Sakkariová bez ztráty servisu přetlačila Garciaovou. Porazila ji až na čtvrtý pokus

16. 2. 2023, 23:35
Aktuality 9
WTA DAUHÁ - Maria Sakkariová ve větrném Dauhá ve svém prvním letošním střetnutí s hráčkou Top 10 zdolala bez ztráty podání 6-2 6-7 7-6 Francouzku Caroline Garciaovou a na čtvrtý pokus si připsala její skalp. V semifinále, které si zahrála i před týdnem v hale v Linci, vyzve Američanku Jessicu Pegulaovou.
Maria Sakkariová (Profimedia)

Maria Sakkariová prohrála s Caroline Garciaovou před šesti lety ve Wuhanu i loni v Cincinnati a v semifinále Turnaje mistryň, který pak soupeřka vyhrála.

27letá Řekyně si s o dva roky starší Francouzkou poradila až na čtvrtý pokus dnes v nočním čtvrtfinále turnaje WTA 500 v Dauhá. Přestože na kurtu panovaly náročné větrné podmínky, ani jednou nepřišla o podání a po 2 hodinách a 41 minutách boje zvítězila 6-2 6-7 7-6.

"Podmínky dnes byly opravdu těžké. Nebylo vůbec snadné podávat a mít míček pod kontrolou. Přesto si myslím, že jsme obě hrály velmi dobrý tenis. Hlavně ve druhém setu jsme dominovaly na servisu, což není v ženském tenisu často k vidění. Bylo to působivé," řekla po prvním letošním střetnutí s hráčkou Top 10 pár minut po půlnoci Sakkariová, jež trefila 30 winnerů a udělala jen 22 nevynucených chyb.

Do semifinále postoupila druhý týden po sobě ve značně rozdílných podmínkách poté, co před pěti dny v Linci prohrála souboj o finále s Chorvatkou Petrou Martičovou.



V Kataru si Sakkariová zahraje o 8. finále, v nichž má mizernou bilanci 1-6, s Jessicou Pegulaovou. Ve vzájemné bilanci s Američankou vede 4-2, porazila ji třeba před rokem právě v Dauhá nebo naposledy na loňském Turnaji mistryň.

Světová čtyřka Pegulaová ve čtvrtfinále přehrála snadno 6-3 6-2 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a ve 12. letošním zápase si připsala 10. výhru.

Do semifinále v Dauhá se Pegulaová dostala znovu po dvou letech. V roce 2021 musela začínat už v kvalifikaci a po sérii šesti výher prohrála až s  Petrou Kvitovou. 

"Je to trochu jiné, než když musíte hrát kvalifikaci. Fyzicky je to letos snazší, ale vzhledem ke startovnímu poli je to pořád hodně těžké," řekla Pegulaová, která navíc s Cori Gauffovou postoupila už do finále čtyřhry.



To 18letá Američanka Cori Gauffová ve dvouhře dohrála. Osmifinálová přemožitelka Petry Kvitové ve čtvrtfinále nestačila na Veroniku Kuděrmetovovou a prohrála 2-6 6-3 1-6.

Kuděrmetovová v semifinále vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou (h2h 0-2). Polka do semifinále postoupila bez boje poté, co unavená Švýcarka Belinda Bencicová už ve středu z turnaje odstoupila.

• WTA 500 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 780.637 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 02. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Bencicová (7-Švýc.) bez boje
Pegulaová (2-USA) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-3 6-2
Sakkariová (5-Řec.) - Garciaová (3-Fr.) 6-2 6-7(5) 7-6(5)
Kuděrmětovová (8-Rus.) - Gauffová (4-USA) 6-2 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
vavrinec
Iga se zase trapně přetvařuje, že má formu. Jen dvě ubohé vítězství a už je ve finále. Hrůůůza ! smile smile
Reagovat
Pavol
Porazila unavenú Sakkari. smilesmilesmile
Prajem úspech aj vo finále.
Reagovat
Nola
to teda nevidim velmi ruzovo, nedavno tu pisali poniektori, ze pansky tenis je nuda, stale vyhravaju ti isti... ale co sa deje v tom damskom.... Iga si hra vlastnu ligu, neda sa to sledovat, aspon tento turnaj nie, snad Peggy nedostane zajtra tiez kanarka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne, to liga si hraje vlastní Igu.smile
Reagovat
Nola
:D
Iga hrala dnes neskutocne, sice som tusila ako to dopadne, ale otravena po zapase som bola riadne, nie preto, ze vyhrala, ale chcela som sledovat nejaky zapas a to bol tah na jednu branku, a bolo vidiet, ze chce superku uplne zosmiesnit, lebo tie tiky sa stupnovali, uz to vyzeralo, ze ten zlozvyk nejako prekonala a ono nie...
Reagovat
vavrinec
Top forma je tady, kdyby se tak někdy podařila naladit i na AO. To zatím stále nevychází, vždycky přijde později.
Reagovat
Davor1
Dievča má 21 rokov, už 3 GS tituly na konte a v top forme hrá v podstate iný šport, ako všetky jej konkurentky. Hlavu má nastavenú výborne a keď ju to neprestane baviť, tak tých GS vrátane AO ešte povyhráva, že nebude vedieť, čo s nimi.
Reagovat
baba
takže Iga si jde pro titul! Za mě asi nejtěžší soupeřka je Veronika Kudermetova - to bude předčasné finále. Jak Pegula, tak Sakari na Igu nemají.
Reagovat
Nola
Pegula hra pestry tenis, Veronike neverim, skor Pegule, ta ju uz porazila...ale rada by som sa mylila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist