Nadal pracuje na návratu. V polovině prosince chce hrát v Abú Zabí

1. 11. 2021, 19:24
Aktuality 14
Rafael Nadal se chce vrátit na kurty po zranění nohy na prosincovém exhibičním turnaji v Abú Zabí. Majitel dvaceti grandslamových titulů, jenž od semifinálové prohry na Roland Garros odehrál jen dva zápasy, by rád akci ve Spojených arabských emirátech využil jako odrazový můstek před Australian Open.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Mám v plánu hrát v prosinci v Abú Zabí, pak v lednu jeden turnaj před Austrálií a poté Australian Open. To je můj cíl. Tvrdě pracujeme na tom, aby to tak dopadlo," řekl aktuálně pátý hráč světového žebříčku při sponzorské akci v Paříži.

Pětatřicetiletý Španěl, kterého potíže s nohou trápily celou sezonu, si po semifinálové prohře s Novakem Djokovičem na Roland Garros udělal menší pauzu. Na začátku srpna pak odehrál dva zápasy ve Washingtonu a poté se ze zdravotních důvodů rozhodl předčasně ukončit sezonu.

Abú Zabí je Nadalova oblíbená generálka na novou sezonu. V minulosti se ve Spojených arabských emirátech představil na deseti ročnících a pět z nich vyhrál, naposledy před dvěma lety.

Exhibiční turnaj v Abú Zabí pro šest pozvaných hráčů je na programu od 16. do 18. prosince a pozvánku už dostali Nor Casper Ruud a Kanaďan Denis Shapovalov. Na akci žen si zahrají olympijská vítězka Belinda Bencicová ze Švýcarska a britská vítězka letošního US Open Emma Raducanuová.

Úvodní grandslam příští sezony se v Melbourne uskuteční od 17. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
servismani ničí hru, bude potřeba zakročit smile

"In the past, talent and tactics were much more relevant than they are today, Tennis is getting faster and faster and I'm not convinced it's the right way."

"I think we need to think about the serve at some stage,"
"Because the players are getting bigger and bigger and the serve is getting faster and faster. If someone doesn't find a wise solution for serving, I'm worried that matches will be decided solely by serving. I think this problem will get worse within 10 years."

https://firstsportz.com/boris-becker-disagrees-with-rafael-nadal-concerns-over-the-future-of-tennis/
Reagovat
paddy
doplním, že citace jsou od Nadala a Becker se toho nebojí
Reagovat
smazaný uživatel
Otazka je do akej miery by chcel Rafa servismanov obmedzovat. Pokial sa bavime o zavedení len jedného servisu, tak toje samozrejme somarina na entú.

Zúženie servis lajny, a teda tensiu čiaru, ktora ohraničuje pole pre servis je skor cesta.
Reagovat
Pe3k
Rafa ještě nezačal hrát a už brečí, navíc je mimo. Hráčí jsou sice vyšší a silnější, ale to je tak všechno. Navíc nebudou měnit pravidla k vůli končícímu hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobré, že Rafa prejavil ambíciu štartovať v Abu Dhabí, tam štartuje odjakživa. Snáď bude sezóna podarená, t.j GS titul a nejaké to GS finále k tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Organizátori ale zmenili čas podujatia. Dlhé roky sa to hralo na prelome rokov, tentokrát je to tesne pred Vianocami. U mňa pozitívna zmena, Nový Rok môžu tráviť tenisti doma.
Reagovat
paddy
málokdo bude na Silvestra doma, 17.1. se hraje a k tomu budou přípravné turnaje

budou rádi za Štědrý den doma

neočkovaní pojedou dřív kvůli karanténě, pokud je tam vůbec pustí
Reagovat
Patik
Dal by som si ešte naposledy takú sezónu kde nastúpi celá big3 úplne od začiatku sezóny v dobrej forme pripravená na dobrodružstvo.. Ale to už sa asi nestane..nabuduci rok tam budú už len tiene..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je tieňom už 3 roky a budúci rok ho odnesú z kurtu nohami napred, lebo sám od seba neodíde :)

Rafa nemal dobrú sezónu, a to vyhral 500ku a tisícku :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A pak se z toho roznemohl.
Reagovat
com
Navrat Goata smilesmile
Reagovat
turista
Už bude mít 36 let. Jeho vrstevníci už pomalu končí kariéry.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takže...
Reagovat
turista
Takže je načase aby to Nadal odpískal. Djokovičovi už stejně neodskoci nijak zásadně aby se to nedalo překonat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist