Ósakaová na US Open po obratu zdolala Azarenkovou a vyhrála i své třetí grandslamové finále

12. 9. 2020, 21:45
Aktuality 356
US OPEN - Naomi Ósakaová ve finále US Open v souboji bývalých světových jedniček a dvojnásobných grandslamových šampionek prohrávala s Viktorií Azarenkovou 1-6 0-2, ale nakonec o devět let starší Bělorusku po obratu zdolala. Dvaadvacetiletá Japonka tak vyhrála i své třetí grandslamové finále, triumf slavila i na loňském Australian Open a předloni právě v New Yorku.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaová letos ve Flushing Meadows v 11 zápasech nenašla přemožitelku. Před dvěma týdny se totiž představila na Western & Southern Open, které bylo pro letošek ze Cincinnati přesunuto do dějiště US Open, a postoupila až do finále. K němu však kvůli zranění zadního stehenního svalu nenastoupila a od té doby hrála s obvázaným levým stehnem.

Na US Open musela ve čtyřech zápasech do rozhodující sady, proti Misaki Doiové (1K), Martě Kosťukové (3K), v životní formě hrající Jennifer Bradyové (SF) a také v dnešním finálovém souboji bývalých světových jedniček a dvojnásobných grandslamových šampionek s Viktorií Azarenkovou, kterou nakonec po obratu zdolala 1-6 6-3 6-3.

Ósakaová neměla vůbec dobrý vstup do zápasu, v úvodní sadě hodně chybovala a proti fenomenálně hrající Azarenkové se zmohla na jediný game. Azarenkové se naopak dařilo vše, na co sáhla. Běloruska minula jediný ze 17 prvních servisů, udělala jen tři nevynucené chyby, využila tři ze čtyř brejkbolů a za 26 minut šla do vedení.

S Ósakaovou to za stavu 1-6 0-2 vypadalo už hodně špatně a s kvalitou finálového utkání také. Dokonce hrozilo, že očekávaný mač skončí do hodiny hrací doby. Ósakaové se ale povedl rebrejk, který ji pořádně nabudil. Japonka najednou přivykla hře Azarenkové, seřídila mířidla a přidala na obrátkách. Liftované přesné a dlouhé míče z rakety soupeřky už jí nedělaly potíže a od stavu 2-3 vyhrála čtyři hry v řadě, čímž si vynutila pokračování.

Největší drama nabídl rozhodující set. V něm se Ósakaová dostala do vedení 3-1. Azarenková sice oproti začátku zápasu více chybovala a byla pod tlakem, ovšem nic nevzdávala a vypracovala si tři brejkboly v řadě. Ty však Ósakaová suverénně zlikvidovala a brejk potvrdila. Azarenková v následujícím gamu odvrátila celkem čtyři brejkboly, vzápětí se jí povedl brejk a nadechovala se k obratu. Ten nicméně Ósakaová nedopustila a získala následující dvě hry.

Ósakaová tak i své třetí grandslamové finále přetavila v triumf. Na US Open ale zatím na standardní průběh finále a zisk titulu stále čeká, předloni na US Open její premiérový grandslamový triumf trochu zastínil kontroverzní průběh finále s domácí Serenou Williamsovou a letos se kvůli pandemii koronaviru hrálo bez diváků a za velmi přísných hygienických pravidel. Se vším všudy si vítězné finále užila alespoň loni na Australian Open proti Petře Kvitové.

Právě kvůli přísným hygienickým opatřením alespoň mohla s pomocí roušek se jmény obětí protestovat proti rasismu a policejní brutalitě. Nakonec se jí povedlo představit všech sedm jmen, každé v jednom zápase. Při ceremoniálu se Ósakaové ptali, co chtěla tímto gestem vzkázat. "Spíš bychom se měli zeptat, co moje gesto představovalo pro ostatní, co si z toho vzali. Já jsem chtěla, aby se o tom začalo více mluvit," uvedla Ósakaová, která získala svůj první letošní a celkově šestý titul a v žebříčku WTA poskočí na post světové trojky.

Ósakaová se dnes stala první asijskou trojnásobnou grandslamovou šampionkou ve dvouhře (bez ohledu na pohlaví), po 26 letech první hráčkou, která ve finále US Open prohrála set a přesto zvítězila (Arantxa Sánchezová Vicariová, 1994) a první tenistkou po téměř dvaceti letech, jež zvládla svá úvodní tři grandslamová finále (Jennifer Capriatiová, 2001 - 2002).

Azarenková bude zklamaná, ale s odstupem času určitě přijde na to, že dosáhla obrovského úspěchu. Jednatřicetiletá Běloruska mezi loňským US Open a letošní cestou do New Yorku kvůli osobním problémům a koronavirové pauze odehrála pouhé dva turnaje a na vítězství čekala přes rok.

Před dvěma týdny senzačně ovládla do dějiště US Open přesunutou generálku Western & Southern Open, kde měla hrát finále právě proti Ósakaové, a získala svůj první titul od dubna 2016, kdy zkompletovala Sunshine Double (Indian Wells + Miami), a celkově 21. kariérní trofej.

Grandslamové finále si zahrála popáté a poprvé po sedmi letech. V roce 2012 na Australian Open porazila Marii Šarapovovou, o rok později Na Li, ale na US Open v těch samých sezonách v souboji o titul podlehla Sereně Williamsové. V novém vydání světového pořadí si polepší o 13 míst a bude světovou čtrnáctkou.

Zatímco o devět let starší Azarenková doufá, že si s Ósakaovou ještě párkrát ve finále grandslamů zahraje, Japonka na to má jiný názor. "Chtěla bych Vice samozřejmě pogratulovat k finále, ale vlastně s tebou už hrát ve finále nechci, bylo to až moc těžký," vtipkovala. "Jako malá jsem tě sledovala v televizi, jak tady hraješ, takže je pro mě čest, že jsem si s tebou mohla zahrát."

Ósakaové přitom opravdu hrozilo, že ji soupeřka za necelou hodinu spláchne. "Říkala jsem si, že by bylo trapný prohrát za necelou hodinu. Chci poděkovat všem mým blízkým, bez vás bych tady nebyla," vzkázala poté, co si sama vzala stříbrnou trofej z podstavce. Předtím po mečbolu si se soupeřkou ťukla raketou, odložila ji a teprve poté si lehla na dvorec. "Vítěz vždycky po mečbolu padá na zem, ale já se pokaždé bála, že se zraní, tak jsem to chtěla udělat bezpečně."

"Myslela jsem si, že do třetice všeho dobrého, ale nepovedlo se. Asi to budu muset zkusit znovu. Chci pogratulovat Naomi a jejímu týmu, má za sebou neuvěřitelné dva týdny. Mě s mým týmem čekají další týdny práce. Byla to těžká cesta se sem znovu dostat, ale hrozně jsem si to užila," slzela při proslovu Azarenková, která má v plánu zítra odletět do Říma a v pondělí či úterý se na italské antuce v prvním kole utkat s Venus Williamsovou. Pořadatelům poděkovala za divokou kartu.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
sobotní výsledky (12. 9. 2020)
• Dvouhra ženy - finále •
Ósakaová (4-Jap.) - Azarenková (Běl.) 1-6 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

356
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
se na TP bohužel moc nekoná- Politika je většinou špína, takže nevím, proč ji tahat sem na TPsmile
Co takhle popřát vítězce za skvělý výkon a poděkovat finalistkám za super tenis?!
Naposledy pro ty, co házejí kamenem: Holce je, kolik jí je, potřebuje zpětnou vazbu na to, co dělá a myslím, že má právo se poučit. Nikdo z vás asi v životě nešlápl vedle a všichni z vás kritiků děláte rozhodnutí, která ovlivňují milióny lidí po světě. Nad to a hlavně na to má také PR, takže část stížností je dobré směřovat tam. Toť vše.
Ze zápasu jsem viděl HL, ale aspoň podle nich byla úroveň vysoká. Moje prognóza se vyplnila zčásti: Děvčata se střídala ve vystřílení se. Naomi v prvním setu, Vika ve druhém a Naomi pak třetí urvala houževnatostí a kvalitou hlavně křížných BH ven z kurtu a servisů. Vika se nemá za co stydět, po pauze a návratu předvedla tenis na top úrovni a díky ní nemá Velkomatka další titul. Takže díky oběma za parádní výkony a super tenis! A i když jsem o tom nepřemýšlel, možná si někoho dám do ignoru, protože tu nehodlám číst něčí asociální výlevysmile (a to si připadám dost asociální).
Reagovat
tommr
a nenapadlo tě náhodou, že to byla právě Osaka a její tým a lidi z USTA kdo dělali všechno možný, aby se víc mluvilo o BLM a podobných úchylnostech než o tenisu samotným? Proč tedy spílat uživatelům TP kteří jen reagují na to co se jim po celou dobu amerického turné doslova cpe do chřtánu ... smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A soudruh musí při hlasování zvednout ruku, to chápu...
Reagovat
FulnekUltras
nechce se mi to tady psát pořád dokola - můj názor znáš - a když myslíš, že tyhle pokrytecké sračky spasí svět (nebo TP), bojuj dál smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Znáš to s tím hrachem?
Reagovat
Fandina
Já zase nechápu, že někdo má neustále potřebu tady vytahovat politické názory hráček. Je to jejích věc. PS ... kdybych to tu nečetla, nevšimu si vůbec že se na USO něco o BML vyskytuje. A to jsem se na USO dívala od začátku a tohohle jsem si nevšimla.
Reagovat
Pe3k
Krysák a paprikový guláš bože, bože to je materiál. smilesmilesmile
Reagovat
paprikovygulas1
Lepší tu už nebude tak užívaj. Nepáči sa ti keď ti niekto oponuje čo?
Reagovat
Pe3k
Ne to vůbec né, naopak. Jen v tomto případě mě mrzí, jak moc jsou lidé mimo. A nejhorší je, že lidi jako ty si skutečně myslí, že jsou na straně "dobra" nebo že podporují "dobrou" věc, přitom je tomu právě naopak. Víš například, že hnutí BLM je hnutí marxistické? A to není žáden kec, oni sami to mají na svých oficiálních stránkách...Ty nebo hlupák krysák si myslíte, že bojujete/stavíte se proti rasizmu a přitom si jen hloupá ovce co naletěla na hesla krajní levicové ideologie, lidem kterým vůbec nejde o rovnoprávnost apod.,ale čistě jen o politickou moc.
Reagovat
paprikovygulas1
No konecne si sa rozpísal, síce zase použitý pojem marxizmusskoda že nie neomarxizmus lebo to mi v diskusii nikto nedokázala vysvetlit. Ja sa snažím byť hlavne na strane normálneho zmýšľajúceho človeka, ktorého nebude vzrušovať keď sa skupina oprávnene snazi upozornovať na násilnú neoprávnenú smrť ľudí tmavej pokožky. Uz som síce od alternatívcov počul všeličo ale že hnutie BLM je vlastne komunistické hnutie to už je aj na mna moc.
Reagovat
Pe3k
Pravda je pro tebe moc, to tak nějak mluví za vše...

https://www.politifact.com/article/2020/jul/21/black-lives-matter-marxist-movement/

Vyhledej si to na youtube nebo googlu, je to veřejně známá věc. No teda pro lidi co se zajímají, ne pro ovce typu Krysák.
Reagovat
paprikovygulas1
Predpokladám že mám hľadať na alternatívnych kanáloch lebo mainstreamove gumuju mozgy a mažú PRAUDU!
Reagovat
Pe3k
Teď jsem ti napsal, že si to můžeš najít na googlu a tvoje reakce? Alternativní kanály...Prostě max dmnce.
Reagovat
paprikovygulas1
Ale hlavne mne nejde o hnutie ani tu o ňom nepíšem, podľa toho čo si sem dal tak vzniklo v roku 2015 a niektorí zakladatelia symptizuju s marxizmom Ok beriem ale mne ide o proti rasisticky odkaz, ktorý nesú o nič viac. Na záver citát z článku ktorý si sem sám dal.
Black Lives Matter "is not an organization, but a fluid movement; it doesn?t actually matter if one of its founders was a liberal, Marxist, socialist or capitalist."
Reagovat
paprikovygulas1
Nechápem čo si tým článkom chcel vlastne dokázať.
Reagovat
Pe3k
Ide ti o proti rasistický odkaz, ano a proto jsem ti psal, že si ovce co v dobrém úmyslu jen naletěla na tyhle naivní hesla...
BLM je založena naomarxisty. Terorizuje a ničí města a nenávidí bělochy. Čili jedná se o teroristickou a rasistickou skupinu založenou neomarxisty. Brzy bude zařazena mezi vnitrostátní teroristické skupiny jako Antifa.
Reagovat
paprikovygulas1
Zvláštne že ten tvoj článok nič take netvrdí? Jediný kto nenávidí belochov si ty sám.
Reagovat
Pe3k
Hned na začátku článku: One of the three co-founders said that she and another co-founder ?are trained Marxists.?

A tvoje odpověď? Že v článku nic takového netvrdí...Ovce nejsi, to jsem tě přecenil.
Reagovat
paprikovygulas1
Musis si prečítať záverečný článok tupelo. Black lives matter now.
Reagovat
paprikovygulas1
*Odstavec
Reagovat
Pe3k
Ano v posledním odstavci se píše o tzv.?useful idi ots?, čili o tobě smile
Hlavně je to názor jejich mluvčího, který se snaží zakrýt pravdu, po tom, co se sami prozradili, že jsou marxisti. A to je důvod proč jsem ti ten článek poslal. V 13:49 ses hrozně divil, že to hnutí je marxistické a že je to na tebe moc...
Reagovat
paprikovygulas1
Angličtina nič moc že? V prvom rade tém clanok je písaný novinarom a hádam vieš rozoznať čo hovorí hovorca a čo novinár a čo ten profesor. Pochopil si posolstvo posledného odstavcu vlastného článku?

To sa stále divím že si to pomenoval ako marxisticke hnutie na základe toho že zakladateľ sa hlási k marxiszmu. To som ešte nevidel aby si človek dal link na článok a vyvrátil s tým svoje tvrdenia. Ty budeš riadny mentálny atlét ani ma nepotrebuješ aby som ti oponoval ty to dokážeš aj sám.
Reagovat
Pe3k
Ze startu jsem myslel, že jsi jen ovce, ale ty si absolutní kosočtverec. Vítej v ignoru smile
Reagovat
paprikovygulas1
V poriadku s pocitom že si dokážeš podiskutovať aj sám so sebou ta nechávam plávať životom.
Reagovat
paprikovygulas1
Si robíš pi.ču, ty si si neprečítal ani vlastný článok, ktorý si sem dal. To ma poser
Reagovat
Pe3k
No očividně nechápeš, že to je pro mě 5 let stará informace, kdežto ty si se to dozvěděl ve 13:49 a od té doby kolem sebe jen kopeš jak kdyby ti bylo 12.
Reagovat
paprikovygulas1
A článok je koľko sekúnd stará informácia?
Reagovat
paprikovygulas1
Tak marxsisticke či neomarxisticke už sa rozhodni. Každú minútu iný názor.
Reagovat
Pe3k
Já v tom osobně moc rozdíl nevidím. Raději se zaměř na podstatu věci, ale ty raději řešíš nepodstatné věci okolo no a proto jsi taková ovce jaká jsi smile
Reagovat
paprikovygulas1
Zameral som sa na ten článok a prišiel som k záveru že buď si stratený v preklade alebo si si chcel sám zaoponovať. Inak keď je niečo marxisticke tak prečo to teda nazveš neomarxisticke aký to ma význam?. Už aj v tomto si stratený.
Reagovat
Pe3k
Používají se oba výrazy toť vše. Máš velký problém chápat zcela základní věci, takže už s tebou nebudu raději ztrácet čas, si evidentní blázen.
Reagovat
paprikovygulas1
Ty máš problém chápať už len tie dva pjmy ako chceš ísť ďalej?
Reagovat
Pe3k
A ty máš problém napsat smysluplnou větu...
Reagovat
paprikovygulas1
Idem kukať už F1 kde bude asi tiež nejaký protirasisticky odkaz. Tak si tu zatiaľ sám sebe oponuj, Ok?
Reagovat
Pe3k
Běž a už se nevracej smile
Reagovat
paprikovygulas1
Nie som v ignore?
Reagovat
Fransoas
Viki v prvním setu hrála naprosto famózně,svojí nátlakovou hrou k čarám zaskočila Naomi.Přesně to komentoval pan Šíma ve studiu a byl také zvědav,zda v tomto módu může hrát celý zápas.Nakonec se to ukázalo jako nereálné.Škoda druhého setu.Iniciativu převzala Naomi a dotáhla to k výhře.Gratulace pro Naomi.
Reagovat
Krisboy
Když tady tak čtu ty rasistické komenty, musím ten titul Naomi přát ještě více a ještě více se z něj radovat. Více roušek, více jmen = více dosud skrytých rasistů (a zbabělců typu "nejsem rasista, ale... :).

Come On, Naomi!!!! Přeju ti dvacet GS, ať se tady ty zaprdění xenofobní čecháčkovský srabové třeba poserou :)
smilesmilesmile
Reagovat
paprikovygulas1
Presne tak, ja ani nie som žiadny prílišný fanúšik Naomi ani príliš nesledujem žensky tenis ale títo životom zabudnutí jedinci ťa normálne nabádajú aby si jej prial ešte viac.
Reagovat
PetaM
Líbejte negrům nohy dále. Proti tomu nic nikdo nemá. ;)
Reagovat
paprikovygulas1
Až mi je ľúto že stále existuju v 21.storoci ľudia ktorí riešia kto ma aký odtieň pokožky. Normálne už len čítanie tvojich komentov ma osprosťuje.
Reagovat
PetaM
Neřeším to do té doby, dokud to nezačne řešit někdo černý.
Reagovat
LordMutademus
Přesně tak, já proti černým nic nemám. Však jeden z mých nejoblíbenějších tenistů je Gael Monfils. Ale vadí mi, jak si pořád stěžují, cítí se utlačování a chtějí privilegia, protože jsou černí.

A pro Krisboye, ať Naomi vyhraje klidně 50 GS, to mi fakt žíly trhat nebude. Až do letošního srpna jsem jí měl moc rád, ale pak začla s tou agitkou.
Reagovat
paprikovygulas1
Vieš prečo to riešia no lebo stále a stále pribúdajú na prípady policajnej brutality na ľudí tmavšej pokožky. Preto na to upozorňujú lebo už majú toho dosť, no ťažko to môže pochopiť človek, ktorého najväčším problémom v živote bol zmeskaný autobus. Neznamená, že keď ty si moc lenivý vystúpiť so svojej komfortnej zóny a ísť s kožou na trh, že ostatný to nedokážu.
Wau tak ty máš rad Monfilsa? A aký ma ten tvoj obľúbenec názor na správanie Osaky.
Reagovat
PetaM
A černí bílým nijak neubližují? Proč my nebojujeme za to, aby bylo vidět násilí na běloších?
Reagovat
paprikovygulas1
Bojuj kto ti v tom bráni no to musis vyliezť z ulity. A hlavne nepísať všeobecne nicnehovriace frázy.
Reagovat
LordMutademus
ťažko to môže pochopiť človek, ktorého najväčším problémom v živote bol zmeskaný autobus.

Tak tímhle si klesl na úplné dno. Vůbec nic o mně nevíš. A jaký má názor netuším a ani mě to nezajímá.
Reagovat
paprikovygulas1
Ty si klesol svojimi zaostalymi komentármi. Ak sa potrebuješ vyrozprávať o svojich problémoch. Pod do toho.
Reagovat
PetaM
Jediný zaostalý jsi zde ale ty ...
Reagovat
paprikovygulas1
Wau veľa námahy si musel vynaložiť na ten koment.
Reagovat
PetaM
Bylo to podobně náročné, jako ty tvé.
Reagovat
paprikovygulas1
Už sa zmôžeš iba na to aby si kopíroval moje komenty. Veď ich osviež vlastnými myšlienkami.
Reagovat
paprikovygulas1
Tomu chápeš asi len ty čo si teraz napísala
Reagovat
PetaM
Napsal.

A jestli to nechápeš, tak úplně chápu, proč tě to "osprosťuje". Tebe totiž evidentně osprosťuje i to, jak se dělá led.
Reagovat
PetaM
Grinche třeba miluju a to je zarostlý zelenáč. Ale kdyby začal mít problém s tím, že jsem běloch, tak bych s ním taky začal mít problém. ;)

Holt, když si začnou černí vyskakovat, jací jsou chudáčci, tak mě to nenechá klidným. :)
Reagovat
paprikovygulas1
Vlastný mozog ta musí limitovať. Pokial si myslíš že niekomu vadí že si biela. To vnímaš len ty tak ostatne rasy.
Reagovat
PetaM
Mě nelimituje vůbec nic. A nauč se rody.
Reagovat
PetaM
Spíše se divím, jakým způsobem reaguješ. To bych si tipnul, že tebe něco omezuje v hlavě ...
Reagovat
paprikovygulas1
Ťažko sa hodnotí či si muž alebo žena keď u nás je Peta klasické dievčenské meno.
Reagovat
PetaM
No na Slovensku je všechno poťapané. Moc dobře vím, proč vás nemusím.
Reagovat
PetaM
Ještě navíc, když jsem ti 12 minut před tvým komentářem napsal, jaký rod jsem. Úplná demence.
Reagovat
paprikovygulas1
A uvádza je to ako Peťa Kvitová je teda chlap či ako?
Reagovat
paprikovygulas1
*A u vás
Reagovat
blixa
Ona není "Peťa", ona je Petra smile
Reagovat
paprikovygulas1
Aj u nás je Petra no zdrobnenina je Peťa u vás tak nič neexistuje? Už som to určite počul.
Reagovat
blixa
Existuje zdrobnělina "Péťa", ale používá se především u mužů, u žen dle mých osobních zkušeností zřídka.
Reagovat
paprikovygulas1
Ok, ja sa mu len snažím vysvetlit prečo som napísal žensky rod lebo u nás je Peťa frekventované meno tak som podvedome použil žensky rod.
Reagovat
Krisboy
Já jsem nikdy nikomu nohy nelíbal a nehodlám to dělat ani v budoucnu. Skutečně hodně stupidní komentář od tebe.
Reagovat
PetaM
Čím více roušek, tím více jmen, tím více mrtvých.

A pak, kdo je tu rasista.
Reagovat
Krisboy
Ty smile

Nejen rasista, ale i zbabělec a pokrytec.
Reagovat
Krisboy
...a demagog.
Reagovat
PetaM
Jsem rasista jen proti těm, kteří si to zaslouží.

A mimochodem, je mi úplně jedno, jakou má kdo barvu kůže. Když je to de*bil, tak je de.bil v každé barvě.
Reagovat
Krisboy
Díky za potvrzení mého komentáře do posledního písmenka. smile
Reagovat
PetaM
I ty jsi rasista, takže jsme na stejné vlně. smile
Reagovat
Krisboy
Nevím, jak jsi na to přišel (možná ti nenávist vůči černým zatemňuje mozek) ale dokazuje to, že ji skutečnej blb. Zalkni se tou nenávistí. Sbohem. smile
Reagovat
Krisboy
A užij si Naomin triumf jako já smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Naomi. Ukázala, že když ji nic nerozptyluje (loňský rozchod s Bajinem a jiné důvody), tak na její hru na hardu se žádná současná tenistka nechytá (s vyjímkou Biancy Andreesscu, viz další odstavec), dovedou s ní sice zahrát vyrovnaný zápas, ale v těch koncovkách je Naomi přehraje. Musím ocenit, že má výbornou psychickou odolnost, kdyby Petra byla stejně psychicky odolná jako Naomi, měla by přes 5 GS titulů.
Bianca je v dnešní době jedinou tenistkou, která může v nejbližších sezónách zkomplikovat tažení Naomi za dalšími GS tituly z hardu, ale bývá často zraněná, tudíž pokud se nedá dokupy, tak Naomi může sbírat HC grandslamy jak na běžícím pásu. Záleží jen na ni, jestli unese tíhu očekávání a opět se neobjeví mimosoudní problémy, které by měly negativní dopad na její hru.
Reagovat
blixa
Mimosoudní ? smile Jako myslíš problémy mimo "court" ? smilesmile
Reagovat
paddy
A sklapla past. Ty komentáře nejsou z jeho hlavy, ale jde o nedokonalý překlad ze zahraničního webu.

Court = soud
Autor originálu měl samozřejmě na mysli dění mimo kurtu

Blixa ty jsi lepší jak KGB smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Tomu se říká, nabodnout se na vlastní roh smile
Reagovat
Krisboy
Google překladač umí bejt sviňasmile
Reagovat
LukasH
S psychickou odolností souhlasím. Tohle je jiná liga tenisu (Osaka,Andreescu). Jsou úplně jinak vybaveny. Na to "běžné" ženy nestačí.
Reagovat
blixa
Osaka :
"V prvním setu jsem byla velmi nervózní, nemohla jsem rozhýbat nohy. I ve druhém setu jsem rychle prohrávala, což mi samozřejmě nepomohlo. Jen jsem si říkala, zůstaň pozitivní, neprohraj 1:6 a 0:6 a znepříjemni jí cestu za penězi."
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/finale-us-open-ohlas-obrat-naomi-osakaova-viktoria-azarenkova.A200913_095253_tenis_ten

Japonka, jo ? Prdlajs, američanka jak poleno, tohle by žádného Japonce během zápasu nenapadlo smile
Reagovat
Mantra
při prohře myslela na to jak znepříjemnit cestu za penězi Aze .... to je vážně hodná holka, která je taková citlivá duše, vůbec není materiálně založená, idealistka každým centimetrem
Reagovat
paprikovygulas1
Fakt tvoje komenty nemajú ani hlavu ani pätu.
Reagovat
Holahej
...fráze "make her run for her money" ...znamená něco jako "nenechat ji snadno vyhrát"..., bulvár a jeho hltači si to přizpůsobí dle svého...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nebo "nedat zadarmo", pane bože, chybí mi tu smajlík FACEPALM smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je hned a jednoduše. U nás mají lidi rádi jednoduchost a proto máme prezidenta a vládu, co máme...
Reagovat
FulnekUltras
a jsme šťastní, že jsme se zbavili všech geniálně složitých a hlubokých myslitelů, kteří nás vedli 25 let spolehlivě do prdele smile
Reagovat
PetaM
Doufám, že všechny vydělané peníze půjdou na boj s "genocidou" černochů. Páč jestli ne, je to od Osaky jen tiché podporování této "genocidy". Rouškou se to nevyřeší. ;)
Reagovat
paprikovygulas1
Rúškou sa to nevyrieši? však pozri koľko pozornosti s tým spôsobila. Ty sám si príklad.
Reagovat
Pe3k
Ty si naiva brainwashed by media smile
Reagovat
paprikovygulas1
Ty si jedinec vychovaný vlkmi ktorý žije cely život v alternatíve
Reagovat
Pe3k
Jasně, jasně to dává smysl smile
Reagovat
paprikovygulas1
A nie, jedine výchova vlkmi od útleho detstva ta musela ochrániť pred vygumovanim mozgu médiami, mýlim sa?
Reagovat
Pe3k
Ano mýlíš se téměř ve všem co píšeš. Výchova vlky? A pak tě někdo má brát vážně? Ale skutečný vtip je v tom, že Krysák se k tobě přidal smilesmilesmile on, který si myslí, že je zdejší morální autorita...
Reagovat
PetaM
Ano, akorát je více nenávidím :D Takže nevyřešla problém, jen ho více zhoršuje.
Reagovat
paprikovygulas1
veď namiesto tenisu na tenisovej stránke riešiš genocidu černochov. Lepší príklad tu ani nemohol byť ako ty
Reagovat
RF46
Presne tak, vsechny vydelane penize by mely jit na genocidu smile
Reagovat
Cico93
Ďakujem Victorií za krásne 2 tenisové týždne.
Je ozaj výborná ako sa včera vôbec nerozčuľovala, keď nastával obrat.
Škoda, bolo to blízko, ale pre mňa bola víťazka už pred samotným finále.

Spoločne s Rafom a Mikaelou Shiffrin sú pre mňa veľkou inšpiráciou ako byť lepším človekom.
Reagovat
Kozoroh
Škoda, že finále US Open ani tentokrát Vika nevyhrála, sice se jí konečně podařilo zdolat Serenu, ale byla krátká na novou královnu hardu. Jestliže bude Naomi v takové formě na dalších HC grandslamech, pro Viku bude komplikované dosáhnout dalšího GS titulu. Ale letošní USO určitě vnímá v pozitivním světle - porazila Serenu, po sedmi letech dosáhla GS finále, vyhrála Cincinnati Masters (konané ve Flushing Meadows, samozřejmě). To všechno jí dává naději, že může ještě zamíchat kartami na WTA Tour.
Reagovat
Haitik
Jooo, super!!! Gratulace obrovská! Jsem rád, že měla možnost ukázat všech 7 roušek! ??????
Reagovat
Mantra
se Áze stalo uplně přesně to samé co ona předvedla s Matkou smile No co už, škoda.
Reagovat
Krisboy
Gratuluji!

Skvělý tenis od obou, Naomi neskutečná.

smilesmilesmile
Reagovat
LordMutademus
Věnovala ten titul Floydovi?
Reagovat
paprikovygulas1
Myslím že cely turnaj pri nástupe na kurt upozorňovala na násilne smrti afroameričanov?
Reagovat
Mantra
mei sebou nebo od bílých zlých mužů?
Reagovat
paprikovygulas1
Ťažko ti porozumieť, skús znova.
Reagovat
Mantra
trochu mi hloupne klávesnice, ale tobě asi hlavvička, ten guláš v ní je nehoráznej smile
Reagovat
paprikovygulas1
Trochu, však sa nedá ani z toho čo si napísal nič vydedukovať
Reagovat
LordMutademus
Chtěl si říct kriminálníků.
Reagovat
paprikovygulas1
Nie zase stratený ako väčšina života.
Reagovat
LordMutademus
To sice ano, ale lepší být ztracený, než podporovat černé recidivisty.
Reagovat
paprikovygulas1
Nie je to skôr hnedá, spýtaj sa doma. Ale ty budeš jeden z tých vysoko inteligentných ľudí čo na planétke, ktorá je maličká častica v porovnani s vesmírom, bude riešiť odtieň pokožky ľudí. Čo ti dáva, my musíme jeden z najhlupsich tvorov, dik za reklamu.
Reagovat
LordMutademus
Já nejsem rasista. Barvu pleti neřeším, pokud se ti lidé, chovají slušně. Třeba proti slušným pracujícím romům, vůbec nic nemám. Vadí mi jen ta nepřizpůsobivá havěť, co žije na úkor pracujících lidí, dělá bordel a krade. Nemůžu za to, že 90% romů, splňuje tyhle parametry, to si vyřešte mezi sebou.
Reagovat
paprikovygulas1
Keď nie si ten rasista prečo nemáš potrebu riešiť aj neprisposobivych ľudí s identickým odtieňom pokožky ako máš ty, či taký neexistujú? Na ten údaj 90% sa asi nemám pýtať, že to by bolo už na teba priveľa to ozdrojovať. Ale mozes mi povedať ktorých z tých 7 ľudí čo mala Osaka na rúšku bola ?neprispôsobivá haveť?. Jedine čo budem riešiť je tvoj blok z odlišneho odtieňu pokožky. Dufam že to cenníš.
Reagovat
LordMutademus
Teď jsem nemluvil o nich. Jen jsem ti chtěl vyvrátit tvé osočení, že jsem rasista a protože ty jsi asi nejspíš rom, tak jsem to převedl na romy. Nepřizpůsobiví běloši mi samozřejmě taky vadí. Ale u bělochů je většina pracujících, u romů je to naopak, tak se nemůžeš divit, že vás spousta lidí hází všechny do jednoho pytle.

Ani nevím, jaké lidi měla na rouškách, nezajímá mě to. Jde o to, že celý ten humbuk, co se teď děje, vznikl kvůli Floydovi, což byl narkoman a kriminálnik a takoví lidé si žádné zastání nezaslouží. Samozřejmě, že určitě byli někdy neprávem zabiti i slušní černoši ale určitě taky spousta bělochů a to nikdo neřeší. Protože jen běloši jsou rasisti. Když řekne rom bělochovi "ty tlamo bílá" tak se to nijak neřeší, protože od menšiny to přece rasismus není.
Reagovat
paprikovygulas1
No vidíš ty vnímaš len ten cely humbuk okolo, no do hĺbky nikdy nejdes a tak všetko berieš len povrchne. Prečítaš si nadpis článkov, pozrieš skreslene videá toxických FB stránok, kde sú zobrazení zlí ľudia s tmavým odtieňom pokožky ktorí ta chcú znasilniť a máš hotovo, viac ta to nezaujíma a potom vypisuješ nezmysly o ktorých nemáš ani vedomosť.
Inak povieš mi ako si dokázal dostať od svojho úvodneho komentu o Georgovi Flyodovi k Rómom? No asi opäť iba cez odtieň pokožky iné prepojenie tam nevidím.
Tiež je zaujímavé že ma berieš okamžite ako Róma, keď som si tu dokázal zastať ľudí s odlišnou pokožkou ako mám ja. Tvoj mozog asi nedokáže spracovať že niekomu je šumafuk akú má kto pokožku.
To že smrť človeka s bledou pokožkou nikdo nerieši je obyčajný bullshitt, prečo potom u nás prezidentka rieši násilnú smrť Slováka v Belgicku? Rob čosi zo sebou ak sa dá.
Reagovat
HolyMotors
Jsi podělaný rasista. A k tomu používáš argumentační fauly jak pětiletý kluk, kterými si ten takový hezký český rasismus (proti slušným nic nemám, ale vadí mi ta NEPŘIZPŮSOBIVA HAVĚŤ, za to by se nestyděl ani Hitler) obhajujes. Jsi odporné prase.
Reagovat
LordMutademus
Od tebe to beru jako kompliment. smile
Reagovat
HolyMotors
Aspoň bys mohl mít koule a říct, nenávidím černý (a pár dalších), protože kradou, řvou a berou dávky. Zakleknul bych jim na pár vteřin na krk nebo bych je střílel zezadu. Normálně, na plnou hubu. Stejně si to tam někde vzadu myslíš a ta představa ti dělá dobře na pindikovi. Byl bys u mě větší frajer, než se schovávat za pitomý floskule.
Reagovat
LordMutademus
Ty si dobrej magor. smile
Reagovat
FulnekUltras
zkus ho pochopit - leštítko, jezdítko a svazáckej mozeček... smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
zkus ho pochopit - leštítko, jezdítko a svazáckej mozeček... smilesmile
Reagovat
annah
Nic takového neřekla. Dokonce to vypadalo, že se o těch protestech vůbec nezmíni, kdyby se jí na to moderátor nezeptal. Tak jen rekla , že těmi rouskami se jmeny chtěla na problémy upozornit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
právě, tady každý hned za chytráka a soudce...
Reagovat
com
smile
Reagovat
FulnekUltras
kterému nevěřím ani nos mezi očima smile
Reagovat
paprikovygulas1
Užívaj, vo svojom živote kde žiješ len z hejtu na tenisportali ta musí neskutočne žrať, že vyhrala tenistka s o čosi tmavšou pokožkou ako máš ty, aj keď ty ju máš zrejme po toľkých hodinach doma už belšiu ako stena.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))

tebou avízované dva mesiace akosi rýchlo prešli...

pondelok bude isto vyslobodenie pre teba... konečne sa budeš moct dakde hlboko zasunúť... ;-)))))
Reagovat
Davor1
Osaka má len 22 rokov, a už tretí GS titul. Je zaujímavé, že celkovo vyhrala len 6 turnajov, ale z toho 3 GS. Vyzerá to tak, že má našliapnuté zaradiť sa medzi najlepšie hardarky histórie. Už vyhrala na harde 3 GS, za posledných 30 rokov rovnako alebo viac GS titulov z hardu dali len absolútne legendy tenisu Graf, Seleš, Hingis, Serena a Justine Henin s Kim Clijsters.

Som zvedavý, či niekedy dokáže pridať GS aj z iného povrchu, ale keď mohla Ash vyhrať RG a Simona Wimbledon, tak to vôbec nie je nereálne.
Reagovat
FulnekUltras
v Evropě a ve Wimblu po téhle rychlokvasné pipince neštěkne ani pes smile
Reagovat
smazaný uživatel
Na trave sa podla mna este zlepsi vyrazne a vyhra na Wimbledone je len otazla casu,servis a rychlost hry ma predurcenu na uspech na trave,musi troska pridat slajz a urcite vyhra Wimbledon.
Reagovat
Davor1
Tu by som si nebol taký istý, rýchlosť a tvrdé údery vôbec nie sú niečo, čo zaručuje úspech na tráve. Tam je treba úplne iný cit pre hru, ako na iných povrchoch, iný timing... Dobrým príkladom je trebárs Murray, ktorý nemá ani servis, ani poriadne koncové údery, ale cit na trávu má fantastický, aj preto tam dosiahol najlepšie kariérne výsledky... Osaka mi príde, že ten cit pre trávu nemá zatiaľ vôbec.
Reagovat
paddy
Tak tak, ona spíš jede stylem strhneme i závit smile
Reagovat
smazaný uživatel
nehovoris hlupost
Reagovat
Vlk-v-trave
No nema, a je to snad horsi jak na te antuce:) Uvidime ale ted, jak to bude vypadat po pul roce spoluprace s Fissettem, muze se zmenit posunout...

Ale takhle..., kdy si naposledy videl nejaky zapas WTA na trave a zaujal te...

Za mne Muchova, dobra i tetka...kdyz se povede Petre, ale je to spis o svihu a nizkem odskoku, takze jak nema den, stoji to za houby...dobra je take Riske, CoCo, Natalka, ikdyz je ted hodne dole, ale je videt, ze tu travu citi.

Chybi Lisicka ve forme, Agnieszka, ta je uz out.

Navrat Pironkove je rozhodne dobra zprava pro travu:) Obas juknu na Ash Barty, ale celkove mne prijde, ze v ATP na trave se da videt vic "travarskych" zapasu.
Casto mam pocit, ze ty holky to klidne mohou pinkat i na betonu:) No vim, ze mas rad Simonu, ale uf...nedivim se, ze si s ni dal ten priklad:)
Ja na trave verim Kaje Muchove, a verim, ze to bude brzo:)

Jinak zajimave je, ze Townsend jako holka na te trave nebyla vubec marna, jak by ta Taylor hrala na trave jak na USO se Simonou, sleduji kazdy zapas:)
Reagovat
Davor1
Simonu mám rád, ale na tráve to je taký ženský Djokovič... dokáže vyhrať Wimbledon, ale pozerať sa na to veľmi nedá :)

Máš pravdu s Muškou, na tú sa tiež teším a hlavne Ash strašne prajem, aby ten Wimbledon raz dala, jej hra na tráve pre mňa patrí medzi najväčšie zážitky v ženskom tenise :)
Sabine je škoda, ale myslím, že sa skúša vrátiť, tak snáď do toho Wimbledonu niečo natrénuje :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak doufejme, zeby trebas mohlo vyjit finale Muchova x Barty:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlčku, tak takové finále by mohlo být oslavou travnatého tenisusmile
Ash jsem zaznamenal právě až na trávě, když se v r. 2016 vracela Tehdy na ITF a následně na turnaji WTA sehrála vyrovnané zápasy s pozdějšími vítězkami - Alison a Karolínou.

Rád bych na trávě viděl i finále Petra vs. Venus.
Reagovat
Kozoroh
A která tenistka by mohla Naomi pravidelně "blokovat" Wimbledon? Petra v dobré formě určitě, ale po roce 2014 nedokázala ani jednou postoupit do ČF. Serena s Venus budou hrát už jen pár let, Venus už není hrozbou na grandslamech, Serena sice jo, ale i ona už je za zenitem a pro ni samotnou bude problematické vyhrát další grandslam (osobně si myslím, že už další grandslam nevyhraje). A poslední dvě šampionky Wimbledonu jsou obranářky, tudíž záleží čistě na Naomi, ale očekávám, že Wimbledon vyhraje a možná i víckrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak finále Ash vs. Naomi by taky bylo fajn :-)
Reagovat
FulnekUltras
nedělejte tady zas z "japonky" bůhvíjakého držáka nebo dokonce stálici - už teď je podělaná z evropských turnajů - ještě pár "korektních" aktivit a za pár měsíců bude zas normálně v lese smile
Reagovat
paddy
Koukni se na její výsledky na RG a W a zjistíš, že titul tam získá vzácně

Američani mají na antuce problémy, protože na ní nevyrostli
Ve W se bude muset naučit pohybovat na trávě, aby mohla přemýšlet dál smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipne ako pri ceremony Aza povedala ze dufa ze este si spolu zahraju niekolko finale a Osaka nato odpovedala pri svojpm prihovore ze ona dufa ze uz nie smile
Reagovat
turista
Tak si dámy zavtipkovaly.
Reagovat
LukasH
Přál jsem to Victorii, po prvním setu jsem myslel, že to dá snadno jako proti Marii na AO 2012. Jenže pak se Osaka rozjela a v tomhle módu je úplně nehratelná. Zároveň ale i trochu satisfakce za Petru loni...že to opravdu nešlo..taky jí tam byla vyčítána pasivita atd. Bylo mi pak Viky až líto, páč na tohle se nic vymyslet nedá.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně bych tady už opravdu nerad slyšel o tom, jak se jenom Petra opakovaně vyhazuje na returnu druhého servu apod. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pre zaujimavost,Osaka je prva hracka po 25. rokoch co na US OPEN otocila zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
finale samozrejme :D
Reagovat
LukasH
Proti téhle mladé Serenovské síle už toho ty starší, byť zkušené dámy, moc nezmohou. :-)
Reagovat
turista
Osaka nehraje silově na způsob Sereny.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rozhodne velka gratulace Wimovi, dokazal posunout hracku na jinou uroven, a hlavne by po jednom turnaji nemusela byt odvarena, jak casto byvala.

8 prohranych gemu z deviti na vstupu zapasu. Zacatek plno problemu Naomi, dost se nedokazala popasovat s odskoky micku, black-out a servis sel do haje, byl spatny timing. Na servu tech zatacek bylo i malo, coz se pozdeji ukazalo jako dobra zbran, aby uzasne hrajici Viktorii na returnu dokazala prehrat.

Na zacatku druheho se konecne ve vymenach zacinala Naomi chytat, no a zase se nam z toho dostavala Viktorie. Mamka potom zacla hrat v nekterych vymenach i opatrneji a to Naomi trestala.

Zaver zapasu Viktorie sice bojovala, zapas dostal aspon trochu jiskru, ale uz to nestacilo.
Zapesti Naomi dokaze kouzlit, Viktorie kouzli na bl, ale nakonec zvitezil utocny tenis...bejslajna si musi pockat na dalsi GS...

Nakonec finale zvlastni, ale rozhodne z tech lepsich za posledni roky. Holky zahraly pekne.

Turnaj ok, za mne dobre zapasy s Jenni Brady, take Kaja Muchova paradni zapas s Viktorii...
WTA cast se tenisove povedla, ani mi moc ty chybejici hracky, vlastne nechybeli.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile jinak koukám na svoje preview, finále: Ósakaová porazí Azarenkovou smile
Reagovat
turista
Nezmýlil jste se. Mimochodem umíte rusky? Tipo val bych že ano.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ne, proč? smile
Reagovat
turista
No poněvadž když hrál někdo z Rusů tak jste použil nějaké ruské slovo a bylo to správně. Mladí lidé v ruštině většinou mají hokej v dnešní době.
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Jo pekne jsi to trefil, ja jsem nakonec tesne pred zapasem spis mirne favorizoval Viktorii, nebyl jsem si prave jisty na kolik Naomi udrzi serv, protoze na returnu a delky uderu behem turnaje mela Viktorie proste hodne dobre.

No na zacatku to nevypadalo, ale Naomi se s tim opravdu popasovala skvele.:)

Gratulaze za dobrou trefu:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
sojka1
ze mam tenis a pribehy z kurtu radeji nez lidi, necetla jsem zdejsi komentare ani napisy na rouskach, neposloucham studia ani osobni sympatie a ty dalsi vsechny veci okolo.... :-)) Holky, diky, byla to parada, pripadam si saturovane.... Naomi, jsi borka.....
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
annah
Působila při ceremoniálu velmi sympaticky (ostatně Azarenka taky). Schettová měla ve studiu pravdu, když zmínila smůlu Osaky - ani jedno své zdejší vítězství si neužila v té správné atmosféře. Nejdřív Serena, teď covid.
Reagovat
sojka1
taky diky... :-)
Reagovat
FulnekUltras
to je skoro jak obligátní srovnávání komunismu s fašismem ;-)))
Reagovat
annah
Fulnek, neblbni už...
Reagovat
FulnekUltras
tak co je horší - serenka nebo kovídek, aničko ?????
Reagovat
blixa
A co je horší, ruský komunismus nebo německý národní socializmus ? Aneb přejete si zastřelit, nebo oběsit ? smile
Reagovat
FulnekUltras
srovnával bych spíš se socialismem 1969-89

ale hlavně bych si chtěl přečíst odpověď na onu původní otázku, která se zrodila vlastně přímo v kotli USO
Reagovat
turista
Nejlepší je buržoazní demokracie.
Reagovat
Mac
nevim jestli osaka kvuli tomu po vecerech place...smile
Reagovat
Mac
patrilo jinam...
Reagovat
Mac
nevim jestli osaka kvuli tomu po vecerech place...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké sojčí zprávy.
Víc podobných přispěvatelůsmile
Reagovat
FulnekUltras
tvl, to je zas jeden servilní cmrnd smile
Reagovat
blixa
To víš, sojčí je tu jen jedna, musíme si jí oprašovat. Zato stalinistů je tu povícero, ty můžeme kopat do prdelí smile
Reagovat
FulnekUltras
budu oprašovat radši vlastního ptáčka smile
Reagovat
RF46
OK ale aspon to nefot a nedavej nikam na net..dik!
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
darek.vrana
By mě zajímalo, jestli kdyby proměnila gembol na 3:0, jestli už by to dotáhla.
Reagovat
Mac
aza zacala velmi dobre, aktivni, menila udery a honila osaku po kurte, ta chybovala a nemohla se dostat do rytmu. pak prisla pasivita a konec....
Reagovat
LukasH
To nebyla pasivita. Osaka se zvedla a ve srovnání a těma bombama působila Víka pasivně..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
přesně tak, i když Vika teda víc chybovala oproti prvnímu setu, ale Naomi začala míče mnohem lépe trefovat, protože si prostě na hru soupeřky zvykla a už věděla, co s tím, zatímco do stavu 1-6 0-2 se proti fantasticky hrající Vice pořád jenom vyhazovala... najednou byla Vika neustále pod tlakem a Naomi vedení udržela.
Reagovat
blixa
No taky Vice přeci jen trochu došla šťáva. Věk nezastavíš ...
Reagovat
Mac
tak ja to videl tak, ze aza prestala dusledne utocit, prilis si s ozakou zacala pinkat a tim ji usnadnila dostat se do rytmu.... kdyby se ji darilo dal hrat jak v prvnim, nemuselo k nejakemu rozehrani vubec dojit.... ale nedivim se ji, ty slupky co ji tam obcas spadly cloveka poznamenaji...
Reagovat
LukasH
Jo, ale taková úroveň hry se obvykle nedá udržet celou dobu.
Reagovat
Patik
sú zápasy a turnaje ktoré si zaslúžia dvoch víťazov myslím si že dnes si to zaslúžili obe..Naomi teda najmä kvôli comebacku po prvom sete..bola lepšia teda väčšinu zápasu..ale Azarenka si to zaslúžila z dlhodobého hladiska..dneska mi to bolo jedno ale zajtra si želám aby vyhral Thiem..
Reagovat
FulnekUltras
tak to rozhodně
Reagovat
smazaný uživatel
fandil som Vike,ale ked Osaka nekazila tak bola bez sance....Osaka ma uzasnu hru,rovnaku ako Serena v top forme a to je tazko hratelne,zasluzene vyhrala smile ale som rad ze Vika je spat v takejto forme
Reagovat
tommr
otázka je jestli jí ta forma vydrží delší dobu nebo jestli to bylo jen takový jednorázový vzepětí. Napovědět může už její příští zápas v Římě s Venus ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
no, tak ten bych zrovna vůbec nehodnotil, protože Vika má na přesun tak den dva, v úterý se to musí odehrát nejpozději, takže určitě vůbec nekoukat na to, jak to dopadne, i když si myslím, že se spíš Vika ještě odhlásí kvůli nějakýmu zranění, aby to měla ofiko.
Reagovat
tommr
taky si myslím, že se ještě odhlásí. Zatím je jediná ze semifinálistek USO, která je v Římě napsaná ...
Reagovat
smazaný uživatel
urcite sa odhlasi,tahala snuru 2 turnajov a obe vo finale a let z usa do rima (jetlag) by uz nedala
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepší tenis na turnaji zo všetkých 128 hráčov v hlavnom turnaji hrala Azarenka prvú pol hodinu zápasu.

Sebavedomá Osaka bola na uterák, ešte som ju nevidel takto bezmocnú.

Našťastie ten level išiel dole, Naomi pridala a hoci som myslel, že to na záver ešte pustí, nakoniec vyhrala kľúčový gem na príjme, nedopustila 4:4 a záver si postrážila.
Reagovat
tommr
stejně jako v semifinále tak i ve finále se projevil desetiletej věkovej rozdíl mezi soupeřkama. V semifinále pro Azarenku a ve finále proti ní ...
Reagovat
paddy
byla to bitva, projevil se rankingový rozdíl

silové pojetí se asi bude prosazovat čím dál víc, jako ve všech sportech
Reagovat
FulnekUltras
čekám hlavně na začátek objektivní éry WADA - myslím, že po tom, co pod politickým nátlakem odrovnali Šarapku, by se teď před nimi otevíralo úplně nové široké pole působnosti smile
Reagovat
blixa
Osaka smilesmile
Azarenka smile
Pěkný finále.
Reagovat
blixa
Ještě to má jeden bonus.
Nasranej Ultras, k nezaplacení. Na vše ostatní je tu Mastercard smile
Reagovat
FulnekUltras
musím se holt spokojit aspoň s tím primátem smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Ještě to má jeden bonus.
Nasranej Ultras, k nezaplacení. Na vše ostatní je tu Mastercard smile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
turista
MasterCard je dobrá. Ale chce to mít tučné konto k tomu. A bez kloudného zdraví je to všechno na exkrement.
Reagovat
FulnekUltras
dál už mě to dnes nezajímá smile
Reagovat
annah
Hejkalka to nakonec projela. Gratulace Osace. Hezký zápas to byl. Dramatický, hodný finále GS.
Reagovat
Andrew89
Vika si tohle prohrala sama.
Reagovat
kada.tom
Tak gratulace Naomi k titulu :-)

Vika škoda, měla na to, ale nedokázala to dotáhnout. Každopádně pro ni rozhodně super dvouturnaj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
Osace, dva sety byla lepší, ve třetím sice ztratila vedení ze 4:1 a několika BB, ale jinak se mi herně víc líbila.
Reagovat
Dobry-den
Naomi ízy smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, ze Naomi jeste nezavre...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zavrela :D
Reagovat
Patik
Trošku škoda..vydrieť si niečo a potom to vzápätí stratiť..
Reagovat
Fandina
Je to drámo.
Reagovat
smazaný uživatel
pomeeeeee Vika smile
Reagovat
FulnekUltras
bravo Viky !!!!!

Ještě je šance. Teď to chce tomu přehajpovanému telátku ukázat, kdo je tady šampionka.

DAVAAAAAAAAAAAAAAAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Vika je zpět.
Reagovat
Fandina
Dva poslední game pěkně vybojovala.
Reagovat
kada.tom
no, že by ještě drama?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Naomi dneska uspesnost na jestrabu jako Gulbis :D
Reagovat
FulnekUltras
to uvidíme teď na servu pipiny
Reagovat
Mayo
Omg Vikine preskocilo, že to takto posr4la smile
Reagovat
Davor1
Tak toto bol posledný klinec do Azarenky rakvy. 6-1, 2-0 a potom sa zložila ako vyklepaná juniorka. Naomi super, niekedy by po takomto priebehu ako v prvom sete takýto zápas neotočila. Fissette je skvelý tréner.
Reagovat
Vlk-v-trave
No...uvidime, uz jsme zpet, a zacina dramo.:)
Ale Fissette, dobry teda je, dobry posun i na servu, vypada to, zeby si nemusela jednim turnajem odvarit rameno...
Reagovat
zfloyd
a to jsem myslel že Vika je bez nervů a není
Reagovat
Newcombe
doufám, že snad Japonka nebude mít po zápase "blbý" módní kecy, které amíci žerou.
Reagovat
FulnekUltras
tomu ver
Reagovat
aligo
Je to především černá žena smilesmile
Reagovat
Patik
takto ich bude mať Azarenka a k tým americkým rečiam pridá niečo zo sveta matiek..
Reagovat
smazaný uživatel
Povedzme si uprimne,akonahle zacala Osaka hrat svoju A game tak bola Vika bez sance smile Nie darmo prehravala celu karieru so Serenou na harde,Osaka ma rovnaku hru
Reagovat
Mayo
Azarenka hra Z hru. smile
Reagovat
Andrew89
Reagovat
FulnekUltras
jejíž "obliba" bude věrně kopírovat starou smile
Reagovat
FulnekUltras
jde za vítězstvím - snad to ještě zachrání hormonální sinusoida WTA
Reagovat
Patik
Osaka zlepšila servis..hru a čo najviac zasadila semienko pochybnosti..Azarena stále naboostovaná ale už cítiť že tá suverejnosť z prvého setu išla do hája..
Reagovat
Patik
Premotivovaná..
Reagovat
FulnekUltras
finále je požehnání - ale mohl to být až titul
Reagovat
paddy
jediné, co mi chybí ve finále, je Oracene, takový ženský kaleidoskop smile
Reagovat
PetaM
No ještě, aby to ta žluto-černá nevyhrála, že :) Diskrimanace jak cyp! :D
Reagovat
FulnekUltras
puppet nahoře, ale na to mají tygřice protichvaty
Reagovat
smazaný uživatel
Vika je spicka v tom ako vie zobrat loptu rychlo po odskoku a totalne zmenit smer,ziadna wta hracka to takto nedokaze a v atp ich tiez vela nebude.Ked nemate uhol ale hrate zo stredu to je extremne narocne takto zmenit smer lopty do rohov
Reagovat
kada.tom
hmmm, no, snad se Vika ještě dá dohromady :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
jupiii, uz je to lepsi...budeme (snad) mit dobre finale:)
Ten treti set by mohl byt dobry narez.
Reagovat
blixa
Po prvním setu jsem se bál, že to bude jednoznačný. Třetí set je fajn.
Reagovat
Dobry-den
6:1 2:0 *40:30 -> 6:1 3:6 0:6 smile

typický WTA smile
Reagovat
Fandina
Takže uvidíme, jestli bude mít navrch rychlá ranařka nebo rychlá technička.
Reagovat
paddy
zatím opačný průběh jako v zápase se Serenou
Reagovat
Vlk-v-trave
ja myslel, ze koukas na magazin:)
Reagovat
paddy
mám dvě okna, v jednom tenis a v tom druhém Duka hladí chlapečky smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak teď hraje Naomi parádně, jsem rád, že bude třetí set, ať vyhraje ta lepší!
Reagovat
Vlk-v-trave
+1111:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím se ale neperou, hrají tenis.
Reagovat
Vlk-v-trave
ted ta prace Naomi zapestim, vsim sis...neskutecny...:-O a insajdout fh jak z partesu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Konecne Naomi trefuje i cisteji, takze se naucila, ted se nam s tim Viktorie bude srovnavat do konce druheho setu. Ve tretim cekam (snad) dobrou podivanou:)
Uz to ma i pomalu ten nabeh...dawajte holky! Zacina nam to paradni ocekavane finale...:)
Reagovat
Fandina
Začíná to být hodně napínavé. A kvalita jde nahoru.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nechrni uz jen paddy, ale klasicky i lajnovi...:)
Reagovat
FulnekUltras
tak půjdem do třetího, no...
Reagovat
Mantra
osaka's boyfriend - no tvl, to je věc, ten je smile uf holka, tak ani vkus nemáš
Reagovat
FulnekUltras
jedna pirátsko-svazácká banda
Reagovat
Mantra
dokonce vošklivá banda
Reagovat
Patik
ty vole..to je strašné..
Reagovat
Mantra
jestli tohle na ní leze, pak se nedivím, že má běsy v hlavěsmile
Reagovat
Patik
Ja sa normálne hanbím za oboch..hentaký chalan keby ma čakal po zápase v šatni tak sa vrátim radšej na kurt prehrať ďalší zápas..
Reagovat
paddy
v r. 2016 se zúčastnil protestů BLM, takže je jasné odkud vítr vane
každý si vybírá sobě rovné kamarády, křehká rozhodně nebude
Reagovat
FulnekUltras
v tomhle pelechu už chybí jen Dominik Feri
Reagovat
Vlk-v-trave
No tak hlavne, ze se Naomi naucila za set a neco odebirat mice s vyssim odskokem, to tenisoveho divaka i potesi:D Ovsem nejak se nam s tim zase nemuze srovnat Viktorie...:)
Jako vzdy, holky dokazi vzdycky prekvapit.
Reagovat
Andrew89
:)
Reagovat
FulnekUltras
hmmm... tak tento gem byl od Viky lehce kvitoidní...

hlava, hlava, hlava... teď bude klíčová
Reagovat
smazaný uživatel
Vika 4 lacne ue smile
Reagovat
kada.tom
Naomi se zvedla a hned to vypadá jinak, no ... snad Vika zabere :-)
Reagovat
Fandina
První set byla demolice, ve druhém se Osaka zvedla, tak jsem zvědavá, jestli ještě stihne otočit.
Reagovat
annah
Chválabohu, že to otočila. Demolice by finále vůbec neslusela.
Reagovat
Mantra
3 sety za mě
Reagovat
smazaný uživatel
Vika najlepsi servis zatial za celu karieru. 91% in 1. servis a len 3x cez druhy servis...a to podava rovnakou ruchlostou ako vsetky zapasy
Reagovat
FulnekUltras
důležitý gem - v závěru skvěle takticky volené servy od Viky

daváj tigríca !!!!!!

tlač teď to pimprle !!!!!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
z 0-2 na 2-2, že by se Naomi probrala? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No snad uz ji nesvihne, a dohraje to bez tech blbin:D
Reagovat
tommr
nechci sýčkovat, ale tohle by moh být zlom v utkání ... smile
Reagovat
Patik
tak dalo sa očakávať že takéto nastavenie jej nevydrží celý zápas..toto je v tenise bežná vec..prvý set ti padá všetko druhý set príde jeden slabý gem a už sa vezie..
Reagovat
annah
Viděli jsme v semi s Velematkou.
Reagovat
Vlk-v-trave
No nevim...u holek bych radeji vklidu pockal do konce...:D
Hlavne na promeneny MB.
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;-)))
Reagovat
Mantra
to je řežba
Reagovat
Mantra
hm a je tu komplikace
Reagovat
FulnekUltras
teď se to bude lámat
Reagovat
stefankelner
veľká vyhra pre celé Belarus !
Reagovat
Fandina
Osaka nestíhá, Vika hraje hrozně rychle.
Reagovat
Patik
Finále ako lusk..športové správy na rádiu regina sú dlhšie a záživnejšie..
Reagovat
zfloyd
zatím je teda masakr v přímém přenosu
Reagovat
Nenela
Nedivam se, ale prijemny mezistav.
Reagovat
Vlk-v-trave
Staci vyssi odskok mice, dobra delka, a Naomi se nam tam na kurtu dost ztraci...jedna povedena zatacka na servu. spatne krokovani. Dost bida...nevadilo by mi, ani ze projizdi, ale musi se aspon sebrat na tom servu, jasne lehce se rekne, hur provede:) Viktorie na tom returnu dokaze panecku veci, ale da se to:)
Snad druhy set bude lepsi, pochopitelne hlavne ze strany Naomi, bo jinak za 15. min. muzem uz balit:D a jit dom...
Reagovat
Vlk-v-trave
* pochopitelne 1:6 :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted Naomi opravdu nemohla s tim udelat nic :D to bylo vymeteni lajn...
Toz to vypada, ze svizna destiminutovka a muzem jit spat:D Krom toho tam Naomi blbne jeste jak trestidlo...:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Naomi nam prisla na to, jak s Viktorii hrat :D No dost pozde, ale snad to aspon bude jeste aspon trochu zajimave...
Reagovat
Vlk-v-trave
Konecne poradna vymena, snad Naomi zase nesvihne,...:D
Reagovat
Mayo
Vikina beast mode. Najlepšie returnujuca hračka všetkých čias smile
Reagovat
FulnekUltras
jen tak dál smilesmile
Reagovat
LordMutademus
Komu asi fandí Bourák Serenka? Černošce nebo Matce?
Reagovat
kada.tom
rozhodně Vice, jsou kámošky :-)
Reagovat
Andrew89
Vice...jsou kamosky;)
Reagovat
Andrew89
Bozsky tenis Ala Vika a bezradna Naomi...kez by to vydrzelo jeste chvili:))
Reagovat
tommr
s průběhem prvního setu jsem mimořádně spokojenej. Jen tak dál ... smile
Reagovat
LordMutademus
Ještě před pár měsíci bych fandil Naomi, ale za tu komedii v New Yorku a celkově postoj k BLM....Davaj Vika!
Reagovat
paddy
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jako já to Vice přeju, Naomi má ještě čas, ale chtěl bych, aby to třeba trvalo aspoň hodinu a půl. Naomi strašný, hrozně moc chyb, je úplně mimo, Vika skvostná jako v posledních setech se Serenou a proti Mertens.
Reagovat
Vlk-v-trave
no taky bych bral i delsi finale, dokonce i z prohrou trestidla:D
Reagovat
kada.tom
to je smršŤ!

Viko, zatni zuby a pokračuj v tomhle výkonu :-)
Reagovat
SpacialRecognition
+1. Frustrovaná protekční holčička neví kam! smile
Reagovat
farr
Přesně ještě jeden takovej set a můże si jít ta BLM nána protestovat do Apple storu se soudruhama a soudružkama smile .
Reagovat
HayashiM
Zatím to připomíná finále Wimbledonu 2014, jen tak dál :D
Reagovat
tommr
finále Wimbledonu 2014 ale mělo lepší obsazení ... smile
Reagovat
FulnekUltras
kéž by ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika sla cez 2. servis az pri 4:1 zhoda,dovtedy trafila vsetky 1. servisy smile
Reagovat
Andrew89
Cekal jsem kdy hodis raketkou
Reagovat
Patik
Naomi je hlavou ešte v šatni..pôsobí trošku zaskočené akoby nevedela čo má hrať..postavili ju na kurt dali jej dole pásku z očí a než sa zorientuje bude po prvom sete..naopak Azarena vyzerá že čokoľvek zahrá to jej tam padne nemusí mať ani nejakú stratégiu ani nič..úder sem a tam ale všetko bez chyby..
Reagovat
Andrew89
Come on!!! Sundej ji
Reagovat
kada.tom
Come on Vika!
Reagovat
Fandina
Vika se mi jeví proti začátku se Serenou hodně v ráži. Jen kdyby po každém úderu tak neřvala. Ale mám dojem, že je to mnohem slabší než v dobách své největší slávy.
Reagovat
Andrew89
Viko...kousni a trhej
Reagovat
ttopi
Co je to za frajera v růžovým sáčku? smile
Reagovat
darek.vrana
Přece nemůže Černá žena prohrát.
Reagovat
tommr
za to malý ž bys v USA moh bejt popotahovanej ... smile
Reagovat
darek.vrana
To je fakt:).
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
;-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Zapesti Naomi je neskutecne, ted ten insajdout fh...uf, dobre.
Reagovat
Vlk-v-trave
A ted Viktorie BH...skoro jak Gulbis:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Viktorie na zadni lajne radi...ten winner po lajne, takova jeji klasika turnaje.
Naomi se musi vic trefovat...jinak se nam to finale nepovede:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne, ze Wilander pred zapasem rikal, ze Naomi nebude nervozni :D
To clovek nevymysli, tohle, tak nic prvni set asi v kyblu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Hmmm jedna chyba za druhou, Naomi si nejak nedokaz poradit s temi odskoky micku, ktere jdou vys...tak snad to druheho setu Naomi stihne :D
Reagovat
SpacialRecognition
Bij tu protekční holčičku Osaku.
Reagovat
paddy
Reagovat
Patik
Keby aspoň nevzdychala jak sova na héliu..
Reagovat
Patik
Tá titulná fotka oboch tenistiek mi príde ako..

Latino americká modelka športového magazínu verzus Anča Horné Orešany..
Reagovat
Vlk-v-trave
Prvni brejk :-o
Naomi je na zacatku nervoznejsi, ale Viktorie proste na tom returnu je velmi schopna.
Reagovat
paddy
Aza hned na úvod získává break

vypadá, že je hotovo, tak přepínám na křesťanský magazín smile
Reagovat
Vlk-v-trave
uz zas, to je u tebe uz zavislost:D
Reagovat
paddy
pane bože, vymysli už nového smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D preji hodne stesti.
Reagovat
blixa
A já myslel že seš pohan ! smilesmile
Reagovat
HolyMotors
Jedem Naomi! To zvládneš, holčičko naše.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak prvni dva fiftyny za nama, a vypada to hodne dobre:)
Reagovat
smazaný uživatel
Wau, ESPN urobilo fakt krasne predzapasove videa smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pome Vika smile
Reagovat
tommr
tak předzápasový PŠM máme za sebou. Chce se někdo vsadit kolikrát během zápasu bude kamera zabírat plakát BLM a o čem bude po zápase řečnit Osaka? smile
Reagovat
FulnekUltras
snad ji to Vika donutí hodně zkrátit ;-)))))
Reagovat
ttopi
V podstatě můj hlavní důvod proč chci aby Osakaová prohrála je ten, že nechci poslouchat kecy o tom jak vyhrála pro ty zastřelené a bla bla... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No uvidime...tezke tipovat. Obe hraji dobre, Viktoria sice ze Serenkou prospala zacatek zapasu, ale kamaradka, takze asi se musela od toho trochu odrthnout.
Naomi skvela ne servisu, Viktoria fenomenalni na returnu. Dobra kombinace na finale, tak snad to holkam vyjde a bude dobry match.

Preji Naomi, je mi blizsi styl hry, ale jak vyhraje Viktorie, tak zklamany nebudu:) Zahrala dost dobry turnaj a Fisset s Osakou jsou v polovine cesty jejich zmeny ve stylu hry, takze by ten win byl bonus.

Ale tipnu si...presne naopak nez ve fantasy, tam tipuji na prekvapeni:) Nebo jsem verny vyberu.

Takze tip: Viktorie Azarenka:)
ale je to tak nejak o vlci chlup...
Reagovat
paddy
jak by řekla většina odborníků, obě vyhrály v SF 3. set 6:3, takže se dá čekat vyrovnaná bitva smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Dobre, ale zajimave je urcite to stretnuti tech stylu. Melo by byt dobre finale. Ale zname to.
Toz uvidime jestli vyhraje Kalifornie nebo Florida:D
Reagovat
paddy
hlavně aby vyhrál tenis smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No to by bylo uplne nejlepsi...
Reagovat
paddy
jako tradičně, někteří z nás mají zase zpoždění a zápas nestíhají smile

https://www.youtube.com/watch?v=VWZq1GeDFeY
Reagovat
FulnekUltras
jako fanoušci Petry můžeme být dnes naprosto v klidu - ať vyhraje jedna nebo druhá, bude mít v součtu pouze 3 jednotkové GS, zatímco Petra má 2 x GSW = 4 GS

třetí menší GS samozřejmě přeju Vice, natupírované svazácké pipiny BLM už bylo dost smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist