Potapovová dostala varování od WTA za dres fotbalového Spartaku Moskva

16. 3. 2023, 11:17
Aktuality 48
Ženská tenisová asociace WTA udělila oficiální varování Rusce Anastasii Potapovové za to, že před zápasem třetího kola na turnaji v Indian Wells s Američankou Jessicou Pegulaovou na sobě měla dres fotbalového Spartaku Moskva. WTA to považuje za podporu více než rok trvající ruské invaze na Ukrajinu.
Profily hráčů
© Twitter

Potapovovou za to již dříve zkritizovala světová jednička Polka Iga Šwiateková. Jednadvacetiletá Ruska, která s Pegulaovou prohrála ve třech setech, se hájila tím, že Spartaku fandí od 13 let a nošení dresu nepovažuje za veřejnou provokaci.

Již dříve na prestižním turnaji v kalifornské poušti předčasně skončila Ukrajinka Lesja Curenková, která odstoupila před zápasem 3. kola s druhou nasazenou Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Curenková to zdůvodnila tím, že ji po rozhovoru se šéfem WTA Stevem Simonem postihla panická ataka.

Na její odstoupení reagoval ruský tenista Daniil Medveděv, který je v Indian Wells v semifinále. Bývalý první hráč světa prohlásil, že mu je ukrajinských tenistů líto.

"Neznám detaily, takže je to spíš na ní a možná trochu na Sabalenkové. Každopádně mi je líto ukrajinských hráčů, čím si musejí procházet," řekl Medveděv. "Samozřejmě bychom o tom měli mluvit, záleží na každém, jak se k tomu postaví. Osobně od začátku tvrdím, že jsem pro celosvětový mír," dodal sedmadvacetiletý vítěz US Open z roku 2021.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
Walda58
Jak zahynul Boeng MH17 (youtube)smile
Reagovat
Walda58
Potápová je sexy a to triko to umocňuje.
"Závidím" Rusům tu jejich hrdost. Pravda je to velmoc, ale mi Češi by jsme tak hluboko klesnout nemuseli, že tovarišč fyjalsky. Tohle NAGANO 98 nezachrání. To to dopadlo soudruzi 30 let po něžné revoluci . Padaji banky, tak si můžeme klidně něco přátsmile Kdybych byl strýček boba(vova) taky bych je v tom nenechalsmile
Reagovat
Patapuff
mi Češismile
Reagovat
Walda58
smile tvoje radost je i mou radostí.smile
Reagovat
Patapuff
Možná to je přepis z azbukysmile Ale tam je to taky asi s tvrdym.
Reagovat
Walda58
já jen jestli to moje psaní vůbec někdo čte smile a vida.
Reagovat
Patapuff
Né že bych to vyhledával, ale přečtu si, lidská blbost pobaví.
Reagovat
Grape
Já bych řekl, že je to provokatér, který záměrně píše nesmysly a baví se reakcemi. Pokud ho nezablokuje admin, tak bude nejlepší si ho nevšímat a jeho to přestane bavit. :-)
Reagovat
Patapuff
I to boží hovado musí mít pro co žít. Tak mu tu jedinou radost neberme.
Reagovat
makro99
no konečně si na to kápnul :) tady jsou veškeré reakce zbytečné, naopak, jen k němu přitahují pozornost..
tyhle (většinou) nový nicky nikdy nekomentují tenis, ale objevují se vždy pod těma ne-tenisovýma tématama, který mají potenciál rozdělovat...
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Však ať si to triko vysleče, to nebude nikomu vadit smile
Reagovat
Paseka
smilesmile
Reagovat
Paseka
To je opravdu směšné. Takže tričko Manchester United je v pořádku a tričko Spartak Moskva je podpora války ???? Pane Bože kam jsme se to dostali !!!??smile
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by Anglie obsadila sousedy, aby byla v nemilosti.
Reagovat
Walda58
nacisti 84 let zpět.smile
Reagovat
Paseka
Přečtěte si,prosím, ještě jednou můj příspěvek. smile
Reagovat
Walda58
no jo, no. Ideologie je jim nade všesmile
Reagovat
A211
Rus(Spartak)řekl že bude poroučet od Kamčatky po Lisabon.
Reagovat
Walda58
Češi si sami vládnout neumí. Takže někdo to dělat musí smilesmile
Reagovat
Walda58
ideologie vítězí. Cvrček polní hmyzem roku 2022smile
Reagovat
enfee
WTA a ATP jsou fakt vemena. Budu se smat az v te arene v IW ovlajkovane ukrajinskyma a bro USA vlajkama vyhraje rusak smile
Reagovat
Drzymalski
Co ještě zakážou? Ušanky, pirohy, balalajky? A co vykácet všude břízky?
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
ziza
ty si proruská ječící sketa ((-:
Reagovat
Patapuff
Měli by zakázat účast občanů státu, jejichž krajani a možná i příbuzní vraždí a znásilňují na území jiného státu. Nechat hrát Ruské tenisty proti těm Ukrajinským je naprostá bizarnost. Šel bys si zahrát tenis s někým, o kom by si věděl, že jeho velký brácha mlátí tvého malého bráchu a on proti tomu nic nedělá a dokonce s tím i souhlasí?
Reagovat
Walda58
Nu pagadi!!! Ještě vlka a zajíce.
Vlastenectví je bolest a šťastný život, jako v lásce tam neexistují kompromisy. Ta pravá země je jen jedna. Kdybych byl strýček Vova, taky bych je vtom nenechal.
Anna Kuvyčko - "Strýčku Vovo, jsme s Tebou!" [CZ Titulky](YOU)
HISTORIE: Před 80 lety kapituloval německý Wehrmacht u Stalingradu 2. 2. 2023
Reagovat
makro99
Tak tenistky se běžně na WTA turnajích pohybují ve fotbalových dresech; já si v podstatě nepamatuju hráčku první stovky, která by fotbalovej dres nenosila...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
NA tuhle dobu se bude vzpomínat jak ona covid, opět někteří poté převléknou kabát a budou tvrdit, že tvrdili něco jiného
Reagovat
Patapuff
Jako že budou tvrdit, že souhlasili s tím, aby ruská armáda zabíjela a znásilňovala na Ukrajině?
Reagovat
Walda58
Ostřelování Luhanska, Dombasu. Jak ukrajina zacházela s Ruskými menšinami na svém území?smile
Reagovat
Patapuff
Myslim, že je málo mlátili.
Reagovat
Walda58
to vypovídá o nízkém pudusmile
Reagovat
Walda58
smile u nás normálka.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tahle věc má dvě roviny - politickou a empatickou.
Politicky se WTA postavila za Igu, která v jednání Stázy možná viděla i nedostatek empatie či respektu. Osobně si myslím, že takový Rublev má oblíbeného leccos ruského, ale že by se s tím vystavoval na kurtech... Naopak, podporuje Ukrajinu a dlouhodobě se staví proti válce.
Dokonce i Medvěd projevil vůči ukrajinským hráčům/ám pochopení - bohužel na rozdíl od mnohých zdejších nicků.
Reagovat
Petra86
A k čemu jim to je, že jsou proti válce? Někteří vidí Rusa a hned by ho nejraději zlynčovali. A co si doopravdy myslí a co říkají do světa může být zcela odlišné. Nebo si někteří myslí, že když tenisté něco řeknou, že se válka zastaví? Ve zbrojním průmyslu se točí velké peníze o lidi a jejich umírání v různých válkách nikomu z nich nezáleží. Na druhou stranu existovala by v dnešní době Česká republika, kdyby nebyla první světová válka?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jestli to měla být rekce na mě, tak jsem ji vůbec nepochopil.
Reagovat
Nola
ja som to naopak pochopila, ak mas trochu nadhladu, tak to chapes, na rucani a obnovovani civilizacie sa da najviac nabalit..... tesme sa, ze nie sme zatial zatiahnuti do konfliktu aj ked je to relativne blizko nas - v Europe, male narody nemaju sancu nijak ovplyvnit tuto vojnu, nepomozu ani plamenne reci, od klavesnice este nikto ziadnu vojnu nevyhral
Reagovat
Nola
nemas to nejak pomylene? vsak by mali ist vsetci protestovat na Cervene namestie.... ak ti staci veta, ze je proti vojne, tak potom OK.... aj missky na podiu tvrdia, ze su za svetovy mier, taka obohrana fraza....

co chcel Medved tym povedat, ze je to medzi Sabalenkou a Tsurenko? ved sa ani v satni nestretli, kedze odstupila, uplne o nicom vyjadrenie, take alibisticke ako cely Medved..... Medved ma stastie, ze ziadni ukrajinski spickovi hraci nie su ani len v TOP100, by som potom chcela vidiet ako by sa vyjadroval, keby bol v kozi Aryny, ak by sa podobny incident odohral pred jeho zapasom.... a to Bielorusko pritom ani nebojuje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Medvěd jasný, proti válce neutrál beru, jen snad to, že řekl, že je mu ukrajinských tenistů líto, mi přijde jako určité pochopení situace a postoj. S Rublevem se samozřejmě srovnávat nedá.
Pod vedlejším článkem jsem popsal nechuť se k tomuhle tématu ještě vyjadřovat a hodlám to dodržet. Tesdy jsem ti odpověděl ze slušnosti a vracím se k tenisu.smile
Reagovat
Walda58
chápu, jsem odpad smilesmile
Reagovat
historik
a někteří lidé s ním. Proboha co je špatného na fandění a podpoře jiného sportovce/jiného týmu z jiného sportovního odvětví. Kdyby si vzala například dres Manchesteru United, tak je asi vše v pořádku.smile Opravdu někteří lidé ve své zaslepenosti jedou jako ovce a propadli severoamerickému a evropskému šílenství.
Reagovat
milik254
Zbláznilo se Rusko
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
Grape
Část světa se zbláznila - to nepochybně. Vyjádření všech těch Putinů, Medvěděvů, Prigožinů, Kadyrovů a dalších rusských potentátů nás o tom denně přesvědčují.
Reagovat
elsky
Já bych řekl, že spíš podlehli válečné propagandě.
Reagovat
Walda58
Potápová je sexy a hraje pěkný tennis. Já jí fandím. smile
Reagovat
Martyyns
To je fakt ujetý....smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist