Preview: WTA 1000 Indian Wells

5. 10. 2021, 12:20
Previews 31
Ve středu začne hlavní soutěž posledního letošního podniku série WTA 1000. V kalifornském Indian Wells se "pátého grandslamu" zúčastní sedm českých tenistek. Nasazenou jedničkou je Karolína Plíšková, nejlepší Češku v žebříčku doplňují Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková, Tereza Martincová a Marie Bouzková.

Ve středu startuje hlavní soutěž ženské části prestižního podniku v kalifornském Indian Wells. "Pátý grandslam" se tradičně koná v březnu, ale kvůli pandemii koronaviru byl jeho letošní termín odložen a loni byl na poslední chvíli zrušen. Poslední letošní akce série WTA 1000 se uskuteční od 6. do 17. října.

Mezi největší favoritky se řadí nejvýše nasazená Karolína Plíšková, královna letošního French Open Barbora Krejčíková, vítězka poslední generálky Garbiñe Muguruzaová a senzační šampionka nedávného US Open Emma Raducanuová. Předloňský triumf se pokusí obhájit Bianca Andreescuová.

Z elitní desítky nedorazily Ashleigh Bartyová, Aryna Sabalenková, Naomi Ósakaová ani Sofia Keninová. Z hráček, které měly zajištěnou účast v hlavní soutěži, chybí také Serena Williamsová, Jennifer Bradyová, Karolína Muchová či Jekatěrina Alexandrovová.

Mezi dvaatřicítku nasazených mající na úvod volný los se z českých tenistek vešla ještě Petra Kvitová. V hlavní soutěži se dále představí Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková, Tereza Martincová a Marie Bouzková.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdržely domácí Caty McNallyová, Claire Liuová, Katrina Scottová, Ashlyn Kruegerová a Katie Volynetsová, Britka Raducanuová, Francouzka Elsa Jacquemotová a Belgičanka Kim Clijstersová.

Bartyová se bez ohledu na výsledek letošního ročníku BNP Paribas Open udrží na tenisovém trůnu.

Celková dotace turnaje činí přibližně 8,15 milionu dolarů (cca 178 milionů korun). Vítězka si přijde na zhruba 1,2 milionu dolarů (cca 26,22 milionu korun) a připíše si do žebříčku WTA 1000 bodů.

BNP PARIBAS OPEN 2021 FAKTA
• Shrnutí •
Finále 2019: Andreescuová (Kan.) - Kerberová (8-Něm.) 6-4 3-6 6-4
Nejvýše nasazené: Kar. Plíšková (3. v WTA), Šwiateková (4.), Krejčíková (5.), Svitolinová (6.), Muguruzaová (9.), Sakkariová (10.), Kvitová (11.), Bencicová (12.)
Kategorie: WTA 1000 (Mandatory)
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 8.761.725 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Sakkariová (6-Řec.) | H2H 1-2
Krejčíková (3-ČR) - Muguruzaová (5-Šp.) | H2H 2-1
Kvitová (7-ČR) - Svitolinová (4-Ukr.) | H2H 7-4
Bencicová (8-Švýc.) - Šwiateková (2-Pol.) | H2H 1-1
• Možná osmifinále •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Andreescuová (16-Kan.) | H2H 1-1
Džabúrová (12-Tun.) - Sakkariová (6-Řec.) | H2H 1-2
Krejčíková (3-ČR) - Gauffová (15-USA) | H2H 1-0
Kerberová (10-Něm.) - Muguruzaová (5-Šp.) | H2H 3-5
Kvitová (7-ČR) - Halepová (11-Rum.) | H2H 1-3
Mertensová (14-Belg.) - Svitolinová (4-Ukr.) | H2H 2-3
Bencicová (8-Švýc.) - Pavljučenkovová (9-Rus.) | H2H 5-2
Rybakinová (13-Kaz.) - Šwiateková (2-Pol.) | H2H 0-1
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kar. Plíšková (1-ČR) - volný los
Krejčíková (3-ČR) - volný los
Kvitová (7-ČR) - volný los
Bouzková (ČR) - kvalifikantka
Vondroušová (ČR) - Golubicová (Švýc.) | H2H 0-0
Siniaková (ČR) - Clijstersová (Belg.) | H2H 0-0
Martincová (ČR) - Kruegerová (USA) | H2H 0-0
• Soupeřky slovenských tenistek v 1. kole •
Schmiedlová (SR) - Konjuhová (Chorv.) | H2H 0-0
Kompletní los


Tipujeme
Karolína Plíšková se řadí mezi největší favoritky. Česká jednička na posledních akcích pravidelně postupovala do závěrečných kol (finále Wimbledonu a v Montréalu, semifinále v Cincinnati a čtvrtfinále US Open) a výjimkou by nemělo být ani Indian Wells. Do osmifinále by měla projít bez větších potíží, na úvod ji čeká Saisai Zheng, či Caty McNallyová a poté nejspíše nasazená Nadia Podoroská. V osmifinále by mohla narazit na trápící se poslední šampionku Biancu Andreescuovou, nebo Anett Kontaveitovou. Obzvláště Estonka by byla velkou výzvou, protože na turnajích WTA neprohrála už 11 zápasů v řadě (triumfy v Clevelandu a Ostravě). Plíšková s ní však všechny tři souboje vyhrála.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kontaveitová - Andreescuová (3K), Kar. Plíšková - Kontaveitová (OF), Kar. Plíšková - Andreescuová (OF)
1. čtvrtfinalistka: Karolína Plíšková


Maria Sakkariová se znovu rozjela, po semifinále US Open se dostala do finále v Ostravě a minimálně podobný výsledek bude chtít uhrát v kalifornské poušti. Los rozhodně jednoduchý nemá, hned v úvodním zápase může potkat Markétu Vondroušovou, která se v poslední době herně zvedla, a pak ji může čekat nepříjemná obranářka Sara Sorribesová. V osmifinále by s největší pravděpodobností potkala Ons Džabúrovou, finalistku poslední generálky v Chicagu, nebo Danielle Collinsovou. Pokud si uchovala svou formu z posledního měsíce, měla by se do čtvrtfinále probojovat.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Vondroušová - Sakkariová (2K), Džabúrová - Collinsová (3K), Džabúrová - Sakkariová (OF)
2. čtvrtfinalistka: Maria Sakkariová


Barbora Krejčíková má od konce května naprosto famózní formu a tu by měla potvrdit také při svém debutu v hlavní soutěži BNP Paribas Open. Světová pětka a deblová světová jednička svou premiéru zahájí proti Nao Hibinové, či kvalifikantce. Ve třetím kole se nejspíše utká s vítězkou souboje ranařek mezi Amandou Anisimovovou a Camilou Giorgiovou. O čtvrtfinále by si měla zahrát s Paulou Badosaovou, nebo Cori Gauffovou, které v poslední době nemají nejlepší formu. Ve čtvrtfinále by tak neměla chybět. Nebezpečné mohou být hlavně Anisimovová s Giorgiovou, pokud budou mít svůj den, mohou českou dvojku z kurtu "vystřílet".

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Anisimovová - Giorgiová (2K), Badosaová - Gauffová (3K), Krejčíková - Badosaová (OF), Krejčíková - Gauffová (OF)
3. čtvrtfinalistka: Barbora Krejčíková


Garbiñe Muguruzaová letos patří k nejúspěšnějším hráčkám na tvrdém povrchu, což potvrdila i v Chicagu, kde ale po cestě za triumfem musela odehrát jen tři zápasy a všechny i přes ztracenou sadu ve finále zvládla s přehledem. Na druhý letošní titul bude chtít navázat v Indian Wells, kde je jejím maximem čtvrtfinále. Minimálně postup do osmifinále se očekává, úvodní soupeřkou by měla být Ajla Tomljanovicová a ve třetím kole možná Tamara Zidanšeková. V osmifinále by se mohla střetnout s finalistkou posledního ročníku Angelique Kerberovou, nebo Darjou Kasatkinovou. Kerberová měla v posledních měsících skvělou formu, ale na poslední akci v ostravské hale trochu klopýtla, když v prvním kole jasně prohrála s Jil Teichmannovou.

Zajímavé zápasy 1. kola: Siniaková - Clijstersová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kerberová - Clijstersová (2K), Kerberová - Muguruzaová (OF), Clijstersová - Muguruzaová (OF)
4. čtvrtfinalistka: Garbiñe Muguruzaová


V první části dolní poloviny pavouka se sešly nasazené Petra Kvitová, Viktoria Azarenková, Emma Raducanuová a Simona Halepová. Tenisový svět bude upírat největší pozornost směrem k Raducanuové, která naprosto senzačně ovládla US Open, kde včetně kvalifikace zvládla deset zápasů a všechny ve dvou setech. Bude tedy zajímavé sledovat, v jakém rozpoložení se po senzačním grandslamovém triumfu a výměně trenéra představí. Tato sekce je naprosto otevřená, osmifinále by měla hrát vítězka duelu Kvitová - Azarenková proti lepší ze souboje Raducanuová - Halepová. Osmnáctiletá Britka se zdá být psychicky odolná, mohla by tedy do čtvrtfinále projít.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kvitová - Azarenková (3K), Raducanuová - Halepová (3K), Kvitová - Raducanuová (OF), Kvitová - Halepová (OF)
5. čtvrtfinalistka: Emma Raducanuová


Elina Svitolinová na konci srpna triumfovala v Chicagu, pak ve čtvrtfinále US Open těsně prohrála s pozdější finalistkou Leylah Fernandezovou a přidala další čtvrtfinále v Chicagu. Z nasazených hráček ve své části losu má jasně nejlepší formu. Nasazená čtyřka začne proti Tereze Martincové, nebo Ashlyn Kruegerové a poradit by si měla i se Soranou Cirsteaovou. Do osmifinále může dostat nebezpečné Elise Mertensovou, či Jessicu Pegulaovou. Belgičanka ani Američanka teď ale nezáří, takže i přes ně by měla světová šestka přejít.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Mertensová - Svitolinová (OF), Pegulaová - Svitolinová (OF)
6. čtvrtfinalistka: Elina Svitolinová


Belindě Bencicové se v poslední době na venkovních betonech daří. Po triumfu na olympiádě uhrála čtvrtfinále v Cincinnati, na US Open i poslední generálce v Chicagu, kde ovšem kvůli zranění vzdala. Pokud je v pořádku, mohla by se do čtvrtfinále probít. V úvodním zápase narazí na Shelby Rogersovou, nebo Anhelinu Kalininovou a pak ji může čekat derby s Jil Teichmannovou. Do osmifinále se nabízí senzační finalistka nedávného US Open Leylah Fernandezová, či finalistka letošního French Open Anastasia Pavljučenkovová. Obzvláště Fernandezová může být velkou hrozbou, pokud si udržela skvělou formu, po šokujícím newyorském tažení se představí poprvé.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Bencicová - Teichmannová (3K), Bencicová - Fernandezová (OF), Bencicová - Pavljučenkovová (OF)
7. čtvrtfinalistka: Belinda Bencicová


Cestu nasazené dvojky Igy Šwiatekové do čtvrtfinále asi může nejvíce ohrozit Jelena Rybakinová. Kazaška kvůli žaludečním potížím vzdala semifinále v Chicagu, ale už by měla být v pořádku. Pro Šwiatekovou vede cesta k osmifinálovému souboji s Rybakinovou přes Katie Volynetsovou, nebo Petru Martičovou a poté Veroniku Kuděrmetovovou, Ljudmilu Samsonovovou, či kvalifikantku. Rybakinová na úvod narazí na Andreu Petkovicovou, nebo Julii Putincevovou a ve třetím kole možná na Jelenu Ostapenkovou. Šwiateková i Rybakinová by do osmifinále dojít měly a polská grandslamová šampionka by mohla zopakovat nedávné vítězství z ostravské haly.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Rybakinová - Ostapenková (3K), Rybakinová - Šwiateková (OF)
8. čtvrtfinalistka: Iga Šwiateková


1. čtvrtfinále: Sakkariová porazí Kar. Plíškovou | H2H 2-1
2. čtvrtfinále: Krejčíková porazí Muguruzaovou | H2H 2-1
3. čtvrtfinále: Raducanuová porazí Svitolinovou | H2H 0-0
4. čtvrtfinále: Šwiateková porazí Bencicovou | H2H 1-1

1. semifinále: Krejčíková porazí Sakkariovou | H2H 3-0
2. semifinále: Šwiateková porazí Raducanuovou | H2H 0-0

Finále: Krejčíková porazí Šwiatekovou | H2H 0-2

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
TML
Čtvrtfinále Mugu x Bára by bylo pikantní, vzhledem k jejich poslednímu zápasu na USOsmile
Reagovat
tommr
už byla rozlosovaná i deblová soutěž ...
Bára s Katkou jsou nasazené jako jedničky a v prvním kole narazí na švýcarskou dvojici Golubic/Teichmann což je na úvod hodně těžkej los. Bude to zároven i generálka na klání se Švýcarskem v rámci finále BJK Cupu ...
Reagovat
lvicek
Tak hlavne aby to uz zacalo, IW a Miami se vzdycky desne tahnou...
Reagovat
dadaft
Pro mě ty časy přenosů přes noc úplně na prd,,,,,,,,,,,,,,,, budu to dohánět s půl denním zpožděním ze záznamů... smile
Reagovat
lvicek
Jo, to taky... Leda obcas nejaky ten vecerni od 20 apod.
Reagovat
dadaft
To preview TP má svou logiku, ale vzhledem k vyrovnanosti současného WTA, kdy zápasy rozhodují okamžité výkony na kurtu, a každá může porazit každou (tedy skoro), bude půlka jmen jiných
smile
Nejzajímavější osminy pavouka jsou pro mě ty, kde jsou lídry Sakkari, Krejčíková, Kvitová a Swiatek, tam to bude zajímavé...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
je to strašně těžký tipovat WTA, favoritek je vlastně málo, vyhrát může každá, u ATP je to pro mě mnohem snazší, i když není zaručeno, že to vyjde smile
Reagovat
Andrew89
sice vyhrála USO ve velkém stylu....ale upřímně si myslím, že klidně vyhučí hned první zápas, max druhej. Žádná zkušená hráčka to není a ten tlak na ní ted bude obrovskej.
Reagovat
Alien
Nemyslím si!
Reagovat
Mantra
hm tak to jsi asi hodně naivní či nováček v sledování tenisu, koukej do čtvrtka je na instagramu v plavkách z Baham (např.) smile
Reagovat
Alien
Ahá?
Reagovat
blixa
Noooo, já kdybych vyhrál USO, tak jsem taky v plavkách na Bahamách ... smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A hodně dlouhosmile Teda spíš po čase přesun na jiné fajn místosmile
Reagovat
blixa
Nicméně ze studijních důvodů smile jsem zkouknul ten instáč a kecáš !!! Nic takovýho tam není !
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi tvůj pohoršený kolega student dal té fotce bansmile Chudák, šel tam studovat tenis a místo toho kouká na nestydatou osmnáctku v plavkáchsmile Jó, hlásit se musí. Jak je to blixo správně - okleštěná nebo vykleštěná svoboda?
Reagovat
blixa
Tak správně je to okleštěná, ale obávám se, že to, co v poslední době člověk vidí začíná být i vykleštěné ... smile
Reagovat
milik254
No, vzor, že IW a USO mají stejnou vítězku je ale hodně viditelný a možný
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
smazaný uživatel
The BEST Bianca Andreescu points en route to her 2019 Indian Wells title! ????
https://www.youtube.com/watch?v=60yrvNm_2GQ&list=RDCMUCaBIVVpHjq6j3tSyxwTE-8Q
Reagovat
Pe3k
Jistě, že není zkušená, když je jí 18...
Když brzy vyhučí, tak co? Nic. Její kariéra teprve začíná smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že zrovna jí je tlak ukradený. To ovšem úplně nesouvisí s tím, jestli tam vyhraje x kol.
Reagovat
dadaft
Jak bude hrát Raducanu (i Fernandez) je ta krásná hádanka, která nás čeká vyřešit...
Reagovat
tommr
Karolína Plíšková, Bára Krejčíková a Petra Kvitová mají jako nasazené poměrně slušnej los a mohly by dojít do čtvrtfinále nebo i dál ...
Naše ostatní hráčky které jsou nenasazené ale nejspíš skončí nejpozději ve druhým kole ...
Reagovat
EllNino
Petra v IW do čtvrtfinále i dál :)) Ale 3. kolo s Vikou by bylo slušný retro :)
Reagovat
com
Azarenka do tretiho kola nedojde, tipuju zase odstoupeni, nebo skrec.. Uz je s tim trapna smilesmile
Reagovat
Mantra
kvítí taky ne smile
Reagovat
tommr
je to její poslední letošní turnaj tak snad se aspon tady vyhecuje ...
Reagovat
com
tipovat Krejcikovou na viteze smilesmile Ta se prihlasi i do debla a uz v druhym zapase zas nebude moct smile
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme, bylo by to pěkný.
Reagovat
tommr
debla by ale s Katkou vyhrát měly ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist