Pegulaová v Dauhá útočí na premiérový double. Šwiateková cestou do finále ztratila jen dva gamy

17. 2. 2023, 23:50
Aktuality 10
WTA DAUHÁ - Čtvrtá hráčka pořadí obou žebříčků Jessica Pegulaová poprvé na okruhu WTA postoupila do finále dvouhry i čtyřhry. V deblu už s krajankou Cori Gauffovou obhájily loňský triumf, krátce předtím si v singlovém semifinále poradila s Řekyní Mariou Sakkariovou. O třetí titul ve dvouhře si americká tenistka zahraje se světovou jedničkou a loňskou šampionkou Igou Šwiatekovou, která cestou do finále ztratila jen dva gamy.
Jessica Pegulaová (© AFP)

Jessica Pegulaová vstoupila do dnešního programu výhrou 6-2 4-6 6-1 nad Řekyní Mariou Sakkariovou, které oplatila porážku z loňského Turnaje mistryň a vzájemnou bilanci upravila na 3-4. Letos vyhrála 11 z 13 zápasů.

"Dnes to byly asi nejtěžší větrné podmínky, ve kterých jsem musela hrát. Jsem ráda, že jsem si to nenechala příliš znechutit. Myslím, že jsem hrála velmi chytře," komentovala Pegulaová.

Následně po necelých dvou hodinách odpočinku nastoupila k deblovému finále po boku krajanky Cori Gauffové. Američanky zdolaly 6-4 2-6 10-7 ukrajinsko-lotyšský pár Ljudmyla Kičenoková a Jelena Ostapenková a obhájily loňský triumf. Společně získaly čtvrtý titul, Pegulaová v deblu triumfovala celkově pošesté a už podruhé v sezoně.

28letá Pegulaová je ve finále dvouhry i čtyřhry na jednom turnaji poprvé v kariéře. Do singlového finále postoupila pošesté a usilovat bude o třetí titul.

Už potřetí se do finále dostala poté, co v úvodním zápase na turnaji odvracela minimálně jeden mečbol. Loni v Madridu přežila souboj s Italkou Camilou Giorgiou, ale na titul nedosáhla. Na podzim v Guadalajaře byla třikrát míček od porážky s Kazaškou Jelenou Rybakinovou, aby nakonec podnik WTA 1000 v Mexiku ovládla. Tento týden utekla ze dvou mečbolů Lotyšce Jeleně Ostapenkové. 



V sobotním finále světová čtyřka narazí na světovou jedničku Igu Šwiatekovou (h2h 2-4), kterou v úvodu sezony porazila v United Cupu. 

21letá Polka, jež obhajuje loňský triumf, v Kataru ztratila jen dva gamy a dohromady na kurtu nestrávila ani dvě hodiny. Američanku Danielle Collinsovou ve druhém kole a dnes i Veroniku Kuděrmetovovou deklasovala shodně 6-0 6-1, mezitím postoupila bez boje přes Švýcarku Belindu Bencicovou.

Semifinálový duel ve větrných podmínkách byl jednostrannou záležitostí. Zatímco Šwiateková zahrála 14 winnerů a jen 5 nevynucených chyb, Kuděrmetovová si pomohla trefila jen 4 winnery a spáchala 15 zbytečných chyb.

"Docela jsem se bála, jak se dnes s těmi podmínkami vypořádám. Jsem ráda, že jsem dokázala hrát chytře," pochvalovala si Šwiateková po postupu do 14. finále, v nichž má bilanci 11-2.

Šwiateková se může stát první tenistkou, jež letos obhájí titul na turnaji WTA. Zároveň je i poslední hráčkou, které se to povedlo (Řím 2022).

• WTA 500 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 780.637 dolarů
páteční výsledky (17. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Kuděrmětovová (8-Rus.) 6-0 6-1
Pegulaová (2-USA) - Sakkariová (5-Řec.) 6-2 4-6 6-1
• Čtyřhra - finále •
Pegulaová/Gauffová (1-USA) - L. Kičenoková/Ostapenko (2-Ukr./Lot.) 6-4 2-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
zfloyd
Na Igu jsem koukal , hrála moc dobře , ale nějak se jí zřejmě podařilo uhranout Carevnu , ta hrála tak na 20% svého standartu , takhle hrozně jsem ji ještě hrát neviděl smile
Reagovat
Davor1
Ešte by ma zaujímalo, či sa niekedy niekto dostal do finále turnaja takejto úrovne so stratou 2 gamov smile
Reagovat
Davor1
2020 RG Swiatek vs Kenin: 6-4,6-1
2021 Rím Swiatek vs Plíšková: 6-0,6-0
2022 Katar Swiatek vs Kontaveit 6-2,6-0
2022 IW Swiatek vs Sakkari 6-4,6-1
2022 Miami Swiatek vs Osaka 6-4,6-0
2022 Rím Swiatek vs Jabeur 6-2,6-2
2022 RG Swiatek vs Gauf 6-1,6-3
2022 USO Swiatek vs Jabeur 6-2,7-6

V drvivej väčšine prípadov, keď sa Iga dostane do finále, tak to znamená, že na danom turnaji hrá v top forme a Iga v top forme hrá proste iný šport, ako ostatné tenistky. Podobný výprask očakávam aj zajtra s Pegulou.
Reagovat
milik254
Ale Dauhá je letos WTA 500
Reagovat
Krisboy
Woe ten predloňskej Řím si vůbec nepamatuju smilesmile
Reagovat
com
si nepamatujes jak byla Karolina ve finale smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
2023 Swiatek vs Pegula 6:3 6:0
smile
Nelítostná Iga
smile
Reagovat
vavrinec
No jo, no. Když je talent, tak se neubráníš. smile
Reagovat
vergus
Těžko dnes najdete ikoničtější dvojku, než je Maria Sakkari a slovní spojení prohrála v semifinále (škoda,že už si toho začínají všímat i sázkovky) smile
Reagovat
Haitik
https://www.youtube.com/watch?v=pN_zDoW2O90

Až mi jí ale začíná být líto, chudák.. Snad to jednou zlomí.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist