Plíšková: Titul z Říma? Tak trochu zázrak

20. 5. 2019, 01:00
Aktuality 21
Zázraky se dějí a pro Karolínu Plíškovou se jeden stal v Římě. Českou tenistku nedávno trápil záhadný vir, navíc se Královna es, jak se jí díky skvělému podání říká, na antuce necítí jako doma, přesto se včera stala šampionkou italského turnaje. To je pro hráčku před blížícím se Roland Garros velké povzbuzení.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

"Když si uvědomím, jak jsem na tom byla před dvěma týdny, kdy jsem nemohla vůbec trénovat, nevěděla jsem, co mi pořádně je, a nemohli jsme se zbavit viru, tak jsem opravdu šťastná. O to víc si vážím tohoto vítězství a beru ho s pokorou," uvedla Plíšková na svém webu po finálové výhře nad Johannou Kontaovou.

Sedmadvacetiletou Plíškovou trápil vir od turnaje v Miami, před antukovou sezonou podle svých slov nemohla pořádně trénovat. Ve Stuttgartu prohrála první zápas, Prahu raději vynechala a v Madridu se rozloučila ve druhém kole.

Až krátce před Římem na sociálních sítích oznámila: "Dostala jsem výsledky testů a vypadá to, že virus je pryč! Konečně tak můžu začít naplno makat."

Před turnajem se ještě naladila na fotbale. Společně s týmem zašla na šlágr AS Řím - Juventus a viděla v akci Cristiana Ronalda a Edina Džeka. V turnaji pak zvládla těžké zápasy, zlepšovala se a ve finále za pomoci servisu nezaváhala.

"Je to nádherné. Zvláště když mi nikdo nedával před turnajem šanci a dokonce myslím ani já," citoval Plíškovou web WTA. "Před turnajem jsem si moc nevěřila, nemyslela na finále a byla šťastná z každého vyhraného zápasu. Proto je to trochu jako zázrak, protože to je na antuce a turnaji, kde se mi moc nedařilo."

S výhrami se Plíšková cítila ve hře stále sebevědomější. "Všechno je pak jednodušší. Nemusím nad údery přemýšlet, což je nejlepší," řekla a její slova dokumentovala statistika finále. Měla 21 vítězných míčů a jen 14 chyb. První podání poslala do hry ze 74 procent a vyhrála po něm 73 procent bodů.

Před grandslamovým Roland Garros by se tak jako tak řadila mezi favoritky. Triumfem v Římě ale punc možné adeptky na titul povýšila. "Musím hrát s vědomím, že to jde i na antuce, jinak to nemá cenu," konstatovala Plíšková a dodala: "Chci do toho dát všechno a mít šanci dojít v turnaji co nejdál, ale vše začne prvním kolem."

V případě úspěchu v Paříži by třeba mohla i získat první grandslamový titul. "Výhra z Říma neznamená, že půjdu daleko i tam. Pořád je k (grandslamovému) titulu potřeba vyhrát sedm zápasů, tedy ještě o dva více než tady. Bude to úplně jiné prostředí, podmínky, kurty a i míče. Ale zkusím se porvat o co nejlepší výsledek."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
turista
Výhra Karolíny potěšila.
Reagovat
tommr
výhra v Římě byla opravdu nečekaná, ale naprosto zasloužená ...
Karolína se díky této výhře dostala mezi žhavý kandidátky na titul z FO což jí ale podle mýho názoru může víc ublížit než prospět, protože si ted každá soupeřka na ní bude dávat větší pozor ...
Titul z Říma dává navíc Karolíně šanci stát se znovu světovou jedničkou. Jako jediná má reálnou šanci během FO předstihnout Osakaovou. Musela by ovšem dojít minimálně do finále a současně by se Osakaová nesměla dostat dál než do čtvrtfinále ...
Reagovat
Torn
Plno "odborníků" by s tebou nesouhlasilo :D....Karolína měla den volna a nemsuela hrát 2 zápasy v jeden den! :D Ale že každá semifinalistka měla nějakou výhodu, at už zraněná hráčka nebo cokoliv jiného, to už řada lidí nevidí. :)
Reagovat
bIbec
https://www.youtube.com/watch?time_continue=599&v=qTRzkuPnYm0

nevím, jestli to tady už nebylo. Pěkný videjko.
Reagovat
cabuna
Díky za odkaz super video .
Reagovat
Fandina
Hezké, na O2 TV Tenis je to k vidění namluvené česky, od Káji i jejího manžela. Pěkný medailonek.
Reagovat
jirkaS
jj, viděl jsem, pěkné
Reagovat
Torn
Taky se mi to video líbí, trochu jí to ukazuje jinak než z kurtu :).
Reagovat
Fandina
Kája zjevně titul nečekala. A má ho. Tak to je super a jak se píše v článku, proti včerejšku se v kandidátkách na titul z FO posunula.
Včera to u Tipsportu vypadalo takhle: Halep, Bertens, Kvitová, Naomi, Serena, Mugu, Sloane, Svitolina, Barty, Kerber, Bencic, Kája, Keys, Azarenka, Penko, Sabalenka, Wozniacki, Garcia, Sevastova, Maky.
Dneska je to Halep, Bertens, Petra, Naomi, Serena, Kája, Sloane, Svitolina. Ostatní se mírně přeházely a kurzově se posunula i Konta. Včera v mém seznamu nebyla. Teď je za Garcií.
Reagovat
Krisboy
Žádnej zázrak. Kde je vůle, je i cesta (pokud je tam teda i kvalita, jako že u Káji je).

Opožděně gratuluji k titulu i postupu na druhou příčku žebříku.
Reagovat
Torresek
Super článek, je skvělé si potvrdit že u žen víc než na čemkoliv jiném záleží na psychice. Každopádně titul jí moc přeji, taková její klasika, jakmile jí sedna start turnaje tak se pak zlepšuje a zlepšuje a když ranařka vyhraje tak prestižní podnik na antuce tak opravdu u žen je možné cokoliv.
Reagovat
peek
Obecně ve sportu je možné cokoliv, a proto je tak krásný a plný emocí, šanci má vždycky i outsider. A Kája, ta prostě už outsider není na žádném povrchu.
Gratuluju!
Reagovat
Fransoas
Stotožňuji se s touto recenzí.Vždycky je to o hodně jednodušší,když hráčka se nemusí trápit od podání přes mezihru k danému úspěchu.Rozhodně tento titul na antuce je pro Karolínu největším triufem.Přesně to Karolína definuje.Dost možná,že to je i pro ni trochu překvapením.O to více je to cenější.V této sitaci by se mohlo říci - pokud ji forma bez zdravotních potíží vydrží - mohla by usilovat o titulu z RG.Jak ale přesně konstatuje - jsou tam větší favoritky.Přeju jí,aby ten titul získala.
Reagovat
EllNino
U Karolína to právě moc klasika není, na turnajích většinou proto končí kolem čtvrtfinále nebo semiifinále, její hra nemívá vzestupnou tendenci, zůstává stejná, a proto v těch závěrečných kolech většinou neuspěje ... tentokrát tomu bylo jinak a slaví titul :) Doufám, že se to už stane pravidlem
Reagovat
LukasH
Karolína je úplná kopie Tomáše. Mají totožnou hru...nátlakovou, ale na jistotu, téměř strojovou a dokonalý podání. Ale nemůžu si pomoct, mě to tak neba...:D:D
Reagovat
lars
to tezko. Tom nemel dokonaly podani. A zahrani lobu jsem u nej nejak casto nevidel. A mel lepsi pohyb
Reagovat
blixa
Chlap má vždycky podstatně lepší pohyb.
Reagovat
lars
vzdycky ne, Siniak ma lepsi pohyb nez Raonic
Reagovat
blixa
Ani náhodou :D Zdání může klamat ;-)
Reagovat
blixa
Chtělo by to vyhrát FO. Na trávě jí to kdovíjak nejde, a USO, to je mnoho slimáčků a málo kapustičky. Teď se zdá, že nikdo není v kdovíjaké formě.
Reagovat
bIbec
Kája bude potřebovat pomoc Maky, aby jí vyřadila Halepku. Pak to pude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist