Siniaková do finále v Méridě nepostoupila. V Mexiku prohrála noční souboj s Giorgiovou

26. 2. 2023, 08:37
Aktuality 14
WTA MÉRIDA - Kateřina Siniaková si na turnaji WTA 250 v mexické Méridě o 4. titul nezahraje. Česká tenistka v noční semifinálové bitěv podlehla po více než dvou hodinách boje 5-7 6-7 Camile Giorgiové, přestože ve druhém setu otočila z 2-5 na 6-5 a podávala na zisk sady. Italka se v jubilejním 10. finále utká o 4. titul se Švédkou Rebeccou Petersonovou.
K. Siniaková (© Mérida Open AKRON)

Kateřina Siniaková po deblovém triumfu na Australian Open léčila lehké zranění zápěstí, ale hned po návratu na kurty poprvé od loňského září vyhrála v hlavní soutěži turnaje WTA víc jak jeden zápas. V mexické Méridě vyřadila dokonce tři soupeřky: Ukrajinku Lesju Curenkovou, Belgičanku Ysalinu Bonaventureovou a Italku Elisabettu Cocciarettovou.

Skončila až v sobotním semifinále na raketě aktuálně 68. hráčky světa Camily Giorgiové. S bývalou členkou Top 30 svedla více než dvouhodinovou bitvu, nakonec ale dvacet minut po půlnoci o pět let starší Italce podlehla 5-7 6-7.

Čtvrtá nasazená Siniaková získala první dva gamy zápasu a vedla 4-2. Náskok ale neudržela. Byť za stavu 4-5 odvrátila setbol, a v dalším gamu měla dva brejkboly, klíčové okamžiky úvodního dějství zvládla lépe soupeřka. 

Statistiky zápasu
Siniaková - Giorgiová
3 esa 7
4 dvojchyby 5
75 %
1. podání 'in' 51 %
64 %
úsp. 1. podání 83 %
32 %
úsp. 2. podání 38 %
17 winnery 25
33 nevyn. chyby 23
3/9 brejkboly 4/11
82 celkem bodů 89
čas: 2:11

Ve druhém setu nejlepší deblistka světa  otočila z 2-5 na 6-5 a podávala na vyrovnání, jenže o servis počtvrté v zápase přišla a v tie-breaku uhrála už jen dva míčky. Ve čtvrtém vzájemném střetnutí potřetí prohrála.

Česká tenistka zaostávala i v klíčových statistikách. Spáchala o 10 nevynucených chyb více (33-23), zahrála o osm winnerů méně (17-25) a měla mizernou úspěšnost podání.

"Byl to velmi náročný zápas. Jsem moc šťastná, že jsem to zvládla. Děkuju fanouškům, kteří mi dodávali energii," řekla Giorgiová, která měla větší podporu publika.

 



26letá rodačka z Hradce Králové v Mexiku marně bojovala o své celkově 8. finále, v němž by hrála o 4. titul (Shenzhen 2017, Bastad 2017, Portorož 2022). Po 11 zápasech v roce 2023 má bilanci 7 výher a 4 porážky. 

47. singlistka světa Siniaková dál zůstává v Mexiku. Příští týden bude v konkurenci vítězky loňského Turnaje mistryň či krajanky Marie Bouzkové opět plnit roli nasazené hráčky v Monterrey.

31letá Giorgiová, jež ve čtvrtfinále proti druhé nasazené Sloane Stephensové poprvé vyhrála zápas bez ztráty gamu, v Méridě neprohrála ještě ani set a postoupila do jubilejního 10. finále. Dosud triumfovala třikrát: na trávě v Hertogenboschi 2015, v hale v Linci 2018 a nejcennější trofej získala na hardovém turnaji WTA 1000 v Montréalu 2021.

O 4. titul si v neděli zahraje s aktuálně až 140. hráčkou světa Rebeccou Petersonovou (h2h 2-1). 27letá švédská kvalifikantka, která ve čtvrtfinále vyřadila nejvýše nasazenou Polku Magdu Linetteovou, v semifinále porazila 6-2 6-7 6-4 Američanku Caty McNallyovou a svou letošní bilanci vylepšila na 10-2.

Petersonová postoupila do finále podniku WTA potřetí v kariéře a poprvé mimo Čínu. Obě předchozí v Nanchangu 2019 a Tianjinu 2019 proměnila v titul.

• WTA 250 MÉRIDA •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (25. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Giorgiová (It.) - Siniaková (4-ČR) 7-5 7-6(2)
Petersonová (Švéd.) - McNallyová (USA) 6-2 6-7(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Dobry-den
Katka bohužel názorně ukázala, proč nikdy nebyla ani v top 30...
Camila byla hratelná, šancí dala Katce víc než dost.
A Petersonová ve finále, to bylo za odměnu...
Reagovat
tommr
nešťastná ale pro Katku typická porážka. Oba sety měla Katka dobře rozehrané ale v koncovkách jí zradila hlava ...
V prvním setu měla za stavu 5:5 2 brejkboly, ale nedokázala je využít a naopak se nechala hloupě brejknout v poslední hře ...
Ve druhém setu dokonce za stavu 6:5 podávala na set, ale nezvládla to a TB pak doslova odchodila ...
Reagovat
zfloyd
dík\y za info , neviděl jsem , jen , že to bylo těsný
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
dadaft
škoda, Katce sem tam sednou podmínky a je schopná hrát o titul na 250-ce (loni Portorož, před tím Bad Homburg ...), trochu jsem doufal, že to klapne i teď, chyběl kousek .........
Reagovat
makro99
já bych vyzdvihl Parmu 2 roky zpátky, jasné výhry nad tehd silnou Tauson, Serenou a Garciou a pak skvělý zápas s Gauf..
škoda, taky sem tady doufal v ještě o kousek víc; ale tak ještě máme příští týden...
Reagovat
tommr
V Monterrey je mnohem větší konkurence tam je Katka bez šance ...
Reagovat
Vlk-v-trave
:( propojeni uplne nevyslo.
Reagovat
Torn
Já třeba úplně nemám pocit, že jsou to mimo kurty nějaké kámošky. :D
Reagovat
majkl005
taky že nejsou a veřejně se o tom nebojí mluvit
Reagovat
lvicek
Jo a co říkaly?
Reagovat
baba
škoda, nutno ale říci, že Kamila je lepší singlistka a bylo pro mě překvapení, že Káča je nasazená a Kamila není.
Káče chybí chladná hlava v rozhodujících big pointech.
Reagovat
Torn
Proti Kamilce ve formě je těžké hrát cokoliv.
Reagovat
makro99
Camila je lepší singlistka ty 2-4 týdny v roce, kdy jí tam ty přímky padaj...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist