Pořadatelé nechtějí US Open stěhovat ani měnit termín. Zhruba za měsíc se rozhodne

18. 5. 2020, 11:05
Aktuality 30
Pořadatelé US Open nevylučují přesun do nového dějiště ani změnu termínu, ale ani jedna z variant zatím není na pořadu dne. Americká tenisová asociace dělá vše pro to, aby se obvykle závěrečný grandslam sezony uskutečnil v areálu ve Flushing Meadows a ve stanoveném termínu, včetně kvalifikace tedy od 24. srpna do 13. září. Rozhodnutí padne ve druhé polovině června.

Spojené státy jsou koronavirem nejhůře postiženou zemí na světě, připadá na ně téměř třetina celkového počtu nakažených i mrtvých a právě New York je jedním ze světových epicenter nákazy.

Přesto americká tenisová asociace (USTA) stále doufá, že se letošní ročník US Open uskuteční v plánovaném termínu. "Cílem USTA je uspořádat US Open v New Yorku a v plánovaném termínu," uvedl mluvčí asociace Chris Widmaier. "Samozřejmě chápeme, že je tu spousta spekulací ohledně našeho plánu turnaj uspořádat," dodal.

Spekulací je opravdu hodně. Přerušení sezony se protáhlo, hrát se začne nejdříve 3. srpna, a situace ve Spojených státech stále není pod kontrolou. New York je nejhůře zasaženým městem světa, Národní tenisové centrum Billie Jean Kingové se navíc na nějaký čas proměnilo v polní nemocnici.

Pořadatelé mají několik variant, jak letošní US Open uskutečnit. Mezi těmi nejpravděpodobnějšími zatím změna dějiště ani termínu není. "Momentálně to není na pořadu dne. Samozřejmě zkoumáme veškeré možnosti, ale nad změnou termínu ani dějiště v tuto chvíli neuvažujeme."

Rozhodnutí ohledně letošního US Open padne ve druhé polovině června.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
ttopi
Forehand se nedokáže smířit s tím, že by se FO nehrálo a Nadal nemohl získat svůj 20.GS. Úplně posedlej :-D
Reagovat
tommr
proč do toho montuješ Forehanda? Já třeba Nadala nesnáším, ale přesto bych byl strašně nerad kdyby se letos FO neodehrálo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fanatiček počuje travu rast a vidi Nadala aj tam, kde nejestvuje.

Diagnozka :)
Reagovat
Nola
ja som Nole fan a prajem si, aby sa sezona konecne rozbehla, sebecke videnie okruhu je take neprofesionalne
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa seba súdim teba. Ttopi na nič iné nemyslí, pos.ratý až za ušami, aby Nadal nezískal Grandslam a nevyrovnal chlpatú.

Ja sa poteším Nadalovmu akémukoľvek triumfu, ale tieto žabomyšie vojny sú teraz absolútne druhoradé, každý kto má rád tenis predsa musí chcieť obnovenie okruhu, kľudne aj v Atlante, kdekoľvek.
Reagovat
Nola
jj, nech sa zacne konecne hrat, Slovensko aj Cesko uvolnuje opatrenia, niektore europske staty snad uplne, v auguste by sa fakticky mohlo hrat, pri horsom scenari v septembri, uhorkova sezona uz trva pridlho a nejake tie videochaty medzi hracmi sezonu urcite nezachrania....
Reagovat
Patik
a v septembri sa zíde 50 tisíc ľudí v jednom areáli a budeme opäť oslavovať šport..rovnako ako predtým akoby sa nič nestalo.
Reagovat
ttopi
OK. Já přiznávám, že se bojím, že Nadal na případném FO dožene Rogera.

Máš ty koule na to tu taky přiznat, že se naopaj bojíš, že když se FO hrát nebude, že Nadal už Rogera nedožene?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si uplne vymaštenej..Vobec si nepochopil meritum veci..Ja chcem rovnakym sposobom RG, USO aj Wimbledon.

Teraz uz rozumieš o co ide?
Reagovat
ttopi
To není odpoveď na mojí otázku. W nebude, OS Open možná taky ne. A co když nebude FO - máš strach, že Nadal pak zůstane na 19 GS?
Reagovat
smazaný uživatel
Vobec :)

Ja som RG nikdy nevnimal ako istotu, ale ukazuje sa, co RG asociuje fanatics fans.
Reagovat
ttopi
Tak pojďme si říct popravdě, že pokud letos Nadal neudělá FO, tak už GS nezíská, o tom jsem přesvědčen. Teď budou všichni odpočatí a hladoví. Nadal samozřejmě taky, ale proti němu bude stát více adeptů.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt si o tom presvedčený?..

Tak dobre, to si rozhodne nemyslim, ale respektujem tvoj názor.

Nadal ziskal 2/4 posledných GS, nebolo to o tom, ze Nadal je dva roky bez GS a ide hrat svoj posledný RG.

Prianie otcom myslienky.
Reagovat
ttopi
Musíš brát v potaz, že ikdyž je Nadal fyzicky silný, zase je mu o rok více. Nejsem si jist, zda bude moct hrát tak dlouho jako Roger. Teď na FO bude favoritem tak na 90%, na US Open letos podle mě mít nebude (pokud se vůbec bude hrát). Pak už je to AO a další FO, opět o rok později.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ja viem, podla mna hraci BIG3 su hraci big3..

To znamena, ze ich nemozes odpisat, ked dlhsie nevyhrajú, a nie to este v case kedy vyhrávaju.
Reagovat
ttopi
Neodepisuju, jen si to myslím. Ale je pravda, že jsem tak nevěřil, že může Rafa vyhrát US Open 2019.
Reagovat
Patik
Je milé ako sa snaží v každej téme v každom príspevku presviečať samého seba a iných a vnucuje sám sebe a iným rôzne dôvody prečo by sa už malo hrať..baví ma to čítať..rovnako ma pobaví to neskoršie sklamanie keď tu bude článok že sa turnaje rušia a on tu bude zase jediný každému tlačiť že je to blbosť že sa malo hrať..
Reagovat
smazaný uživatel
Som myslel, že si si ma zablokoval, ale vidím, že potajomky čítaš :)

Pokračuj v tom, niečomu sa priučíš..
Reagovat
Patik
áno zablokoval..ale v týchto časoch robím výnimky..v určitých témach ale naďalej nerozklikávam ignorovaných uživateľov alebo príspevky.. :)
Reagovat
ttopi
Přesně na to jsem narážel, že pod každým článkem píše, že se bude hrát. Sleduje čísla nakažených ve Francii, obhajoval přesun termínu bez porady s kýmkoliv (Rafovi prý zavolali), úplně fanatickej :D
Reagovat
Fransoas
Ve Flushing Meadows to nevidím moc reálné.Za určitých podmínek by to mohlo být v IW.Nechám se překvapit jak to dopadne.
Reagovat
Patik
Či už US Open alebo French Open..oboje sú tento rok nereálne..ale rozumiem že sa o tom musí hovoriť týka sa to masy ľudí..treba občas hodiť info do sveta..info ktoré nám v podstate nič nepovie..
Reagovat
smazaný uživatel
USO vyzera nereálne, ale vo Francuzsku vcera len 200novych pripadov, co je pre xy milionovu krajinu v podstate vitazstvo uz dnes.
Reagovat
Kozoroh
Tak to tě nepotěší komentář Henri Leconteho, finalisty RG 1988 ve dvouhře a vítěze ročníku 1984 v deblu:
https://sport.sme.sk/c/22404211/leconte-roland-garros-nikoho-nemoze-zaujimat.html?ref=temacl
Reagovat
smazaný uživatel
Populista.

Pri súčasnom vývoji, kedy je v máji prakticky vo Francúzsku už hotovo sa čochvíľu bude rozprávať o turnaji s divákmi.
Reagovat
acc
To je pekne a hlavne nezajimave cislo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezaujimavé mozno, ale smerodajné celkom určite. Presne na zaklade neho sa robia opatrenia alebo sa z nich upúšťa. Viď Europa.
Reagovat
acc
Bez udani poctu testu a statistickeho vzorku s tim cislem neudela nikdo nic ikdyby se Forehand jmenoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale isteže. Práve preto, každý štát rieši v prvom rade počet nových nakazených a podľa toho robí rozhodnutia. Hádaj, ktorý údaj bol smerodajný v SR a CR?..

No vidíš..
Reagovat
acc
Jo, min. v CR je toho "cisla" s vyhodou pouzivano jako alibi - zastrasovani. Bohuzel :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist