Nadal porazil obhájce titulu Tsitsipase a po pěti letech je v semifinále Turnaje mistrů

19. 11. 2020, 23:41
Aktuality 51
TURNAJ MISTRŮ - Rafael Nadal v Londýně porazil v přímém souboji o 2. místo ve skupině řeckého obhájce titulu Stefanose Tsitsipase a po pěti letech postoupil do semifinále Turnaje mistrů. O finále, kterým by vyrovnal své maximum, se 34letý Španěl utká s Rusem Daniilem Medveděvem.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal i Stefanos Tsitsipas v Londýně porazili ruského debutanta Andreje Rubljova, ale prohráli s Dominicem Thiemem. A tak si to dnes rozdali ve vzájemném duelu o 2. místo ve skupině 'Londýn 2020'.

A podobně jako loni i letos uspěl v třísetovém duelu o dvanáct let starší Španěl. 34letý Nadal zdolal řeckého obhájce titulu 6-4 4-6 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1.

Nadal měl zápas dlouho pod kontrolou, ale nakonec dopustil drama, když zakončil druhý set dvojchybou. "Do té doby jsem si docela bez problémů držel servis. Pak se všechno změnilo," řekl Nadal.

Rozhodující sada začala třemi brejky a Nadal vedl 2-1. Další zápletku už nedopustil, po dalším brejku utekl už na 5-2 a po proměněném druhém mečbolu se mohl radovat.


Trofej z Turnaje mistrů je poslední z velkých, která Nadalovi v úctyhodné sbírce chybí. Při svém jubilejním 10. startu postoupil ze skupiny pošesté v kariéře a poprvé od roku 2015. Maximem dvacetinásobného grandslamového šampiona a majitele zlaté olympijské medaile ze dvouhry i ze čtyřhry jsou finále z let 2010 a 2013.

O zopakování svého nejlepšího výsledku na akci pro osm nejúspěšnějších tenistů sezony si v sobotu zahraje s Daniilem Medveděvem (h2h 3-0), kterého loni porazil ve finále Masters v Montrealu (2-0), ve finále US Open (3-2) i na Turnaji mistrů (2-1). V Londýně zvítězil po velkém obratu, když za stavu 1-5 ve třetím setu utekl z mečbolu.

"Teď hraje ohromně. Loni už byl na konci sezony hodně unavený mentálně, ale teď je to jiný příběh. Má kupu sebedůvěry," řekl Nadal směrem ke svému příštímu soupeři, který před dvěma týdny ovládl Masters v Paříži a vyhrál už sedm zápasů v řadě.

24letý Rus Medveděv má jisté 1. místo ve skupině Tokio 1970 po dvou dvousetových výhrách nad Alexanderem Zverevem a Novakem Djokovičem. V pátek ho ještě čeká duel proti Schwartzmanovi, který už je bez šance na postup.

• TURNAJ MISTRŮ 2020 •
Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.700.000 eur
čtvrteční výsledky (19. 11. 2020)
• Dvouhra •
Skupina Londýn 2020
Nadal (2-Šp.) - Tsitsipas (5-Řec.) 6-4 4-6 6-2
Thiem (3-Rak.) - Rubljov (7-Rus.) 6-2 7-5
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina Mikea Bryana
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Krawietz/Mies (3-Něm.) 7-6(5) 6-7(4) 10-4
Kubot/Melo (8-Pol./Braz.) - Koolhof/Mektič (5-Niz./Chorv.) 6-4 6-7(2) 10-8
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
2.3 kurz na Rafu, zkusím za 50% Forehandova platu.

Čili 3 eura. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis, ze ked das za tie 3 eur pseudosranda poznámku o mojom plate, tak ludia prehliadnu, ze tu celé dni hovoris o tom aky si ty super tiper a pritom podavas sranda tikety, ktoré absolutne postradaju gule?

Ja podávam GS a za 2-3 ciferne sumy v eurách a na rozdiel od teba tie tikety viem aj ukázat. Ty mas opat prádzne ruky, ty tárajko.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš jaký je mezi námi rozdíl kamoško?

Já nemám potřebu dokazovat na anonymním fóru to, jak se mám, nebo nemám.

Ty tady opakovaně máváš s tím, jak jsi velký tipér, jak tam nakládáš tisíce eur, jak cestuješ, kolik máš peněz, posíláš tady výpisy z účtu, uzavíráš hodnotné sázky.

Podle mě máš tak max podnájem a jsi na podpoře. Anonymní portál tě vždy na chvíli vyvede z reality a představuješ si, jaký jsi boháč.

Odejdeš od PC a vrátíš se do reality kde máš jeden stoleček v prázdném bytě, dáš si čínskou polívku a jdeš spát na gauč.

Ale pokračuj, lidé s fantazií to dotáhnou daleko.

Adios amigo. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam potrebu ukazovat aky si klamar a tarajko a ze ludsku existenciu tvojho typu si táto planéta za klobuk teda nedá.

Si ciernou skvrnou evolúcie ty karikatúra podcloveka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadávky jsou tady, asi jsem odhalil pravdu, to někdy bolí.

Čím dříve si přestaneš svůj život vymýšlet, tím lépe pro tebe.

Ať se daří. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ziadna nadávka nepadla práveže.

Tu sa zas dostávame k tomu, ze nemas gule, a vsetko prilis prezivas..mal si sa narodit ako zena, ale pán Bozko si na poslednu chvilu povedal.

"A, skusim zahaluzit".
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys potřeboval přispět na mikrovlnku, ať ty polévky ze sáčku nejíš studené,tak pošli účet. Těch 20 eur ti nasbíráme.
Reagovat
Grape
Hoši hoši, nic ve zlém, ale mně připadá, že pořádný život nemá ani jeden z vás.
Copak někdo s opravdovým životem tráví víc než polovinu každého dne na tenisportálu, kde stále dokola vede nesmyslné "debaty" o ničem?
Ale klidně pokračujte, občas se u toho pobavím. smile
Reagovat
D@nny
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si na TP kliknem raz za 90min pocas dna, je to lahko citatelné. Prirodzený proces, ked ma clovek telefon v ruke.

Ale henten zufalec tu má reakčné časy na prispevky do 5min. Odkedy ho opustila manzelka, je v troskách. Má tazké obdobie no.
Reagovat
smazaný uživatel
09:09
09:22
09:47

Ja si na TP kliknem raz za 90min pocas dna, je to lahko citatelné

smile

Ne, že lžeš ohledně tenisu, ty už si i sereš do huby.

Ty jsi na TP tehdy, kdy máš pauzu mezi terapiemi a klystýrem. smile
Reagovat
smazaný uživatel
To je moj čas, kedy sa prebúdzam a chystám pomaly z domu.
Ty to mas posunuté od 07:00am, mukel :)

Potom sem pozriem poobede a si tu nalepený v 15min intervaloch opička. Zacni zit.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, já si to můžu dovolit, tebe od pultu nepustí, můžeš na WC po 90ti minutách, kdy tě šéf řeznictví pustí na WC smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přijde ti normální takhle uboze se do někoho navážet. Odkud víš jak dotyčný žije když ses s nim nikdy nesetkal? Děsivě primitivní. Tyhle kecy můžeš adresovat komukoli, výpovědní hodnota nulová.
Reagovat
smazaný uživatel
Komplex menejcennosti. Kamila je jeden z tých menej bystrých občanov, ktorých hlavný pracovný nástroj sú ruky a nie hlava.

Velmi rád mu to dám vzdy pocítit, ze nepatrí k tým ekonomicky lepsie situovaným :)

Toto je taký jeho prirodzený obranný vzdorovitý reflex, kde si vysníval nejakú virtuálnu realitu, ale na rozdiel odomna nevie nic z toho dokázat. Pochopitelne, kedze to nie je pravda. Je to taková socka no.
Reagovat
smazaný uživatel
Socka říká, že jsem socka.

Kamoš, já mám alespoň reálné důkazy toho, že existuji. Ty sis vymyslel komplet celý život od rodiny, přes práci, po cestování a sám se v tom motáš.

Jsi taková klasická obět internetu, který dělá z tragédů celebrity, ale jenom jako.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu. Ty mas dokazy o tom, ze existuješ.

To je celé, co mozes zo svojho standardu ponuknut a dokázat.

Vsade inde más prázdne ruky, ty nas chudobný pribuzný :)
Reagovat
gigin
Dpč tak prodává zájezdy, nebo dělá v masně?
Reagovat
smazaný uživatel
Ráno zájezdy, odpoledne v masně smile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko. Za 20 eur mi bude Katka umývat chrbat a ty leštit topánky. Dvojciferné cislo ste doteraz videli len vo svojej ciernobielej televizii z Bazosu, ty jednoeurový tipér.
Reagovat
peRFect
Ty čínský polívky za 7 korun jsou top. Strávil jsem na nich studia a před nedávnem jsem měl neodolatelnou chuť, tak jsem si 3 koupil. Samozřejmě, je to hampejz, ale výbornej.
Sázkám moc nerozumím, tak to radějc sypu do akcií, pár dní zpět jsem za 493 přikoupil ERSTE, za 485 KB a samozřejmě PM. Tam to maká, jen Avast mě, nevím proč, poje.ává.
Konec hlášení.
Reagovat
smazaný uživatel
Akcie super věc, musíš umět dobře diverzifikovat. Mám stavebka, penzijka, podílové fondy (krátké,střední,dlouhé) a betting smile

Mám tu výhodu v tom, že pro mě jsou fondy super na spekulace, neplatím vstupní poplatky, takže to můžu free sypat tam i zpět.

Teď je žena na mateřské, tak jsem to trošku omezil, přece jen po tom porodu nemá hormony na to, aby se denně koukala že portfolio spadlo o 40% smile
Reagovat
peRFect
jj souhlas. Přikoupil jsem, především proto, že 490 za Erste a KB je výsměch. Korona to uměle srazila a při dividendě 5% p.a., až se dostane akcie na svoji cenu, bude sice stále 5%, ale z dvoj-více násobku ceny. PM platí divi skoro 11% a húlit se bude pořád. Produkty, které dotuje stát jsou samozřejmé - penzijko (kde odečítám daně a ještě si tam 4ku posílám z firmy páč sám sebe i manželku na dpp), mám i pro děti. Za 3 kila vložený dostanou 90,- od státu...tj. 30% každý měsíc - luxus. Fondy Conseq, ale to byla před lety mladická hloupost - nemakaj jak bych chtěl, spíš to dotuje zprostředkovatele. Stavebko tak něco, ale prioritou je pro mě nemovitostní fond, který je dlouhodobě na 5% a po daňovém testu neplatíš daň z příjmu a samozřejmě podnikání :-) Bitcoin je pro mě zatím velké riziko, žel bohu si pamatuji, když mi to brácha bývalky představoval jako raritu, že si za 10 doláčů koupil něco virtuálního (zapálenej ajťák). Kdyby to člověk věděl a 100 si jich koupil...hah
Reagovat
Marduch
Co je PM?
Reagovat
peRFect
Phillip Morris
Reagovat
George_Renel
Ten vlastním již 25 let a žádnou diverzifikaci jsem dělat nemusel. Za tu dobu 24krát dividenda 6-11% a zhodnocení akcií samotných o 600%. K důchodu dosti dobré přilepšení.smile
Reagovat
turista
Ano. Těch blbců co kouří je na světě stále dost. Proto se ty akcie PM tak drží nahoře.
Reagovat
peRFect
Jednak a druhak defakto monopol.
Reagovat
peRFect
Tak předpokládám(e), že nemáš vše jen v PM, tzn. nějak diverzifikuješ...každopádně za ty roky a kór pokud jsi vše, nebo alespoň něco reinvestoval, tak to už asi na kafe zbyde ))
Reagovat
George_Renel
Nic jiného už dlouhé roky nemám a i část PM jsem prodal. Ale vyneslo mi to na barák. (Měl jsem to štěstí je nakoupit za 1000/ks)smile
Reagovat
turista
Tak to je teda dobrý. Mám nějaké peníze v podílových fondech a ty mi vydělají na hezkou dovolenou v zahraničí se dvěma dětmi, dříve i s manželkou. Maminka nám ale bohužel před rokem a půl zemřela tak se musíme sami protloukat. Ale na barák by ani v nejdivočejším snu vývar z fondů nestačil.
Reagovat
smazaný uživatel
To ma mrzí turista. Dúfam, že máte všetci aspon skvelé spomienky, ktoré časom zakryjú rany. Decká sú snad uz odrastené.
Reagovat
turista
Vzpomínky máme krásné. Ale stýská se nám. Pavlíně bylo pouhých 48,5 let když jí selhalo srdce. Klárka má 19 let a Matěj 17 let. Děti jsou statečné ale maminka chybí.
Reagovat
peRFect
Odchod v takovém věku je vždy velmi bolestný a těžko hledat slova útěchy.Snad jen,čas bolest zmírní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, PF a tyhle dotované produkty jsou TOP, tam je ta hodnota vysoká.

Minula mě tranše akcií banky, které se dávaly free, to mě sere, kdybych přišel o měsíc dříve, tak to mám, ale co už.

PM je jistota a půjde to nahoru pořád. Podílové fondy jsou good, ale je třeba dobře vybrat, já jedu ty, které sypou alespoň do blue chips stocks a nějaké ty technologie, tam to buď vyjde, nebo ne. smile

Ale dobrý vědět, že tady lidé i investují. smile
Reagovat
peRFect
Obecně v Čechách, je ta finanční gramotnost katastrofická, tedy aj na Slovensku. Ostatně proto se kdejakej Partners, či OVB, pomalu náctiletej, vozí v káře za dvojku, protože prodat tady něco lopatě z fabriky (nikoho neurážím, pouze zobecňuji profesi) je totálně easy. Jak říká žena má, kdybys na to měl žaludek, budeš se mít stejně. Nicméně na to, jaké má BCPP podvědomí, že je to nuda, tak pro mě ne. Vyčkat si výkyvy jednou za xlet, jako 2009, či letos, je win, dividendy jsou také pravidelné (vyjma nyní bank), takže za mě lepší, než se denně stresovat, co na Wall Street vymyslej. Jen jsem prokaučoval investiční byt. Jeden prodaný 3 roky zpět v lokalitě, kde cena dosáhla stropu a +- je stejná i nynní, ale bohužel Praha, St.+Ml. Boleslav, Nymburk, Kolín, HK mezi tím 40-50% nárůst :-/
No nehroťme to, díky za odbočku od tenisu. Už jen chybí nějakej troll co napíše: omg wtf proč na stránce Nadala řešíte akcie? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty, možná se budeš divit, ale já osobně u Partners pracoval 4 roky, založili jsme si vlastní klientské centrum, krásné, vše nové. Paráda

Důvod, proč jsem odešel je jednak ten, že mám větší vztah ke korporátnímu bankovnictví, než občanům jako klientům a hlavně to, že já rád za sebou vidím svou práci. Třeba teďka jsem dělal s klientem úvěr něco přes 30 mega, jezdím za ním každý týden, vidím, jak ten jeho záměr roste, staví se, za chvíli to bude hotové, pak tam budou lidé, stroje, jedu autem kolem a vidím, že jsem něco hmatatelného udělal

V Partners jsem měl klienty rodinu, otec horník, 2 děti, žena na mateřské, neměl pojistku, měli hypotéku, dluhy. Říkám dobrý, zajistíme hlavně manžela, kdyby se mu něco stalo, tak je nutné zaplatit dluhy a uživit rodinu, udělali jsme to v klidu, rodina funguje dodnes, potkáváme se, pohoda, mají naspořeno.

Ale 99% klientů je jak říkáš ty tragických ve finanční gramotnosti. Dalšímu klientovi jsem dal dohromady úvěry u nebankovních institucí, udělali jsme z toho jeden úvěr, ušetřil měsíčně několik tisíc.

Potkám ho za měsíc a koupil si auto na úvěr přímo uprostřed obchodního centra jak tam vystavujou ty auta, že prý měl na splátky, RPSN 20%, auto zaplatí dvakrát.

A takových případů byla fakt většina, tak jsem šel pryč, ta práce je na prachy super, ale je to zbytečné, lidé tady jsou totálně marní jak říkáš, jim prodáš každou pičovinu.

A jinak k nemovitostem, to je nejlepší co může být, ale zase musíš na to mít prostor atd atd. Já se teďka osobně hrabu hlavně ve fondech a jiných produktech, ženě jsem slíbil, že u mateřské jí nebudu stresovat tím, že někde na pár měsíců sjedu 50-60% portfolia dolů.

Tohle tady nikdo neudělá, je tady hodně rozumných lidí, pak banda retardů, kteří tomu tématu stejně nerozumí, takže jsem v klidu.
Reagovat
peggy
Vamos RAFA!!!!!!smile
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa!

Skvele podával, potom žiaľ už slabší na podaní. Páčia sa mi ale jeho voleje. Medvedev to už bude iné kafe smile
Reagovat
Patik
mňa len udivuje že Tsitsipas čo má takmer dva metre má údery silné asi ako Švarcman..nato aký má chrbát tie backhandy vačšinou neboli nič moc..forehand miestami ešte slabší ako backhand..ja neviem možno som slepý alebo to robí ten pohľad kamery..ale z jeho výšky a postavy by mohol veru viac vyťažiť..a hlavne zapracovať na hlave..ten tretí set mohol vyhrať ...Rafa mu daroval množstvo šancí ktoré nevyužil..grék je v poslednej dobe pobiednejší týmto nechcem samozrejme znižovať dnešný úspech Rafu..dnes zaslúžene aj keď proti Rusovi si nemôže dovoliť takéto zaváhania na servise..v ďalšom zápase je rus určite favoritom..
Reagovat
smazaný uživatel
praveze dnes hral najlepsie backhandy ake som unho videl za poslednu dobu,inokedy len udrziavaci a dnes tlacil
Reagovat
Patik
Mne sa zdali hlavne tie backhandy po čiare také chabé..ten cross občas ušiel..ale rozhodne by som sa viac do toho opieral hlavne s Nadalom..ale zjavne si neveril..
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas hrál dobře, nicméně servis byl slabší, dělal hodně chyb, forma tam proste není ideální, zranění nohy ho trosku přibrzdilo, sezóna pro nej dopadla vcelku špatně. Prohrál těsně několik zápasu, má o čem přemýšlet.

Nadal velmi dobře servíruje, ale s Medvedevem bude muset pritlacit od BL, nemůže čekat na chyby.

Šance, ze big2 postoupí ze SF je pořad menší, než se ze se tak nestane. Tipuju finále Thiem - Medvedev
Reagovat
turista
Je to možné.
Reagovat
Patik
Hej hej..grék sa trápil túto sezónu do toho ešte aj zranenie..minulú sezónu mal lepšiu..ale môže to zahodiť za hlavu stále predvádza kvalitný tenis keď sa dá trošku dokopy aj zdravotne aj hlavou tak budúcu sezónu môže utočiť na najvyššie méty..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ber, že Tsitsipas hrál v hale tak 70% svého TOP tenisu a i tak šel s Nadalem do tří setů.
Reagovat
Krisboy
Je pravda, že Tsitsipas není žádný velký ranař. Jeho hra - hlavně ten backhand - mi rozhodně připomíná více Dimitrova, než třeba Wawrinku, Gasqueta nebo Federera. Takový liftovaný obloučky většinou...smile
Reagovat
peRFect
S délkou paží umí výborně pracovat Juan a Nick. Ale musí se to sejít s raketou, výpletem atd. Např. Sock má taky granáty a přitom běžná výška.
Reagovat
Patik
Thiem je o čosi nižší o desať centi možno..a keď udrie do toho backhandu je to nechytatelné..rovnako ako z forehandu..zrejme to bude nedoladenou technikou a možno aj raketou..ale zase aj Nadal bol včera ako stena zahrať winner bolo takmer nemožné..
Reagovat
MAFRA
VAMOS RAFAsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist