Serena po devíti měsících ukončila čekání na 70. titul

15. 5. 2016, 15:34
Aktuality 12
WTA ŘÍM - Světová jednička Serena Williamsová ukončila tři čtvrtě roku dlouhé čekání na jubilejní 70. titul. Dnes vyhrála počtvrté v kariéře antukový turnaj v Římě, když ve finále zdolala krajanku Madison Keysovou.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová loni přišla kvůli zranění kolena o závěr sezony a letos vinou nemoci nehrála v únoru v Dubaji a Dauhá a naposledy minulý týden chyběla v Madridu. Objevila se pouze na třech akcích a z žádné si trofej neodvezla, byť v Malbourne a v Indian Wells došla do finále.

265 dní dlouhé čekání na svůj jubilejní 70. singlový titul ukončila až dnes v Římě, byť se začátkrm týdne přiotrávila ochutnávkou žrádla pro svého psa. Na prvním letošním turnaji na antuce neztratila ani set, když postupně porazila Němku Friedsamovou, Američanku McHaleovou, Rusku Kuzněcovovou, Rumunku Beguovou a v dnešním finále krajanku Madison Keysovou.

Jednadvacetiletá Keysová začala své třetí a dosud největší finále parádně. V úvodním gamu si čistou hrou zajistila výhodu brejku, v prvních dvou gamech při svém podání nastřílela 6 es a ujala se vedení 3-1. O náskok však přišla a jelikož další brejkbol už k vidění nebyl, rozhodlo se v tie-breaku. V něm byla úspěšnější favorizovaná Serena, která pak vstoupila dvěma brejky do druhého dějství a vedení už nepustila. I když ještě přišla dvakrát o podání, závěr zvládla a zvítězila 7-6 6-3.

 

Čtyřiatřicetiletá Serena porazila svou o třináct let mladší krajanku ve dvou setech i ve třetím vzájemném střetnutí, v Římě prodloužila svou neporazitelnost už na 19 zápasů a navázala na své triumfy z let 2002, 2013 a 2014. Celkově do své bohaté sbírky přidala sedmdesátou trofej ve dvouhře.


24. hráčka světa Keysová, jež v Římě vyřadila české tenistky Petru Kvitovou a Barboru Strýcovou, hrála ve finále potřetí v kariéře, svůj jediný titul získala předloni na trávě v Eastbourne.

Také čtyřhru ovládly nejlepší deblistky současnosti Martina Hingisová a Sania Mirzaová. Švýcarsko-indická dvojice ve finále turnaje WTA Premier 5 zdolala 6-1 6-7 10-3 ruské duo Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová a vedení ve vzájemné bilanci zvýšily už na 4-0. Ukončili tak čtvrt roku dlouhé čekání na 14. společný titul.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.399.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 05. 2016)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (1-USA) - Keysová (USA) 7-6(5) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Makarovová/Vesninová (7-Rus.) 6-1 6-7(5) 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucinko, je treba, aby si zacala jist psi konzervy.
To by mohlo k tomu vytouzenemu GS pomoct.;)

Ale Serence jako gratulace, o tom zadna, je to bourak.
Problemu za posledni dobu hodne, ale nakonec bere zaslouzene titul z Rima.
Reagovat
PetaM
Lucka sníst nějakou konzervu, tak je zase půl roku na marodce :D
Reagovat
tommr
ty jsi fakt pošuk VLKu - ještě jí naváděj k takovejm zhovadilostem - ona toho Lucka měla v poslední době asi málo ... :)
Reagovat
Mayo
70. titul SW, neskutočné číslo
Reagovat
turista
Je to tak. Serena se konečně dočkala 70.titulu. Bravo!
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Sereně a jejím fandům, na jubilejní 70. singlovou trofej z turnajů WTA čekala neobvykle dlouho, 3/4 roku, což byla pro ni nejdelší doba bez WTA triumfu od sezóny 2011.
Dnešním dnem se Serena stala 5. hráčkou v historii, která dosáhla cifry 70. singlových turnajových vavřínů, před ní tohoto čísla dosáhly Margaret Courtová, Steffi Grafová, Chris Evertová a Martina Navrátilová, která drží rekord v počtu dosažených singlových titulů na čísle 167 víc než 20 let. A bude ho držet další roky, neboť na toto prvenství je i Serena krátká.
Serena sice letos absolvovala jen jeden antukový turnaj, ale i tak je velkou favoritkou nadcházejícího RG. Nejen proto, že je světovou jedničkou a obhájkyní triumfu, ale i díky titulu z Říma, kde opět přemohla všechny protivnice, které se ji postavily do cesty. Zastavit její cestu za obhajobou titulu bude v Paříži těžké.
Reagovat
Nola
Serena konecne titul, legendu netreba nikdy odpisovat, paradny taliansky prihovor na zaver, Madison hrala skvele, zatial to na Serenu nestacilo, ma na com stavat, zrejme buduca americka jednotka
Reagovat
COMEON
Konečne #70
Čakanie po 9 mesiacoch sa ukončilo. Veľa šťastia na RG, aby si zavŕšila antukovu sezonu víťazne a obhajila minuloročné víťazstvo. :)

Madison - ' You will be No.1 for sure '
Pekný turnaj. Aj keď nie si práve jedna z mojich obľubených mladých pušiek, prajem ti aby sa ti darilo a aby si sa dostala na miesta kam patriš :)

SanTina
ďalšie čakanie na titul je u konce a na RG veľa šťastia pre zavŕšenie #SanTinaSlam-u :D
Reagovat
kada.tom
Serena dneska ve finále rozhodně neměla jednoduchou soupeřku, samozřejmě favoritkou byla ale obrovskou. Každopádně 1. set byl hodně vyrovnaný, byť Serena se postupem času hodně lepšila. Nakonec to rozhodlo pár bodů v TB. Do 2. setu měla Serena raketový nástup, pak se to trochu zbrzdilo a nastala taková brejkovaná. Tu nakonec Serena ustála a vyhrála i ve druhém dějství.

Serena si tak spravila chuť a konečně v téhle sezóně získala titul, celkově v kariéře už v pořadí sedmdesátý :-)
Co se týče rozehrání na antuce a navození nálady před RG, tak si Serena nemohla přát nic moc lepšího :-)

Takže veliká gratulace, hned je hezčí den :-)
Reagovat
Lunej..
Velká gratulka a doufám, že letos ještě získá další tituly :-)
Reagovat
kada.tom
tak tak, ideálně nějaký ten grandslamový a zlato v Riu :-)
Reagovat
PetaM
Tak Serena letos konečně vyhrála titul ... Vše se vrací k normálu. Už bylo dost nečekaných vítězek. Gratulace a na FO hodně štěstí - aspoň dokud nepotkáš nějakou Češku :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist