Pironkovová se po tříleté mateřské pauze vrátila výhrou nad Samsonovovou

2. 9. 2020, 12:29
Aktuality 8
Po více než tříleté pauze a poprvé od narození syna se na kurty vrátila Cvetana Pironkovová. Bulharská tenistka po mateřské obnovila kariéru ve 32 letech zápasem na US Open, na kterém v úvodním kole přehrála 6-2 6-3 Rusku Ljudmilu Samsonovovou.
Profily hráčů
Cvetana Pironkovová

Cvetana Pironkovová odehrála poslední zápas ve Wimbledonu 2017. Kariéru pak přerušila krátce před svými 30. narozeninami kvůli těhotenství. V dubnu 2018 přivedla na svět syna a na tenisovém okruhu se neobjevila více než tři roky.

Návrat po mateřské sice ohlásila už v březnu, ale kvůli přerušení sezony pandemií koronaviru si na něj musela počkat. Comebacku se dočkala až nyní na US Open, kde došla nejdál v roce 2012 do osmifinále.

Do letošního netradičního ročníku bez diváků vstoupila Pironkovová výhrou 6-2 6-3 nad 120. ženou světového žebříčku Ljudmilou Samsonovovou. Po zápase si pochvalovala, že jí sedí rychlé kurty ve Flushing Meadows.

"Ze začátku jsem trénovala na vzdálenějších kurtech, které byly ještě rychlejší. Říkala jsem si: jůůů, paráda. Tady je to trochu pomalejší, ale pořád hodně rychlé. To mi vyhovuje. Dříve byly kurty mnohem mnohem pomalejší," uvedla rodačka z Plovdivu.

V předchozí kariéře Pironkovová vyhrála jeden turnaj WTA (v Sydney 2014). Na grandslamech byla jejím největším úspěchem semifinálová účast ve Wimbledonu 2010. Tehdy ji do finále proti pozdější vítězce Sereně Williamsové nepustila ruská tenistka Věra Zvonarevová. Rok nato hrála Pironkovová v All England Clubu ještě čtvrtfinále, do stejné fáze se dostala také v roce 2016 na French Open.

Další soupeřkou Pironkovové bude dvojnásobná grandslamová šampionka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska, s níž se utká poprvé.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
makro99
Teď sem koukal na sestřihy Kim a Tsvetany - no více odlišné koncepty tenisových mamin těžko pohledat...
Reagovat
Mantra
co znamená ta zkratka v pavouku - SR, jak se dostala do 3.kola bez kvaldy po třech letech?
Reagovat
Carter
Special ranking. V podstate zmrazený rebríček z obdobia kedy hrala naposledy. Čo by v jej prípade malo byť 123 miesto po Wimbledone 2017. A tento rok 123 miesto stačilo na priamu účasť v hlavnej súťaži
Reagovat
Mantra
dík, chápu, ale je to divný, není na to nějakej časovej limit? po třech letech je dost dlouho, ale ok, prostě si došla pro bonus k mateřský a vyšlo to smile
Reagovat
paddy
proč chráněný ranking nemá Clijsters?
jí dávají stejně WC
Reagovat
tommr
Clijsters nejspíš pauzírovala příliš dlouho ...
Reagovat
Carter
V pravidlách som sa dočítal, že 104 týždňov od pôrodu, čo je u Pironkovej apríl tohto roka ale to už bola corona pauza a bohvie ako sa to počíta. Nejak podrobne sa mi pravidlá nechce študovať smile
Reagovat
paddy
to bylo určitě zmraženo jako ranking
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist