Riskeová byla během pandemie koronaviru testována na doping. Tohle není bezpečné, zlobil se její manžel

17. 3. 2020, 10:23
Aktuality 6
Zatímco tenisová sezona je minimálně do 26. dubna přerušena, testování na doping i během pandemie koronaviru nadále pokračuje. S negativní zkušeností se podělila americká tenistka Alison Riskeová, která spolu se svým manželem Stephenem Amritrajem nepovažuje momentální dopingové kontroly za bezpečný krok.
Profily hráčů
Alison Riskeová

Riskeová byla testována na doping 14. března, tedy dva dny poté, kdy Světová zdravotnická organizace překlasifikovala epidemii koronaviru na pandemii. Pravidla tenisového světa jsou jasná, dopingové kontroly probíhají i v domácích podmínkách, tedy mimo hrané turnaje.

S tím ale kvůli momentální situaci nesouhlasí manžel Riskeové. "Máme tu pandemii, v USA je nouzový stav, tour je přerušená, máme se zdržovat hlavně doma v izolaci. Jak je tedy možné, že vás přijdou testovat k vám domů? Přijde vám to bezpečné? Zaplaťte svým lidem a činnost přerušte, než se tour obnoví," zlobil se na sociálních sítích Stephen Amritraj na světovou i americkou antidopingovou agenturu.

Bývalého tenistu kromě jeho manželky podpořila i americká aktivní hráčka Nicole Gibbsová. "Přesně. Tohle může ohrozit naše zdraví, obzvláště teď, kdy se máme distancovat od ostatních lidí."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
nebylo by lepší kdyby USADA místo těhle buzerací pomáhala třeba s testováním na koronavirus?
Reagovat
Nenela
Jak vis, ze v USA je vetsi chaos nez u nas? Ja to jako znamku chaosu nevnimam, spise nekoordinovanosti ruznych slozek systemu, ktere normalne ejsou nijak provazane.
Tezko rict, jestli behem pandemie testovat na doping nebo netestovat. Nekteri by toho pravdepodobne vyuzili a zobli. Muze se to ale delat bezpecne, rousky, rukavice by mely stacit.
Reagovat
tommr
a k čemu by jim to zobání bylo když se ted nehraje a v dohledný době ani nebude? Ted by něco zobal jen úplnej šílenec ...
Reagovat
Fandina
Vážně si myslíš, že když někdo zobe, tak jen den nebo dva před turnajem?
Reagovat
tommr
den nebo dva před turnajem nezobe nikdo, protože je to příliš riskantní. Zobe se vždycky s předstihem tak, aby se to plně projevilo na plánovaných turnajích. A protože momentálně nikdo netuší jestli se začne hrát za pár měsíců nebo až někdy v příštím roce je jakýkoli zobání k ničemu ...
Reagovat
Fandina
Neví, kdy se bude hrát a je doping, který se klidně projeví i po roce. Takže sázet na to, že když se šest týdnů nehraje, tak nikdo nebude dopovat, je naivní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist