Parádní semifinále! Nadal udolal Murrayho až po třech hodinách boje

16. 4. 2011, 18:34
Aktuality 113
ATP MONTE CARLO - Tak takhle Nadala na antuce už dlouho nikdo nepotrápil. Španělský tenista v Monte Carlu neprohrál již 36. utkání v řadě a zahraje o sedmý titul během sedmi let, ovšem v semifinále ho pořádně pozlobil v tříhodinové bitvě Brit Andy Murray. Světovou jedničku v neděli čeká finále s krajanem Davidem Ferrerem.
Rafael Nadal

Zápas Rafaela Nadala s Andym Murraym začal oproti plánu o zhruba 20 minut déle, neboť britský tenista se prý rozhodoval, zda do utkání vůbec nastoupí. Při rozcvičce si stěžoval na bolest paže, ale souboj se světovou jedničkou předem nevzdal, za což si při nástupu na kurt vysloužil potlesk publika. To už jako by tušilo, jakou bitvu přišlo shlédnout.

Samotné utkání začal lépe Brit, který hned v prvním gamu soupeři sebral podání. Jenže to své si neudržel hned dvakrát a rázem prohrával 1-4. Vzápětí ale i díky úspěšně zvládnutému patnáctiminutovému gamu vyrovnal a byl zpět ve hře. Oba tenisté fanouškům nabízeli parádní antukovou podívanou, ve které více fiftýnů v důležitých momentech získaval Španěl, jenž se také po více než hodině hry ujal vedení 6-4. 

Také vstup do druhého setu vyšel lépe Murraymu, který se po brejku ujal vedení 2-1. Poté následovala pasáž dvou gamů trvajících 30 minut, během kterých tenisté neměli možnost oddechu a rychlého načerpání energie a tekutin na lavičce. Třiadvacetiletý Brit nejprve po 19 minutách potvrdil náskok a následně v dalším dlouhém gamu o rok staršího soka znovu připravil o podání. Nadal si vzal jeden servis zpět, nicméně síly proti rozjetému soupeři už raději šetřil na rozhodující dějství a tak bylo po dvou hodinách a dvaceti minutách vyrovnáno 1-1 na sety. 

Murray, který hrál na antuce teprve podruhé v semifinále, do té doby držel antukového fenoména v šachu především dlouhými míči k lajnám, z nichž se Nadal nedostával ke své agresivní hře a naopak se musel často bránit. Brit se snažil měnit rytmus i častými 'dropshoty'; ty sice Nadal oproti svým předchůdcům dobíhal, výměny však přesto většinou skončili na straně Murrayho. Toho Murrayho, který mezi finále na Australian Open a turnajem v Monaku prohrál devět setů v řadě. 

Ovšem čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky, který na antuce neprohrál dosud 27 zápasů v řadě, po hluchém závěru druhé sady předvedl svůj takřka nevyčerpatelný fyzický fond, když znovu dokázal svůj stroj rozběhnout na plné obrátky. S pomocí skvělého servisu a útočné hry se během chvíle ujal vedení 3-0 a utkání prakticky rozhodl. Murray si ještě vyžádal příchod fyzioterapeuta, který tenistovi promasíroval ruku, ale na kurtu už krok udržet nedokázal a nakonec po rovných třech hodinách prohrál 4-6 6-2 1-6.

"Myslím, že jsem příliš často hru zkracoval. Ale je to fantastické vítězství. Zahájit antukovou sezonu hned postupem do finále je skvělé," řekl Nadal.

Murray hrál na antuce teprve podruhé v semifinále, poprvé - v roce 2009 - podlehl rovněž v Monaku Nadalovi. Dnes alespoň na třetí pokus se Španělem uhrál na oranžové drti premiérový set. 

"Před zápasem mi dali nějakou injekci, lokální anestetikum," řekl Murray. "Nebyl jsem z toho nadšený, protože jsem to nikdy předtím nezkoušel a nevěděl jsem, jak se budu cítit. Ale doktoři řekli, že bych ji dostal i v případě, kdybych nehrál, jako prevenci proti zánětu," uvedl s tím, že v neděli ho čeká podrobnější vyšetření. 

"Občas se do lokte dostane kousek odštípnuté kosti. Zní to hůř, než jaké to ve skutečnosti je. Prostě tam tak různě poletuje kolem kloubu," dodal britský tenista.

Nadal má nyní s britským rivalem bilanci 10-5 a na antuce neprohrál už 28 zápasů v řadě. Naposledy ho v osmifinále French Open 2009 zdolal Švéd Söderling.

O sedmý titul během sedmi let si v Monaku zahraje s Davidem Ferrerem, kterému se na pobřeží francouzské riviéry rovněž pravidelně daří. Z posledních sedmi startů byl šestkrát minimálně ve čtvrtfinále, ale až letos si v Monte Carlu zahraje poprvé o titul.

Devětadvacetiletý Španěl si v semifinále poradil hladce 6-2 6-3 s Jürgenem Melzerem, jenž včera navzdory bolestem zad vyřadil Federera. Dnes ale Rakušan skvělý výkon nezopakoval a ve svém prvním semifinále na podniku Masters 1000 prohrál.

Aktuálně šestý hráč světa Ferrer má letos skvělou formu. Po triumfech v Aucklandu a Acapulku nyní útočí na třetí titul, navíc byl i v semifinále grandslamového Australian Open.

O premiérový triumf na turnaji Masters 1000 bude usilovat proti Nadalovi, který ho v minulosti už o řadu úspěchů připravil; loni s o pět let mladším krajanem prohrál ve svém až dosud jediném finále na podniku Masters v Římě, či právě v Monaku v loňském semifinále i před třemi lety ve čtvrtfinále. Naposledy letos v Melbourne na rychlém povrchu Nadala porazil, celkově však s rodákem z Mallorky vyhrál jen čtyři z 16 duelů.

"Jsem šťastný, že jsem ve finále. Doufal jsem, že by se mi na antuce mohlo dařit. Moc si teď věřím, cítím se skvěle fyzicky a jsem spokojený se svou hrou. Doufám, že v tom budu pokračovat,"  pochvaluje si Ferrer. "Do sezony vstoupil skvěle a na antuce ještě letos neprohrál. Je hodně nebezpečný, bude to náročný zápas," řekl na Ferrerovu adresu Nadal.

Melzer byl po utkání zklamaný, ale uvědomuje si, že dosáhl skvělého výsledku. "Pokud jste v semifinále, chcete vyhrát bez ohledu na to, koho jste porazili o den dříve. Věděl jsem, že mě dnes čeká těžký zápas, přesto jsem s porážkou zklamaný. Výsledek je pro mě možná až příliš krutý," uvedl semifinalista loňského French Open. "Ale myslím, že už zítra budu spokojený s tím, co jsem tu předvedl. Ještě nikdy jsem tak skvělý vstup do antukové sezony neměl, takže je to pro mě dobrá zpráva před dalšímu turnaji," dodal devtadvacetiletý rodák z Vídně.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO (Monaco, antuka, 2,227,500 eur) -
sobotní výsledky (16. 04. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Murray (3-Brit.) 6-4 2-6 6-1
Ferrer (4-Šp.) - Melzer (7-Rak.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

113
Přidat komentář
smazaný uživatel
OK, tak jak dopadne finále MC? Byl bych rád, kdyby David uhrál aspoň set, ale spíš tipuji výsledek tipu 7:5, 6:3.

Ale teoreticky, kdyby to byl dlouhý a těžký zápas, tak by mě zajímalo, zda pak Nadal neodstoupí z Barcelony (což byl velmi prospělo Gasquetovi, potažo i Tomášovi či Soderlingovi).
Reagovat
Stan_Borowitz
další komplimenty od pana Frantze a tipnu si, že David Ferrer jeden set získá. Přece jen mi Nadal tak suverénní jako vloni nepřipadá a ten včerejší zápas mu nějaké síly ubrat musel.
Reagovat
Matti
po včerejší tuhé bitvě, to nebude žádná procházka pro Rafu. Obzvlášť s motorovou myši Ferrerem. A tu Barcu si Rafa mohl odpustit tak jako tak dle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set nadal 6:4, ale je to boj, set trval hodinu a čtvrt a Nadal vyhrál jen o pět fiftýnů více. Uvidíme jak to půjde dál.
Reagovat
smazaný uživatel
A to přitom David Ferrer má neuvěřitelně nízké procento prvních podání do dvorce -- jen 35%!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, první podání mu vůbec nejde. Druhý set už vyznívá jednoznačněji, i když skóre Ferrer zatím celkem drží. Ale asi vyjde tvůj tip.
Reagovat
Stan_Borowitz
celou noc jsem nespal výčitkami z toho, že jsem svou lehce rejpavou poznámkou o konci éry Federera s Nadalem odstartoval tento flame. Na druhou stranu ovšem, uznejte že označení za blba od pana Frantze je velmi sladkou kompenzací za ten pocit viny. Jaké větší pocty se člověk může na tomto serveru při absenci pana Barneyho dočkat? Nicméně, k meritu sporu bych rád dodal, že je jednoznačné, že Nadal je na antuce o třídu nad všemi ostatními hráči, a to včetně Federera. Armstrongu, odvolávání se na pár vyrovnaných zápasů nebo na dobře rozehrané první sady je irelevantní stejně jako Mattiho odvolávání se na jakési vnější okolnosti, které Nadalovi zabránily Federera porazit i v oněch dvou zápasech v Madridu a Hamburgu. Jo, konečné skóre by mohlo být třeba 7:5, ale mohlo být klidně i 12:0, kdyby věci byly "trochu jinak". Ale rozhodně by nemohlo být pozitivní pro Federera, na tom se snad shodneme všichni. A v RG reálnou šanci nikdy neměl, ani když mimo antuku tenisu jednoznačně dominoval, což dnes už dávno není pravda.
Reagovat
Matti
překvapil jsi mě. Pozitivně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Děkuji, to mne těší, zejména proto, že už druhý den a cca dvacátý příspěvek tvrdím totéž. Ale jak se říká - konec dobrý, všechno dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Musim reagovat na pablba Frantze, ktery ve vedlejsim vlakne opovrhuje vykony Federera nad Nadalem. Ano, Roger jej na antuce porazil jen dvakrat z dvanacti zapasu, ale mohl i vickrat.

Vzpomenme na finale antukoveho Rima z roku 2006, kde Federer vedl uz 4:1 v patem setu a nasledne mel sance i na 5:2. Potom v tie-breaku sahal po vitezstvi, kdyz vedl 5:3 Nakonec vsak vyhral Nadal s neuveritelnym stestim v tie-breaku 7:5. Nebo jejich duely z Monte Carla a Hamburku 08? V Hamburku tehdy Federer prokaucoval prvni set, kdyz promarnil vedeni o ctyri hry. Nasledne druhy set vyhral, z cehoz vychazi, ze nebyt nekolika micu v prvnim setu, Roger by Nadala porazil.

V kazdem z techto zapasu mel navrch spise Roger, Nadalovi tam vsak pokazde spadlo nekolik zazracnych uderu, ktere kdyby chtel, tak by myslim nikdy nezahral, a tim zapasy otocil.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že se Federerovi nikdy nepodařil opravdu těsný zápas na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
3 ze 4 utkani na RG mezi Rogerem a Nadalem byla ctyrsetova.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale od vítězství měl vždy dost daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak v roce 2006 to bylo zase o velkem stesti Nadala, co si budeme povidat...
Reagovat
Matti
ale jdi Armstrongu. Na RG Roger na Rafu prostě a jednoduše neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak. To, cos napsal ty, by nekdo, kdo ten zapas videl, napsat nemohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem jejich spolecne finale v roce 2006. Ale ani o rok pozdeji to pro Nadala nic lehkeho nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále z roku 2006? Federer prohrál 6:1, 1:6, 4:6, 6:7(4). Nechápu, co máš na mysli tím Nadalovým štěstím, ledaže bys narážel na fakt, že po prvním setu (v němž Nadal hrál dost špatně a Federer dobře) mu Federer hned na začátku druhého setu doslova daroval hru při vlastním podání, ačkoliv vedl 40:0 a měl tam nahranej volej. V zápětí se Federerova hra doslova rozpadla.

Pak ještě můžeš narážet na to, že ve třetím setu za stavu 2:1 měl Federer tři breakbally při Nadalově servisu (40:0) a při třetím z nich těsně vyhodil forhend, kt. by byl vítězným míčem. Jinak byl Nadal v těch posledních třech setech jasně lepší a Federer měl dost štěstí, že se mu v tom čtvrtém setu povedlo vůbec vrátit do zápasu (za stavu 5:4 Nadal servíroval na vítězství v zápase, vedl 3015, ale podání nakonec prohrál, a to spíše vlastními chybami (+ jedno Federerovo prasátko), než nějakou geniální hrou soupeře). Tiebreak pak byl dost jednoznačnou záležitostí.

Takže si to asi pleteš s nějkým jiným finále RG, zřejmě z roku 2007.
Reagovat
smazaný uživatel
Onen tie-break urcite nebyl jednoznacnou zalezitosti, to si pamatuju. Nadal ztratil jeden svuj servis a Federer se ujal vedeni 2:1 se dvema servisy k dobru. Ani jeden vsak neudrzel, definitivne rozhodl tedy mic za stavu 2:2, kdyz si Federer prohral svuj servis. Nasledne si oba dva hraci uz sve servisy drzeli az do konce zapasu, avsak klicovy byl onen Nadaluv minibreak za stavu 2:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Priznejme si, ze Federer byl blizko tomu porazit Nadala na antuce alespon petkrat, tudiz vykony Nadala neprecenujme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačnou záležitostí říkám proto, že od stavu 3:2 Nadal svá podání vyhrával zcela suverénně a Federer neměl ani jednou šanci.

Každopádně jsi nevysvětlil, jak jsi to myslel s tím Nadalovým štěstím ve vztahu k tomuto zápasu. Chtěl jsi tím snad říci, že Nadal mě tehdy štěstí, že Federer od druhého setu začal hrát tak špatně (23 winnerů a 43 nevynucených chyb v těchto třech setech)? :-)))
Reagovat
Matti
ano, byl blízko k tomu porazit Rafu na antuce vícekrát, ale rozhodně k tomu blízko nikdy nebyl na RG, to si přiznejme také.
Reagovat
smazaný uživatel
Narazel jsem hlavne na druhy set. To se Federer neuveritelne zhorsil. Delal neuveritelne chyby. Neni divu, ze dostal od Nadala 6:1. Mam zato, ze kdyby pokracoval ve svem vykonu z prvniho setu, urcite by to vypadalo uplne jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to hlavne o tom, ze kdyz se Nadal nachazi v krizi, zacnou mu do dvorce padat mice, ktere by tam za normalnich okolnosti nedostal ani silou vule. A rozhodne si nemyslim, ze ma Nadal vzdycky v umyslu to, co potom zahraje a jakym zpusobem to zahraje. :-))
Reagovat
Matti
aha, takže ty hraješ na ,,kdyby,, tak to potom jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Proste nebyt Federerova kolabsu, Nadal by titul z RG v roce 2006 mozna neziskal. Je to mozne.
Reagovat
Matti
Ale jdi. Rafa by ještě přepl na vyšší stupeň. Neměl na Rafu. To je celé. Kdyby ano, porazil by ho na RG.Jenže ani jednou se mu to nepovedlo a příležistosti měl dost a dost. A to tvoje ..nebýt kolapsu .. a kdyby... to je vaření z vody a ty to víš.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale to, že se někomu najednou úplně zhroutí hra, nepatří mezi jevy, které si člověk obvykle představí pod výrokem, že "v roce 2006 to bylo o velkém štěstí Nadala".
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz to vis tak jiste, tak te v tom teda necham. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale objektivně za to, Nadal tehdy přepnul na vyšší rychlost až POTÉ, co se úroveň Federerovy hry dramaticky snížila.

Jinak mě spíš připadá, že Federer z nějakého důvodu nebyl schopen podat výborný výkon proti Nadalovi na RG, mimo RG na antuce s ním většinou hrával daleko lépe. Třeba to finále RG 06, to byl jeden z nejhorších Federerových výkonů v závěrečných kole GS turnaje vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Lepsi antukove bitvy odehrali Federer s Nadalem mimo Pariz. Treba Rim 06, Monte Carlo 07 (sice dvousetovy zapas, ale maximalne vyrovnany a kvalitni) nebo Hamburk 08, to vsechno jsou velke bitvy, ve kterych hral Federer proti Nadalovi dvakrat tak lepe, nez na RG. Verim treba, ze kdyby podal Federer ve finale RG 06 proti Nadalovi vykon z Rima o nejaky ten mesic driv, vysledek by byl opacny. To je ale jen muj pocit a subjektivni nazor. Ale na kdyby se nehraje.
Reagovat
Stan_Borowitz
máš v tom nějaký zmatek, hochu. Měl by sis ujasnit, jestli jsem odborník, nebo blb. Vůbec působíš dost zmateně a podrážděně.
Reagovat
Matti
Podle toho, jak komunikuješ s Frantzem, tvůj popis, spíše sedí k tobě. Ale možná se pletu :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
jakmile někdo začne někomu nadávat do blbů a podobně, svědčí to o tom, že mu došly argumenty a že ani v mírně ostřejší, leč stále ve slušném duchu vedené diskusi, ztrácí dech. Krom toho, kam se chlapci nadalovci poděl váš smysl pro humor a ironii? Měli jste ho vůbec někdy?
Reagovat
Stan_Borowitz
nemáte někdo vysvětlení pro to, proč je Nadal relativně neúspěšný (v porovnání s jinými antukovými turnaji) v Madridu? Když vlastně hraje "doma"? Je tam nějaká rychlejší antuka nebo co?
Reagovat
Frantz
Jestli to nebude tim,ze v Madridu se jeste do nedavna hralo na hardu :-D Ale to musi takej odbornik jako ty vedet :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuke sa v Madride hrá len 2 roky, predtým sa hralo v hale na betóne. Rovnako je pravda, že miestna antuka je asi najrýchlejšia zo všetkých.
Reagovat
Stan_Borowitz
když něco nevím, tak se zeptám. Ani ten největší odborník neví všechno, že. Můžeš být teď hrdý na to, že i někdo jako ty dokáže takového odborníka jako já něčím obohatit :-)
Reagovat
Frantz
Odbornik,kterej sleduje tenis rok ci dva,je skutecnej odbornik :-D ...hlavne na elegana,vid? :-DD
Reagovat
Stan_Borowitz
Synku, ty postrádáš veškerý smysl pro humor.
Reagovat
Frantz
By me mooc zajimalo kolik ti je let,ty odborniku veterane...
Reagovat
Stan_Borowitz
no, podle tvých reakcí bych se vsadil, že je vyšší než tvoje IQ, synku
Reagovat
Stan_Borowitz
že můj věk je vyšší než tvoje IQ
Reagovat
Frantz
A podle tvych znalosti + veku duchodce, je to tvoje IQ rovno poctu GS,tvyho mazlika elegana :-DD
Reagovat
Stan_Borowitz
nedá se někde na webu sehnat překlad tvého pologramotného blábolu do češtiny?
Reagovat
Frantz
Zkus atpworldtour.com a kdyz budes mit stesti,tak mozna i blb jako ty tam ten Madrid najde :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
že s tím důchodcem se silně přeceňuješ. A řekni mamince, ať ti opraví čárky v tvém příspěvku z 21:49, aby dával alespoň formálně jakýs-takýs smysl. Pak mne můžeš zase zkusit něčím pobavit.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu J.C.Ferrerovi. Je dobře, že se vrací a doufám, že ještě něco předvede. Loni odehrál výborné zápasy a třeba ještě bude schopný zatápět těm nejlepším na antuce. Je to můj druhý nejoblíbenější hráč, hned po Federerovi, takže bych byl moc rád. Hrozně by mě zajímal zápas Nadala proti Ferrerovi z let 2002 a 2003, kdy byl Juan na vrcholu. Nadalovi chybí v té jeho antukové dominanci soupeř, který by byl čistě antukářem, jako právě Ferrero, Kuerten nebo Moya, což je škoda. Jediným dlouhodobým Nadalovým soupeřem byl na antuce pouze Federer a ten se s tím pral statečně. Na to, že antuka neni jeho povrchem, tak s nim odehrál spoustu krásných a vyrovnaných soubojů a dvakrát ho i porazil no.
Reagovat
misoSK
Tak to je pravda, vtedy bolo 5-6 spickovych antukarov, ktori mohli myslier na titul z RG, dnes je Rafa v podstate dominantny...Ja verim ze tento rok by mu mohol sekundovat aj Nole, fyzicku na to ma...Nadeje som vkladal aj do Almagra, ale tusim mu zacina klesat forma v nespravny cas
Reagovat
Matti
Pral se s tím,to ano, ale moc vyrovnaným soupeřem Rafovi bohužel nebyl, při vší úctě. Většinou už předem bylo jasné, že vyhraje Nadal.
Reagovat
Frantz
Hm,z dvanacti zapasu to je uctyhodny vykon na maestra geniuse nejlepsiho tenisty vsech dob :-) A o nejake neoblibenosti povrchu se vubec neda mluvit,staci se podivat,kolik by mel elegan titulu z antuky,kdyby neexistoval jisty pan Nadal :-D
Reagovat
Matti
ne. Federer nebyl Rafovi na antuce pravým soupeřem. Na Roland Garros, nikdy nebyl blízko tomu, že by Rafu porazil a to ani v době, kdyby Rafa vlastně začínal karieru.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom právě mluvim. Federer se na antuce zlepšoval a dá se říct, že byl jednoznačně největším Nadalovým soupeřem a to s ním má bilanci 2:10. Ale vemte si, že nejpravděpodobnější finále R+R bylo vždy na antukových podnicích, protože ostatní neměli moc šancí. S tím, že Nadal je na antuce ještě o schod výš než Federer. Takže ta konkurence antukářů prostě nebyla a neni taková, zase tak jedineční oni dva nebyli. Vždyt na RG neměli pomalu problem se dostat do finále. Federer měl paradoxně jednoznačně nejtěžší cestu v roce 09, kdy RG vyhrál.

Jinak Matti: byly i zápasy, kdy to bylo hodně vyrovnané, jako Řím 06, zatopil mu i občas v MC nebo Hamburgu. Co pamatuju, tak i ve dvou z těch finále na RG, měl Fedex své šance, ale vždy byl Nadal o něco lepší. Myslím, že i vy musíte být rádi, že mu aspon někdo částečně konkuroval jako právě Roger, pokud teda jste objektivní no.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, na antuce přece není Nadalovi nikdo důstojným soupeřem, tam hraje úplně jinou ligu než ostatní.
Reagovat
Frantz
Vysledky tak hovori
Reagovat
Matti
ale to zase jo. Ty jejich zápasy zbožňuju. Ta konfrontace těch stylů. Rafova síla a nasazení a touha vyhrát, proti Rogerove lehkosti a kreativitě. Ale jen na jiných površích. Ta antuka hrála až moc do karet Rafovi. Ale jinak ano, stalo to za to. Akorat, už to asi bohužel je minulost. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, uvidíme co bude dál. Nadal vypadá, že si ještě nějakou dobu svoje bude schopný hrát a třeba se ještě i Federer dá dohromady, protože s tímhle to bude vždy to semi maximálně občas finále a nic víc no. Třetí, čtvrtý místo v žebříčku je paráda, ale pro něj to bude časem o ničem si myslim, tak snad pořádně zamaká a ještě překvapí. Ještě bych chtěl vidět tak 3-4 roky hrát tyhle dva o GS tituly, protože ke vší úctě k Djokovicovi nebo Murrayemu, nějaké jejich vládnutí mě moc neláká.
Reagovat
Matti
nevím. Djoko teď hraje neskutečně. A Roger, zápasy jak s ním, tak s Rafou, doslova prohrál o třídu, ne-li dvě. Ale pokud se mu vrátí forma z turnaje mistru, tak snad ještě nějaký pořádný souboj mezi něma uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
po tomhle zápasu je vidět,že jsem lepší hráči než Federer (v tuhle dobu) ovsem kdyz mel Roger tenis na prvnim miste a ne rodinu byl by tam ted on a takhle by tam bojoval a na rozdil od Murrayho by ho porazil. Monte Karlo vyhraje Rafa !!! Ferrer na nej nema...
Reagovat
Matti
koho by porazil ty brepto? Roger Nadala? ale jdi.
Reagovat
Frantz
Roger by ho porazil kdyz mel tenis na prvni miste :-DD A proto s nim 3x prohral v tom Monte Karlu,jak pises,ze? :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
že Federer je snad jedinej hráč, který Nadala v posledních letech porazil na antuce víc než jednou, ale pokud jde o M1000, tak v MC ani v Římě nemá šanci. Jedině snad v Madridu, ale musí se dost zlepšit.
Reagovat
Matti
v posledních letech víc než jednou? Myslím, že tak za poslední 4 roky 2x, to moc nesedí na ,, v posledních letech,,
Reagovat
Stan_Borowitz
nějak nechápu, co chceš říct, respektive v čem si naše tvrzení protiřečí?
Reagovat
Matti
třeba to, že v posledních letech pro mě znamená, dva max. tři roky zpátky, ale rozhodně ne, čtyři roky a více. To už podle mě, není ,, v posledních letech,, to se na mě, nezlob.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale to je jen tvé subjektivní hledisko, že.
Reagovat
Matti
no promiň, ale v posledních letech, to opravdu ani objektivně není 4 nebo 5. A Roger objektivně, soupeřem Rafovi na antuce nebyl. teda soupeřem, který by mu mohl zatopit.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale ty máš asi nějaké problémy s pochopením psaného textu. Kde podle tebe píšu, že Federer byl pro Nadala na antuce důstojným soupeřem? Napsal jsem jen "Federer je snad jedinej hráč, který Nadala v posledních letech porazil na antuce víc než jednou, ale pokud jde o M1000, tak v MC ani v Římě nemá šanci. Jedině snad v Madridu, ale musí se dost zlepšit". Co je podle tebe na tom špatně? Pokud se chceš dohadovat o nesmyslu, tj. jestli jsou čtyři roky "poslední roky", tak pro klid tvé duše doplním "snad jedinej hráč, který Nadala v posledních čtyřech nebo pěti letech porazil na antuce víc než jednou". Spokojenej?
Reagovat
Matti
už Frantz ti psal, že Madrid je na antuce poslední dva roky. Tak ho tady pořád nepleť. A že ho zrovna Roger, za poslední roky( dlouhé roky :-) ) porazil dvakrát z tolika zápasu, je jen proto, že s ním tolikrát hrál. A mimochodem, určitě víš, co těm dvěma zápasům předcházelo - proč vůbec Roger vyhrál.
Reagovat
Stan_Borowitz
promiň, ale to nemá vůbec logiku, proč mne napadáš. Já jsem reagoval (negativně) na Tamarku, který(á) tvrdil(a), že by na místě Murraye Federer Nadala porazil. Napsal jsem, že rozhodně ne, že nemá šanci, a to ani v Monte Carlu, ani v Římě. Že by ho snad mohl (kdyby se hodně zlepšil) porazit v Madridu. A to proto, že ho tam předloni ve finále těsně porazil a vloni tam s ním ve finále těsně prohrál, takže mu tamější prostředí asi svědčí. V obou případech se hrálo na antuce, jestli je to teda to červené, co se z toho občas hrozně práší. Tak o co ti jako jde?
Reagovat
Matti
a víš proč ho tam předloni porazil? Protože den předtím Rafa totiž svedl obrovskou bitvu s Djokovičem a na finále už byl vyšťavený. A o tom to je.
Reagovat
Stan_Borowitz
a není to jedno? Tak měl hrát den předtím líp, aby se tak neunavil... Hele, abys měl klidné spaní, napíšu něco, co uklidní tvé zamilované srdíčko: Rafael Nadal prohrál všechny své zápasy na antuce (a patrně i mimo ni) s kýmkoli, zejména pak s Rogerem Federerem, proto, že byl zraněný, nemocný, unavený z předchozích obtížných zápasů, soupeři měli nehorázné štěstí a Rafael obrovskou smůlu, případně z jiných příčin, nemajících základ v kvalitě hry aktérů zápasu. Kdyby byl absolutně fit, nikdy by jej nikdo neporazil, a na antuce už vůbec ne. Ani Chuck Norris. Spokojenej?
Reagovat
Matti
ale jdi panenko. Neskákej tak vysoko. Mohla by si spadnout a udělat si bebíčko.
Reagovat
Matti
ja jen, že jsi tady tak strašně argumentoval tím Madridem a až Frantz, ti to objasnil. :-) dobrou noc.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak už fakt nevím. Vzdávám se. S fanatikem je rozumná debata nemožná.
Reagovat
Stan_Borowitz
dál už fakt nebudu reagovat, nemá to zjevně smysl. Pojďme si to shrnout. Na ten Madrid jsem se prostě jen zeptal, protože mi bylo divný, že zrovna tam vyhrál RN v posledních letech (dle tvé definice) jen jednou. Na to mi odpověděl superskomolil - já bych se s jeho odpovědí spokojil a vše by bylo vyřízeno, kdyby se do debaty nezamíchal chytrolín Frantz, který zrovna povečeřel vtipnou kaši, soudě dle množství smajlíků, které se na rozdíl od pravopisu naučil velmi dobře. Do toho jsi vstoupil ty a snažíš se mne přesvědčit o něčem, co já sám celou diskusi tvrdím - totiž že Federer není pro Nadala na antuce důstojným soupeřem, a snažíš se o to tak, že se pokoušíš všemožně vyvrátit jednou daný fakt, že Federer je jediný hráč, který Nadala v poslední době porazil na antuce dvakrát. To je pro změnu na palici. Vy jste hoši fakt dvojka k pohledání.
Reagovat
misoSK
Tak dnes to bol nadherny zapas, mozno predcasne finale, a som hrozne rad ze Andy zo zaciatku sezony je spat. A ked to dnes clovek sledoval, tak mu zastaval rozum nad tym, ako mohol mesiac dozadu Andy prehrat s Youngom a Bogomolovom, ale to je velkost hraca, ze sa otriasol a opat ukazuje ze moze byt vaznym superom pre duo Rafa-Nole, prepacte ze som nespomenul Rogera a silne trio, ale ten ak sa chce s nimi rovnat musi zabrat, lebo momentalne by aj od Andyho asi dostal vyprask
Reagovat
Ananas
Tak to Nadal nakonec urval, i když po tom 2. setu sem měl celkem strach..DD Jinak jak si myslíte že zítra dopadne španělské finále DF vs RN ??
Reagovat
misoSK
Neviem preco, ale mam taky tusak ze by David mohol porazit Rafu, viem ze Rafa ma neuveritelnu kondicku, ale predsa dnes to bol mimoriadne tazky zapas proti Andymu a David to na Rafu vie(ano ma s nim samozrejme zapornu bilanciu, ale kto nie)...takze moj tip David, fandim viac Davidovi, no hlavne nech je to pekny zapas a nech vyhra lepsi
Reagovat
smazaný uživatel
ja si jejich zitrejsi zapas predstavuju jako takovou sichtu dvou horniku, teza prace az do konce. A myslim, ze pohar vydoluje Rafa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tezka prace - pardon
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ze Slováků třeba Dominik Hrbatý :-)
Reagovat
misoSK
Domino Hrbaty ma s nim pozitivnu, a aj s Federerom to ma myslim vyrovnane, ale zas tam treba mysliet na to ze Domino ho porazal v case ked Rafa len zacinal, zo sucasnych hracov s nim pozitivnu nema myslim nikto
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolay Davydenko
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, v Barceloně hraje poprvé asi po půl roce Juan Carlos ferrero -- v 1. kole narazí na Xaviera Malisse(ho).
Reagovat
misoSK
prijatelny zreb na prve kolo pre Juana Carlosa, otazne vsak je ci bude schopny po tak dlhej pauze vyhrat, ale Xavier je na antuke ani nie polovicny, plus ma este aj mizernu formu uz od konca Australian open
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, jsem zvědav, jak to dopadne zítra s Ferrerem, zejm. jestli bude schopnen uhrát set.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krása, pěkný zápas, výborné výměny. Andy se překonává, tohle byl zřejmě nejlepší výkon na antuce, jaký jsem od něj viděl, umocněný ale pasivitou Nadala v prvních dvou setech. Takže i když první dva sety dělal Andy poměrně dost chyb, stále dokázal Rafu ve výměnách přehrávat. Hrál agresivně.

Tento zápas mi připomněl finále z Monte Carla 2009 mezi Nadalem a Djokovičem, taky těsný 1. set, pak druhý v režii Novaka a třetí vyhrál Rafa 6:1. Pro Murrayho každopádně turnaj, na kterém může dále stavět. Ukázal, že i na antuce dokáže být konkurence schopný.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda musím říct, že ačkoliv to byl slušnej zápas, za pěknej bych jej neoznačil. spíš mi to přišlo, jako kdyby se celé tři hodiny furt opakovaly zhruba dva základní typy "nekonečných" výměn. :-) Ale to bude asi spíš tím, že já antukovej mužskej tenis fakt moc nemusím.

Kdyby dneska Murray líp podával, mohl "teoreticky" vyhrát ve dvou setech.

Každopádně je to příznivá zpráva pro Djokoviče, protože pokud Murray je schopen hrát na antuce s Nadalem velice vyrovnaný zápas, tím spíš by to mělo platit o Djokovičovi, který je lepším hráčem než Murray - všeobecně a na antuce zvláště. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně to jsem si dnes říkala, Matěji...:)
Reagovat
Stan_Borowitz
zřejmě nezadržitelně končí. Nadal chromého soupeře taktak porazil, Federer s podobně indisponovaným Melzerem dokonce prohrál...
Reagovat
smazaný uživatel
Haha..tady je zase někdo chytrej :D. Ty ses asi nedíval dneska na ten úžasnej zápas co? Kdyby ses díval,mluvil bys jinak. Protože takhle éra Nadala fakt nekončí. Murray je skvělý hráč a umí na Rafu hrát.Rafa sice pár chyb dělal,ale jinak to byl skvělý tenis. 3.set už byl jasný.. A že Roger prohrál,to se stává...ale u něj je to už něco častějšího. Ale pár prohrami se nedá říct,že konči něčí éra. Ať už Rafy nebo Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan tím zřejmě míní konec éry dominance Nadala a Federera, s čímž lze asi souhlasit.
Reagovat
Stan_Borowitz
dík. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo,ale jak to může po vyhraném zápase říct? Kdyby dnes Rafa prohrál,tak možná..ale vyhrál!..bojoval až do posl.míče..je kravina říct,že něčí éra končí.
Reagovat
smazaný uživatel
... možná proto, že v tom zápase Nadal rozhodně "nedominoval"? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A přitom se zápas hrál na turnaji a povrchu, který mu vyhovuje vůbec nejvíce a kde byl v minulosti nejvíce dominantní. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
T
Reagovat
Stan_Borowitz
proti zdravotně indisponovanému soupeři, který dokonce ani nechtěl nastoupit.
Reagovat
smazaný uživatel
..To je sice pravda,to uznávám :D..ale zase dlouho se na antuce nehrálo.Nikdo by do něj neřekl,že bude slušně hrát na tvrdém povrchu..a jak se mu tam dařilo. Být váma ho ještě nezahazuju,po jednom vyhraném,né sice extra dominantním zápase. Ale dohadovat se tu s váma o tom nebudu,váš názor..ten vám neberu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechtěl nastoupit? Proto ten zápas začal se zpožděním? Já koukal tou dobou na Fed Cup.
Reagovat
Stan_Borowitz
jj, viz druhý odstavec článku. Ale jinak - já jsem taky trochu chtěl otestovat, jestli jsou choulostivější "fanatičtí elegánovci" nebo "nadalovští rowdies". Tak jsem trochu píchnul do vosího hnízda. No a jedna vosička hned vystrčila žihadlo .-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj..právě proto :D. Ale asi s tím neměl nic extra vážného ne?Když zvládl 3 sety. Tak tu nemluvte,že hrál proti zraněnému :D
Reagovat
smazaný uživatel
Loni bylo MC také první Nadalův antukový turnaj, betonovou sezonu měl horší než letos, a v MC naprosto dominoval: ve třech z pěti zápasů ztratil pouhý jediný game (mj. i ve finále s Verdaskem), nejtěsnější zápas byl s JC Ferrerem 6:4, 6:2. A za celou antukovou sezonu ztratil jen dva sety -- s Gulbisem a Almagrem.

Ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo já to beru. :) určitě očekávám velkou éru Novaka. :) Ale Rafa a Roger ještě nekončí. Nechci tu vypadat,že za každou cenu musím bránit Rafu,ale prostě mě štve,když Rafa vyhraje a ztratí jeden set a hned "KONČÍ JEHO ÉRA" .."NEDOMINUJE UŽ" a podobné kecy.
Reagovat
Matti
dnes Rafa nedominoval. Nicméně jeho dominance na antuce, dle mého, zdaleka nekončí. Andy na něj umí jak málokdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, že "Rafa končí"; já jen naznačuji, že očekávám vyrovnanější antukovou sezonu než loni, možná i nějaký ten zápas prohraje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsi,že jeho éra končí.;)JJ nějaké ty prohrané antukové zápasy se nedají vyloučit. :) Murray na něj opravdu hrát umí a to na jakémkoliv povrchu.
Reagovat
Matti
no, já věřím, že Rafa ,,ustojí,, i tuto antukovou sezonu bez prohry.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto se poslouchá líp :DD ale nikdy nevíš no. Přála bych mu to. Bylo by to fajn :) Ale i kdyby ne,je prostě "the king of clay" :D
Reagovat
Matti
no a ja si myslím, že je král, nejen té antuky.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Ano..to si myslíme stejně :))
Reagovat
Stan_Borowitz
král světového tenisu je už skoro rok (tuším od 7.6. 2010), ale tím "king of clay" se myslí něco víc, totiž že na antuce nebyl v historii nikdo, kdo by se mu mohl výsledkově rovnat. Což je samozřejmě pravda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist