Rubljov opět nestačil na hráče mimo Top 50. V Moskvě nevyužil mečbol proti Mannarinovi a neobhájí titul

22. 10. 2021, 10:53
Aktuality 5
ATP MOSKVA - Andrej Rubljov neobhájí titul na domácím halovém turnaji ATP 250 v Moskvě. Nejvýše nasazený Rus letos hned ve svém úvodním zápase nevyužil v repríze finále z roku 2019 mečbol proti Francouzi Adrianu Mannarinovi a prohrál 7-5 6-7 3-6.
Andrej Rubljov

Andrej Rubljov měl v první polovině sezony velmi dobrou formu, postupně ale jeho výkony slábnou. Na jedenácti z posledních dvanácti turnajů ztroskotal na hráči mimo Top 20, poslední dva duely prohrál dokonce s hráčem mimo Top 50. A to se mu předtím v období od srpna 2019 do září 2021 stalo jen jednou.

Ruský tenista před dvěma týdny na Masters 1000 v Indian Wells nestačil na 60. hráče světa Američana Tommyho Paula a včera na domácí půdě v Moskvě podlehl 51. hráči žebříčku ATP Adrianu Mannarinovi z Francie.

Rubljov den po oslavě 24. narozenin zahájil obhajobu předloňského triumfu reprízou tehdejšího finále a navzdory třem ztraceným servisům byl po odvrácení tří setbolů ve druhém setu za stavu 7-5 a 6-5 míček od vítězství. 

Jenže nejvýše nasazený Rus mečbol nevyužil, v tie-breaku set ztratil a nakonec byl vyřazen. Ve třetím dějství se nedostal k žádnému brejkbolu po dvou a půl hodinách prohrál 7-5 6-7 3-6.

Rubljov má před již jistým startem na Turnaji mistrů v plánu ještě turnaje v Petrohradu a na Masters 1000 v Paříži.



33letý Mannarino si v celkově 51. duelu s hráčem Top 10 připsal teprve sedmou výhru. Dva zápasy po sobě vyhrál poprvé od června a teprve potřetí v sezoně.

V Moskvě se finalistovi posledních dvou ročníků Mannarinovi daří. O čtvrté semifinále v řadě v ruské metropoli se utká s Litevcem Ričardasem Berankisem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 5-3, ale dvě ze tří porážek utrpěl právě v ruských halách.

Na rozdíl od Rubljova nezaváhal Aslan Karacev. Druhý nasazený Rus si ve svém úvodním vystoupení poradil 6-4 6-3 s Bělorusem Jegorem Gerasimovem a postoupil do čtvrtfinále.

V něm Karacev narazí na Gillesa Simona (h2h 0-0). 36letý francouzský veterán porazil 6-3 6-2 Američana Mackenzieho McDonalda, poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě a svou mizernou letošní bilanci upravil na 6-20.

Pedro Martínez překvapivě přehrál 6-3 6-4 nasazenou čtyřku Srba Filipa Krajinoviče a potřetí v kariéře a poprvé mimo antuku na turnajích ATP prošel do čtvrtfinále. V něm 24letý Španěl vyzve chorvatského šampiona z let 2014 a 2015 Marina Čiliče.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 584.125 eur
čtvrteční výsledky (21. 10. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mannarino (Fr.) - Rubljov (1-Rus.) 5-7 7-6(4) 6-3
Karacev (2-Rus.) - Gerasimov (Běl.) 6-4 6-3
Martínez (Šp.) - Krajinovič (4-Srb.) 6-3 6-4
Simon (Fr.) - McDonald (USA) 6-3 6-2
Berankis (Lit.) - Coria (Arg.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
paddy
Prý to bude jezdit i v Bratislavě smile smile

https://www.instagram.com/p/CVVhbZWpE7U/
Reagovat
annah
https://pbs.twimg.com/media/FCUa3HVWUAc7614?format=jpg&name=large

https://pbs.twimg.com/media/FCUrRUQXEAciGIF?format=jpg&name=4096x4096

https://twitter.com/i/status/1451557537212416025
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A přitom se na žebříčku dějou věcismile

Roger vypadl z Top10 už před pár týdny ovšem Rafa nezahálí a zvládl se posunout před Rubla, který právě prochází obdobím inflace. Rafo, to byl tedy husarský kousek, takhle se vrátit do Top5, skoro hodný Goatasmile

Na svou zadní, sedací část by si měl dát bacha Dom, protože Casper finišuje a úctu před staršími rozhodně nemásmile

Kolem 10.místa je to doslova tlačenice a teda nevím jestli poprvé, ale každopádně na 10., své nejvyšší umístění, dosáhl Hubert.

Moje přání, kromě nějakého většího turnajového titulu pro Grišu, je vidět Lloyda v Top20 nebo Top15.
Reagovat
sojka1
samozrejme, ze je zajem, nekoukam vsak na zebricek, ale radeji primo na ne... napr. vcera jsem objevila Brooksbyho... :-) tak uvidime, co dnes s Diegem. Vcera jsem si ale na nem spravila oko, presla jsem na kluky z Ribany (z te jsem tedy mela radost) ale ze Sasanky mi vstavaly hruzou vlasy... premyslela jsem az, jak vubec muze byt asiatka tak salamoidni... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Však jsem vedle Camile gratuloval a zároveň se podivoval nad tou hrůzou, kterou tam Sasanka předváděla - jak starší žákyně poprvé na turnajismile Ale aspoň byly na druhé straně krásné úsměvy a radování se s pár kolumbijskými fanouškysmile

Brooksbyho jsem už viděl vyhrát proti favoritům. Nehraje zle, ale uvidím, jestli mi bude stát za častější sledování. Myslím, že s Taylorem se nedávno řezal do úmoru a vyhrál.
A co mladý Dán, toho jsi už zaznamenala?
Přeji krásnou slunou sobotu nejen v lesesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist