Siniaková v Hamburku prolétla do svého prvního čtvrtfinále po 11 měsících, uspěla i Krejčíková

19. 7. 2022, 12:26
Aktuality 22
WTA HAMBURK - Kateřina Siniaková na antuce v Hamburku prolétla do svého prvního čtvrtfinále od loňského srpna. Šestadvacetiletá Češka ve druhém kole smetla Lauru Pigossiovou a navázala na skalp nasazené dvojky Darjy Kasatkinové. Mezi osmičkou nejlepších je také Barbora Krejčíková, jež po pomalejším rozjezdu získala proti Polce Magdaleně Fręchové 12 gamů v řadě.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková letos čtyřikrát triumfovala v deblu, dokonce ovládla grandslamové Australian Open a slavný Wimbledon. Jenže ve dvouhře se jí vůbec nedaří, v Hamburku zaznamenala svou teprve druhou vítěznou sérii v hlavních soutěžích v aktuálním roce.

Šestadvacetiletá Češka se ale v německé metropoli zřejmě chytla, v úvodním kole si vyšlápla na nasazenou dvojku a světovou dvanáctku Darju Kasatkinovou, s níž v předchozích čtyřech soubojích uhrála jediný set, dnes smetla 6-1 6-1 Lauru Pigossiovou a poprvé od loňského srpna prošla do čtvrtfinále.

Rodačka z Hradce Králové musela v utkání, které trvalo jen 67 minut, řešit jedinou komplikaci. Ta však klidně mohla výsledek ovlivnit, v úvodním gamu na servisu ve druhé sadě totiž čelila celkem čtyřem brejkbolům (třem v řadě) a soupeřka mohla jít do vedení 2-0. Se všemi si však poradila a žádný další v zápase nenabídla.

O první semifinále od loňského června, kdy bojovala o titul v Bad Homburgu, si zahraje s osm zápasů a 16 setů neporaženou Bernardou Peraovou, s níž v lednu ovládla čtyřhru v Melbourne a ve dvouhře vyhrála všechny čtyři vzájemné duely, nebo Joanne Zügerovou, jež si dnes připsala své první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu.

Barbora Krejčíková ztratila proti Polce Magdaleně Fręchové první tři hry a prohrávala 0-3, pak ale odvrátila všech šest brejkbolů, neztratila už ani game a zvítězila 6-3 6-0.

V prvním čtvrtfinále od Australian Open se třetí nasazená Češka utká s Anastasií Potapovovou, nebo Argentinkou Mariou Carleovou.

 

Světová dvojka Anett Kontaveitová dnes do soutěže teprve vstoupila a nezaváhala, když si s Rumunkou Irinou Baraovou poradila 6-3 7-6. O první minisérii dvou výher po sobě od dubnového Stuttgartu si 26letá Estonka zahraje se Švédkou Rebeccou Petersonovou.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 251.750 dolarů
úterní výsledky (19. 7. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •

Kontaveitová (1-Est.) - Baraová (Rum.) 6-3 7-6(3)

Peraová (USA) - Ruseová (9-Rum.) 6-0 6-4
Zügerová (Švýc.) - Niemeierová (Něm.) 6-4 0-6 6-4
Kruničová (Srb.) - Lisická (Něm.) 6-4 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (3-ČR) - Frechová (Pol.) 6-3 6-0
Siniaková (ČR) - Pigossiová (Braz.) 6-1 6-1
Petkovicová (8-Něm.) - Doiová (Jap.) 6:4, 6:3.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
annah
Tak to byl teda fičák s kanárem na závěr, Bára skvělá!!!
Reagovat
tommr
dokonce dva kanáři v řadě (z 0:3 na 6:3 6:0) ... smile
Reagovat
zfloyd
vítězství , trochu lepší než v prvním kole , chyb je ale stále nadmíru
snad se to
ještě zlepší
gratulace smile
Reagovat
George_Renel
Dnes už to bylo o velké poznání lepší. Větší jistota, větší razance, větší přesnost. Jen tak dál.smile
Reagovat
Fandina
Krejča ze začátku dost chybovala, ale vypadá to, že se dostala do rytmu, první set nakonec 6:3 a ve druhém zatím 3:0. Tak se jí třeba vrátí loňská jistota na raketě. Bylo by to super.
Reagovat
com
jestli da 2 kanary, tak to s nou tak marny nebude smilesmile
Reagovat
Fandina
Jj, dala smilesmile
Reagovat
poutnik
smile
Reagovat
com
no jo, kdyz ji hrozi vypadnuti z top 100, tak to najednou na kurtu de smile smile
Reagovat
tommr
vypadá to že na Katku bude ve čtvrtfinále čekat Peraová která je ted docela v laufu. Katka ale na ní umí zahrát o čemž svědčí jejich H2H (4:0 pro Katku) ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
važ slovasmile
Reagovat
Boomcap
hlavně ať drží zdravíčko smile
Reagovat
tommr
dneska pohodová výhra. Soupeřka se pokusila zlobit jen na začátku druhýho setu ale Katka to s přehledem zvládla ... smile
Nebezpečí vypadnutí z první stovky je zdá se definitivně zažehnáno. Do konce sezony už Katka prakticky nic neobhajuje a pokud jí nezradí zdraví a udrží si současnou formu tak se ještě může v žebříčku výrazně posunout směrem nahoru ...
Reagovat
aligo
Katka obhajuje do konce roku mezi 200-300 bodů. to není málo. O TOP100 bude muset ještě holka bojovat smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Katka bude obhajovat přesně 272 bodů v 6 turnajích tzn. zhruba 45 bodů na turnaj. To zvládne i když na každým z těchto turnajů vyhraje jen 1 zápas ...
Reagovat
lvicek
No tak hlavne aby na nich vubec hrala...
Reagovat
tommr
proč by nehrála? Vypadá už zdravotně v pořádku ...
Reagovat
lvicek
No to právě člověk nikdy neví...
Reagovat
tommr
a to jsem do toho ještě nezapočítal Hamburg kde neobhajuje nic a má už ted jistých minimálně 60 bodů za postup do čtvrtfinále ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
lisandro27
Nevíte co je s diskuzí?? smilesmile
Reagovat
majco3434
zrejme bloknuta smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist