentně fit. Šestatřicetiletý Španěl se dnes odhlásil z blížícího se Masters v Monte Carlu, kde měl vstoupit do antukového jara a odehrát svůj první soutěžní zápas od lednového Australian Open. Omluvenku vzápětí poslal i další bývalý lídr žebříčku a jeho krajan Carlos Alcaraz, který dohrával semifinále v Miami v bolestech a bude se řídit doporučením svého lékaře.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal si ve druhém kole Australian Open, kde obhajoval titul, přivodil zranění druhého stupně v kyčelním svalu a bylo jasné, že na okruhu bude chybět šest až osm týdnů. Zdravotní pauza 36letého Španěla se však neustále protahuje. Bývalý první hráč světa nestihl březnová Masters v Indian Wells a Miami, poprvé od dubna 2005 vypadl z Top 10 žebříčku a návrat nepodnikne ani na Masters v Monte Carlu.

"Ahoj všichni, stále nejsem připraven soutěžit na nejvyšší úrovni. Nebudu tak moct hrát na jednom z nejdůležitějších turnajů své kariéry, v Monte Carlu. Ještě nejsem ve stavu, kdy bych mohl předvést stoprocentní výkon. Budu pokračovat v přípravě s nadějí, že se brzy vrátím," napsal na sociální sítě.

Nadal se v Monte Carlu naposledy představil předloni, kdy prohrál ve čtvrtfinále s Andrejem Rubljovem. S 11 tituly je jasně nejúspěšnějším hráčem turnaje, naposledy triumfoval v roce 2018. Před obhajobou na French Open by mohl účinkovat v Barceloně (týden po Monte Carlu), Madridu a Římě.

Chvíli po rekordmanovi v počtu grandslamových trofejí poslal pořadatelům omluvenku i další bývalý lídr žebříčku a jeho krajan Carlos Alcaraz. Devatenáctiletý Španěl dohrával semifinále v Miami v bolestech a dnes navštívil svého lékaře, jenž mu start v Monaku nedoporučil.

Úřadujícího vítěze US Open a Masters v Indian Wells, který přišel po neúspěšné obhajobě v Miami o tenisový trůn, trápí posttraumatická artritida ruky a také bolesti zad. Za posledních šest měsíců musel vynechat Turnaj mistrů a také celé australské léto, do probíhající sezony vstoupil až v polovině února.

Masters v Monte Carlu startuje 9. dubna, nejvýše nasazeným bude světová jednička a dvojnásobný šampion Novak Djokovič. Kromě Nadala a Alcaraze se odhlásili ještě Félix Auger-Aliassime a Jošihito Nišioka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Walda58
AO 22 ale vyhrál a to mu nikdo nevezme.
Reagovat
Stan_Borowitz
Alcarazovi stačil týden, aby se stal BÝVALÝM lídrem žebříčku...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
NeNadálek už zase chce zmanipulovat tenisovou obec a vzbudit v ní lítost, aby mu pak zase fanatické publikum na Chatrier tlačilo káru a naopak se chovalo velice zákeřně k jeho protivníkům. Nadal byl s pár výjimkami vždy perfektně připraven na většinu antukové sezony, minimálně na FO ano.

Tohle divadýlko mě nechává tedy velice chladným, ale jestli je na tom něco pravdy, tak ačkoli nikomu samozřejmě nepřeju zranění..... je v tomto případě velice příjemné sledovat tuto agónii po těch letech simulací a podvodů. Karma je zdarma.

OT.... Nole je světová jednička a ani nestartuje na turnajích, tak moc dominantním a fenomenálním hráčem je..... Veliká gratulace samozřejmě. :)smile

Přání před FO...... Nehorázně si přeju, aby Nadal dostal do pavouka FO Carlitose a NEHORÁZNĚ si přeju, aby Carlitos doslova vystřelil Dopala z bot i těmi jeho zakrnělými malými chodidýlky. smilesmile
Reagovat
GaelM
Se soubojem Nadal-Alcaraz na FO souhlas, ten bych chtěl vidět taky smile
Reagovat
soloo
Fuentes namixuje a Rafa stane z popola smile
Reagovat
Amputace
Hele, trollové, tak už se vymáčkněte - fejkuje Nadal zranění, nebo se přes zranění dopracoval k 22ti GS, a kdyby nešel na krev (a hleděl více na zdraví), má jich méně? Obojí současně nefunguje.

Jinak divadelní top (nejen) letošní sezóny je zatím neoddiskutovatelně Trhlina.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Strašně smutnej pohled na to kde se tenhle super hráč nachází... To už je na chocholouška... když člověk vidí co vyrábí na bigpointech proti Ofnerovi, kterej je rád že vrátí míčem smile
Reagovat
Patik
Tik tak tik tak.. smile
Reagovat
steve79
Zacina mi to pripominat Rogera. Chtel zkusit navrat, ale nevyslo. Rafa se o totez pokousi 8 mesicu.
Reagovat
Tennisfan77
Je to tak, nevypadá to vůbec dobře, prakticky od Wimbledonu se jenom trápí, na FO to bude skoro rok bez pořádného herního zápřahu a to je v jeho věku strašně moc.
Reagovat
steve79
Treba se stane zazrak
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
...a nenastoupí na FO.

Souhlasím s Tebou Stevie.smile :))
Reagovat
Amputace
V době tohoto zázraku jsi tenis ještě nesledoval.
Reagovat
steve79
Bohuzel si myslim, ze tohle je opravdu posledni sezona Rafy. Mozna uz po French open oznami konec.
Reagovat
Tennisfan77
Aby vůbec hrál French Open. smile
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Eriksson.Majkl
Tak to už je fakt pech, loni jsme jeli na MC kvůli Rafovi (objednán zájezd dlouho dopředu) a nic, letos to samé a on tam zase nebudesmile No nedá se nic dělat, holt se místo dovolené pojede na French open, tak už nemůže chybět... smile
Reagovat
makro99
pech.... no vono to chtělo jezdit tak o patnáct dvacet let dřív...
Reagovat
Alien
Cože? Tak to je pro nás velké fanoušky Rafy téměř tragická a velice bolestivá zpráva! Rafo bojuj, ať hlavně stihneš RG!
Reagovat
Amputace
Rafa vyhrál MC 11x, takže by se dalo říct, že se mu na tom turnaji vcelku daří. Tak si říkám, jestli to s věrohodností toho předstírání zbytečně nepřehání. Na antuku je navíc vždycky ready.
Reagovat
Tennisfan77
Ale naposledy před pěti lety. smile
Reagovat
Krisboy
Aspoň se můžeme těšit na finále Djokovič - Lehečka smile
Reagovat
makro99
Tzn., že J1rka taky ještě není ready?
Reagovat
Krisboy
Spíš "UŽ" není ready smile
Reagovat
makro99
no já čtu ten název článku a paralela je myslím víc než zřejmá...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
J1rka si ještě dáchne a začne zlehka přípravy na Wimbledonsmile
Od něj by se taktiku přípravy na turnaje mohl Nadal učitsmile
Reagovat
Krisboy
Co je s tím Fuentesem? Nepohádali se nějak? Nedluží mu Rafa prachy?
Reagovat
Amputace
On už je dávno s Novakem, ne?
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Velká škoda. Snad Rafa vydrží do OH 24. Další legenda odchází.
Reagovat
Paixx
Nojo, Rafa co je vždy na antukovou část sezóny zdravý jako rybičkasmile
Další zdejší mýtus vyvrácen.
Reagovat
turista
Zdravý jako rybička není nikdy. Provozuschopný ano.
Reagovat
Pe3k
Ahoj Paixxy.

Pokud si uděláš analýzu Nadalových absencí zjistíš, že Rafa nejvíce zmeškal turnaje kde se mu daří nejméně (hala Paris, Turnaj mistrů) a naopak nejméně absentoval tam, kde se mu daří nejvíce RG...Takže není třeba mluvit o nějakých "mýtech" když tohle téma je snadno dohledatelné a jen o faktech.
Reagovat
Paixx
Čus,

já samozřejmě vím, že nejčastěji chybí tam, kde se mu daří nejméně, ale je to i logický, on nebyl v podstatě nikdy 100% zdravej a antuka je zároveň nejšetrnější k lidskému tělu. Když si to spojíš s faktem, že člověk se prostě radši kousne na povrch, kde dominuje než na nějakou halu, kde mu to nikdy nešlo, tak je pak ten výsledek jasnej.

Zároveň i na antuce byl mnohokrát zraněný, spíš mě štve to, že lidi tady často píšou, že na antuku bude zase zázračně zdravý a běhat jako maniak, to je úplná kravina.
Reagovat
Pe3k
"člověk se prostě radši kousne na povrch, kde dominuje než na nějakou halu" to je sice pěkné ovšem řeč je tady o zranění a to jak jistě chápeš si člověk nemůže načasovat, naplánovat naopak zranění většinou chodí v nejhorší dobu, ale jak si sám podotknul Rafa chybí k vůli zranění tam kde se mu nedaří a během antuky bývá ok a to je právě všem (krom fandů Nadala) krajně podezřelé...Hráč co neustála laboruje se zraněními a během svého byl zraněný pouze JEDNOU. smile
Reagovat
Pe3k
během svého turnaje
Reagovat
Paixx
Řekl si to přesně: "zranění nelze načasovat", to vysvětluje vše. Vynechání Monte Carla letos i například před rokem potvrzuje fakt, že Rafa si turnaje nevybírá, když je zraněný, tak je zraněný a to že na antuce hraje nejvíce je prostě daný typem povrchu, kde lze klouzat a k tělu je to šetrné.
Reagovat
Amputace
Podezřelé to připadá jen jeho hejtrům. Normálním fanouškům tenisu je jasné, že jeho časté pauzy jsou vynucené chronickými problémy a ve chvíli, kdy se začíná jeho stav zhoršovat, hodí si pauzu a regeneruje, aby byl ready na další GS a nebo na tu antuku. Myslím, že žádný Nadalův fanoušek nežije v iluzi, že Nadalovy pauzy nemají strategický charakter. Pořád mi to ale přijde tisíckrát přijatelnější a méně podezřelé, než vyhrávat GS při životní formě s natrženým svalem a v 35ti letech nevykazovat prakticky žádnou ztrátu pohybu.
Reagovat
Krisboy
Kolik by přibližně měl grandslamů, kdyby byl celou kariéru 100% zdravej? Tipuju tak 40-50 smile
Reagovat
Paixx
Měl by jich mnohem víc no, neberu to jako ironiismile
Reagovat
Paixx
Měl by jich mnohem víc no, neberu to jako ironiismile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Realisticky a bez ironie by jich měl tak 18 max (nejpozitivnější scénář)..... možná i méně. Kdyby hrál méně náročný tenis, tak by neměl žádné AO, možná tak jeden US Open..... Na antuce by byl snáze porazitelnější....

Ale to jsou taková ta "keby" .... nikdy nebyl na skutečné operaci - Fraudal no. :))
Reagovat
Amputace
V čem konkrétně je Nadalův styl fyzicky náročnější než Djokovičův? Mě napadá jediná věc: fyzicky složitě hraný top spinový FH. A hádej co? Rameno či zápěstí nebylo tím, co ho v kariéře trápilo.
Reagovat
Marduch
Podle prof. Koláře se v důsledku přetěžování jedné části těla casto objeví problém v jiné části těla. Mně přijde zajímavé srovnání trénink FH úderu u Srba a Španěla. Zatímco Rafa většinou trénuje intenzitu, Novak se soustředí na uvolněnost svihu a čistotu úderu. Ale kdo ví.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tenis v podání Djokovice vypadá naprosto uvolněně a nenuceně. To je v podstatě poezie pobyhu a biomechaniky těla. Obzvláště krásně je to vidět v jeho přechodu z obrany do útoku, kontrauderech.

U Nadala bolí oči z toho, jak upoceně a upracovaně bojuje z obrany o každý bod jako posednutý bez jakékoli snahy hrát ofenzivně. Oba umí bránit, ale rozdíl mezi nimi je v tom, že Djokovič je přirozeně inteligentnější hráč se snahou ukončovat výměny pokud dostane šanci. To se o mladší verzi Nadala nedá říct ani zdaleka. Djokovič šel vždy více do rizika.

Krásně je vidět na Nadalovi a jeho začátcích, že měl hru postavenou hlavně na fyzičce, pasivní obraně a vše uhrával přes ní, jelikož neměl dostatečné skilly útočit. Parero si huntoval tělo "na dluh" jenom, aby měl o několik slamů navíc. Jenže to si naopak vybírá daň nyní.

Naproti tomu Djokovič hraje úsporný styl tenisu, což se projevuje na jeho dlouhověkosti na všech površích. Má perfektně vybalancovaný přístup k tenisu. Je to v podstatě ve všech ohledech talentovanější, schopnější a univerzálnější tenisový hráč. Dozrál jako víno, protože mu to jeho přístup k tenisu a schopnosti dovolily. Djokovič nejede na dluh.... Naopak, spíš naplno nevyužil svůj plný potenciál. Nebýt pozdního vysazení lepku, nešťastně vážného zranění lokte (operace) a špinavé politiky, tak by měl už 30 slamů. Inu čo už... AJ TAKÝ JE ŠPORT. :))
Reagovat
Ereinion
30 slamů smile ten byl dobrej smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Lol... Před rokem 2011 by při vysazení lepku měl o dobré 4-5 slamů více (to se držím při zemi ještě).

Kvůli těžkému zranění lokte přišel minimálně o Wimbledon 2016, US Open 2016, AO 2017, Wimbledon 2017... AO 2018.... Při jeho standartní formě by ho neporazil nikdo v tom období.

No a pak kvůli Covidu přišel o AO 2022, Wimbledon 2020 a potenciálně i o US open 2022

To máme vlastně mínus 12 - 13 GS s tím, že se držím ještě při zemi. A to do toho ani nepočítám slamy, kde odstoupil pro zranění..

Djokovič je UNDERACHIEVER.... To je naprostý fakt. Peter tohle věděl moc dobře a to byl důvod jeho nekontrolované agrese a nezvládání vůči ostatním normálně diskutujícím.smile
Reagovat
Amputace
Mě nezajímá, jak vypadá, ale v čem se v rovině fyzické náročnosti liší od Nadala, potažmo v čem je fyzicky méně náročný... O tom, že Nadal a Djokovič mají úplně jiné fyzické predispozice, respektive úplně jinou stavbu těla, genetiku apod., se vůbec nebavím. Zkus místo sto odstavců jednoduše odpovědět.

To, že Djokovič hraje úsporný styl tenisu, je vážně úlet. To snad ani nemůžeš myslet vážně. Týpek, který dokluzuje každý míč, huntuje si klouby na hardu, hraje úsporně? Djokovič není žádný ofenzivní titán, jakého se z něj tady snažíš dělat. Ano, umí zahrát ofenzivně, umí útočit, ale rozhodně to není jeho hlavní devíza. Tou byla a je defenzivní hra, od které, podobně jako Nadal, vše buduje.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nemyslíš si snad, že tě budu brát vážně a relevantně potom, co jsi napsal nyní v tomto příspěvku za nesmysly, že ne? :))

Když odmyslím fakt, že píšeš pouze pod články Nadala a tenis jako takový tě v podstatě ani nezajímá nebo si na něj už rezignoval, tak to co jsi teď napsal je totálně zaslepený příspěvek. Djokovič hraje vykalkulovaně tak, na co má. Výsledkem jsou jeho ve všech ohledech dominantní statistiky oproti Nadalovi (a to Novák ani zdaleka nenaplnil svůj potenciál bohužel). Na druhé straně Nadal není konkurenceschopný mimo antuku, jelikož své tělo totálně a neadekvátně přetěžuje celou kariéru. Proto si nezaslouží ani lítost od svých fanoušků. Nadal je OVERachiever. Djokovič naproti tomu je UNDERACHIEVER.smile
Reagovat
Amputace
Ty jsi prostě jeden velký nesmysl. Zaprvé sleduji hodně Alcaraze a také jsem tu pár komentářů během IW a Miami napsal. Ale proč psát do "diskuzí", kde je nula příspěvků? Po tobě se během Nadalovy a Djokovičovy absence také slehla zem...

Jak je tvým nejlepším zvykem, píšeš opět úplně o něčem jiném. Já nesrovnávám Nadala a Djokoviče v rovině kvality - klidně si můžeš myslet, že Djokovič je sportovec s největším pérem v dějinách sportu a Nadal hráč druhého sledu. Je mi to jedno, protože jsi mimo a totálně zaslepený, nejsi schopen přiznat hráči s 22ti GS absolutně žádný kredit, což jasně vypovídá o tvé naprosté zaslepenosti. Já se bavil o tom, že jsi pojmenoval Djokoviče jako hráče s ÚSPORNÝM stylem tenisu, což už je vážně masakr. Djokovič nehraje úsporně ani omylem, naopak hraje fyzicky extrémně náročný tenis, pinká to od BL do zemdlení (viz třeba jeho match-up s Murrayem, něco naprosto nekoukatelného), má extrémně rychlý pohyb dopředu i do stran, všechno dokluzuje, hraje i z extrémních úhlů, viz jeho obouručný BH hraný v dokluzu, s nohama roztaženýma téměř do pozice hokejového brankáře. Máš vůbec představu, co tohle musí s tělem dělat? Djokovič má obrovské štěstí, že má skvělou genetickou výbavu, ve sportovním světě skutečně unikátní. (Já si teda myslím, že i sype, ale to nebudu nikomu nutit.) Jde tomu naproti i tím, jak se o tělo stará, co jí apod. To nikdo nezpochybňuje. Ale úsporně nehraje ani omylem. To musíš být blázen, pokud tomu opravdu věříš. Djokovič mít genetiku Nadala, je rozbitý úplně stejně jako on - v případě, že by praktikoval stejný tenis, jaký praktikuje.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Bla bla bla bla bla, zase kopa nadalistických nesmyslů a blábolů smile ...

Samozřejmě že Djokovič hraje úsporně. Když dva dělají totéž, tak to není totéž. Djokovič se hýbe inteligentně, jako šachový velmistr. To že hraje intenzivně... neznamená, že jeho pohyb přetěžuje jeho tělo na dluh. Myslí na několik tahů dopředu, dokonale čte hru. Tady si naivní pseudo kvazi odborníci myslí, že dokluzuje na poslední chvíli k míčům s vypětím všech sil pokaždé a všude a ničí si své tělo do úmoru. Ale roli zde hraje nejenom vrozená obratnost a rychlost, ale i perfektní anticipace a čtení v soupeřích jako v knize. Djokovič hraje kontrolovaně. Všechno nejde jenom za jeho fyzickou genetickou výbavou, ale rovněž za mimořádnou pílí, je skutečným studentem tenisu. Všechny složky hry včetně footworku si poctivě vydřel. Výborně se udržuje. Jde o celou komplexní škálu.

Kdyby Djokovič měl Nadalovu genetiku, neměl by alergii na lepek, byl na sílu přeučeným levákem, tak by ve věku 24 let měl grand slamů více než Nadal se svým přirozeným tenisovým talentem zahrávat různé druhy úderů.

Další blud o sypání už je jenom zoufalou fanatickou reakci zhrzeného fanouška Nadala. Djokovič si kvůli vakcíně na Covid nechá utéct téměř jistý slam na Australia Open, i další slamy, ale sype. Hihi. Jestli tu je někdo chronickým uživatelem dopingu, tak je to Rafael Dopal. :)

Mladý Djokovič je rozhodně útočnějším hráčem. Když vysadil lepkovou stravu, tak ten rozdíl byl enormní mezi ním a Nadalem. To je prvek, který zkresluje vše.
Reagovat
Amputace
Jo a ještě jedna věc. Mladý Djokovič mi teda rozhodně nepřišel jako útočnější hráč než mladý Nadal. Já nevím, jak ty, ale já ty zápasy viděl. Vycházím teda z jejich match-upu, a když si vybavím ty konkrétní zápasy do roku 2010, Djokovič z nich rozhodně nevychází jako hráč s agresivnějším pojetím hry.
Reagovat
Paixx
Tak tenhle komentář bych nominoval na nějakou cenu hvězdný pěchoty.
Od týhle chvíli tě už snad nikdy nebudu moct brát vážně smile
Už jenom nevědět, co v tenise znamená ofenzivní úder značí vše.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile

Jasně, hraju tenisové soutěže, a nevím, jaký je rozdíl mezi útočným a defenzivním úderem. Dobrej vtip. You are a funny thing. :DD Zdejší fandové Nadala = neobjektivní zaslepenci a gaučoví odborníci. smile To že Nadal pod Moyou změnil a lehce zagresivněl styl nemění nic na tom, že jeho styl hry byl po většinu kariéry mnohem defenzivnější než Djokovice. smile
Reagovat
Paixx
To je sice hezký, že hraješ tenisový soutěže, já je hrál dřív taky, ale nic moc to neznamená ve vztahu k profesionálnímu tenisu.

Tys doslova napsal, že Nadal hraje údery bez snahy hrát ofenzivně, to je největší blábol co jsem tu kdy četl, a že je jich zde opravdu hodně.

Nedávno, cca rok zpátky (pravděpodobně si tu ještě neexistoval) tu někdo psal, že se byl podívat na několik tréninků a zápasů hráčů v Madridu a že mu to kompletně změnilo pohled na tenis, zejména si pamatuju větu, že kdo bere Nadala za někoho, kdo jenom brání a nehraje ofenzivně, tak se nemůže víc mýlit. Ty říkáš, že hraješ tenis, takže asi snad chápeš, že když ti na půlku přiletí míček, kterej ti skočí nad hlavu a po odrazu ještě nabere rychlost, tak to není zrovna příjemný a nic moc útočného se s tím udělat nedá. Ale pro tebe to v TV vypadá jako pomalý oblouček, kterým Rafa jenom udržuje hru... Naopak, Nadal a jeho údery jsou pravděpodobně nejagresivnější údery na okruhu a hodně hráčů tohle potvrdilo.

V podstatě všichni mají s Nadalem zápornou vzájemnou bilanci a úplně všichni ji s ním měli mnohem více zápornou po cca prvních 10 zápasech, hádej proč - protože nikdo ze začátku neví, co s těma úderama dělat a jak vlastně hrát ten zápas - viz Roger, Novak, dnešní next gen.

Jestli odpovíš, tak prosím na tohle, nepiš mi nic o tom, že Djokovic je GOAT atd...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A je to tu. Takže sis klasicky vybral z mého horního příspěvku jenom to, co se ti hodí. Koho mi to jenom připomíná.

"To se o mladší verzi Nadala nedá říct ani zdaleka. Djokovič šel vždy více do rizika.

Krásně je vidět na Nadalovi a jeho začátcích, že měl hru postavenou hlavně na fyzičce, pasivní obraně a vše uhrával přes ní, jelikož neměl dostatečné skilly útočit.."

Toto je doslovná citace z mého horního příspěvku. Z toho jasně vyplývá, že mluvím o mladší verzi Nadala. Verzi Nadala, která vše oběhala a nutila protihráče k chybám po nekonečných výměnách. To že Nadal udržoval hru a neumožňoval soupeřům tak útočit, aniž by sám útočil je nezpochybnitelný fakt. Jeho údery ani zdaleka nešly na hranu rizika. Jak Djokovič, tak především Federer hráli agresivněji a níž nad sítí své základní údery. Tohle se nijak nevylučuje s mladším Nadalem a jeho přeliftovanými energickými údery z FH - to není automaticky přímá úměra pro agresivitu. Možná to tak jen na oko vypadá. Ale faktem je, že servis, return či základní údery mají v globálu mnohem menší agresivitu v průměru než údery Djokovice či Federera. Takže pozorování Nadala v Madridu před rokem se nedá porovnávat s Nadalem z minulosti. To je irelevantní a mimo těžiště diskuse. Každý hráč prochází vývojem herního stylu.

Kdyby Nadal byl natolik útočný hráč, tak by se mu mnohem více dařilo na trávě a hardech či v hale oproti Federerovi a Djokovicovi, ale hádej co .... Nedařilo se mu tam tolik. Jeho styl je totiž účinný na antuce...... Kde... "Kupodivu" měl vždy v mladších letech postavenou hru na na obraně - jedinou výjimku tvoří tak FO 2013 a semifinále proti Djokovicovi v 5. setu.... Výjimka potvrzující pravidlo. :))
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
***Ale faktem je, že servis, return či základní údery Nadala jsou v globálu a průměru méně útočné než údery Djokovice či Federera. V minulosti byl ten rozdíl markantní.***
Reagovat
Paixx
Já reagoval na větu, kterou jsem parafrázoval a ve tvém příspěvku není do té věty ani zmínka o mladší verzi Nadala, to píšeš až níže, takže jsem úplně normálně reagoval na fakt který píšeš.

Pořád nechápu, proč porovnáváš Noleho teď a Nadalovu mladší verzi. Navíc, když byl Rafa mladý, byl nejrychlejší a měl nejlepší obranu na okruhu, Guess what jakou taktitku tehdy zvolil a dám ti radu - útok to nebyl.

A chápeš to přesně obráceně - liftovaný úder v TV vypadá pomaleji (logicky) a v realitě je to extrémně agresivní úder, tedy přesný opak toho, co píšeš.

Ale cením, že si takhle z patra vytáhl FO13, to souhlasím, že je první zápas, který bych si vybavil u agresivního Nadala na antuce, tedy konkrétně 5. set, tam Rafa věděl, že nic jiného nezabere, tak prostě začal útočit víc.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ach, zase mícháš jablka s hruškami. Tak jinak, neexistuje verze mladého Nadala, která by byla útočnější než verze mladého Djokovice. Neexistuje verze PRIME Nadala, která by byla útočnější než verze PRIME Djokovice. Neexistuje verze PEAK Nadala, která by byla útočnější než verze PEAK Djokovice. Neexistuje verze staršího Nadala, která by byla útočnější než verze staršího Djokovice. :) Djokovič pouze nebyl schopný fyzicky zvládat své zápasy zamlada, protože kvůli alergii na lepek a špatné dietě jeho tělo vypovídalo pravidelně službu.

Samozřejmě že Nadalova kariéra zamlada byla vyloženě postavena na tom, aby se protihráči vyházeli z kurtu a porazili se v podstatě sami. To nemělo s kreativitou nic společného. Kdo tvrdí opak je lhář nebo v horším případě fanatik.

PS nikde explicitně neporovnávám Djokovicovu starší verzi s mladší verzí Nadala.

To co jsi napsal nijak nevyvrací mé argumenty. Nadal hrál přeliftované údery vysoko nad sítí... Na jistotu, aby jeho nižší míče nekoncily v síti jako útočných hráčů typu Federera. Vždy na Eurosportu v minulosti byla ukazovány statistiky průměrné výšky míčů hráčů. Nadal vždy přeliftovával mnohem víc než Federer či Djokovič (údery Nadala vždy létaly průměrně na jistotu výše přes síť). Federer a Djokovič vždy chtěli zakončovat dříve a více riskovali. Pakliže by údery Nadala byly riskantní a útočnější, tak by slavil více úspěchů mimo antuku. Ale k tomu nedošlo, proč asi. Kdyby byl takový ranař na servisu, z returnu, z BH i FH ... Takový agresor a útočný hrač...... Místo toho musel vše upracovaně ubránit a huntoval své tělo.smile
Reagovat
Amputace
Příklad s trávou tvoji tezi o pasivním, obranářském mladém Nadalovi nepodpírá, ale naopak totálně neguje. Nadalovi bylo 24 let a měl za sebou 4x finále Wimbledonu a 2 tituly, přičemž k jednomu došel přes nejlepšího travaře všech dob. Co měl v těch letech na trávě Djokovič? Djokovič byl do 2011 daleko větší vraceč než Nadal. Viz třeba finále US 2010. Vždyť je naprosto evidentní, kdo hrál agresivněji.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hihi ukázková amputační demagogie, jak jinak, nic jiného neumíš. :)

Na tohle existuje velice jednoduchá odpověď. Djokovič přechází v roce 2011 na bezlepkovou dietu a okamžitě vyhrává na Wimbledonu (a vlastně i dalších turnaje). Nic jako náhoda neexistuje. Djokovič byl agresivnější hráč než Nadal, ale nebyl schopen fyzicky zvládat grandslamové dlouhé zápasy před změnou diety na bezlepek - to negativně sráželo jeho hru o několik levelu. Nadal měl jediné štěstí, že na Wimbledonu při svých dvou triumfech nepotkal PRIME Djokovice, jelikož by tato verze Djokoviče smaznula Nadala jako houno z podrážky v letech 2008 a 2010. Nadal svuj první Wimbledon vyhrál přes skvělého travare Federera, ale to bylo dané komplexem Federera a špatným match-upem. Federeruv jednoručný backhand byl vodou na mlýn Nadala a jeho stylu hry..... To znegovalo do značné míry většinu předností Federera. Mít Federer stabilní obouruč BH, tak si Nadal ani neškrtne v roce 2008. Dále bych brzdil s tím označením Federera jako nejlepšího travaře (Djokovič stále neukončil kariéru hi hi). Své tituly Roger vyhrál v tenisovém období temna z velké části dalo by se říct. Djokovič 2011 či další verze Djokovice by porazili Rogera a jeho vítězné verze z Wimbledonu (o Nadalovi ani nemluvě).smile
Reagovat
Patik
Nadal ma toľko zranení lebo ma toľko GS.. Keby bol zdravý celý čas tak ich toľko nemá..tam žiadna debata ze by ich mal 30 40 50 nieje relevantná tie zranenia sú daň za tie GS co získal..cim viac GS tým viac zranení..bodka.
Reagovat
Paixx
Takže jeho GS ovlivnily to, s jakou se narodil vadou, aha, tak to mi mění obzor
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ooooo domnělá vada na jeho maličkatém nebohém chodidýlku, chudinka ..... Mýtusy 3 ... 2 ... 1 teď. smile Úspěšně a NEMORÁLNĚ umrtvuje injekcemi (v cyklistice by letěl). Navíc neexistuje důkaz, že je jeho stav tak vážný. A necháme Tě při tom.smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Nadal byl jasný, ten jede Last dance na French Open. Alcaraze je Škoda, můžou dat Nolemu titul už dneska a není třeba se týden unavovat.
Reagovat
Hector17
Otázka co Tsisipas, sedí mu to tam. Ale kdyby bylo finále Djokovič - Tsisipas, tak je asi výsledek jasný no. Djokovič může mít problém v prvních kolech, záležet bude na losu, ale předpokládám, že vyhraje celý turnaj.
Reagovat
Tennisfan77
Tsitsipas říkal na tiskovce, že musí hrát co nejméně zápasů, má v prdeli rameno.
Reagovat
woody
No vzhledem ke zkušenostem posledních let a Noleho návratech po delších pauzách je jeho forma v MC dost nejistá...
Reagovat
turista
Je nejistá. Ale ta Banja Luka už by mohla dobře dopadnout a to co bude pak by mohlo Novakovi přinést ten potřebný 20.antukový titul aby zavřel ústa pochybovačům.
Reagovat
Hector17
Djokovič se vzdálí Alcarazovi v žebříčku a mohl by na postu jedničky vydržet dlouho. 400 týdnu je hodně reálných.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Vypadá to nadějně. Po překonání 400ky už to bude, kromě nasazení, opravdu jedno kolikátý Novak je.
Reagovat
No-le
Hlavně nevyhučet v prvních dvou kolech...
Reagovat
turista
Tak. Ano. Nevyhučet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist