Sabalenková v Hertogenboschi vydřela postup do semifinále, Bencicová vypadla

10. 6. 2022, 15:19
Aktuality 2
WTA HERTOGENBOSCH - Turnajová jednička Aryna Sabalenková ve čtvrtfinále v Hertogenboschi zdolala na trávě velmi nebezpečnou a sedm zápasů neporaženou Alison Van Uytvanckovou, potřetí v sezoně postoupila do semifinále a bude útočit na 17. kariérní finále. S nizozemskou akcí se v této fázi naopak rozloučila nasazená dvojka Belinda Bencicová, která nestačila na Veroniku Kuděrmetovovou.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková se prvního letošního pořádného výsledku dočkala až na antuce ve Stuttgartu, kde zopakovala loňské finále. Po semifinále v Římě ovšem přišlo další zklamání v podobě vyřazení ve třetím kole French Open.

Čtyřiadvacetiletá Běloruska se rozhodla zúčastnit travnaté části sezony, ačkoli nebude smět startovat ve Wimbledonu. Na první z generálek v Hertogenboschi začala hladkými výhrami nad Katerynou Baindlovou a Arianne Hartonovou. V dnešním čtvrtfinále proti Alison Van Uytvanckové se ovšem zapotila, na trávě velmi nebezpečnou a sedm utkání neporaženou Belgičanku zdolala až po více než dvou hodinách 6-3 3-6 7-6(5).

Její soupeřka měla v úvodních dvou setech navrch, v tom prvním však neuhájila náskok 3-1 a Sabalenková získala pět her v řadě, ve druhém nasazené jedničce nepovolila jediný brejkbol a ve druhém gamu jí čistou hrou sebrala podání. V rozhodujícím dějství brejk k vidění nebyl, ačkoli Sabalenková měla v poslední hře na returnu dva mečboly v řadě. Rozhodnout tak musela zkrácená hra. V ní se světová šestka dostala do vedení 6-2, ale nakonec proměnila až celkově šestý mečbol.

Sabalenková o druhou letošní možnost zahrát si o titul a 17. kariérní finále zabojuje proti Shelby Rogersové. Američanka si večer poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, kterou porazila 3-6 6-1 6-4.

S turnajem se naopak rozloučila nasazená dvojka Belinda Bencicová a přišla o svou čtvrtfinálovou neporazitelnost na travnatých profesionálních akcích (nyní 7-1).

Bývalá finalistka tady stejně jako v roce 2018 nenašla recept na Veroniku Kuděrmetovovou a prohrála jasně 4-6 2-6. Ruska se o své už čtvrté letošní finále, celkově šesté a první na pažitu utká s krajankou Jekatěrinou Alexandrovovou (H2H 2-0).

Alexandrovová za 44 minut deklasovala 6-0 6-1 kvalifikantku Caty McNallyovou a na čtvrtý pokus na tomto povrchu prošla do semifinále na nejvyšší tour. V sobotu bude usilovat o první finále v aktuální sezoně, čtvrté kariérní a první mimo betony.

• WTA 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 251.750 dolarů
páteční výsledky (10. 6. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sabalenková (1-) - Van Uytvancková (Belg.) 6-3 3-6 7-6(5)
Kuděrmetovová (6-) - Bencicová (2-Švýc.) 6-4 6-2
Alexandrovová (7-) - McNallyová (USA) 6-0 6-1
Rogersová (USA) - Flipkensová (Belg.) 3-6 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
brixner
Ta je fakt vodporná i na fotce...smile
Reagovat
tommr
fotky někdy strašně zkreslujou. Ve skutečnosti je Sabalenka pěkná ženská ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist