Největší favoritka Bartyová na US Open pokračuje bez ztráty setu

2. 9. 2021, 20:53
Aktuality 8
US OPEN - Ashleigh Bartyová i ve svém druhém zápase na letošním US Open suverénně ovládla první set, ale ve druhém musela hodně zabojovat. Světová jednička a jedna z největších favoritek si ve druhém kole poradila 6-1 7-5 s talentovanou teenagerkou Clarou Tausonovou. Její další soupeřkou bude Shelby Rogersová, nebo Sorana Cirsteaová.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová je se šesti finálovými účastmi, pěti tituly a nyní vynikající bilancí 42-7 královnou letošní sezony. Vyjma vyřazení na úvod olympijských her má na kontě už 14 vítězství v řadě, 13 na tvrdých površích.

Vítězka letošního Wimbledonu, jedné z generálek v Melbourne, podniků v Miami a Stuttgartu a přípravného turnaje v Cincinnati navíc neprohrála už 14 setů po sobě, i když ani dnes k tomu neměla daleko.

Největší favoritka v úvodním dějství po využití desátého brejkbolu dominovala, ale ve druhé sadě dvakrát neuhájila náskok brejku, neproměnila mečbol na returnu a utkání s 18letou Clarou Tausonovou dopodávala až na druhý pokus. V prvním kole dokonce čelila setbolu Věry Zvonarevové.

Pro 25letou Australanku je US Open, kterého se loni kvůli obavám z koronaviru nezúčastnila, nejslabším grandslamem. Zatímco na Australian Open byla dvakrát ve čtvrtfinále a jednou v semifinále a French Open i Wimbledon vyhrála, v New Yorku je jejím maximem osmifinále z let 2018-19. O jeho vyrovnání si už v pátém letošním souboji zahraje s domácí Shelby Rogersovou.

Belinda Bencicová si zatím ve Flushing Meadows, kde obhajuje předloňské semifinále, vede suverénně. Zlatá medailistka z nedávných her v Tokiu dnes přehrála 6-3 6-1 Martinu Trevisanovou a ve třetím kole narazí na domácí Jessicu Pegulaovou.

Iga Šwiateková měla s Fionou Ferrovou více práce, než se očekávalo. Nasazená sedmička dokonce s trápící se Francouzkou prohrávala o set a brejk, ale nakonec zvítězila 3-6 7-6(3) 6-0. O první newyorské osmifinále zabojuje proti dvojnásobné osmifinalistce Anett Kontaveitové (H2H 1-2).

Bianca Andreescuová poprvé od konce května vyhrála ve dvou setech a dvakrát po sobě. Nasazená šestka si poradila dvakrát 6-4 s domácí Lauren Davisovou. V dalším kole předloňskou šampionku čeká souboj s lucky loserem Greet Minnenovou.

Sara Sorribesová letos prožívá životní sezonu, získala svůj první titul, hrála čtyřikrát semifinále a dvě čtvrtfinále na velkých akcích WTA 1000 a nyní se raduje z premiérového postupu do třetího kola grandslamových turnajů. Čtyřiadvacetiletá Španělka porazila 6-1 6-3 zkušenou Su-Wei Hsieh.

O osmifinále si zahraje s kvalifikantkou Emmou Raducanuovou. Osmnáctiletá Britka při své premiéře na americkém grandslamu vyhrála všech pět zápasů bez ztráty setu a může navázat na senzační osmifinále Wimbledonu.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 9. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bartyová (1-Austr.) - Tausonová (Dán.) 6-1 7-5
Andreescuová (6-Kan.) - Davisová (USA) 6-4 6-4
Šwiateková (7-Pol.) - Ferrová (Fr.) 3-6 7-6(3) 6-0
Kvitová (10-ČR)Kr. Plíšková (ČR) 7-6(4) 6-2
Bencicová (11-Švýc.) - Trevisanová (It.) 6-3 6-1
Pavljučenkovová (14-Rus.) - Schmiedlová (SR) 6-2 5-7 6-2
Kerberová (16-Něm.) - Kalininová (Ukr.) 6-3 6-2
Sakkariová (17-Řec.) - Siniaková (ČR) 6-4 6-2
Pegulaová (23-USA) - Doiová (Jap.) 6-3 6-2
Gračevová (Rus.) - Badosaová (24-Šp.) 6-4 6-4
Kontaveitová (28-Est.) - Teichmannová (Švýc.) 6-4 6-1
Sorribesová (Šp.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-1 6-3
Raducanuová (Brit.) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-4
Minnenová (Belg.) - Samsonovová (Rus.) 6-4 6-4
Rogersová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 7-5 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
nasazených letos zatím vypadlo minimum. Jednou z mála vypadnuvších je Badosa což je dobře pro Karolínu. Škoda, že nevypadla i Pavlyuchenková, která k tomu taky neměla daleko ...
Reagovat
vergus
No jsem zvědavý, jestli takhle projde i přes kombo Rogers/Sorana + Sorribes
Reagovat
Fandina
nedivila bych se, kdyby prošla. Barty hraje to svoje, vrátí, zaútočí, lobuje, spinuje, čopuje a dobře podává. A to všechno v pohodičce, jakoby nic. Každá to s ní má momentálně těžké.
Reagovat
tommr
Cirstea/Rogers nejsou hráčky který by jí mohly ohrozit. Se SST sice nedávno prohrála, ale podruhý se jí to už nestane ...
Reagovat
Grape
Já bych ani nepovažoval za jisté, že SST přejde přes Raducanu, to je takový typ zápasu, který může dopadnout úplně jakkoliv..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
com
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist