Sakkariová načala Ósakovou kanárem a ukončila její přes rok trvající neporazitelnost

31. 3. 2021, 23:18
Aktuality 11
WTA MIAMI - Maria Sakkariová ve čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Miami smetla 6-0 6-4 světovou dvojkou Naomi Ósakaovou a připravila jí první porážku od loňského února a následné sérii 23 vítězství. O své teprve třetí finále si 25letá Řekyně zahraje s Kanaďankou Biancou Andreescuovou.
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaová prohrála naposledy loni v únoru ve Fed Cupu se Španělkou Sarou Sorribesovou, které po mizerném výkonu podlehla jednoznačně 0-6 3-6.

Poté vinou přerušení sezony pandemií koronaviru půl roku nehrála a po restartu sezony dlouho 'hledala' přemožitelku. Vyhrála US Open a Australian Open, dvakrát z turnaje odstoupila: v Cincinnati po postupu do finále, na Gippsland Trophy v Melbourne po postupu do semifinále.  

Nyní v Miami svou sérii natáhla na 23 zápasů bez porážky a živila šanci na návrat do čela světového žebříčku, jenže v dnešním čtvrtfinále nečekaně prohrála. A stejně jako při své poslední porážky utrpěla kanára, když podlehla 0-6 4-6 Řekyni Marii Sakkariové.

Ósakaová sice získala první tři výměny, ale nakonec v úvodí sadě uhrála jen osm míčků a nezískala ani game. Ve druhém setu se dostala do vedení 3-0, od stavu 4-1 už však neuhrála ani game a po necelé hodině a čtvrt utrpěla nečekanou porážku. 

Sakkariová, která v předchozím kole utekla ze šesti mečbolů Američance Jessice Pegulaové, favoritku přestřílela na vítězné údery jednoznačně 22-5. V pátém vzájemném střetnutí s o dva roky mladší Ósakaovou uspěla teprve podruhé. 

"Jsem nadšená, nemám slov. Hrozně mi pomohl minulý zápas," řekla Sakkariová, jež v předchozím kole odvrátila Američance Jesicce Pegulaové šest mečbolů. Pětadvacátá hráčka žebříčku si o finále zahraje buď s Kanaďankou Biancou Andreescuovou, nebo se Sarou Sorribesovou ze Španělska.



25letá Řekyně nadělila kanára své soupeřce nadělila už popáté v sezoně, z toho podruhé na Miami Open. Postoupila do svého největšího a celkově 11. semifinále, v nichž má bilanci 2-9. Do finále se dostala pouze v San Jose 2018 a Rabatu 2019, kde získala svůj jediný titul.


Sakkariová si dnes zajistila posun na 20. místo světového žebříčku, čímž by vyrovnala své maximum. O třetí finále si zahraje v prvním vzájemném střetnutí s Kanaďankou Biancou Andreescuovou., která zdolala 6-4 3-6 6-3 Španělku Saru Sorribesovou.

Dvacetiletá Andreescuová v Miami zvládla třetí třísetový duel po sobě, když navázala na skalpy Amandy Anisimovové a Garbiñe Muguruzaové, a na druhém turnaji po sobě postoupila mezi kvarteto nejlepších. Poslední finále si zahrála na US Open 2019, kde triumfovala.


První semifinálovou dvojici vytvořily už v úterý Ukrajinka Elina Svitolinová a světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 3.260.190 dolarů
středeční výsledky (31. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sakkariová (23-Řec.) - Ósakaová (2-Jap.) 6-0 6-4
Andreescuová (8-Kan.) - Sorribesová (Šp.) 6-4 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
jupíí, tak to dopadlo a namyšlená angažovaná bublina je fuč !!!!
Reagovat
Krisboy
S tebou to pěkně zamávalo, koukám
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neboj, ona se vrátí, silnější...smile
Reagovat
FulnekUltras
nazobanější smilesmile
Reagovat
baba
jupíí, tak to dopadlo a namyšlená angažovaná bublina je fuč !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jupíí, tak to dopadlo a namyšlená angažovaná bublina je fuč !!!!
Reagovat
baba
jupíí, tak to dopadlo a namyšlená angažovaná bublina je fuč !!!!
Reagovat
baba
jupíí, tak to dopadlo a namyšlená angažovaná bublina je fuč !!!!
Reagovat
FulnekUltras
Už toho novosvazáckého pimprlátka bylo tak akorát. smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Sakra tanec:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist