Nadal po prohraném prvním setu zničil Del Potra a postoupil do finále US Open

9. 9. 2017, 01:30
Aktuality 238
US OPEN - Rafael Nadal sice v druhém semifinálovém duelu na dvorci Arthura Ashe ztratil úvodní sadu, nicméně od prvního získaného brejku podal fantastický výkon, svého soupeře Juana Martína Del Potra v souboji bývalých šampionů absolutně rozložil a v dalších třech setech ztratil jen pět gamů. O trofej si vítěz US Open z let 2010 a 2013 zahraje s Kevinem Andersonem.
Rafael Nadal

Světová jednička Rafael Nadal podal jednoznačně nejlepší výkon v průběhu letošního US Open. Španěl po prohraném prvním setu svého soupeře Juana Martína Del Potra doslova zničil, v dalších třech sadách Argentincovi povolil pouhých pět gamů, zvítězil 4-6 6-0 6-3 6-2 a letos si jako jediný hráč potřetí zahraje grandslamové finále. Navíc oplatil Del Potrovi osm let starou porážku z Flushing Meadows a zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci na 9-5.

Úvodní sada se lépe povedla Del Potrovi. Argentinec perfektně servíroval a světovou jedničku k ničemu nepustil, hrál aktivně, fungoval mu i slabší bekhend a na returnu se naopak sám mnohem více prosazoval. Již ve třetím gamu měl brejkbol, který ale Nadal ještě zvládl odvrátit. Na ten další v páté hře už ale odpověď nenašel a manko brejku dohnat nedokázal.

Ve druhém setu hrál naopak fantasticky Nadal. Španěl byl oproti úvodní sadě k nepoznání. Najednou on diktoval tempo hry, navíc se perfektně bránil dělovým forhendům z rakety Del Potra a Argentince svým výkonem totálně rozhodil. Ve druhém dějství ztratil na podání jen dva body, zahrál 13 vítězných míčů, udělal jednu nevynucenou chybu a vyhrál 25 ze 33 výměn. Šampionovi z roku 2009 dokonce nadělil "kanára".

Statistiky zápasu
Nadal - Del Potro
5 esa 7
2 dvojchyby 4
72% 1. podání do kurtu 66%
77% úsp. po 1. podání 71%
72% úsp. po 2. podání 28%
45 vítězné míče 23
20 nevynucené chyby 40
21/27 úspěšnost na síti 6/13
6/13 využité brejkboly 1/2
čas 2:30

Třetí sada začala podobným způsobem, jakým probíhala ta předchozí. Nadal pokračoval ve famózním výkonu a v prvních třech gamech Del Potrovi povolil pouhé dva fiftýny. V další hře měl Španěl dva brejkboly, Argentinec ovšem obě hrozby odvrátil a přerušil Nadalovu sérii devíti vyhraných gamů. V osmé hře musel likvidovat dva setboly. Úspěšně. Jen tím však oddálil nevyhnutelné. Po dvou hodinách dělil Nadala od vítězství jediný set.

Demolice pokračovala i ve čtvrtém dějství. Nadal hrál i nadále bezchybně a zároveň agresivně, nečelil stejně jako v předchozích dvou sadách žádnému brejkbolu a po tom, co si Del Potro v úvodním gamu podržel servis, vyhrál šest ze sedmi následujících gamů a měl dva brejky v zádech. Nadal v posledních třech setech ztratil jen osm bodů na podání a zaznamenal 36 winnerů a jen 10 nevynucených chyb.

"Po prvním setu jsem pár věcí změnil. Hrál jsem mu až moc do bekhendu a chtěl jsem ho více rozhýbat a měnit hru tak, aby nemohl předvídat můj další úder. Nakonec to fungovalo a za to jsem rád," řekl Nadal v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Hrozně moc to pro mě znamená. Tahle sezona je po všech těch zraněních naprosto úžasná. Hrát znovu před skvělým newyorským publikem, na tomhle úžasném kurtu a bojovat o další velkou trofej je pro mě strašně důležité," radoval se Nadal.

Soupeř mu složil poklonu. "Od druhého setu až do konce hrál velmi chytře. Teď jsem naštvaný, že jsem promarnil šanci, ale zítra si v klidu uvědomím, jak skvělý turnaj jsem tady odehrál," řekl Del Potro.

Nadal potvrdil svou dominanci v semifinálové fázi grandslamů. V minulosti prohrál z 25 soubojů jen tři, ten poslední právě před osmi lety na US Open se svým dnešním soupeřem. Jako jediný tenista si letos zahraje třikrát grandslamové finále. To se loni povedlo hned dvěma hráčům - Djokovičovi a Murraymu.

V nedělním finále nastoupí vítěz US Open z let 2010 a 2013 proti Kevinovi Andersonovi. S Jihoafričanem se utká popáté a bude usilovat o prodloužení své neporazitelnosti. Andersona, jenž v semifinále vyřadil Španěla Pabla Carreña, naposledy přehrál letos na antuce v Barceloně. Finále US Open si Nadal zahraje poprvé od svého posledního triumfu a bude v něm útočit na 16. grandslamový vavřín.

"Proti Kevinovi to nebude vůbec snadné," řekl jasný favorit nedělního finále. "Má neuvěřitelný servis a tím, jak se dokázal po zranění vrátit, je skvělým vzorem pro děti. Znám ho od dvanácti let. Finále je pro něj ohromným úspěchem. Rozhodně mu to přeju," dodal ke svému dalšímu soupeři.

Nadal tak pokračuje ve fantastické sezoně. Předčasné ukončení té loňské se evidentně vyplatilo. Na Australian Open hrál jednatřicetiletý Španěl finále, další přidal v Acapulku a Miami, ale premiérového letošního titulu se dočkal až na antuce, když podesáté ovládl Masters v Monte Carlu, podnik v Barceloně, popáté dobyl domácí antuku v Madridu a podesáté kraloval na French Open.

Poté se však přestalo rodákovi ze španělského Manacoru dařit. Ve Wimbledonu vypadl již v osmifinále a nevyšla mu ani generálka na US Open. V Montréalu skončil v osmifinále, v Cincinnati ve čtvrtfinále. Přesto se po Masters v Cincinnati po třech letech vrátil na tenisový trůn a ten si po US Open s přehledem udrží.

V New Yorku měl letos problémy hlavně v prvních kolech. S Lajovičem se rozjel až po vyhraném tie-breaku prvního setu, s Danielem a Leonardem Mayerem musel stejně jako dnes vývoj utkání otáčet. Dolgopolovovi ani Rubljovovi nedal šanci. Dnes narazil vůbec na prvního soupeře, který figuruje v první padesátce žebříčku.

"Zpočátku turnaje jsem nehrál dobře, ale postupně jsem se zlepšoval a dnes to musel být můj nejlepší tenis, protože jsem měl dosud nejtěžšího soupeře, který navíc výhrami nad Thiemem a Federerem získal sebevědomí," řekl Nadal. "Jsem šťastný, že po několika sezonách s mnoha zraněními jsem znovu ve finále," dodal vítězný Španěl.

Vítěz US Open 2009 Del Potro měl namále už v osmifinále. Proti Thiemovi prohrál první dvě sady, ve čtvrtém dějství čelil dvěma mečbolům, ale nakonec se mu poprvé na grandslamu povedlo otočit stav 0-2 na sety. Ve čtvrtfinále si navíc vyšlápl na Federera, jemuž připravil první letošní grandslamovou porážku, a znovu překazil premiérový newyorský souboj mezi Nadalem a Federerem.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
páteční výsledky (8. 9. 2017)
• Dvouhra muži - semifinále •
Nadal (1-Šp.) - Del Potro (24-Arg.) 4-6 6-0 6-3 6-2
Anderson (28-JAR) - Carreño (12-Šp.) 4-6 7-5 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

238
Přidat komentář
vrabejka
pRŮBĚH ZÁPASU MĚ ZKLAMAL. pRVNÍ SET BYL FANTASTICKÝ. Ano Nadal se zlepšil ale to nic nemění na tom že DelPovi odešel servis forehand a strašně se zhoršil škoda. Snad Rafa s tím udělá ve finále krátký proces.
Reagovat
stopan
haterom nadala to nevysvetlis, ty ziju vo svojej predstave uzasneho vykonu nadala, ktory del potra do nicoho nepustil :D , pritom bolo evidentne vidiet ako del potro hra kratke udery na tecko nadalovi a o podani skoda hovorit.
Reagovat
Frantz
Přesně, haterom Nadala je úplně zbytečný něco vysvětlovat...
Reagovat
Herbert_Hoover
hater a představa úžasného Nadala :D brachu, máš v těch pojmech "trošku" chaos ;)
Reagovat
babolat.cz
Prostě neví co je hater, píše se to tu a je to cool, tak to použije. Hodně lidí se snaží používat cizí slova, aby si zvedli sebevědomí, ale nedokáži je správně používat.
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/3958--chlapec-bojujici-s-rakovinou-si-splnil-sen-v-new-yorku-si-zahral-se-svym-idolem-federerem
Reagovat
smazaný uživatel
Bože Dominik...

Akoby si nevedel, ako funguje PR a čo je jeho účelom...
Reagovat
Fandina
A jak souvisí PR s nemocným, který si splnil svůj sen?
Reagovat
smazaný uživatel
Úplne jednoducho. Zvyšuje to kredit Federera. To je úlohou PR, alebo verejnej prezentácie, účelovej..
Reagovat
babolat.cz
Úplně srozumitelné. Mohl to přeci udělat incognito
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyt každá veřejně činná osoba provádí PR. Charita, proagace, atd. Pak je protistrana, která to napadá, za účelem zvýšení svého PR. Úplně jednoduché, v dnešním světě normální. Záleží pouze na tom, čí PR ti je symatičtější.
Reagovat
Fandina
Je jen dobře, že se lidi věnují charitě, dělají radost druhým a píše se o tom. Jen ať ostatní vidí, že se to děje. Pořád lepší než číst si o neštěstích.
Reagovat
babolat.cz
Frndino, už jsi někdy četla, že Roger zkopl vozíčkaře ze schodů, či na přechodu pro chodce nepustil důchodce o holi?
Reagovat
Fandina
Evidentně nechápeš, proč se ve společnosti píše o charitě a podobně a netýká se to jen Rogera.
Reagovat
babolat.cz
to já chápu,to je Frndina z něho dělá Matku Terezu...
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Fandina
Dělat druhému radost není nic účelového. A je dobře, že se o tom píše.
Reagovat
D@nny
Rafa od druheho setu, kdy se prestal tak tlacit do DelPova BH, predvedl skvely vykon. Zacal hrat agresivneji, zpresnil hru a vyborne branil DelPovy FH delovky, kterych vsak s postupem casu rapidne ubyvalo. DelPo v uvodu druheho setu predvadel jeste pomerne dobry tenis, ale s tim jak rostl Nadaluv vykon, tak byla cim dal tim vice patrna DelPova bezradnost. Malinko se mi nelibi, ze Rafa si zase zacina az moc casto obihat mic, aby zahral FH. Dela to i v situacich, kdy by bylo rozhodne jistejsi zahrat BH a udelal tak par zbytecnych chyb. V 31 letech, kdy zkratka bude na rychlosti vic a vic ztracet, je tahle taktika "za kazdou cenu zahrat FH" dle meho velky luxus. Navic, kdyz svuj BH hodne zlepsil a stale jeste zlepsit muze. Finale bude dle meho jasnou zalezitosti Rafy, i kdyby sel jeho vykon oproti zapasu s Del Potrem dolu, tak zkusenosti stejne rozhodnou a Rafa si to pohlida.
Reagovat
kada.tom
Rafa potěšil hrou od 2. setu. Vamos!
Pabla škoda, ale i tak SF je báječný výsledek.

Ve finále věří, že tohle si Rafa utéct nenechá. Doufám!
Reagovat
Davor1
Gratulácia Nadalovi k titulu. Včera som zaspal počas druhého setu, ale výsledok presne taký, aký som očakával. Delpo môže poraziť jedného, dvoch top hráčov, ale na 7 zápasov na 3 víťazné to už má veľmi, veľmi ťažké.

Finále bude strašne jednostranné. Nie žeby som Kevina podceňoval, mám ho celkom rád, ale okrem servisu vo všetkých herných atribútoch za Nadalom zaostáva obrovským spôsobom. Navyše, hlava nikdy nebola jeho silná stránka a myslím, že proti Nadalovi bude zosratý po uši už v šatni.
Reagovat
Franky
tomu ver...Kevin na to nema to by sa nieco muselo stat...
Reagovat
Marduch
Vidim to uplne stejne, obavam se, ze nas ceka vrazdeni nevinatek 6:2, 6:3, 6:1 za 1h 42min.
Reagovat
smazaný uživatel
1/ Po turnajovem losu breceni a narikani
2/ Vzajemna dehonestace hracu Big4 pred, behem a po skonceni turnaje
3/ Dehonestace souperu Big4 behem turnaje
4/ Specializace v procentovych analyzach
5/ Dehonestace turnaje, kdyz se nam blizi ke konci
6/ Dehonestace finale
7/ Skodoliba radost z prohry jineho hrace Big4

Je treba jeste uvest odchylku nekterych Murovcu, kteri opet i v tomhle delaji paseku...

1/ nadavani na los
2/ nadavani na Muru pred, behem a po skonceni turnaje
3/ nadavani na vsechny behem turnaje
4/ nadavani na procenta
5/ nadavani na turnaj, kdyz se nam blizi ke konci
6/ nadavani na finale
7/ nadavani na radost

Toto je potvrzeno mnoha vyjimkama v rodine fanousku Big4, diky nimz se da tento fenomen pozorovat...takze na priklad takovy prispevek tita vas uplne prasti do oci:D)) diky cemuz zvyrazni vyse uvedeny profil...
...snad jsem neco neopomnel:)
Hlavne u tech Murovcu by me to mrzelo...
Reagovat
Davor1
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle činnost ti opravdu jde, ze mě +1.

Taky už to tady dlouhodobě pozoruji, kdyby alespon polovina zdejších pisatelů měla takový nadhled jako ty.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim jestli je to nadhledem, ale tak zivot mam rad a tenis muze byt jeho soucasti...:) U nekoho to muze byt nastavena tak, ze tenis je soucasti zivota...asi...
a neberu to nejak smrtelne vazne. Je to sport. Pokud mohu, rad si sam pinknu, ikdyz ted to pomalu vypada, ze prejdu asi na badmintooon:)))
Reagovat
Herbert_Hoover
spíše, že je život součástí tenisu, ne? ;)
Reagovat
Franky
pocujes Trollhand? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepočujem, ale čítam...

A rozmyslam, vyskusaj to niekedy..Mozno ti nabuduce neujde pointa opička..hu hu
Reagovat
Franky
haha jak husicka pekne zagagala aj v tomto pripade :) :)
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne nezapomen zamrazit hlavu Kevinovi nez vypluje ve finale na kurt:)
Pochopitelne podporim toho vaseho LTC odchovance...:)
Reagovat
janek_da
Kura! Dobrý nápad, využiji metod mého věhlasnějšího kolegy Vincence Priessnitze.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud to pomohlo Nikolaji Vasilijevicovi Gogolovi...
tak vubec nepochybuji, ze to pomuze Andersenovi...
Reagovat
janek_da
Jooo. Murovec se pozná toho, že nadává Můrovi :))

Zrovna dneska jsem si říkal fáze, hlavně Nadalovců, okolo zápasu.
1. velké obavy, Rafa není favorit, soupeř má zbraně na Rafu. Pamatujete? Minule mu sebral 3 gemy.
2. zápas. oba si drží podání - "óó, to je špatné", tentokrát už prohraje. Nechci žádný dramatický zápas, chci jasné vítězství.
3. po zápase, můj favorit je best of best, neporazitelný. Pro fanoušky přesto podal pruměrný výkon. Ostatní komentují od haluze- po fantastický výkon. Ostatní gratulují soupeři k vítězství v turnaji (průběžně od 2.kola)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze si inak podarený prispevok Vlčka smerovaný k fans Big 4 zobral po svojom a pozornost obratil na Rafa fans :)

Nuž...
Reagovat
janek_da
Sorry, ale nejsi náhodou, jak rád říkáš, citlivý jako předkožka?
Reagovat
D@nny
Je videt, ze jsi znaly zdejsich pomeru:)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vlčku, hezký a pravdivý... :-)
Já si tady ty Pe3ky, Franky a Forehandy dal do ignoru.
Zlatá diskuze pod WTA :-)
Reagovat
Franky
sikulka ;) ktovie co este dotycny dokaze za PC! mozno ho vie aj bezpecne vypnut :)
Reagovat
Franky
Matadorovi k 16GS..velmi solidny vykon musim uznat klobuk dole osobne som cakal ze tento rok uz okrem clay povrchov neziska nic a pozri nanho on bere USO...vzhladom na pomale betony v NY to nieje obrovsek prekvapenie ale aj tak dobry vykon proti DelPo v momentalnej forme Rogera (a mierne nastrbeneho chrbta) by aj jeho porazil mam dojem ze ho vidim hrat v najlepsich rokoch, samozrejme s doktorskou pomocou ale aj tak velmi slusne lebo v top 20 neni nikto uplne cisty..Este raz Congrat! zajtra to bude uz len doplnenie statistik a predavanie pohara pre vitaza
Reagovat
Herbert_Hoover
Někdo ten turnaj vyhrát musí, třebaže je nejslabším za x let. Nebyl by to Rafa, byl by to Delpo nebo třeba Fedex. Nevím, co se tu snaží někteří dokázat. To, že půjde o poměrně slabý turnaj, se vědělo už před jeho započetím. Kvalita slamu nemůže být postavena na náladovém Kyrgiosovi, který je schopen vyletět úplně kdykoliv. Ani na Grišovi, který po hostině dostává průjem a taktéž si neumí udržet dlouhodobější výkonnost. Saša neporazil na GS hráče top 50. Bylo zřejmé, že tenhle podnik nebude v ATP sekci žádné terno.
Reagovat
Roger_Federer
Ale tohle je v pohode, beru, at to klidne vyhraje Nadal..
Ale nebude me tady nikdo vykladat, ze Anderson je souper do finale tezsi a ma zbrane nato aby Nadala porazil.
Reagovat
Herbert_Hoover
Záleží těžší než kdo..než Busta jo. Ten by měl ještě menší šance.
Je jasné, že Kevin není žádný důstojný finalista, to i ten Sam by mohl nahánět větší hrůzu, i když prostě ve finále bude proti Rafovi marný každý z těch, co se nabízeli z dolní poloviny.
Reagovat
fialka
Rafa presne ako býk. Zraníš ho, rozzúri sa a beda ti. :)
Úžasný výkon! Neuveriteľné výmeny.
Reagovat
Fandina
Tak tak. Dívala jsem se chvilkama na první set a začátek druhého a od druhého Rafa nasadil vyšší level a jak se píše v nadpisu DelPa přehrával a ten nestíhal.
Reagovat
fialka
hej, nestíhal, ale myslím, že to bola aj veľká psychická únava. DelPo bol na turnaji fantastický a ten obrat s Thiemom, to bolo niečo. Zažil veľa emotívnych chvíľ a niekde to stopy zanechá. Len nech zdravie slúži.
Reagovat
Kozoroh
Co k dnešnímu Rafanovému postupu dodat? Nadal se výhrou nad DelPem prakticky stal vítězem letošního US Open, nedělní finále bude formalita, v níž Matador max. ztratí první set, ale pak zařadí na vyšší rychlost a Kevina roznese na kopytech, podobně jako dnes DelPa. DelPo dnes nehrál nijak špatně a kdyby Nadal nezabral, do finále by postoupil Juan. Kevin takový level jako Juan nepředvede (na to můžu dát ruku do ohně :D) a tak jsou jeho šance na finálové vítězství pouhych 0,1%. Ano, čtete správně, jen jedna promile. Kevin je ze všech Rafových soupeřů v neantukových finále GS jednoznačně nejslabším a finálovou účast si vybojoval především díky odstoupení hvězd a brzkým vyřazením favoritů. Nikdy doposud Nadala neporazil. Tím sice připomíná Babrinku na AO 2014, ale jinak podobnost těchto dvou končí - Stan hrál tehdy na AO výborný tenis a porazil Djokera a Berďu, zatímco Kevinovým nejsilnějším sokem byl Querrey (nikoliv žebříčkově, ale tenisově).

Nadalovou výhrou prakticky hasnou Federerovy šance na No. 1, Rafan bude mít po zisku titulu na švýcarského soka náskok cca 1900 bodů a ten už si do konce roku udrží, pokud nebude mít vyloženě slabou podzimní část sezóny.
Reagovat
Roger_Federer
Naopak, Rafan bude mit obrovskou sanci ovladnout cely podzim a dokonce si poprve vyhrat TM v historicky nejslabsi druhe pulce casti od roku 1900 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od roku 2006 si chcel napisat zrejme. Kedy sa nenasadený hráč dostal do finále, kde dostal pochopitelne latu. Dobehla ťa tenisová minulost :)
Reagovat
Roger_Federer
Zase lzes, Bagdatis vyhral prvni set a ve druhem mel dokonce breik, set se lamal az nakonci, kdy ho Roger breikl na 7:5, az potom se Bagdatis "sesypal" a zacal hrozne kazit.
Navic po ceste do finale porazil tehdejsi hrace top 10, ,Roddicka, Nalbandiana, Lubicice..
Kypran zahral zivotni turnaj nemel zadny lehky los a kdyby nemel ve finale Rogera , vyhral by.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick, Nalbandian a Ljubicic vypadávali na GS s kadekým a nikto z nich v Austrálii dokopy nikdy nic neuhral. Takí to boli hráči :)

Aj Delpo vyhral prvy set a potom dostal latu...Marcos bol bez sance, finále uhaluzil, uz v 2.kole hral 5 setov so Stepankom. Najlsabsi finalista ever...
Reagovat
Roger_Federer
To je kamosko lez, proste lzes.Ten turnaj si nevidel, nevidel si jak hral a jak prochazel turnajem, ja ano.
Uz Cilic letos ve Wimblu nebo Eawrinku v FO podali ve finale horsi vykon nez tehdy Bagdatis.
A nic to nemeni na veci a nic to nema spole neho stim, ze rikam ze Anderson nema proti Nadalovi ve finale zadnou sanci.
Nema to stim zadnou spojitost.
Tento turnaj je nejslabsi za x let.
Reagovat
smazaný uživatel
To su vsetko tvoje subjektivne pocity, ktoré podávaš ako fakty.

Faktom je, ze Baghdatis uz finále nikdy nezopakoval, o rok vypadol v prvom kole a vo finále bol do počtu. AO2006 som videl a bol to jeden z plejády turnajov so slabšou konkurenciou toho obdobia, z ktorej ťazil favorit...USO17 je nieco podobne, po xy rokoch, jedna lastovička...A teba ide z toho roztrhnut :)

Zaujimave, ze tento slaby turnaj nevedel Federer vyhrat a prehral s DelPotrom.::
Reagovat
Roger_Federer
Nebyl, nerikas pravdu.
Ano Bagdatis uz finale nikdy nezopakoval, byl to jeho zivotni turnaj, tak jako je to zivotni turnaj Andersona..Vubec nechapu proc si vytahl Bagdatise.
Ja ti tvrdim, ze Anderson nema ve finale sanci, dal jsem ti argumenty proc, a ty misto diskuze vytahnes nesmyslne Baghdatise a zacnes ho zhazovat, abys snizil Rogera..tak se odprosti a realne tady napis proc by mel anderson mit proti staremu matadorovi nejakou sanci,cim by ho mel jako zaskocit a potrapit??
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa tri roky nevyhral hardový turnaj, servismanov nikdy v oblube nemal. Anderson má dobrú sezónu, vyradil tu Andyho, vo finále je outsider, no vyhrat moze. Prve finále, ktore nikdy nezopakoval odohral aj delpo v roku 2009 a vyhral. Z pozicie outsidera. Sport pozná aj vacsie prekvapenia, nez by bola vyhra Kevina nad Rafom...Toto je len taký tvoj predfinálový plač.
Reagovat
Davor1
S Delpom sa to absolútne nedá porovnávať. Ten bol už v dvadsiatke neskutočný kanón a hral na úrovni, akej sa Anderson nikdy v živote nepriblížil. Delpo to finále a titul nezopakoval z jediného dôvodu, permanentného státia a zrakvenia tých zápästí... Keď už to chceš s niekym porovnávať, tak s Čiličom...
Reagovat
Kozoroh
Ani s Čiličem nejde Andersona srovnávat - Čilič vyhrál USO 2014 a letos hrál finále WCh.
Reagovat
Davor1
Myslel som to úrovňou tých hráčov. Čilič síce vyhral jeden GS, ale kvalitatívne má k nemu Anderson oveľa bližšie ako k Delpovi a očakávam, že Andersonovo finále proti Nadalovi skončí podobným spôsobom, ako Čiličovo proti Federerovi...
Reagovat
Roger_Federer
Nesmysl, Peter, nemam, duvod plakat.
Tady jde oto , ze ty to co pises delas umyslne, lzes a veci neznale citatele uvadis v omyl, ja ti to vyvracim.
Anderson nema Nadala cim prekvapit, abzadny tezky souper do finale to neni, je to Nadaluv nejlehci souper za celou jeho karieru ve finale Granslemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkedy Federer vypadol tak si opakuješ svoju, jak taký vertlík. Dovtedy ti obsadenie turnaja nevadilo, nahodička viem :)

Ano, papierovo najlahsi. No to neznamená, ze nema sancu...Kde tam vidis rozpor?...Marcos odohral jedno finále uz nikdy sa na harde na GS nedostal ani len do QF...Taky hrac to bol..To uz Kevin má viac tych 4.kol...To ze vyradil 3 hracov top 10 je pekne, ale aki hraci v tej dobe tu top 10 tvorili, ze..
Reagovat
Kozoroh
Ikdyby Kevin dokázal Rafana dostat do úzkých, tak Rafan zabere tak, že Kevina rozloží. Tak jako dnes DelPa.
Reagovat
Roger_Federer
"Anderson ma dobrou sezonu", ty tem svym lzim i veris.
Pocet titulu 0.
Anderson od ledna do Srpna 1x prelezl 1/4 v Estorilu, potom zahral jedno finale ve Washingtonu, kde porazil dobre hrace,ale prohral..
A ted je najednou ve finale Us.
Dobra sezona.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sa proste točís v kolečku, vsetko uz bolo povedané....Predaj byt, pozicaj si vsetky prachy od znamych a podaj na Rafu a dokáž, že ten Kevin má to jedno promile. Inak len tak trepkáš, ako
Kecálek...
Reagovat
Roger_Federer
Argumentuj, overuj si veci co sem napises, podivej se na data, da se to najit, nelzi, nemystifikuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Neplač.

Máš názor, ze Kevin nema sancu. Ja vravim, ze ma. Si hrdina, stavkovy guru, ale radsej to nepodas..Vydavas dojmy, ako fakty. Baghdatis, co uz nikdy nehral QF na harde bol pán hrac; Anderson, ktory vyprasil Murrayho, nema zbrane. Mylis si pojmy a dojmY, si frustrovany :)
Reagovat
Roger_Federer
Klidne si pis ty kravoviny furt dokola..
Peter ja jsem investor, nikoliv blazen, ktery by sazel kurzy 1,15..v tak nesmyslne,nepravdepodobne sazce.
Tak teda prestanme slovickarit a rekni presne co je ze "Kevin ma sanci".
Ja rikam ze ho Nadal sfoukne stejne jako Delpotro ve 3 max 4 setech a to by musel Anderson brat prvni set..
Zadnemu dramatickemu 5 setove bitve, kde se bude rozhodovat na konci setu a budou se rvat o kazdy micek neverim, to je sance pro me.
Nadal si zapas pohlida, soupere parkrat famozne prohodi, ten se sesype.
6:3 6:3 6:2..
Reagovat
Davor1
Však to zahraj s hendikepom na Nadala. Ja som ho hral proti Delpovi v hcp -5, kurze cez 2
Reagovat
smazaný uživatel
15% zisk pri 99.9% sanci je skvela investícia, nie?..

Ved my nemame velky rozpor, ja suhlasim s tym, ze Anderson je papierovo najlahsi protivnik zo vsetkych finále. Nesuhlasim s tym, ze nema sancu. Uz principiálne je toto tvrdenie nezmysel a popiera zakladne zakonitosti sportoveho zapolenia. Ked mohol Fed prehrat so Stakhovskym vo W., a dostat 0:3 od Cilica na Uso14, kludne moze aj Rafa prehrat s Andersonom. Prehral vo
Finale so Samom, typovo podobny hrac. Tri roky bez titulu z hardu, tlak bude na nom. Rafa je velky favorit, a snad si to postrazi, ale tieto porazenecké reči su mimo.
Reagovat
Roger_Federer
A vedels, ze Bagdatis od roku 07-13 vypadl na AO vzdy z nejakym vitezem Granslemu nebo budoucim topten hracem ??
Monfils 07
Hewitt brutalni 5 setak, porazil Safina ve druhem kole, 08
Djokovic 4sety, dva tiebreiky 09
Hewitt (skrec) 10
Melzer 11
Ferrero 12
Wawrinka 13
Trochu i smula na los.
Reagovat
tito
Rafa je velký favorit, ale přeci jen už jsme s ním zažili jak jak Rosola, tak AO 2014. Případné oslavy si nechám až po finále a radši budu skeptický až do mečbolu. Každopádně kdyby nevyhrál, bylo by to pro mne velké zklamání.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, Anderson tu vyradil Murrayho, Noleho mal na lopate..Naozaj to je taký nímand, ktorý nemá zbrane?....
Reagovat
Roger_Federer
Je to finale granslemu, na 3 sety..
Rafa, nemuze prohrat z nekym, kdo se dostal do finale poprve a naposledy v zivote, herne na neho Anderson nema, nema sanci zvladnout ten tlak, nema jedinou zbran na Nadala, snad kdyby mel cely zapas 90% servisu..
Reagovat
smazaný uživatel
To je vsetko klišé...

Aký tlak?..Ved on bude v pozícii uplneho outsidera, vsetok tlak bude na Nadalovi, uplne vsetok...Ako vyradil pred rokom Andyho, ako mal na lopate Noleho?...Ziadne zbrane, este stále?
Reagovat
Roger_Federer
Kamos, nechapu.
Kdy naposledy hrac big 4 prohral ve finale granslemu z nekym mimo big four, nebo aspon byl ve finale dramaticky potrapen nekym kdo vzivote nevyhral velky turnaj, nema zadne zkusenosti z velkych zapasu..
Takze, 09 Del.potro, Wawrinka RG15, 2 neocekavane porazky za poslednich 8 let.
No Wawrinka je trochu jinde nez Anderson a mohly bysme mu zapocitat i AO14, ale ty tvrdis ze to bylo jenom zranenim Nadala.
Takze prekvapeni na ukor favorytu ano, v prvni fazy turnaje kdy nemaji hra i tipu Andersona co stratit, ve finale, tezko??
Reagovat
Davor1
Trošku by som bral do úvahy aj povrch. Na tom lepidle, čo je teraz, to má Anderson strašne ťažké už aj proti priemerakovi ako Busta. Murrayho porazil na vtedy rýchlejšom harde, Noleho potrápil na tráve... Vedel by som si predstaviť, že by Nadala vyradil vo Wimbledone, ale tuto je to naozaj asi len to jedno promile...
Reagovat
Marduch
Kdepak, souhlas s Rogerem, na velkých turnajich uplny zelenac Kevin, který snad dosud nikdy nehral zapas v pokrocile fazi velkeho turnaje, proste zakonite proti Rafovi nemuze mit ve finale GS nadeji vetsi nez naprosto titernou. Zkušenosti, sebevědomí, morálka a Nadala ve velkych finale a k tomu sama o sobe spickova uroven hry v zapase s JDP, tady proste neni o čem.
Reagovat
Davor1
Presne tak, do bodky. Ešte by som prirátal ten povrch a lopty, ktoré očividne nahrávajú viac hráčom s medzihrou...
Reagovat
Kozoroh
Doplnil bych, že Kevin nikdy nezískal cennější titul nad 250. Prohrál všechny tři finále 500 a na Masters 1000 nikdy nebyl dál než ve ČF.
Reagovat
Franky
myslim ze toto je dobry argument :D Ale keby zajtra motyka vystrelila...posikal by som sa :D :D a FH by to nerozdychal asi uz do konca Rafovej kariery :D
Reagovat
Franky
To mas pravdu Delpo svojimi uspechmi patri do top 5 v historii tenisu!! :D saso :D
Reagovat
Kozoroh
Máš pravdu, že pro oba (Baghdatise a Andersona) byla účast v GS finále ojedinělým výsledkem. Ale v jednom podstatném detailu se mýlíš: Baghdatis si finálovou účast vysloužil přes skalpy tří hráčů elitní 10, zato Anderson ne. Proto je v mých očích Marcos hodnotnějším finalistou než Kevin, ikdyž byl Marcos nenasazený.
Reagovat
Franky
To jemu zbytocne vysvetlujes...uplne strateny cas
Reagovat
raduz
Navic Nalbandian,Roddick i Ljubičič dokázali Federera i Nadala nejen porazit,ale porážet.
Reagovat
mahycek
Pozor Rodick Federera neporážel.
Reagovat
Krisboy
Tak jsem zkouknul hajlajty a Rafiště fakt válec. Brilantní výkon jako v dobách nejlepší výkonnosti. Škoda, že se nepotkali s Rogerem, myslím, že i Roger ve formě by měl veliké problémy...Ale ten Juanův forehand, to je fakt vražedná zbraň.
Reagovat
raduz
Já si naopak myslím,že Federer by byl na Nadala skvěle připraven na rozdíl od zápasu s Delpem,kde nečekal takový odpor a ten zápas odevzdal.Lze připustit,že se zachoval poněkud arogantně.Mimo jiné s Nadalem v nedávné době 3krát na hardech zvitězil a myslím,že se konečně začal na zápasy s ním těšit a získal konečně tolik potřebné sebevědomí.Když ho porazil V Miami,tak proč ne USO.Jsou to opravdu ale jen dojmy a pocity....
Reagovat
Kozoroh
Ale aby Federer porazil dnešního Nadala, potřeboval by 100% přípravu před USO a tu kvůli zranění zad neměl.
Reagovat
Tuttovka
Rafa potkal prvního pořádného soupeře a ukazal, co v nem je. Fandil jsem spíš Juanovi, ale tohle byla fakt paráda. Přišlo mi, ze Juan trošku odešel i fyzicky, ale Nadal hrál velmi natlakove a útočně. Ve finale je velkym favoritem, ale určitě bych Kevina neodepisoval. Myslim si, ze by mohl vzít alespoň set. Bude to hodně o Nadalovi. Pokud bude hrát takhle, tak neni moc hráčů, co by ho zastavili.
Reagovat
steve79
Letošní sezona je fakt nejvíce zajímaváza posledních pět let.
Doufám, že se dá Fedex do kupy a sehrají spolu ještě nějaké finále. Co třeba už v Číně ?
Reagovat
Kozoroh
Letošní rok je sice pozoruhodný, ale taky ochuzený o hrače, trpící zraněními - No1e, Babrinka, Murray, Nišikori... Třeba rok 2015 měl větší drajv :))
Reagovat
steve79
Velké uznání Rafovi, jak proti Del Potrovi hrál. Takový výkon jsem od něj na tvrdém povrchu 4-5 let neviděl. Hrál opravdu skvěle.
Reagovat
Herbert_Hoover
V porovnání s tím, co hrál Rafa na počátku turnaje i před ním, tak je to jako sen, jaké úrovně o uplynulé noci dosáhl. Jsem šťasten, i když si nebudu nalhávat, že měl-li by těžší los, mohl už být venku. Nicméně padlé duše jej motivovaly chytnout příležitost za pačesy. Tak už nezbývá než to vamosnout k 16. trofeji. Historie se ptát nebude, hnidopichové sice ano, ale každý občas vytěžil ze slabší konkurence. To k tomu patří. Svým výkonem si ale Rafa to finále zasloužil, uhrál si to sám.
Reagovat
Ondra979
videl jsem do pule tretiho setu a Delpovi se uplne rozpadla hra, vcetne servisu, to pak nebylo o com. A urcite se projevilo to, ze hral tezke zapasy, fyzicky na tom proste neni uplne nejlepe, RAfa ale hral vyborne, to je fakt. A jestli by mel Roger sanci - myslim, ze by mohl, ale musel by byt ve forme jako na AO, coz bohuzel nebyl, ale sehral by podle mne i tak lepsi zapas...ale je to fuk, gratulace Rafovi, ale GOATem samozrejme zustava Roger..radsi dodavam prozatim
Reagovat
raduz
O tom,kdo je nejlepší,rozhodnou nasledující dvě sezony.Jde o to,kam bude směřovat výkonnost mladých a zda se z místa pohnou Dimitrov a Nishikori a hlavně v jaké formě se vrátí Djokovič a Murray.Pokud v sezoně Federer ukořistil dva GS a vyhrál další významné turnaje a to samé ukořistí Nadal,přiznejme si,že je to z valné části dílem impotence zbytku tenisového pole,hlavně tedy Djokoviče a Murrayho.Před třemi lety jsem tvrdil,že Federer ziská už jen Wimbledon a ejhle má i AO.Mám pocit,že už zkrátka ten proces tenisového stárnutí zastavit nemůže,byt má celkově ideální predispozice pro tenispovou dlouhověkost.Přal bych mu ještě ten jeden GS z Wimbledonu,tipovat bych se ale již neodvážil.Nadal pro změnu může vyhrát uplně vše a všude kromě trávy,protože on vždy záhadně povstane z průměru.To je zkrátk jisté.Na antuce ho nemá kdo zastavit a pokud budou hardy podobného modelu,jako na US Open,tak je i zde v podstatě k neporažení.Hodně mě štve,že se letos ti dva nepotali na US Open,byla by to ferovka,vsadil bych na Federera.To,že Nadal vyhraje US Open v konfrontaci s hráči mimo top 20 není jeho chybou a nelze mu to nijak vyčítat,spratek Murray je hlavním viníkem.
Reagovat
Ondra979
urcite bude dulezitym faktorem vykonnost mladsich, kam pocitam i ztracenou generaci (DImi, Rao, Nishi..) a nastupujici (Zverev, Gyros, Shapo...). S Rogerem je to skoda, ale pokud tady nebyl 100pro pripraven tak by prohral, to si priznejme, mel se vykaslat na Montreal, skoda. Ten jeden W by jeste mohl padnout, ale vic asi ne. A jsem zvedavy, jestli si Rafa udrzi vykonnost na antuce i v dalsich sezonach, je to nejnarocejsi povrch a mel by se trochu projevit vek..letos byla konkurence slabsi, tak treba to pristi sezonu bude lepsi (mimo Thiema, to je ale zatim malo). A Murrayho radsi nekomentuju..podle me to vedel a udelal to naschval
Reagovat
facom
Prostě si pindejte co chcete....Rafa je nejlepší tenista všech dob!!!!
Reagovat
Roger_Federer
To je samozdrejme nesmysl..a vykrikovat to po postupu do finale charlengerovym pavoukem,na neseji obsazenem turnaji za poslednich 20 let v roce kdy top hraci jsou mimo, je uplne zbytecne :),nikdo to neveme v potaz.:)
Reagovat
Pe3k
JJ na Majorce :D
Reagovat
Krisboy
Kolik uhraje Kevin ve finále gemů? Pět? Sedm? Tři?
Reagovat
Krisboy
...anebo bude tiebreak?
Reagovat
Krisboy
Všechno směřuje k nejlepší sezóně za yks let. Jestli si celou GS porci rozebere Fedal, bude to pajáda. Ale DelPa je škoda, kdyby to překazil zrovna on, nezlobil bych se. Tak vamós Rafa!!!
Reagovat
Kozoroh
Nejlepší sezónou za xy let byl rok 2011 nebo 2015.
Reagovat
Krisboy
Nejlepší tenisovou sezonou je ta letošní. Triumfální návrat Fedala, minimální účast Kvjetákopice, VVV a Marfuši. Jenom ty naši chlapci by mohli trošku přidat. Ano, J1rko a p.Berdychu, na vás mluvím! :)
Reagovat
Kozoroh
Jsi poblázněný výhrami Fedala...
Reagovat
Krisboy
...a Nadala :)
Reagovat
Krisboy
Ale ruku na srdce - ty jsi ten poslední, kdo může hovořit o nějaké poblázněnosti.
Reagovat
Kozoroh
Aha, takže kritizovat jedním směrem je přípustné, ale naopak již to není košer? :O No to jsou teda noviny...
Reagovat
Krisboy
ale prdlajs...
Reagovat
Mayo
Rafovi proti KA vo finále verím. Jedine kde by som sa obával by bol Wimby. Tak nech to tam ten antukar vyhra po tretí raz (:
Reagovat
Roger_Federer
Rafovi, presne podle ocekavani,behem turnaje se dokazal rozehrat do best modu.Dnesnim vykonem 3-5set by Rogera znicil stejne jako Potra.
Reagovat
Roger_Federer
2-4 set
Reagovat
panzer.dragon
pojď Keve :)
Reagovat
tito
V noci jsem viděl první set, kdy DelPo hrál takřka bezchybně a i s trochou štěstí získal brejk, který celkem bez problémů potvrdil. Vyrovnaná hra od obou, set rozhodly jeden dva fiftýny. Bohužel jsem musel jít spát (práce) a tak jsem si říkal, co Rafa udělá a zda to udělá, když masáž přes bekhend nepřinášela kýžený efekt. Navíc jsem měl pocit, že Juan dosáhne snad všude... Očekával jsem jakýkoliv výsledek, ale to, že Rafa přetlačí utkání na svou stranu takovou demolicí, nikoliv. Už se těším na záznam. Vamos!!!
Reagovat
babolat.cz
Rafa ukázal že není pouze hráč ale i tenisový psycholog. Největší tenista.
Reagovat
stopan
a uz to tu mame najvatsi tenista :D no schvalne co tak kvalitne hral del potro zeby som sa musel ohanat uzasom nad nadalovou hrou? del potro mu to tam nahadzoval na tecko a nadal nemusel nic extra vymyslat, v opacnom garde by tu vladlo sklamanie ach rafa rafa hral si slabo kratke udery na tecko co bola voda na mlyn superovi, ak toto hraje super, tak Nadal hraje uzasny tenis a podobne, s takym vykonom del potra by vynikol kazdy kvalitnejsi tenista top ten.
Reagovat
Frantz
Ano úplně každý, škoda že jen elegán to nedal..já vím, má už svoje roky.. :-DD
Reagovat
Krisboy
Největší tenista je Ivo Karlovič.
Reagovat
babolat.cz
Trochu škoda, že nebude španělské finále, ale přesto spokojenost. Magerko, děkuji za podporu :-)
Reagovat
peggy
V prvem setu jsem mnela strach,protoze Rafa jiz Potrem prohral a dobre to nevypadalo.Rafa se probudil a zacal super.Tak Rafo jeste jeden voborny zapas,makej.
Reagovat
FulnekUltras
gratulka za Pilsen
Reagovat
baggik
Viděl jsem jen první set. Co se kurňa stalo s Juanem? Minimálně mu muselo odejít podání.
Reagovat
Labi
když si očešu diskuzi od tvých příspěvků tak tu toho moc nezbude...no neříkej hop dokud nepřeskočíš, schválně bych se tu podíval pokud by finále vyhrál Anderson..
Reagovat
smazaný uživatel
Od nejakej doby HOP dopredu naozaj nehovorím a ako pisem nizsie, pred finále som ostrazity. Kazdý zápas je iný, Kevin má svoje zbrane, servuje lepsie ako Delpo a kludne to moze odpodávat...Dolezitý bude uvod, kto sa dostane na koňa bude vo výhode..
Reagovat
Kozoroh
Ikdyby Kevin uhaluzil první set, tak Rafa zvýší obrátky jak dnes proti DelPovi. Krom toho Kevin nemá takovou zbraň jako Juan forhend, aby si vytvořil na Rafana tlak.
Reagovat
Roger_Federer
Ja vubec nepochopim, jestly to myslis vazne Forehende,(a potom vubec si nic nepobral z 1000 hodin a zapasu tenisu), nebo jenom zamerne mistifikujes mene znale ctenare tenis portalu..
Rafa, nemuze prohrat na 3vitezne sety z nekym, kdo se dostal do finale poprve a naposledy v zivote, herne na neho nema, nema sanci zvladnout ten tlak, nema jedinou zbran na Nadala, snad kdyby mel 90% servisu.
Anderson ma proti Matadorovi x finale granslemu tak 0,5 % sanci, ze by vyhral.
Reagovat
Kozoroh
0,5 % je moc, tolik tu dávali loni borci na Babrinku, Kevin má v neděli jen promilovou šanci na výhru :))
Reagovat
smazaný uživatel
To je milé, ako sa to snažíte zarieknut s tým 0.1 a podobnými nezmyslami...

Chlapci, chlapci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kakáš si do úst...Baghdatisa si vynášal do nebies, tipka ktorý sa prvykrat a naposled dostal do finále a Andersona odpisuješ. Si zahladený do vlastnej filozofie az tak, ze nevidis, ze vodu kážeš a víno piješ..

Hodiny tenisu mi dali to, ze viem, ze lopta je gulatá a stali sa uz aj vacsie prekvapenia...Ale tento tvoj pristup len ukazuje to, ako moc ta daný stav štve :)..A to je dobre :)
Reagovat
Roger_Federer
Muzes me nejak logicky vysvetlit co ma spolecneho Bagdatis a Anderson?
Ve spojitosti stim ze tvrdim ze Anderson nema sanci proti Nadalivi ve finale??Snazis se jenom trapne sparit kocku a delfina.
A aspon se priste podivej koho Bagda po ceste porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Naozaj nechápes, co maju spoločné?...
Reagovat
Stan_Borowitz
Mezi probuzením a odjezdem na letiště jsem viděl pár gemů, kdy to tam Rafa pálil v úhlech i po lajnách a JMDP neměl šanci.

Když hraje takový tenis, není proč mu nepoblahopřát k výhře. Takhle má hrát světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
+1111:)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stopan a neandrtálec Franky, prví fanatici, ktorí nezvládajú. Píšem si :)

Predpokladám, že tento zoznam bude počas víkendu pozvoľna pribúdať :)
Reagovat
stopan
tak mi ukaz jedneho supera, ktory podal nadpriemerne kvalitny vykon proti nadalovi na us open 2017, ktory by prinutil nadala hrat na 100%??? ja som nenasiel ziadneho, del potro od druheho setu hral velke hoby.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro. Rafa ho v druhom sete zlomil, a keď sa ti prestane dariť, tak znervoznieš a hráš horšie. To iste sa stalo Rafovi v prvom sete, dostal sa z toho. Delpo sa z toho tiez mohol dostat, ale Rafa mu to nedovolil.

A áno, Rafa sa na USO17 nestretne s hracom z TOP20. Ale to sa nestretol ani Roger a nedal to. A na W hral proti tragicky hrajucim súperom. Niekedy to proste tak výjde. Ako som písal nizsie, Nadal poslednych 5GS, ktoré nevyhral prehral v piatich setoch. Trochu aj smola, nemyslis?...Je fajn, ze sa to trochu vyrovnáva..
Reagovat
stopan
tak si to zhrnme tento rok v australii do semifinale nemal poriadneho hraca, ktory by ho preveril, na French open, nemal supera ktory, by ho trochu preveril, na wimbledone prehral so superom, ktory bol o nieco lepsi a konzistentnejsi na podani, na us open nemal poriadneho hraca na nadalove kvality, del potro hral kvalitne jeden set a nadal mal problemy, v dalsich troch del potro hral bez energie, razancie, myslienky a hlavne podanie bola katastrofa, Del Potro hral o dost koncentrovanejsie ako dnes v predoslom zapase. a k tym grandlsamom ktore prehral, ak myslis finale AO 2017 federer bol celkovo lepsim hracom, zial striedal kvalitne sety s podpriemernymi, Verdasco ci Fogniny boli herne lepsimi hracmi na kurte a zasluzene vyhrali, ak prehras s herne lepsimi hracmi tak to smola nie je, v klucovych momentoch sa nevyhadzali ako je to zvykom.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach Bože :)
Reagovat
atptour
Ty chytroline,z vetsi casti hrajes to,co ti dovoli souper.Nadal posledni dva dominoval a hral famozne,takze to pak vypada,ze Rublev a Delpo byli mimo.Ale kdepak,Nadal je znicil.Kdyz takhle vyhraje Federer,tak tu jsou prispevky,jak hral fantasticky a souperi nic nedovolil a pohral si s nim jak kocka s mysi.Ta zatrpklost je ale vlastnost.Chce to studenou sprchu,nadhled a uzivat kazdy den pozitivne.Vzdyt jsme tady jen na skok.
Reagovat
raduz
Jsem tu, rádobyrétore.Ono fandit opočlověku ,má též určitou vypovídací hodnotu ne?Ještě více vypovídací hodnotu má obdivování někoho,kdo byl prokazatelně léčen lékařem,který odešel od soudu pravomocně odsouzen.Nic proti společenským zázadám,že?
Reagovat
smazaný uživatel
Alečo. Netrvalo to dlho a na dvere fanatikov klope Raduz.

Privitajme Raduza.

Vitaj Radúz :)

Raduz, povedz nám niečo o sebe...
Reagovat
raduz
S tím problem nemám.Narozen 1967,ZS Kolín,Gymnazium Kolín rok ukončení 1985,PFUK rok ukončení 1990.Osobní a majetkove poměry naprosto vyhovující.Mám dvě odrostlé děti.Kromě toho velmi rád od dětství sportuji a to velmi intenzivně a jsem zcela určitě multikomplexní sportovec.Bud si jist,že mám dobré sportovní oko a jako dlouholetý trener mládeže,nemohu obdivovat sportovce jako je Nadal,což snad chápeš.Klidně si hraj se slovíčky,mně je to uplně u pr...,umím si tě totiž živě představit
Reagovat
atptour
To na tebe musi byt Kolin hrdy...A kde beres jistotu,ze jako trener mladeze mas ty nej nazory?Pro mlade je spis motivace,kdyz vidi,ze bojovnosti jako ma Nadal,mohou neco vyhrat.Ach ty zabehane konzervativni teorie nekterych treneru a radoby treneru.Mej se,multifunkcni sportovce,
Reagovat
Franky
do nasich radov pribudaju sportovci a do radov Nadalovcov len trollovia co nepoznaju svet dalej od najblizsej samosky a zamestnania...Nevidia ten doping ktorym Rafa disponuje a ani to akym nefer sportovcom je...z FFF sa kazdy niecomu venuje naopak toto su len kecalkovia ktory vidia v Rafovi boha lebo ma musculaturu(otazne ako ziskanu) na tenistu a 'neuveritelnu' rychlost...proste take antisportove typy :)
Reagovat
raduz
Kdo se aktivně věnuje sportu a vzdělává se v oboru,musí snad poznat,že Jarmila,Nadal a třeba Lance jsou podvodníci.Jediný rozdíl mezi prvními dvěma a Lance Armstrongem vidím v tom,že Jarmila,kterou osobně znám a Nadal nejsou zlí lidé.A proč mě napadli právě tito tři?Před 2 lety se objevili na společné fotografii na jedné z přednášek na FTVS.V sále jsme řvali smíchy,včetně přednášejícího-podotýkám vzdělaného matadora se znalostmi o životě.
Reagovat
smazaný uživatel
Spoločná fotografia?...

Tak to už áno...:)

Tá univerzita má akreditáciu, ked sa takto zahrava so svojou povestou?...Ukazovat nieco podobne
Na katedre, to je velky pruser a trapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Od multifunkčného sportovca a niekoho, kto sa aktivne venuje sportu by som ocakaval, ze pozna rozdiel medzi behom, cyklistikou a tenisom. Ktorý sport tam jasne vyčnieva a uzivanie dopingu je skoro bezpredmetné. Ale na to by clovek musel mat trochu nadhlad a nebyt fanaticky zaujaty..
Reagovat
Roger_Federer
:), velky naiva.
Reagovat
raduz
Ze smíchu,toliko zdraví prospěšného vyvozuješ nějakou odpovědnost.Jen né prosím trestněprávní.Občas se sebevzdělávej,není to sice systematický způsob nabytí vzdělání,ale též to má něco do sebe.U tebe žádný problém,statistiky máš nastudované a slovník cizích slov je dozajista tvou oblíbenou četbou.Věř mně,ža pravě o tebou vyjmenovaných sportech něco vím.Běh a cyklistika jsou mým celoživotním koníčkem.Mám rád i fotbal ,hokej a tenis kupodivu též.Je však přeci jen o něco méně fyzicky náročný a vždy jsem na tenistech obdivoval především jejich um.Ty však velebíš někoho,kdo tento sport degraduje.Postav si vedle sebe Borga,Samprase,Edberga,Federera,Djokoviče a Nadala.jeden z nich tam tak nějak nepasuje že?Já anomálního tenistu obdivovat nehodlám.Zkrátka jsme evidentně vyznavači jiného náboženství.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ty si kovaný hejter :)

Klapky na očiach...

Borga, Edberga a Nadala?...

To je ako porovnávat Panenku so Zlatanom...Aj ten dopuje, je mi to jasné. Argument jak prasa...
Reagovat
raduz
No vidíš rádobyretore.Panenka a Zlatan..Tak si je prohledni pořádně.Moc rozdílů vyjma kníru neuvidíš.Spravně si uvedl Borg vs Nadal.Kdo vypadá jako sportovec a kdo naopak jako produkt čehosi?Zlatan má postavu naprosto ideální,je prototypen moderního utočníka.Panenka měl v té době taky idealní parametry středního záložníka s minimem svalové hmoty.Somatotypem se však vzajemně neodlišovali,oba byli přirozenymi sportovci.A Borg?Já nevidím moc rozdilů s Djokovičem,Federerem nebo Edbergem.Uč se!!
Reagovat
FulnekUltras
Tonda byl na pohled až skoro neduživka, ale s ohromnou houževnatostí a citem pro balon, který vypěstoval na pláccích v neustálém kontaktu se soupeřem, kdy se často hrálo i s tenisákem.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj si pred spaním dávaš 2x otče náš aby ten Nadal už viac nevyhral, alebo si len rekreačný hejterko?..
Reagovat
raduz
dojemný příběh,vtípná říkanka.Uplně jste mě vrátili do dětských let.A pracoval a pracoval až měl jednu ruku jako Pepek námořník,zatimco druhá nepovyrostla.Byl dobrý tak,že zvítězil na paraolympiadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasné, skvelé. Tretie GS finále sezóny je sen. Ohromná satisfakcia po dvoch sezónach zmaru, kedy bolo SF ďaleko v nedohladne. Dnes skvelý športový a taktický výkon. Hrať všetko tvrdohlavo súperovi do BH nefungovalo, Rafa skvele zareagoval a prisposobil svoju hru. V druhom sete získal momentum a odvtedy sa Delpo nedostal ani len na zhodu na príjme..Svetová tenisová jednotka má šancu opat prepísať dejiny, vo finále treba byť ostražitý. S Andersonom dosial neprehral, no do jedného finále uz vstupoval s H2H 12:0 a nedopadlo to v jeho prospech..Hocičo sa može stat, snáď obaja finalisti odídu z turnaja zdraví. Rafa je blízko, je velmi blízko...Pome :)
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Pěkný zápas. DelPo už ale ke konci neměl šťávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Četla jsem preview a obě předpovědi se naplnily :D Kevin a Rafa in 4 sets... vydržela jsem až do konce, ale bohužel kvalitka byla jen v 1. setu, poté Juan odpadl a už se nesebral, pár parádních výměn tam bylo, ale bylo znát, že už Delpo nestačí, Rafa změnil taktiku, jak sám popsal v rozhovoru v tom růžovoučkém úboru :D a snad pojistí, že se GS nedostane do nesprávných rukou ;) Vamos Rafa :)
Reagovat
Amputace
Rafa dnes předvedl zdaleka nejlepší výkon od RG. Je pozitivní vidět, že po nevydařeném prvním setu dokázal výrazně změnit svoji hru a zaskočit Del Potra, který byl z BH strany překvapivě dobře připraven. Zatímco proti Federerovi z BH v podstatě pouze vracel, dnes dokázal Rafu zatlačit a zcela mu v prvním setu znemožnil získat kontrolu. To Rafu přinutilo hrát častěji do Forehandu, hrát Forehand po čáře a křížem a vyšlo to výborně. Také se mi moc líbil servis. Dnes toho skutečně není mnoho, co bych Rafovi vytkl. Velká spokojenost. Z Andersona mám nicméně od doby, co málem vyřadil Djokoviče ve Wimbledonu, velký respekt...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatímco proti Federerovi z BH v podstatě pouze vracel,,,:D)

No to uplne neni pravda...ze... z BH mu i vyreturnoval jeho serv, ze se z toho Roger po...takze zas neprehanej:)

Jinak souhlas...:)
Reagovat
Amputace
Tak s nadsázkou řečeno samozřejmě :) Nicméně tak jako dnes v prvním setu nevím, kdy naposledy jsem viděl u Delpa tak nebezpečný BH. Podle mě má celkově vzato jeden z nejslabších BH z Top hráčů. To i Rafa ho má lepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne se uz boji hrat vic obouruc... pred tim retezem zraneni, ten obouruc nebyl az tak strasny (podle me)...ikdyz nekteri tvrdili, ze to je takova udrzba...a ze ma stesti, ze ma ten FH, ktery si dokaze i schopne obehnout...
Prave Fedexe prekvapil, ze mu tam obcas vypalil BH obouruc klidne i na returnu, to podle me necekal...slusne se drzel i v tech slajsech.
Dneska to jen potvrdil...
Jinak asi nema smysl srovnavat jeho BH s Nadalovym, ani pred zranenim, ani po...
...Rafa ho mel, ma a bude mit lepsi...nez Juan...

Big4 obchazim obloukem i s jeho fans, ale zase jsem uznalej:)))
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem vzdycky spokojen, kdyz Juan hlavne nastoupi jeste na kurt:)
Rafa podle me hral od zacatku dobre, jen od druheho zacal hrat jeste lepe a nedal uz Juanovi zadnou sanci:)
Ikdyby se na servu Juan neutavil (coz bylo videt), tak si myslim, ze by tenhle zapas uz proste nedal...

Takze ja jsem rozhodne spokojeny:)

Nakonec je dobre, ze ve finale ma Kevin Rafu, kdyz uz vyhrat, tak s jednickou:)

Ovsem Janek ho bude muset sakramentsky dobre pripravit...:)))
Reagovat
fialka
jupíí, božský Rafa, VAMOS!

Delpovi poklona.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa!
Reagovat
Mayo
Delpovi všetko dobre vo zvyšku sezóny.
Reagovat
Dobry-den
To je hamba :-(
Reagovat
insanezy_
Hanba kdyz uz
Reagovat
smazaný uživatel
Len velmi nerád by som sa dožil piatich setov. Rafa podledných 5GS, ktore nevyhral vypadol vzdy v piatich. To je snad nejaký rekord..

Finish Him, Rafa..
Reagovat
Franky
Uz si vyliezol z nory? Prvy set jak prehral ta tu nebolo :p sasek
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasné, skvelé. Tretie GS finále sezóny je sen. Ohromná satisfakcia po dvoch sezónach zmaru, kedy bolo SF ďaleko v nedohladne. Dnes skvelý športový a taktický výkon. Hrať všetko tvrdohlavo súperovi do BH nefungovalo, Rafa skvele zareagoval a prisposobil svoju hru. V druhom sete získal momentum a odvtedy sa Delpo nedostal ani len na zhodu na príjme..Svetová tenisová jednotka má šancu opat prepísať dejiny, vo finále treba byť ostražitý. S Andersonom dosial neprehral, no do jedného finále uz vstupoval s H2H 12:0 a nedopadlo to v jeho prospech..Hocičo sa može stat, snáď obaja finalisti odídu z turnaja zdraví. Rafa je blízko, je velmi blízko...Pome :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hop, to mal byt novy prispevok. Ty si neandrtálec, potvrdzujes to dlhodobo a zbytočne s tebou stracat čas, opička.
Reagovat
Franky
s tebou tu straca cas polovica TP :D
Reagovat
TheRoyalBlue
"Len velmi nerád by som sa dožil piatich setov." - takýto výrok je dvojsečná zbraň :)
Reagovat
Kozoroh
Zapomínáš na FO 2016, tam skončil W/O.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, tam skončil mimo kurtu...
Reagovat
insanezy_
Serve & volley od Rafika to je to co bych chtel videt casteji
Reagovat
stopan
servis volej, ved del potro hraje kulove, pohyb slaby ten fiftin pri ktorom nadal ziskal setpoint to podciarkol, ostal na baseline a loptu ktora mala mensi odskok blbo trafil, tolko moznosti co mu nadal dal svojimi chybami a on hraje bez napadu slaby pohyb, ked tak hral proti federerovi, tak federer musel hrat na urovni 100kara atp
Reagovat
insanezy_
Delpo uz nehraje dobre, ale od Rafy sem takovyhle vykon hodne dlouho nevidel
Reagovat
stopan
del potro hraje vykonom hlboko podpriemer, hraje kratke udery na tecko, bez nejakej vacsej razancie a umiestnenia, co ine nadal moze chciet, ked mu to neustale nalieva do stredu na topspin
Reagovat
Amputace
:D Jj. Hlavně v druhém setu mu dal hodně možností, to jo.
Reagovat
safi1313
Jasny Stepan!!! Rafa preci vzdy vyhral jen kdyz souper hraje hrozne, kdyz neni zadna konkurence v turnaji, kdyz je souper zraneny atd... Nikdy nevyhral nic zaslouzene protoze hraje dobre :))
Reagovat
Amputace
On ne každý divák tenisu má potenciál pochopit, že hra jednoho se většinou odvíjí od toho, co mu dovolí ten druhý, a naopak :)
Reagovat
stopan
sam si to potvrdil :D hra jednoho se většinou odvíjí od toho, co mu dovolí ten druhý a del potro toho nadalovi svojou nemohucnou hrou dovolil az moc moc.
Reagovat
Amputace
Naopak - Nadal toho příliš nedovolil Del Potrovi :) Od druhého setu mu hraje více do forehandu, na což nebyl vůbec připraven. Ale to ty nemůžeš vidět :)
Reagovat
stopan
nie hrac svetovej patdesiatky nie je fakt pripraveny hrat ked mu protihrac hraje do forehandu :D :D :D , dobre rano,
Reagovat
Amputace
Ty jsi exot :D Tak se utěšuj, že Del Potro zahrál maximum proti Švýcarovi a buď v klidu :)
Reagovat
stopan
mne je to jedno, ale ako vidim, hateri sa idu blahom opijat ako nadal porazil vykonom podpriemerneho del potra.
Reagovat
Amputace
Nikdo se neopíjí. To pouze ty tady třepeš nesmysly.
Reagovat
atptour
Takze podprumerny Delpo porazil Federera?To neni dobra vizitka.Proc mu to dovolil?Proste Nadal hral uzasne a Delpo nevedel co hrat.Jindy to byva naopak.Jsi velky odbornik!!!
Reagovat
stopan
no schvalne co tak kvalitne hral del potro zeby som sa musel ohanat uzasom nad nadalovou hrou? del potro mu to tam nahadzoval na tecko a nadal nemusel nic extra vymyslat, keby to bolo naopak sami poviete ach rafa rafa hral si slabo :D ze hral kratke udery co bola voda na mlyn superovi, ak toto hraje super, tak Nadal hraje uzasny tenis a podobne, s takym vykonom del potra by vynikol kazdy kvalitnejsi tenista top ten.
Reagovat
Frantz
Ano každý, jen elegán to nedal...já vím, má už svoje roky.. :-D
Reagovat
babolat.cz
Běž psát na Novinky.cz, mezi své rovné
Reagovat
stopan
my chces hadam nahovorit ze del potro hraje fantasticky tenis a nadal este lepsi??? :D Ved Del potro hraje od druheho setu velke kulove, zacnime servisom, esa skoro ziadne, predchvilou dvojchyba, razancia priemerna, pohyb, zalezeny za baselionou a prehadzuje nadalovi na tecko, nadala sam pusta do kurtu, forhand backhand vela chyb razancia a umiestnenie podpriemer.
Reagovat
stopan
s takym vykonom del potra by bol hviezda aj zraneny djokovic.
Reagovat
safi1313
Stepan zmiz... Dle tvych komentaru usuzuji, ze zrovna ty tu raketu drzis jak prase telefon, nerozumis tomu vubec, tak bez sva moudra o tenise hlasat treba do sachoveho klubu, kde tomu taky ostatni moc nerozumi...
Reagovat
stopan
no fanusik tvoho typu len rozumi tomu ako oblubenec hraje fantasticky, nehliadiac nato ako tragicky protihrac hral, potom tu mame zbozstene vyroky na istych hracov bez kritickeho uvazovania o kvalite nekvalite zapasu , turnaja a pod.
Reagovat
MarcelPersch
Jen škoda, že minul ten prohoz na 4:0, jinak paráda! Vamos!
Reagovat
safi1313
Neskutečný!!! Vamos
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to je neuvěřitelný, co teď Rafa předvádí :D
Reagovat
a.magerova
Teď už TO Rafa nepustí...
Reagovat
a.magerova
A měla jsem pravdu... za stavu 4:1 ve třetím, mě přemohl spánek, ale myslím, že vše podstatné jsem viděla... takže gratulace Rafovi k finále, s Kevinem si poradí, vo to strach nemám.... ;-)
Reagovat
D@nny
Rafa ve 2. setu skvely. DelPo tragicky, jen doufam, ze za tim neni neco vic...
Reagovat
smazaný uživatel
Za takovej výkon si kanára nezasloužil, Rafa trestá a přebírá kontrolu :( snad se to ještě přiblíží ohromný kvalitě prvního setu :) Vamos Delpo!
Reagovat
safi1313
první 2 gamy 3.setu by mohly rozhodnout zápas
Reagovat
Mayo
Zrejme prvý získaný set proti Delpovi na USO v kariére a hneď 6-0
Reagovat
vrabejka
DelPovi všechno odešlo. Trošku jsem čekal takový jednoznačný set. Rafa se zvedl.
Snad další sety neskončí 6-1 6-2 pro Rafu.
Reagovat
a.magerova
Tak TO je překvapivý 2. set...
Reagovat
smazaný uživatel
Tlacit sa Delpovi do BH bolo chybou. Delpo to čakal..

V druhom sete zacal hrat Rafa FH po čiare, funguje to.
Reagovat
vrabejka
Hodně vyrovnaný první set. DelPo fantastický bezchybný výkon. Servis šlape, z FH zabíjí,BH má dnes hodně solidní a měl i štěstíčko. Rafa prakticky zatím nemá DelPa jak porazit.
Bude hodně důležité kdy Rafa dokáže Juanovi vzít servis.
Reagovat
Mayo
4-6 DelPo bol lepší v prvom sete
Reagovat
insanezy_
Delpo hraje z toho bh vyborne, to me dost prekvapuje
Reagovat
Franky
Preto ani Fedwxovi nepomohlo ked mu tam hral..a to tam hral podstatne menej ako Nadal ten mu to tam trepe este viac
Reagovat
D@nny
Vubec bych se nedivil, kdyby to byla dneska pro Rafu konecna...
Reagovat
Mayo
Presne.
Reagovat
a.magerova
Furt vidím DelPa na konci druhého seti s Thiemem, kdy jsem vyhlížela vjezd sanitky na kurt... opravdu neskutečné.... ;-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Franky
Vidno ako velmi sa aj sam velky nadal boji Delpovho FH 95% mu hra do BH az to hranici s autizmom :p
Reagovat
insanezy_
Dle meho tam hraje prave jeste moc malo, ja bych tam bejt nim hral kazdej uder
Reagovat
Franky
Zase ani ten BH nema zly dokaze aj velkeho rafu rozbehat z neho..
Reagovat
smazaný uživatel
to teda je, od začátku takový dardy tam oba dva posílaj, Del Potrův FH jak za starých časů, kdy to tam vyhrál celé, neskutečně mu fandím, to bude ještě palba :D
Reagovat
Franky
Pre Delpa
Reagovat
insanezy_
Dve prasata, ale hraje vyborne to zase joo
Reagovat
Franky
Nie nadarmo vyhodil Fedexa..
Reagovat
Mayo
To sú bomby z Fh, proti tomu neni odpoved
Reagovat
insanezy_
Proc to tam ale pri ty vyhode zase hral?
Reagovat
Franky
Lebo si veri :D :D
Reagovat
insanezy_
Rafa ted uz nebude hrat do bh nebo co?
Reagovat
Mayo
Tiger Woods v Rafovom boxe.
Reagovat
Mayo
DelPo z FH bude zabíjať.
Reagovat
Davor1
Neviem, ale mám pocit, že na Delpa doľahnú tie predchádzajúce náročné zápasy a dnes to bude 3-0 Nadal. Ten mu to bude sypať do BH jedna radosť, v tom má už perfektnú prax zo zápasov s Federerom. Tak snáď sa mýlim ako zvyčajne :D
Reagovat
D@nny
Neco malo na odlehceni pred zapasem. Je to fakt bozi:) https://www.youtube.com/watch?v=WmqTYAXrg4k

A ted uz rychle na Rafu...
Reagovat
FulnekUltras
vidno, že přece jenom ještě ne na každém holátku zanechává soudobý ušoprotektorát zásadní stopy
Reagovat
Stan_Borowitz
Kuwa, najít i v tomhle vtipném videjku příležitost k nenávistnému rudému plivanci, to chce fakt velkou dávku fanatismu a mimoňství...
Reagovat
FulnekUltras
příjemný let
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist