Obhájce titulu Medveděv v Petrohradu porazil Gasqueta a přerušil sérii porážek

14. 10. 2020, 23:36
Aktuality 19
ATP PETROHRAD - Daniil Medveděv vykročil za obhajobou titulu na domácím halovém turnaji v Petrohradu vítězným obratem nad Francouzem Richardem Gasquetem a přerušil tak sérii tří porážek. Ve druhém kole se nejvýše nasazený Rus střetne s Američanem Reillym Opelkou.
Daniil Medveděv (© spbopen.ru)

Daniil Medveděv od postupu do semifinále US Open prohrál třikrát po sobě, když po newyorském neúspěchu proti Dominicu Thiemovi nezvládl antukové Ugu Humbertovi a Mártonu Fucsovicsovi.

Sérii porážek uťal až dnes na domácí půdě v Petrohradu, i když v zápase proti silnému soupeři Richardu Gasquetovi musel otáčet nepříznivý vývoj. Čtyřiadvacetiletý Rus totiž vinou jediného zaváhání na servisu ztratil první set, ale v dalším průběhu už nečelil žádnému brejkbolu a nakonec i díky 22 esům zvítězil 3-6 6-3 6-0. 

"Myslím, že jsem odehrál velmi dobrý zápas. I když jsem prohrál první set, tak jsem cítil, že mám zápas pod kontrolou a dokážu vývoj otočit. Na konci jsem se cítil velmi dobře," pochvaloval si Medveděv vstup do turnaje.

O postup do čtvrtfinále se loňský šampion Medveděv utká s Reillym Opelkou (h2h 2-0). Více než dvoumetrový Američan dnes po podobném průběhu, kdy navzdory jedinému ztracenému servisu musel otáčet nepříznivý vývoj, zdolal za pomoci dokonce 26 es v rychlém třísetovém duelu (94 minut) 3-6 7-6 6-2 chorvatského kvalifikanta Nina Serdarušiče.

Roli favorita v úvodním kole potvrdil roli Denis Shapovalov, jenž si poradil 6-2 6-3 s lucky loserem Viktorem Troickým ze Srbska. O čtvrtfinále bude druhý nasazený Kanaďan bojovat s kvalifikantem Iljou Ivaškou.



Ve čtvrtfinále už čeká je švýcarský veterán Stan Wawrinka. Pětatřicetiletý trojnásobný grandslamový vítěz dnes zdolal 6-1 3-6 6-3 domácího Jevgenije Donského. Třicetiletý Rus startoval v Petrohradu už podvanácté a ani tentokrát nepřešel druhé kolo.

"Byl to skvělý zápas proti těžkému soupeři. On od druhého setu začal hrát agresivněji, ale úroveň mé hry byla od začátku lepší. Jsem rád, že tu vyhrávám, je tu výborná atmosféra, úžasní lidé a jsem šťastný, že si zahraju čtvrtfinále," řekl finalista z roku 2016 Wawrinka.

• ATP 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.399.370 dolarů
středeční výsledky (14. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Gasquet (Fr.) 3-6 6-3 6-0
Shapovalov (2-Kan.) - Troicki (Srb.) 6-2 6-3
Opelka (USA) - Serdarušič (Chorv.) 3-6 7-6(5) 6-2
Safiullin (Rus.) - Gómez (Ekv.) 6-4 6-2
Humbert (Fr.) - Kotov (Rus.) 4-6 6-2 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Wawrinka (5-Švýc.) - Donskoj (Rus.) 6-1 3-6 6-3
Norrie (Brit.) - Kecmanovič (Srb.) 7-5 6-7(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Simon to hodně povýšil :D

Nejdříve přehraje úplně masterclass tenisem Bautistu na stav 5:4 15:0 a servis, dostane se na 40:30, to sjede pěti chybama cca o dva metry na 6:6, pak to otočí z 2:4 na 5:4 + 2 servisy a oba zajebe UE (kterou neudělal celý zápas) a finální odvracení MB napráší 5 metrů do outu.

Já si někdy říkám, že ti prostě vsadili, tohle není možné. smile
Reagovat
Krisboy
Von s ním fák prohrál? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jo, bylo to neuvěřitelný... Jak Kikina, 1. serve 0 a pak ty UE, co píše Kamilos. 2. set měl na lopatě, několikrátsmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
151km/h MP, Medvěd přerazil raketu a odebral se zimovat do brlohu.
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fokyna nechal Námořníka plavat, 3.set 6:2, to je vostuda. Ale tak zase aspoň to mládí vystrkuje růžky...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fokyna drtí Námořníkasmile
V předchozím zápase vyprovázel Fina systémem kraťas - lob a ten na to nic nevymyslel.
Reagovat
Krisboy
Tywle Danille, prohrát s tímhle dřevákem set? To tě tak svazuje domácí prostředí? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ne, jen se bojí, že ho Opelka trefísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a Opelka umí i fackovatsmile Poslední facka 157km/hsmile
Reagovat
Krisboy
S kým jiným taky přerušit sérii porážek, než z Gasquetem? Ten už asi nedokáže hrát dobře déle, než jeden set. V Paříži i tady v Leningradu jako přes kopírák.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi máš bohužel pravdusmile Škoda Richarda. Hlavně ve srovnání s jeho tenisem je ten Medvědův na koukání děsný. Prostě druhý Joker, jen s jinou technikou úderu a pohybem.
Reagovat
RF46
Celkem az zarazejici jako nastupujici "nove hvezdy" nedokazou drzet vykonnost. Nahoru, dolu.
Reagovat
Krisboy
Já ho mám rád. Když mu to jde, je fakt radost na něj koukat. Nejen ten kultovní backhand, on má pěkný všechny údery a hraje je s takovou nějakou lehkostí. Čertužel to fakt nevydrží dlouho. Na USO s Princeznou to bylo do stavu 5-2 tenisové porno, RBA chvílema nevěděl, kde je. Pak nedopodával set, napodruhý taky ne a pak už to byl víceméně masakr. smile
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vousatý video s Richardem bez vousůsmilesmile
Reagovat
Krisboy
Jj, ve dvaceti jsem se taky ničeho a nikoho nebál, s ničím a nikým se nesr.l, nic mě nerozhodilo, byl jsem nesmrtelný.

To už je pryč. Moje nesmrtelnost je tatam stejně jako Rišárova kuráž smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Škoda no, estetiky není na tenise nikdy dost... Ale Shapo, Stefano a pár dalších to snad rozjedou. Škoda Gyrose, to je samorost se vším všudy. Ten se svojí rukou může zahrát skoro cokoli, co si vymyslí. Dustin to sice není, ale má k němu blízko.
Reagovat
Krisboy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist