Raducanuová se rozešla s trenérem. Hledá někoho s většími zkušenostmi z WTA Tour

24. 9. 2021, 17:09
Aktuality 42
Britská tenistka Emma Raducanuová se necelé dva týdny po senzačním triumfu na US Open rozešla s trenérem. Osmnáctiletá hráčka ukončila spolupráci s Andrewem Richardsonem, který ji vedl dva roky v juniorkách a s nímž se v červenci znovu dohodla na krátkodobém angažmá pro americkou část sezony. Nyní chce najít někoho s většími zkušenostmi z okruhu WTA.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

"Hledám někoho, kdo už na této úrovni působil a ví, co to obnáší," uvedla Raducanuová, jež se k triumfu na newyorském grandslamu probila jako první v historii z kvalifikace. "Protože je teď pro mě všechno nové, potřebuju někoho, kdo už tím prošel a provede mě tím," dodala.

Žádné konkrétní jméno zatím Raducanuová, kterou titul na US Open katapultoval v žebříčku WTA na 22. místo, v hlavě nemá. Předpokládá, že do konce sezony definitivní rozhodnutí o novém kouči nepadne.

Nyní se Raducanuová vrátila po krátké pauze k tréninku a zvažuje, kdy se vrátí k turnajům. Po návratu domů z USA si dnes zahrála v Národním tenisovém centru v Londýně s vévodkyní z Cambridge Kate, která je patronkou britské tenisové asociace.

"Udělala na mě velký dojem. Byla to velká zábava zahrát si s vévodkyní," uvedla Raducanuová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
Dedkojaro
V podobnej situácii bolo Eugenie Bouchard. Mala trénera, pánka, čo ju viedol od 12 rokov. Nedosiahla síce úspech ako Emma, ale niet pochýb, že bola viac sexi. V ceste za úspechom vymenila trénera, tuším dokonca nejakou podpásovkou. A odvtedy jej ide karta. V množstve časopisov bola na titulke, niekde aj oblečená. Je hviezdou Instagramu. A vládne aj fejkovému pornu. A príjmy má ďaleko vyšsie ako keby sa motala hoc aj pár rokov v svetovej desinke.
Už mi len chýba info, že sa Emma v zápase s Kate nadrela, aby nakoniec v tiebreaku tesne vyhrala ????
Reagovat
Pe3k
Že byla více sexi je věc názoru. Bušard opravdu rád nemám a doufám, že Emma dopadne úplně jinak. Raducanu je jiný člověk a jde svou cestou, nechápu proč by měla kopírovat zrovna tu kanadskou krávu.
Reagovat
blixa
Máš blbej vkus, sexy je rozhodně víc Emma. A Evžena začla hrát blbě od té chvíle, co se v té šatně praštila do hlavičky. Třeba se jí to tam nějak přesypalo a už to nefunguje, co my víme.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nějak jsem z toho příspěvku nepochopil, jestli nám chceš sdělit, že máš nebo nemáš rád bulvár. smile
Reagovat
Mantra
je to hvězda jako Penko, víc toho nebude, krom instagramu smile
Reagovat
Krisboy
Zavolej Simoně, Emičko smile
Reagovat
Pavlis
Emmě by slušel Wim Fissette. Nevím, u jaké je nyní vázán tenistky. Ale zkušeností má dotyčný dost.
Reagovat
Faby
Žeby u Osaky?
Reagovat
tommr
jj ale Osaka už moc nehraje tak se třeba může u ní cítit nevyužitej ... smile
Reagovat
FerrariF50
Kdyby Roger už nehrál, moc by se mi k ní libil jako trenér :)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslím, že by mu Mirka podobné úvahy vyhnala rychle z hlavysmile
Reagovat
Pe3k
tééé pipě by se dalo také fandit smile
Reagovat
blixa
Nevděk světem vládne ... dotáhneš děvče nahoru a hned tě vykopnou ... smile
Reagovat
Mantra
no nevím ti, rozumím ti, ale profesně to udělá správně, to měla PK udělat taky a ne čekat na ženáče
Reagovat
Patik
Robí chybu..pretože si pravdepodobne myslí že tréner je sprievodca titulmi..to áno on je..ale väčšina práce je o nej samotnej..šampiónku z nej neurobí trenér ale jej vlastná mentalita a nastavenie..tréner jej môže dať rady môže ju viesť ale ide o to že potom príde na kurt a tam už tréner nestojí..tam musí čeliť súperke ale hlavne musí čeliť sebe..najdôležitejšie kroky musí urobiť ona sama..keď vyhrá 5 GS a bude cítiť že herne stagnuje a prehráva..potom to pochopím ale teraz úplne..detinské rozhodnotie vidiace sa v oblakoch..
Reagovat
blixa
Plácáš nesmysly. Možná dělá chybu, možná ne, to že chce někoho, kdo už je ve WTA dostatečně otřískán je docela pochopitelné, vzhledem k tomu, co ji čeká. Že to je hlavně o ní jí dávno musí být jasné, bez toho by se nedostala na herní úroveň na které je. Já jsem jen zmínil nevděčnost trenérského povolání ...
Reagovat
Patik
áno toto je nevďačné..ešte pred časom sa vláčila v druhej stovke a po jednom turnaji sa dievča tvári že potrebuje špecialny tím jak keby vyhrávala kalendárne grandslamy a vyhodí trénera s ktorým včera večer vyhrala grandslam z kvalifikácie..mám taký pocit že jej niečo udrelo do hlavy..úplne si to viem predstaviť ako príde za tým trénerom s tým jej krásnym pohľadom že sorry šéfe ale ja som teraz príliš dobrá a ty už si ma neni hoden smile
Reagovat
sojka1
to je nesmysl, jestlis cetl clanek, tak s nim sice jako juniorka dva roky hrala, ale momentalne se dohodli pouze na kratkodobe spolupraci na americkych betonech.... predstavuju si, ze mezi tim byla pauza, to vubec nevypada tak, ze ji objevil nekde na pisecku a udelal z ni hvezdu. Spise se mi to prave jevi tak, ze hlavni podil na svem uspechu ma predevsim ona sama... dodelavala skolu prece, pauzirovala a zakonite chape, ze to na tehle urovni uz vubec nestaci.... vymyslis zvlastni scenare teda... :-)
Reagovat
Patik
žeby ? no dobre teda..môže byť nebránim sa..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem pochopil, že ještě na jaře Emma dokončovala školu.
Držím jí pěsti, ať se jí podaří úspěch zopakovat.
S Leylah byly na US osvěžujícím zjevením.
Leylah má trochu náskok, protože si už něco ve WTA "odžila".
Reagovat
Marduch
Mudruješ do větru. Právě ji začal takový )nejen) mediální šrumec, o kterém většina z nás za klávesnicí nemá šajn. To je fakt. A ona zřejmě cítí, že by to sama nemusela zvládnout. Vyhrát první GS v jejím věku jen totiž jen začátek.
Reagovat
Patik
no dobre môže byť ale čo s tým má tréner..ten tréner neni jej právnik a na tlačovkách ju neochráni..od verejnosti sa musí vedieť strániť a pred médiami sa musí naučiť komunikovať..na sociálne siete jej taktiež nebude chodiť tréner a hovoriť jej nečítaj to rozhodí ťa to..ešte by som pochopil že priberie do tímu superkouča ale nie vyhodiť kouča do hája...ako to je len môj názor ja netvrdím že to je pravda právd je to jej rozhodnutie..
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš opět nesmysly.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Patik
Pfuuu..no neviem..áále ..okej,..idem do toho..kde to mám podpísať ?
Reagovat
Mantra
můžeš u mě, jako nosič vody, voe - něco jak hvězda Valverdu smile
Reagovat
Patik
To je pod moju úroveň..prepáč nič v zlom ale trénujem len skutočných šampiónov a moje kvality stoja nekresťanské peniaze smile
Reagovat
blixa
Takže makáš jen za pohanské prachy ? smile
Reagovat
Patik
otázky prosím smeruj na môjho manažéra..ďakujem smile
Reagovat
blixa
A ten je aspoň křesťan ? smile
Reagovat
Patik
ja neviem..v škole chodil na etiku.
Reagovat
Pavlis
Je paradox, že některé mají profi tým o více lidech, za nemalé peníze, zatímco jiné jedou čistě po amatérsku, ale vyhrají to, oč se jiné roky snaží, aniž by přesně věděly, jak. To je kouzlo života, ale ty starosti tak jako tak Emmu čekají. Zaslouží si pořádnou kapacitu, i to, aby to nakrásně klaplo.
Reagovat
Pavol
To by mohlo fungovať.
Reagovat
paddy
Vaněk bude po sezóně volný smile
Reagovat
Mantra
komu to není jasné????

Halep... Raducano ....
Reagovat
aape
To by mohlo být ono smile
Reagovat
Mantra
kól him, Kólhín smile
Reagovat
Blondie
Aby Karo nezdrhl Big...... :/
To bych aj já byla naštvaná.
Reagovat
aligo
Kotyzo! smile
Reagovat
tommr
dobrej nápad jak zabít dvě mouchy jednou ranou: zachránit kariéru Mušce a zničit jí Raducanový ... smile
Reagovat
aape
smile ty si nedáš pokoj
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist