Pro jedny vítaný návrh, pro jiné čirý nesmysl. Měly by i ženy hrát na tři vítězné sety?

28. 4. 2022, 10:15
Téma 80
Řadu let se v tenisovém prostředí přetřásá poměrně kontroverzní otázka, zda by i ženy neměly po vzoru mužů hrát zápasy na tři vítězné sety. A jak už tomu u podobně rozporuplných témat bývá, má tato myšlenka jak zaryté stoupence, tak ty, kteří ji považují za naprostý nesmysl. Možná trochu překvapivě je najdete napříč oběma pohlavími.
Stefanos Tsitsipas

Na úvod pro jistotu připomeňme, že i v mužském tenisu se naprostá většina klání hraje na dvě vítězné sady, výjimkou jsou grandslamy, donedávna to platilo i pro zápasy Davis Cupu. Zejména v závěrečných fázích turnajů velké čtyřky tak nezřídka bývají k vidění i pětihodinové bitvy, na něž by se mimochodem dal za specialistu označit Rafael Nadal. Stačí vzpomenout jeho nedávné finále Australian Open proti Daniilu Medveděvovi, které trvalo pět hodin a 24 minut a Španěl jej otočil z 0-2 na 3-2. O 10 let dříve byl na témže turnaji společně s Novakem Djokovičem protagonistou historicky nejdelšího grandslamového finále. Trvalo bez sedmi minut šest hodin a mnozí fanoušci ho označují za jeden z nejlepších zápasů všech dob. Šťastnější byl tehdy rodák z Bělehradu…

Právě podobné zápasy by podle příznivců „zrovnoprávnění tenisu” slušely i ženám, v jejichž podání jsou grandslamová vyvrcholení někdy skutečně velmi krátká. Třeba ve finále Wimbledonu 2014 Petra Kvitová zničila Eugenii Bouchardovou 6-3 a 6-0 během 55 minut. Vůbec nejkratším ženským grandslamovým finále bylo to na French Open 1988, v němž Steffi Grafová rozdrtila Natašu Zverevovou dvakrát 6-0. Trvalo jí to pouhopouhých 32 minut. Mnozí fanoušci pak skuhrají, že za nemalé částky vydané na vstupenky chtějí vidět urputné bitvy, nikoli jednostranné záležitosti.

Další a vlastně asi nejzásadnější argument přívrženců prodloužení ženských utkání, tedy pomineme-li boj za rovnoprávnost pohlaví, tkví ve finančních odměnách. Čas od času se ozývají hráči, kterým je trnem v oku skutečnost, že ženy dostávají na grandslamových turnajích stejné peníze, byť na kurtech tráví méně času. Naposledy se k této rétorice uchýlil Stefanos Tsitsipas. "Nechci být kontroverzní, ale je tady téma rovných odměn. Bylo mi řečeno, že ženy mají lepší výdrž než muži. Možná by tedy také měly hrát na tři vítězné. Mně by se to líbilo," vzkázal.

Jeho prohlášení ale strhlo vlnu nevole. Ozvala se například Karolína Plíšková, když na Instagramu sdílela článek s Tsitsipasovým výrokem a přidala k němu vysmátého smajlíka a nálepky naznačujícími, že Řek se nejspíš pomátl. Světová sedmička v žebříčku WTA se ostatně proti prodloužení ženských duelů stavěla už dřív. "Nemám ráda muže, kteří si stěžují a vehementně odmítají, abychom dostávaly stejně peněz. Podle mě je to od nich slabošské," prohlásila před časem.

Její názor koresponduje s postojem Naomi Ósakaové. "Ten chlap je fakt legrační. Nechtěl by on hrát na devět setů? Pokud mi prodlouží zápasy, tak já je prodloužím jemu," prohodila na tiskovce v dobrém rozmaru a už vážněji dodala: "Úplně by to změnilo strukturu tenisu. Musely bychom se po fyzické stránce připravovat zcela jinak. Navíc by trvalo hrozně dlouho něco takového implementovat." Právě fyzickou konstitucí argumentuje i Plíšková. "Ano, hrají déle, ale přece jen jsou silnější než my. Nevím, proč by se měli muži a ženy neustále srovnávat," smetla ze stolu aspekt genderové vyváženosti.

Není bez zajímavosti, že se i mezi hráči najdou tací, kteří by mužské zápasy naopak zkrátili. "Jako hráč jsem dlouhé pětisetové bitvy vždy miloval. Ale z perspektivy diváka mi přijde, že jsou neuvěřitelně dlouhé. Spousta fanoušků může mít na večer naplánované schůzky nebo večeře a kvůli tomu třeba odejdou předčasně," nechal se slyšet Andy Murray, s nímž souhlasil i Novak Djokovič: "Cítím, že schopnost udržet pozornost je u fanoušků kratší, zvlášť u těch mladších. Jsem pro hrát i na grandslamech na dva vítězné. I když jsou zápasy na tři vítězné sety historicky dány, nevidím důvod, proč by nemohla přijít šance na změnu," uvedl a přidal další důvod: "Přijde mi, že máme už tak dost zápasů a turnajů. Ze všech sportů je naše sezona nejdelší, od ledna do listopadu. Doslova každý týden se něco hraje, " poukázal na to, že zkrácení mužských grandslamových utkání by hráčům ulevilo.

Platí to ale i naopak, tedy že některé hráčky jsou pro prodloužení ženských mačů. "Jasně jsme deklarovaly, že my ženy jsme silné, připravené, ochotné a schopné na tři vítězné sady hrát. Všechny hráčky s tím souhlasí, ale grandslamové turnaje to v tuhle chvíli nechtějí," přesvědčovala Serena Williamsová. Hlasitou zastánkyní stejného názoru je i Amélie Mauresmová. "Podpořila bych to všemi deseti. Pozvedlo by to ženský tenis na další úroveň. Líbilo by se mi, kdyby na tři vítězné hrály ženy alespoň ve finále Grand Slamů. Často totiž vidíme jednoznačná finále. Pokud by se hrála na tři vítězné sety, měla by prohrávající hráčka více času se do zápasu dostat a větší šanci ho otočit. Pak bych to rozšířila i na semifinále a další kola," prohlásila.

Postoj, který je někde mezi oběma stranami barikády, už léta zastává Martina Navrátilová. "Možná by bylo nejlepší udělat to takhle: Každý, muži i ženy, bude hrát na dva vítězné sety až do osmifinále. Od čtvrtfinále by ale mohli hrát všichni na tři vítězné," nabídla řešení pražská rodačka, která si v minulosti zápasy mužského formátu vyzkoušela. Bylo to v dobách, kdy se WTA jala experimentovat a zavedla na Turnaji mistryň finále na tři vítězné. "Skvělý nápad. Je to pro nás další dimenze, větší možnost ukázat náš talent," pochvalovala si tehdy Navrátilová novinku, která se udržela od roku 1984 až do roku 1998 a nabídla řadu mimořádných zápasů. Za všechny lze zmínit finále 1990, kdy Monika Selešová porazila Gabrielu Sabatiniovou 6-4 5-7 3-6 6-4 6-2. Zápas trval 3 hodiny a 47 minut. Nakonec ale ve vedení WTA převážily hlasy poukazující na to, že dlouhý finálový duel na konci sezony jen pro dámy až příliš příliš náročný.

Těžko říct, zda se v otázce počtu setů v dohledné době něco změní. Ovšem v tenisovém prostředí, které radikálním změnám není dlouhodobě zrovna nakloněno, se to příliš očekávat nedá. "Respektuji, že patříme ke sportům, které se drží tradic. Ale cítím, že bychom zároveň měli zkoumat nové cesty. Méně setů, rozdílný kalendář, jiný bodový systém, cokoli. Jenže pokaždé, když to někdo zmíní, nevidím žádnou ochotu s tím něco udělat," popsal Novak Djokovič.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

80
Přidat komentář
turista
Pan Jirásek zmínil Nadala jako specialistu na pětihodinové zápasy. Je však pravděpodobné, že právě tyhle dva pětiseťáky na AO a nahuštěný program byly důvodem vzniku únavové zlomeniny jeho žebra. A k těm odměnám. Ve zdravotnictví máme tarifní tabulky a osobní příplatky. Je to systém, který v podstatě zaručuje to, že ženy berou stejné platy v naší branži jako muži což je OK. V tom tenisu je to asi věc dohody pořadatelů turnajů s ATP a WTA. Názory hráčů a hráček to mohou možná minimálně ovlivnit ale ne zásadně změnit. Ty stejné odměny pro obě pohlaví jsou pouze na GS. Špičkoví hráči mají peněz jako šlupek nejvíc z reklamy tak by je to nemuselo zas až tak pálit.
Reagovat
peRFect
Ve zdravotnictví berou obě pohlaví stejně?Tak to ani omylem.V tabulkové třídě ano,ale tam to končí.Nesmyslné dělení a kumulování funkcí,příplatky na příplatky a reálně chlapi berou o 10-30% víc co ženy,za totožnou práci.
To je realita a hovořím o lékařích na specializovaných pracovištích.V tenise samozřejmě ATP vytváří výrazně vyšší zisky než WTA.Na GS taky chlapi táhnou více,takže totožná odměna pro ženy je vlastně k mužům diskriminující.Ne,nechci vidět a slyšet fňukny,jak se plahočej po kurtu 4 hodiny.Ale odměny by stejné mít neměly.
Reagovat
paddy
Hlavně se zapomíná, že tenisté patří mezi nejbohatší sportovce. smile

A nikdo neřeší, proč stolní tenisté berou výrazně méně. To tenistkám samozřejmě nevadí.

Každopádně peníze ve sportu jsou odvislé od sponzorských peněz. Rozhoduje sledovanost. Pokud má ženský tenis menší sledovanost, pak logicky musí brát méně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas a pingpongu by neskodilo lepší PR. Zápasy jsou atraktivní (viz např.posledni OH) a netrvají hodiny. Ovsem diváci chodí jen na top turnaje. Nicméně pro tv se současnými tech možnostmi velké nevyužité pole působnosti... Jsou tam i výstřelky v podobě mladých hráčů, i s hranatou pálkousmile apod Za mě velká škoda.smile
Reagovat
Pe3k
Ten s hranatou pálkou se dostal do finále mistrovství světa. ITTF neustále s něčím experimentuje ve snaze udělat z pincu atraktivnější sport pro diváky, ovšem ne moc úspěšně.
Reagovat
turista
Tarifní platy jsou ve zdravotnictví přesně definované bez ohledu na pohlaví, odvíjí se od dosažené kvalifikace a let praxe. Kvalifikaci nelze obejít. Léta praxe lze obejít tím, že se místo třídy a stupně použije třída a pásmo. Výše osobního příplatku a příplatku za vedení u konkrétního zaměstnance jen málokdy někde prosáknou ven. To je v podstatě tajné.
Reagovat
milik254
NA Tenisportále tu máme docela dost boomerský patriárchát, koukám
Reagovat
gigin
Tak běž na https://www.alik.cz/
Reagovat
milik254
Bohužel mi zrušili účet pro neaktivitu :(
Reagovat
gigin
Jj, tam jsou dost krutý podmínky.
Reagovat
safi1313
Pokud chtějí a brečí furt kvůli rovným podmínkám, tak ano, ať mají stejné podmínky. Takže 3 vítězné. Sice ma ženský tenis sledovanost asi 1/3 nebo 1/4 toho co mužský, tím pádem ten výsledek sponzoringu atd jde ve stejných poměrech a platy by tak měly mít také tak třetinové co mají muži, ale budiž. Ted je moderní že ženský chtějí na WC pisoáry, nechávají si příjmení bez ová a dalších milion nesmyslů - v dnešní době kdo není zelená aktivistická lesba s neutrálním pohlavím, tak prostě není "in"... takze ok no, tak ať i za stejných podmínek hrají :-))
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile, blbý kecy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok boomersmile
Reagovat
blixa
Teda to je peklo. Politická diskuse, bambilion bolševickejch prasat, tenisová diskuse, bambilion šovinistickejch prasat. Z deště pod okap .... smile
Reagovat
Fandina
Je to fakt trapné, ta lidská závist, že mají ženy stejný plat jako muži.
Reagovat
safi1313
Ach ta feministická krátkozrakost :-) mít všehno co mají chlapy, ale schovávat se za svou "ženskost". Takže v předkladu mít všechno co mají chlapy, ale protože jsem ženská tak toho budu dělat jen polovinu :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A doma máš chlapa nebo ženskou?smile
Reagovat
blixa
Podle "i/y" asi chlapa ... smile
Reagovat
Patik
Je to tak.. Ti co nesúhlasia sú len pokrytci a podpapucnici.
Reagovat
blixa
Chlapci chlapci, vy patříte někam do prehistorie ... ale bacha, vyberte si správnou dobu, abyste nenarazili na nějaký matriarchát ... smilesmile
Reagovat
Patik
Podľa mňa vieš o čom hovoríme a máš nato podobný názor..smile
Reagovat
blixa
Viem o čom hovorítě a fakt na to nemám stejný názor smile
Reagovat
Patik
Podeľ sa s nami prosím.. Co si o tom myslíš..
Reagovat
blixa
O tom nebo o vás ? smile Už jsem se zařekl, že budu ignorovat veškeré mimotenisové politické diskuze na TP a vy sem naserete tenisovou politickou diskuzi. Ne dík, nehodlám se zúčastnit. smilesmile
Reagovat
Patik
Aha okej.. Chápem.. .ale ženy niesu politika..
Reagovat
Rafaeoli25
Konečně se na něčem taky shodujeme..
Reagovat
paddy
GS by se měl hrát v jiném termínu pro ženy a muže

hned by se vidělo, pro který turnaj by se rozhodlo více sponzorů
to už by nikdo neokecal smile
Reagovat
paddy
až se zavede Fast4 Tennis (do čtyř gemů), pak je konec tenisu smile

Djokovič zapomíná, že kdyby se nehrálo na 3 vítězné, pak by neměl 20 GS
s Murraym nestačí fyzicky, tak hledají jiné cesty

čím kratší zápas, tím větší šance pro outsidery
Reagovat
stefankelner
Hrať na 3 víťazné, za stavu 5:5, tajbrejk do 6, kto 1. výhra 6 bod, čiže aj 6:5 v tajbrejku..
Reagovat
Jimbo
No, to je pěkná hovadina - to už by se mohlo hrát jenom do 4!!!
Reagovat
stefankelner
Blbost. Každý set by skončil od 6:0 do 6:5, po 2. zhode by bol ďalší fiftin víťazný a kazdy zápas by sa skrátil o cca 30min.
Reagovat
expert69
Ženy si pořád stěžují, že chlapi dostávají víc zaplaceno. Nakonec si vydupou stejné peníze za méně odvedené práce, ale hlavně podívejte se na ty zápasy žen... Není tam ani noha, stabilita formy 0. Iga ted předvádí to co big3 posledních 15 let a jak je dominantní. Marketing tenista>tenistka, výdělek z tržeb za zápasy tenista> tenistka, sety, délka zápasu tenista> tenistka, peníze tenista= tenistka, mě to hlava nebere... Nic pro ti ženám, ale tohle opravdu není spravedlivé...
Reagovat
Rafaeoli25
Na GS není na zápasech žen ani noha? Jinak to je přece věc turnajů, jestli někoho zaplatí víc ne? Jedno jestli to odpovídá.
Reagovat
Patik
oni si to vydobia ver tomu..nebudú mať ale pádny argument prečo by mali mať rovnaké prize money..budú to len irelevantné omáčky a hranie na city..v dnešnom svete to tak chodí..
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale právě sport, kde to možné je, si to vydobýt, má jít příkladem, v běžném životě berou ženy za tu samou práci, třeba i kvalitnější na té samé pozici často mnohem méně než muži, to je dle tebe spravedlivé? Takže je dobře, že sport tlačí tímto způsobem na zlepšování poměrů a narovnání podmínek v běžných pracích..
Reagovat
Patik
keď niekde robia ženy to isté čo muži rovnaké povolanie a ten istý výkon nesú rovnakú zodpovednosť a stále majú menší plat než muži budiš beriem to..je to nefér..bohužial pre nich v tenise to tak nefunguje nepredajú toľko lístkov nemajú takú sledovanosť takú pozornosť a nehrajú ani na tri víťazné..holt majú smolu..a bolo by to nefér voči mužom..i tak by mali čušať prídu na kurt uhrajú tri gemy a zhrabnú zato sto tisíc euro a stále sa im máli.
Reagovat
Rafaeoli25
No jenže vezmi si, že tenis a modeling jsou jedny z mála oborů, kde ženy berou stejně či dokonce víc, ve více jak 90% prací mají finančně navrch muži, takže spíš bychom se měli zabývat těmi 90% nespravedlnostmi, než tím 1%.
Reagovat
Patik
tak učite bude za tým nejaký dôvod a keď nie..tak potom majú právo sťažovať sa že sú diskriminované a podobne nemám s tým problém..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak důvod, na který se většina zaměstnavatelů vymlouvá je všeobecně celkem dobře znám - prý potenciální mateřství každé z žen, které automaticky snižuje ohodnocení jejich práce. No to je opravdu plivnutí do tváře ženám ze strany podnikatelů, jinak se to nazvat nedá.
Reagovat
Patik
ešte by som dodal že je jedno či je to šport a je možné si to tam vydobiť ide o to že treba mať nejakú sebareflexiu a zdravý úsudok a povedať si nebudem si to vydobíjať keď vidím ako to v tenise funguje..nech si to vydobijú na mieste kde im je skutočne ukrivdené..
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne není moudrý nápad zápasy dnes prodlužovat.

Nebo to u žen inovovat tak, že budou sice hrát na tři sety, ale automaticky nastoupí do třetího setu za stavu 1:1 na sety.
Reagovat
Marduch
Čas posunout tenis na novou úroveň smile
https://fb.watch/cGllpNiKsk/
Reagovat
RFanousek
Za mě jsou zápasy na tři vítězné koření tenisu, památné bitvy, které tvoří historii sportu.
Zápasy jako Wimbledon 2008, AO 2012, WB 2018, to jsou zápasy které si fanoušci dlouho pamatují a mluví se o nich. Tohle je nutné zachovat a ideálně ani nerušit TB v pátém setu, aspoň do toho stavu 12-12.
Co se týče ženských, tak většina z nich na to očividně fyzicky nemá tak ať hrají na dva vítězné, ale tím pádem na GS ať dostávají menší prachy. To je logické.
Reagovat
Rafaeoli25
Nesouhlas, se stejnými penězi pro všechny nemám problém. A i u žen si pamatuji řadu památných bitev, viz.třeba finále FO14. To přece nemělo chybu..
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
RFanousek
Já s nima nemám problém ale myslím že je to nespravedlivé. smile jinak je mi to jedno.
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, viděl jsem mraky skvělých tenisových zápasů, co předčily i ty mužské, budeme tedy rozebírat každý zápas a turnaj? Je to nutné? Jinak přijde ti spravedlivé, že v běžných pracích berou muzi standardně za úplně tu samou práci víc než ženy? Takže nespravedlostmi trpí v těchto otázkách tak z 95% minimálně ženy. A je tedy fajn, že alespoň sport, přesněji hlavně tenis, to vyrovnává a tlačí na změnu v odměňování mužů a žen obecně smile
Reagovat
RFanousek
V normální práci samozřejmě mají být odměny rovné mezi muži a ženami, to není ani otázka.

Dokonce jsem v rámci emancipace ochoten přehlédnout že mužský tenis má větší sledovanost a že hrají objektivně lepší tenis a jsem pro, aby měli na turnajích ženy stejné odměny.

ALE na GS prostě muži musí vyhrát tři sety, ženy dva, to by mělo bát zohledněno, jinak to prostě spravedlivé není.
Reagovat
RFanousek
Jinak je zajímavé, že se to řeší právě v tenisu. Ve fotbale hrají ženy 90 minut a nikde jsem neslyšel, že by chtěly stejné odměny. Asi proto, že by se jim všichni vysmáli, protože hrají o hodně hůř než muži a nikdo se na ně nedívá.
Představ si, kdyby ještě hrály 60 minut místo 90 a ještě chtěly stejné prachy...
Reagovat
Pe3k
Reprezentantky USA neustále brečí, že chtějí více peněz, alespoň jako muži...
Reagovat
RFanousek
Aha ok, ale tím pádem to není často v hlavních médiích. Určitě ne tak jako tenis.
Reagovat
annah
Je fakt, že náklady mají stejné jako muži. Cesty, hotely, trenéři, fyzio, další členové týmu...
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
jackiec
Ale taky je fakt že ženy běhají stejně dlouhé maratony, fotbal hrají 90 minut jako chlapi, takže logicky by měli hrát taky na 3 win.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Holahej
"Pohádka" Sereny, z veřejných kurtů, trénovaná otcem, amatérem, jen spolu se sestrou...

Nike opens the Serena Williams Building the largest building on its Oregon campus

"The whole building takes your breath away," Williams said. "I hope this building encourages people to bring out the best of themselves and to dream bigger than they thought possible."
Reagovat
Holahej
Nike nazývá budovu Sereny Williamsové "poctou" tenisové legendě, která obsahuje
její oblíbená barva, fialová
její oblíbená květina, růže
Divadlo Olympia se 140 místy
23 skleněných sloupců pro každý Grand Slam

Olympia Theatre, pojmenované po Serenině dceři
East Compton Court
4 kavárny pojmenované podle tenisových titulů
Ubytuje 1000 designérů
Velikost 140 tenisových kurtů

Celá budova vám bere dech, šetrná k životnímu prostředí.
Nová budova Sereny Williamsové v centrále Nike je postavena "jako město", 3 vzájemně propojená křídla, 648 solárních panelů, zachycování dešťové vody, Skybridges, 150 konferenčních místností, 4 restaurace, hodovní síň, navrženo společností Skylab se sídlem v Portlandu
Reagovat
aligo
Klidně bych bral variantu od ČF na tři vítězné s tím, že za stavu 2:2 na sety by byl superteibreak smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile, dobrý nápad, od ČF by to bylo rozumné a ten supertiebreak by asi byl nejlepší smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, ten STB by jistojistě výrazně zvýšil počty infarktů během sportovních akcísmile
Reagovat
tommr
je to naprostej nesmysl. Už ted si hráčky neustále stěžujou na únavu a jsou mraky zraněnejch. S prodloužením doby zápasů by se situace ještě víc zhoršila ...
Reagovat
misa
NE, některé toho mají dost už ve třetím setu, vidět hroutící se ženy v pátém setu by většina vidět nechtěla.
Reagovat
Rafaeoli25
Byl bych pro, minimálně co se týče finále nebo alespoň posledních tří kol na GS.
Reagovat
Patik
ako jeden pán povedal..ženy vykrikujú na feministickom zhromaždení ako nepotrebujú mužou ako sú si rovní bla bla a vykrikujú to na pódiu ktoré si nechali postaviť mužmi..bravo.

ženy by tých 5 setov úplne v pohode zvládli aj fyzicky..problém je že by museli taktizovať celý zápas nielen herne ale aj fyzicky so svojími silami a nato skrátka nemajú kapacity mozgu ako muži..načo majú ale kapacity mozgu furt riešiť sračky a vydobiť si veci svojou ženskosťou ohýbať ich podľa toho ako sa im to hodí..keď im poviete že sú silné a pošlete ich makať nelúbi sa im..keď im zase poviete že sú slabé tak povie že je silná a muži by nezvládli pôrod a podobné kekse..každopádne financie niesú o troch víťazných ale o tom koľko pritiahnu ľudí na kurt..
Reagovat
annah
Patiku, hernajs, co to je za řeči? Tobě musela nějaká hodně ublížit...
Reagovat
elsky
Nebo má nějakou doma smile
Reagovat
Patik
na svete neexistuje muž ktorému by neublížila žena..ale to čo píšem je to tak..a iste mi dajú všetci muži za pravdu a tí čo nedajú sa ich boja alebo ju majú za chrbtom..ale neberte to ako urážku ženy sú zase v dobrom zmysle výnimočné v iných oblastiach.
Reagovat
Krisboy
Kdyby takhle vážně bral tenis, je numero uno:

https://www.sport.cz/clanek/tenis-boze-to-je-blbec-hrozny-trapas-pousti-se-legenda-do-kyrgiosovy-exhibice-s-celebritami-3314569#source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
SwissMaestro
Pokud chtějí stejně peníze, měly.
Reagovat
Krisboy
Neměly.
Reagovat
dadaft
Moje stanovisko je pevné jako skála:

Všechny zápasy ve všech kategoriích klasicky na dva vítězné.

Anebo to totálně překopat a použít systém, jaký mají třeba šipky ----- sety na tři vítězné gemy a postupně zvedat počet vítězných setů, na které se hraje -- první kola na tři vítězné, pak na 4, 5 a finále na 6 vítězných setů.
Reagovat
Krisboy
Nebo maximálně finále WTA Finals na tři, jako to bylo dříve. Jako taková zajímavost, zpestření. Ale na běžných, i GS turnajích, rozhodně ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ovšem chlapi na GS rozhodně na 3smile
Možná by se dalo max. diskutovat nad prvními koly...
Reagovat
Krisboy
To jistě, řeč je přece o WTA. Mužské GS rozhodně na tři. Stejně jako se nikdy nesmířím se zabitím starého Davis Cupu...tam ty pětiseťáky byly často naprosto úžasné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
tady je jistě řeč o WTA, ovšem jinde už do 3vítězných na ATP tour vrtajísmile
Reagovat
Krisboy
Vrtáci! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ta fotka je k článku geniálnísmilesmile

Stafanos myslím příchází o víc a víc fanoušků. Za chvíli mu už zbydou jen zlatokopky a puberťačky, co mají jeho plakát doma na zdi.
Reagovat
Rafaeoli25
Stefovi fakt moc fandů nezbyde. Osobně už jsem na něj tak alergický jako snad na nikoho dalšího na okruhu. Úplně se mi zhnusil za poslední dobu. Ale se Zverevem o pozici nejmíň oblíbeného bojují navzájem s velkou vervou..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist