Nosková v Přerově vyhrála turnaj ITF W60 a slaví další úspěch

30. 8. 2021, 14:58
Aktuality 5
ITF PŘEROV - Juniorská vítězka Roland Garros Linda Nosková na domácím antukovém turnaji ITF W60 v Přerově získala třetí a dosud nejcennější titul. V neděli ve svém čtvrtém finále 16letá Češka porazila 6-7 6-4 6-3 bývalou 59. hráčku světa Alexandru Cadantuovou-Ignatikovou z Rumunska a navázala na týden starý triumf Mistrovství ČR v Ostravě.
Linda Nosková (© Pardubická juniorka)

Linda Nosková v 16 letech prožívá parádní sezonu. V březnu ovládla dva halové turnaje ITF W15 v Bratislavě, v červnu triumfovala na Roland Garros juniorek a tento měsíc dobyla tři domácí akce: prestižní Pardubickou juniorku, MČR v Ostravě a minulý týden v Přerově si došla pro nejcennější trofej mezi ženami, když vyhrála turnaj ITF s dotací 60.000 dolarů.

Tenistka domácího klubu TK Precheza Přerov startovala díky divoké kartě a v konkurenci více než desítky hráček třetí světové stovky nenašla přemožitelku. V nedělním finále ji nezastavila ani šestá nasazená Alexandra Ignatiková, za svobodna Cadantuová.

Nosková si s bývalou 59. hráčkou světa poradila po 2 hodinách a 43 minutách boje 6-7 6-4 6-3. V prvním i druhém setu česká tenistka dvakrát přišla o náskok brejku, ale zatímco úvodní sadu ztratila v tie-breaku, druhé dějství nakonec dotáhla k vyrovnání. Ve třetím setu už česká naděje soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol a dokonala obrat.

"Fyzicky to byl hodně vyčerpávající zápas. Ona je hodně zarputilá, takže jsem očekávala dlouhé výměny. Věděla jsem, že hlavně musím hrát svou hru. Na konci už mě bolely nohy, ale nezabránilo mi to pokračovat ve své hře," řekla Nosková pro Tenisový svět.

Ve světovém žebříčku Nosková vyletí z 516 místa až do poloviny čtvrté světové stovky. Ještě mladší hráčkou před ní bude už jen krajanka Linda Fruhvirtová.

• ITF W60 PŘEROV •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
nedělní výsledky (29. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Nosková (ČR) - Ignatiková (6-Rum.) 6-7(2) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
lvicek
Tak prece clanek a s peknou fotkou dokonce :). Jeste jednou gratulace Linde. A kdyz si clovek precte ten seznam akci, co letos vyhrala, tak to je vazne parada. Musi mit letos paradni win-loss record! Tak ji preju, at se ji to dari co nejdyl.
Reagovat
Blondie
Jsem moc zvědavá na její porovnání se ségrami :) a jak to bude s tím mediálním ruchem, který je spíš okolo Lindy a Brendy.
Reagovat
Mony
Ve WTA žebříčku jsou Lindy sousedky
Reagovat
tommr
pokud LindaN udělá slušnej výsledek i tento týden v Praze tak se v žebříčku posune před LinduF ...
Reagovat
tommr
pozdě ale přece. Ten článek tu měl bejt už včera. Ted když už běží naplno USO si toho všimne jen málokdo ... smile

Ještě malá poznámka k tomu poslednímu odstavci. V oficiálním žebříčku WTA si Linda tento týden dokonce o tři místa pohoršila na 519.příčku. Důvodem je to že se jí zatím nepřičetly body za titul z Přerova. K tomu by mělo dojít bud během USO nebo po jeho skončení ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist