Skvělý Nadal je v 29. grandslamovém finále a v Melbourne si zahraje o rekordní 21. titul!

28. 1. 2022, 07:47
Aktuality 194
AUSTRALIAN OPEN - Rafaela Nadala poprvé dělí jediná výhra od zisku rekordního 21. grandslamového titulu. 35letý Španěl si o něj zahraje na Australian Open poté, co přehrál až na malé zaváhání ve třetí sadě snadno 3-1 na sety Itala Mattea Berrettiniho a postoupil do 29. grandslamového finále. V Melbourne si ho šampion z roku 2009 zahraje už pošesté, čelit bude Daniilovi Medveděvovi.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal loni absolvoval pouhých sedm turnajů a poprvé od sezony 2016 nezískal alespoň jeden grandslamový titul. Kvůli poměrně vážným potížím s levou nohou sezonu ukončil už v srpnu a přípravu na nový rok mu zkomplikovala nemoc Covid-19.

Přesto sezonu 2022 zahájil triumfem na turnaji ATP 250 v Melbourne a nyní ve stejném areálu, na rozdíl od deportovaného Novaka Djokoviče, stále úspěšně útočí na rekordní 21. grandslamový titul.

Dnes prodloužil svou letošní neporazitelnost na devět utkání. Dva dny po pětisetové bitvě s Denisem Shapovalovem, proti kterému musel překonat i žaludeční potíže, parádně zvládl semifinále s Matteem Berrettinim. Italského soka přehrál po necelých třech hodinách hry 6-3 6-2 3-6 6-3. 



V prvním a druhém setu Nadal dominoval. Pod zataženou střechou Rod Laver Areny udělal pouze sedm nevynucených chyb, nenabídl ani jeden brejkbol a vedl 2-0. Ve třetí sadě si přeci jen jednu slabší chvilku vybral a dal Berrettinimu malou naději.

Ital si jediným brejkem vynutil čtvrtý set a skvěle podával. Po servisu získal 23 míčků v řadě, jenže za stavu 3-4 o podání počtvrté přišel a zkušenější Španěl zápas vzápětí bez potíží doservíroval. Vyhrál i druhý vzájemný duel a připsal si jubilejní 500. výhru na tvrdém povrchu.

"První dva sety byly z mé strany nejlepší za dlouhou dobu. Vím, že Matteo je výborný hráč a ve třetím hrál výborně, ale já dřel a čekal jsem na šanci, abych to vybojoval. Postup do finále pro mě moc znamená," řekl Nadal na kurtu a jeho slova dokládá fakt, že předtím při převlékání trička si utřel z očí slzy štěstí. Loni na podzim si procházel těžkým obdobím a nevěděl, zda se ještě na kurty vrátí.

"Jsem překvapený vším, jak mi to po té pauze jde. Lidé, kteří to se mnou neprožili, tomu asi nevěří. Ale ti, co jsou mi na blízku, tak ví, jak moc limitovaný jsem byl a jak těžké pro mě bylo se vrátit na tuhle úroveň. Je těžké to vysvětlit, ale cítím, že má velké štěstí. I díky tomu jsem skvěle nastavený. Mám do tenisu opět velkou chuť a hraju s pozitivními myšlenkami. Nepřipouštím si tlak, tolik to neprožívám a hru si užívám," přiznal pátý hráč světa Nadal.



25letý Berrettini hrál semifinále grandslamu potřetí v kariéře a poprvé v Melbourne. Jeho maximem zůstává finále ve Wimbledonu 2021. "Opakovaně se začíná objevovat v závěrečných fázích turnaje. Je to sympatický kluk a přeju mu jen to nejlepší," uvedl španělský vítěz.

Nadal startuje na 63. grandslamovém turnaji a skoro polovinu z nich zakončí finálovým zápasem. Dnes postoupil do celkově 29. finále, z toho 6. v Melbourne. Ve sbírce má 20 trofejí, na Australian Open triumfoval pouze v roce 2009.

Od té doby finále v Melbourne čtyřikrát prohrál - dvakrát s Djokovičem a jednou s Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou. Ti všichni letos v Melbourne chybí a jediný bývalý šampion v pavouku Nadal hraje poprvé na grandslamu bez konkurence Djokoviče i Federera.

"Je to jen o Australian Open. Měl jsem tady trošku smůlu a párkrát byl blízko," připomněl Nadal finálové porážky z let 2012, 2014, 2017 a 2019. 





Nyní rodáka z Mallorky dělí jediná výhra od zisku rekordního 21. grandslamového titulu, kterým by se odpoutal právě od svých dlouholetých rivalů. Takto blízko k němu má poprvé v kariéře. Od posledního triumfu na Roland Garros 2020 je totiž ve finále grandslamu poprvé.

Zároveň má Nadal šanci vyhrát všechny grandslamy alespoň dvakrát a zkompletovat tak druhý kariérní grandslam. Dosud to v open éře dokázal jen Djokovič, dovršil ho loni v Paříži. 

Pouze jeden soupeř už dělil od 21. grandslamového titulu také Djokoviče, který ale ve finále loňského US Open podlehl Daniilu Medveděvovi a zároveň přišel o zisk kalendářního grandslamu. A právě na loňského finalistu Medveděva v nedělním finále narazí i Nadal.

Nadal má s Medveděvem bilanci 3-1, když vyhrál jediné střetnutí na grandslamu (3-2 ve finále US Open 2019), ale prohrál poslední duel (na Turnaji mistrů 2020).

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (28. 1. 2022)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Nadal (6-Šp.) - Berrettini (7-It.) 6-3 6-2 3-6 6-3
Medveděv (2-Rus.) - Tsitsipas (4-Řec.) 7-6(5) 4-6 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

194
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
paddy
jen Fed a Djo mají více (neudáno kolik)
https://www.youtube.com/watch?v=X_wC7ZZvhNA&t=101s

boh vie, čo by dal Zverev za jedného smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nadalovy zápasy na GS se v posledních letech podobají jako vejce vejci. Obvykle na soupeře vleti, vede často naprosté pohodě 2:0, pak ale přijde třetí set a někdy i čtvrtý a jde to ztuha. O to cennější ale je, že až na loňský zápas s Tsipem vedení 2:0 Nikdy neztratil a vždycky to nakonec dokáže urvat. Ukazuje, že to zase jde, i na hardu a ve finále určitě šanci má, pokud bude fully fit. Medvěd nehraje to vinna loňském USO a Nadal z něj navíc žádný komplex nemá, porazil ho na grandslamu, na TM málem dvakrát, na Masters, otázky si tedy musí klást spíš Medvedev, zatím ho nikdy nepředčil, jen jednou s obrovským štěstím. Ať to ale dopadne jakkoli jsem nadšený, je to další úžasný návrat, kterým snad definitivně dokázal, že odepisovat ho fakt nelze ani v tomhle věku. Teď jen podržet si a vyprecizovat formu i na antuku a hlavně zůstat zdravý, to je alfa omega, pak se může i v žebříčku posunout zpět do top 3-4, což je vždy příjemné vzhledem k nasazování na turnajích. Co si přát na závěr, snad jen, aby vydržel minimálně do olympiády v Paříži, nejlépe až do 40ti samozřejmě. A ono to půjde s těmi občasnými vybavenými pauzami. Jak jsem ale řekl už vícekrát, hlavním vidět ho hrát, vidět, že ho to baví, ten nemizící fight spirit, to je důležitější než všechny tituly a finále smile
Reagovat
Rafaeoli25
*tak jako na loňském USO, sakra už ty generátory slov smile
Reagovat
turista
Donekonečna to nepůjde. Chudák Berďa o tom ví své. Na okruhu bohužel už od září 2019 chybí.
Reagovat
Marduch
Opět jsi se před turnajem nechal unést. Nikdy neodepisuj Rafu Nadala.
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě že ne donekonečna, jenže Nadále přece jen jinde ať už se týče kondice tak chuti do tenisu, chce se neustále vracet, tak to miluje, tonje obrovský rozdíl. S pauzami se vrátí ještě párkrát.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal, ale Nadále platí taky smile
Reagovat
turista
Chce mít nejvíc GS a být nejslavnější. O nic jiného mu nejde.
Reagovat
JohnB
GOAT je Jirka Veselý, pokud o tom nevíte.
Reagovat
Krisboy
smile

Víme to už dávno smile
Reagovat
RF46
Tak to je bez debat
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo jinej smile
Reagovat
peggy
Přála bych to Nadalovi,ale Medvedev je nad jeho síly.Rafa má již věk a tělo je za ta léta unavene.Uvidime.?????RAFAsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile 3:0. Méďa je příliš emotivní a je sláb.
Reagovat
Mantra
si myslím, že to svou povahou urve a bude on ten první na 21. A přejme mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
turista
Snad nic neurve. Jen ať ho Méďa pošle domů bez trofeje jako to udělal Djokovičovi v Americe.
Reagovat
Rafaeoli25
I tak by to byl další návrat snů a i finále se počítá, má jich teď 29, Novak taky, Roger 31. Neskutečná bitva ve všech statistikách, jsou to mistři smile
Reagovat
FerrariF50
Medvěd mu oplatí finále US Open. Myslím, že ho Rafa nedá.
Reagovat
farr
Méďa pěkně potrénoval. 2.5 hoďky smile paráda. Pořádně zregenerovat. A dalšího po Nolem rozklepanýho dědka co se třese na 21. GS poslat do historie smile.
Reagovat
turista
Medvěd má Nadalovi co vracet. Tak mu přeji úspěšný revanš za ty finálové porážky před 3 lety.
Reagovat
peggy
Asi musíte být hodně mladý a te IS valite výborně.
Reagovat
turista
Nerozumím. Mám na mysli porážky v Kanadě a na USO 2019 kde to Méďa neustál.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je věčně mládsmilesmile
Reagovat
Newcombe
Gratulace! To bude dobrý finále, sudoku dám stranou a budu koukat.. Medved vtipný :), doufá, že Novak bude kouakt a bude fandit :)
Reagovat
Frantz
lol to je teda sympaťák... smile
Reagovat
farr
No takže víc sympatický je Podvodník s jeho cheating fotříkem, jo.smile
Emoce k tomu patří, Daniil byl v právu, neudělal nic špatně, jen je trochu rapl no smile. Ale teď o tom mluvili ve studiu dokonce 2 krát se omluvil rozhodčímu smile, že na něj tak hulákal.
Reagovat
annah
Roger bude nejspíš taky dost fandit. smile
Reagovat
turista
Roger bude fandit Medvědovi.
Reagovat
annah
Tak to je přece jasné... :-)
Meda má v rukou šanci zachovat zatím paritu.
Reagovat
turista
Novak bude muset brzy najít nějakou odpověď na to aby jeho sedmnáctileté snažení nepřišlo nazmar. Tady rozhodli ingousti.
Reagovat
annah
Rusak je fakt borec. A Rafa musi být pěkně naštvaný. Řek by byl mnohem snazší soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
Už skončílsmile. Rafa to má v kapse. Danil je sláb.
Reagovat
farr
Emoce ven a Medvěd jede jako mašina, jestli takhle bude hrát i v neděli. Má se Rafa na co tešit. smile smile. Daniil se navíc teď omluvil rozhodčímu smile. Velkej kredit...
Reagovat
farr
Tak jestli obhájí servis, tak asi hotovo. BTW sázkovky, už uzavřeli live sázky smile.
Reagovat
Krisboy
Sazkovky jedou až do konce, možná tak při MB to ukončej
Reagovat
farr
Ne tak oprava kecám, ale je tam 1.005 na výhru Medvěda smile. To by byl vejvárek teda.
Reagovat
Newcombe
To dřív nebývalo, byl klid. Taky to francouzské hýkání je děsný .. ííjéééé ííííjééééééé. To je asi evoluce tenisového fandy. Co přijde příště? Asi vuvuzely během hry, to by snad tu šabalenku přehlušilo
Reagovat
Fandina
Australské publikum rádo bučí a mně se to fakt nelíbí. Z tohohle pohledu je pro mě nejhorší z těch, co mají GS. I to hlučné, co je v USA mi připadá lepší, než vyjadřovat se bučením.
Reagovat
Paixx
Nevím jestli o tom víte, ale diváci nebučí, nýbrž napodobují oslavný řev Cristiana Ronalda po gólu, je to teď ve světě celkem hit smile
Bohužel to zní hrozně a je to jako bučení
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Jestli, tak to je slušná pakárna...
Navíc, pokud se jim to líbí, i když si zápas pustí ze záznamu, pak no commentsmile
Reagovat
farr
Twl 2 a 1/4 hodiny trvalo rozhodčímu najít koule na warning smile za kaučing...
Reagovat
dappe
Pro tenis bude jedině dobře, pokud se půjde tímhle směrem. 33 gamů za 2 hodiny, dobrý tenis s pěknými výměnami. Medvedev je založením obranář, ale v jeho zápasech se neustále hraje, pořád se něco děje.
Reagovat
farr
Ne paráda koukat na Medvěda, já ho obdivuju jak je schopnej většinou podávat už za 15 vteřin co dopadne míček v předchozí výměně. Koukat na něj ze záznamu na Playeru (15 sec dopředu) někdy už se i hraje smile smile , je vyloženě fičák smile.
Reagovat
dappe
Ty zápasy jsou pak daleko zajímavější, z toho důvodu jsem měl hodně rád souboje Gonzalez - Federer.
Reagovat
farr
Přesně tak má to tempo, člověk se nenudí , a neztratí půlku dne čuměním na borce co se hodinu hrabe v zadku, nebo jinýho znalce si 40 krát pinkne před podáním o zem . smile
Reagovat
FerrariF50
Fandím Medvědoj, protože si myslim, že finále s Nadalem by bylo takhle rozhodně lepší :)
Reagovat
farr
Daniil se zdravě nasral smile. Takhle se nám to líbí.smile
Reagovat
vojta91
Řeckej podvodník, už ani na hajzliky chodit pro instrukce nemusí, fotrik ho koucuje už naprimo
Reagovat
Ondra979
nedivam se, ale jestli je to pravda, tak rozhodci na to kasle?
Reagovat
vojta91
Je to Rus co chce anektovat Ukrajinu. Jistě ze u jiného protivníka by si toho všimnul. To kdyby hrál Rožerek tak už má Tsitsipas trestný bod
Reagovat
Ondra979
rozhodci je RUS? to asi ne...
Reagovat
panzer.dragon
K rafovi, jestli se takhle poměrně jednoduše dostane na svým nejhorším gs do finále tak o něm ještě chvíli asi uslyšíme..
Reagovat
RFanousek
Nejhorší GS je otázka. Ve Wimbledonu má o jeden titul víc ale stejný počet finále, navíc v poslední dekádě má určitě lepší čísla v Austrálii.
Za jeho nejhorší GS považuji spíš Wimbledon.
Reagovat
ipko
dobrý výbuch od Daniila.. look at me, I am talking to yousmile
Reagovat
farr
smile smilesmile
Reagovat
blax
Já se mu nedivím, vybuchl bych úplně stejně a o mnoho dřív smile rozhodčí kašle absolutně na všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
smile je emotivní
Reagovat
blax
Tsitsipasův otec vyloženě koučuje, velká paráda
Reagovat
farr
smile Oni si asi ani neuvědomují, že je to nefér...
Reagovat
smazaný uživatel
Djok ho veme na 5 setů a ke konci míčky nedobíhá.smile
Reagovat
peek
Mohla by prosím nějaká dobrá duše odemknout článek https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenis-barbora-strycova-materstvi-sport-kariera.A220125_104936_tenis_mejt?zdroj=vybava_recombee
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenis-barbora-strycova-materstvi-sport-kariera.A220125_104936_tenis_mejt&h=63768EC0EE2085F8EB726EF099759555
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
peek
Díky smile
Reagovat
Amputace
Neskutečný tenis. A skvělý match-up tito dva. Až odejde big3, bude tohle nejlepší rivalita.
Reagovat
kolapse
super, set je tam, hurá pro další tsitsi
Reagovat
kolapse
krááááááááásasmile
Reagovat
Grape
Využití BB - 1/8 versus 2/2.
Reagovat
Ereinion
Medvěd má občas neuvěřitelný výpadky
Reagovat
Pe3k
V prvním setu v tiebreaku dal dvě dvojchyby, kdy úplně zbytečně spěchal, podobně jako teď...
Reagovat
Pe3k
V zápase s FAA.
Reagovat
farr
To byl teda blackout jako prasesmilesmile. Aspoň se Medvěd trošku nasere a přepne do BEAST módusmile.
Reagovat
farr
Jo sere ho ten neustálej kaučing od fotříka, ale to se mu ale nedivím, tem rozhodčí je retard, że už TSI nedostal aspoň jeden warning. Čistý řešení za mě dát fotra až nahoru do ochozů a bylo by hotovésmile.
Reagovat
mahycek
Medvěda rozhodili neukáznění diváci.
Reagovat
kolapse
si snad mohl zvyknout ne, za ty 2 týdny
Reagovat
kolapse
to je dobrá p.ca ten rusák, co to ted předvádí
k.k.t
Reagovat
vojta91
Jen ať se kluci hezky unavi v dalším petiseťáčku.

Vamos Rafa!!
GOATsmilesmilesmile
Reagovat
farr
V takovýmhle fofru zmáknou 5 setů i do 3 hodin smile. Jo hold když se nehrabe ani jeden 2 hodiny v zadeli smile, tak to frčí no.smile
Reagovat
RFanousek
Tsitsipas nestojí na returnu?
Reagovat
Grape
Zjevně už ano smile
Reagovat
RFanousek
Teď už jo no smilesmile
Reagovat
Grape
Tak první set nakonec Daniil.
Je celkem paradoxní, že přestože za celý set prohrál na podání pouze 2!!! míčky, tak nakonec klidně mohl celý set ztratit.
Reagovat
kolapse
krásně ted řek smile
Reagovat
urbi
Proč se tu furt vytahuje ten Djokovič a nějaká politika? Prostě podváděl, lhal, tak nehraje. Celkem jednoduché a nanejvyýš spravedlivé. Jinak ať už Nadal dostane do finále kohokoli, nebude v něm žádný outsider. Dát mu tři sety prostě není sranda.
Reagovat
fandorin78
smile
Reagovat
Grape
Vidím to tak, že se Stefanosem by Rafa mírným favoritem byl, s Danilem naopak ne. Ale obojí bude otevřené.
Reagovat
Amputace
Ano, přesně tak. Také s různými okolnostmi kolem očkování úplně nesouhlasím, ale je obrovská chyba a to dost velká, že se zrovna z toho Djokovičova případu udělal jakýsi symbol boje za vyšší morální a společenské principy - přitom mu šlo jen o to, hrát na svém top turnaji a použil k tomu všech prostředků.
Reagovat
Marduch
Kdyby k tomu použil všech prostředků, tak by se nechal očkovat. Vypisovali tu před AO, že pro rekord obětuje svy zásady.
Reagovat
Amputace
Všech ve smyslu, že i podváděl.
Reagovat
turista
Kvůli zabejcenosti proti včeličkám tady nehraje. Vyhozen byl z politických důvodů. Vítězem je ministr Hawke. Navíc Nadalovy návraty po dlouhych zdravotních přestávkách ve stylu válec jsou podezřelé z toho, že sype.
Reagovat
Marduch
Tenktokrát je to s jeho návratem prosté - konečně přestal baštit čokoládu, takže zhubnul :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Na kolik setu bude tenhle medvedi trening?
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste si muzem tipnout jak dlouho bude Tsitsi na zachode po prvnim setu.
Ja tipuji sviznou petiminutovku.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev inde, diskusie o Goatovi zvytočné. Novak nakoniec moze byt rad, ze nehral a nevyfasoval od Danila aj druhykrat.
Reagovat
Vlk-v-trave
tommrujes?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hra neskutočne. Servis, return, medzihra, pohyb. Musel by sa dolámať, aby turnaj nevyhral.
Reagovat
panzer.dragon
smilesmile
Reagovat
Frantz
Řek vyhraje smile
Reagovat
Vlk-v-trave
V piskvorkach. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
mahycek
Já si tipnu: Na Medvědovi se projeví
to dlouhé čtvrfinále a Tsitsi bude hrát
finále. Nevím jestli fanoušci Djoka,
nebo Rogera budou radši než kdyby
finále s Nadalem hrál rus
Reagovat
kolapse
TAK POJD ŘEKU, ZACHRAN DJOKA smilesmile
Reagovat
darek.vrana
Stejně je ta Austrálie pokrytecká. Nejdřív dělají celostátní lockdown kvůli jednomu nakaženému, pak takový tyjátr kvůli Djokovičovi. Pak mají 100.000 nakažených denně a zrovinka na AO se to nikoho z těch asi pěti set hráčů nedotklo? Jen čirou náhodou měl pozitivní test někdo po prohře, jaké překvapení... Nebo se stalo, že někdo nenastoupil k zápasu, protože měl pozitivní test?
Reagovat
milik254
Běž radši pracovat než abys vymýšleš nějaké konspirační teorie
Reagovat
SwissMaestro
Prý konspirační teorie. Ještě jsi zapomněl použít slovo dezinformace, to taky letí :-)
Reagovat
milik254
Běž brečet o pár komentářů níže, brouku. :D
Reagovat
Grape
Až přestanete dezinformace a konspirace vytvářet, tak se o nich mluvit nebude, jak prosté. smile
Reagovat
Nenela
Je to pravda. Z Djokera udelali obetniho beranka, jsou to kre*eni. I kdyby Nadal vyhral, navzdycky to bude s kankou, ze (mozna) jen diky tomu, ze momentalne nejlepsi tenista sveta byl deportovan. Uz jen z toho duvodu budu radsi, at vyhraje kdokoliv jiny, at se tohle nemusi resit
Reagovat
Grape
Ono to tak jako tak už nikdy nebude úplně objektivní, neboť jednak odpadl ten Wimbledon 2020, kde měl objektivně asi největší šance Novak (a pak Roger) a jednak i když Rafa letošní AO nevyhraje, pořád se bude spekulovat, že by jej Novak v případě účasti vyhrál.
Reagovat
Amputace
Nadal za to ale nemůže, že ano. Stejně jako Djokovič nemůže za to, že Nadal v 2016 odstoupil z RG kvůli zranění. Tohle je logika úplně o ničem. Neřeknu, kdyby Nadal AO ještě nevyhrál a tohle byla poslední šance, kdy jej získat. Ale takto? To prostě od nynějška nebudeme počítat všechny turnaje, kterých se Djokovič nezúčastní, protože je odmítač? Stejně jsem moc zvědav, co budete všichni psát, až se naočkuje.
Reagovat
SwissMaestro
Jde o ten důvod....zranění je trochu něco jiného než politika turnaje/země
Reagovat
Amputace
Já v tom tedy žádný rozdíl nevidím, pokud jde o srovnávání nějakých statistik a úspěchů těch hráčů. Nadalovi může být putna, jestli Djokovičovi zakázala hrát vláda nebo ho vyřadilo zranění či nějaký osobní důvod - není tam, jede se dál. Kolik takových turnajů už bylo, že chyběl nějaký favorit a jiný toho využil. Proč právě teď by to mělo být bráno jinak? Protože politika? Nadalovi i všem ostatním to může být jedno. Svůj politický boj ať si vede sám Djokovič, když je to kretén, který neumí v tichosti využít výjimky, ale místo toho se chová výstředně na soc.sítích. I totální idi.ot (a to jsem ho měl vážně za chytrého) si snad dokáže spočítat, že když má hrát turnaj v zemi, během nové vlny pandemie, kam kvůli karanténním nařízením déle než rok odmítali pustit své vlastní obyvatele ze zahraničí, není asi moc taktické honosit se na netu tím, že nemám očkování, mám výjimku a jede se na AO. Do toho zfejkovanej test. No hlupák, co jiného. Jak píšu - politika, to je Djokovičův boj, Nadala a ostatní to vůbec nemusí interesovat. Měli všichni z turnaje odstoupit a podpořit Djokoviče v boji, který je stejně tak pokrytecký, jako - jak ty píšeš - australská vláda? To by museli být stejní idi.oti jako on.
Reagovat
fandorin78
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútni farizeji. Djokovič hral xy turnajov bez Nadala s Federerom, o Federerovi ani nehovorím, ten si postavil na GS bez svojich sokov svoju kariéru. Nadal mal na staré kolená prvú príležitosť a hejteri sa idú posrať, neskutočné.
Reagovat
stopan
Toho farizeja myslis seba? No pozrime sa na US open 2017 :D aky mal los Rafik, o takom lose by na grandslame mohli djokovic alebo federer len snivat, pozrieme na zreb australian open tento rok, lahsi los uz, alebo superov z jeho pohladu do finale nadal nemohol dostat, aj ta jedna potencialna herna hrozba sa mu vyhla vo stvrtfinale. Nehovorim o poslednych zreboch na french open, v prvych dvoch kolach vzdy kvalifikant, potom dvaja hraci druhej 50tky, Ale ovsem Atp si nemoze dovolit taku blamaz aku mal v rokoch predtym, ked dostal o trosku narocnejsieho supera a ligol v prvych kolach s fogninim ci verdascom, vo wimbledone to bolo este zretelnejsie.
Reagovat
Amputace
Lol. Že by o tom mohli jenom snít? Tak se podívej třeba na Federerův los na AO 18 nebo s jakými losy vyhrál Djokovič několik Wimbledonů. Rafa, kdyby nic jiného, bude mít alespoň ve finále hráče, z nichž oba by měli na to porazit i toho Djokoviče.
Reagovat
darek.vrana
Bože, jak někdo pořád může řešit lossmile. To snad vůbec není jeho problém... Navíc samozřejmě pro Nadala je každý los "lehký". Šapovalov, Berettini je teď navíc to nejlepší, co mužský tenis nabízí, nechápu, co je na tom lehkého. Loni ve Wimbledonu měl Djokovič taky tenhle dvojblok. Plus ve finále bude top kalibr. Že je tahle generace oproti big 4 slaboučká, to není Nadalův problém.
Reagovat
stopan
Prvotriedny heter, ktory tu riesi superov na grandslamoch, spochybnuje federar a djokovica, je clovek na ktoreho som reagoval, Shapovalov, Berentini to najlepsie??? si robis srandu? Fuha tak potom sa ani necudujem, ze priemerny Nadal sa dostane do finale, pri tej hernej "kvalite", aka je v sucasnom tenise.
Reagovat
darek.vrana
Tak to nejlepší bude mít ve finále, ne? Myslím, že na čf a sf jsou Šapovalov a Berrettini adekvátní soupeři. Asi těžko může mít v 1. kole Zvereva, ve 2. Medveděva, ve 3. Tsitsipase, ve 4. Rubleva, že?
Reagovat
Amputace
Omg, třeba loni ve Wimbu měl Djokovič Berettiniho až ve finále a Shapa v semi, tak nechápu, co řešíš. Federer měl v semi AO Chunga, v semi Wimbledonu 17 Berdycha a ve finále Cilice. Tak se trošku vzpamatuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Stopan je dalsi troll, ved argumentuje uplne mimo.
Reagovat
RF46
Ty ses prvni smilesmile
Reagovat
kolapse
tak snad přijde řecký zázrak smile

https://www.tipsport.cz/tiket?idu=-77879393241&idb=-1&hash=b893ac24&affid=-O2k00R2jJTduI0f492VTg
Reagovat
SwissMaestro
Djokovič má:

- Pozitivní H2H jak s NAdalem tak Federerem
- Vyhrál 4x GS za sebou
- Byl nejvíce týdnů na postu světové jedničky.
- Vyhrál všechny Masters
- Dvakrát sejmul Nada v jeho obýváku
- Třikrát Federera v jeho obýváku
- Djokovič nejvíckrát zakončil sezónu jako světová jednička
- Každý GS vyhrál dvakrát..pravda, tady by jej Nadal dohnal

...o GOATovi není sporu....
Reagovat
kolapse
smile
Reagovat
peek
https://www.givemesport.com/1720152-roger-federer-rafael-nadal-novak-djokovic-who-is-tennis-goat
https://www.swissinfo.ch/eng/is-federer-the-greatest-of-all-time-/46827142
Reagovat
SwissMaestro
Zdroj "swissinfo" tvl.....jako vážně? smilesmile fakta mluví jasně....Federer je nejoblíbenější :)
Reagovat
steve79
Takze Jirka Vesely je lepsi nez Djokovic, kdyz narazis na vzajemnou bilanci???
Reagovat
ttopi
Djokovič je jistě nejúspěšnějším co se týče výsledků. Ovšem GOATství není jen o tom. Federer je jasným králem tenisu.
Reagovat
SwissMaestro
:D:D tak určitě
Reagovat
spaniel
Mas spatny nick chlapecku. Ale u nekoho tak natvrdleho, jak vime, ze jsi, to neni prekvapujici.
Reagovat
Pe3k
Novak a Rafa mohou hrát dalších 5 let...
Reagovat
turista
Novak ano. Rafa ne.
Reagovat
raduz
je nejlepší a basta.Polemizovat o tom může jen totální pitomec.AO bez zdravého Djokovice?Tak takovým turnajem se může kochat jen někdo bez sportovního ducha a bez smyslu pro realitu a spravedlnost.
Reagovat
kolapse
nevím no,tohle se řeší až snad všichni ukončí kariéry ne smile djokovic může mít klidně 30 GS jakosmile
Reagovat
Herbert_Hoover
smile
Reagovat
ttopi
To opravdu nemůže.
Reagovat
Amputace
Novak šíleně moc vytěžil z toho, že "nestárne", respektive že se na něm ve srovnání s těmi dvěma stárnutí zatím skoro neprojevuje, takže sbírá jejich skalpy jako na běžícím páse. Je ohromná škoda, že když mu bylo kolem té dvacítky, tak se častěji nepotkávali v jeho "obýváku". Plno zápasů z té doby se v rámci H2H navíc dnes už ani moc nebere vážně, protože Djokovič byl ještě moc mladý, Nadal byl wonderkid a Federer na hráčském vrcholu, ale že později většinu skalpů získal proti Nadalovi a zvláště pak Federerovi dávno za jejich vrcholem (takže jde vlastně v principu o to samé, jen z opačné strany hráčského vývoje) se moc neřeší a Novak je prostě stavěn nad ně. S těmi ostatními stats souhlas, tam to Novak zdominoval neskutečně (no. 1, Masters, 4 GS in a row), nicméně pokud by se Nadalovi tady náhodou podařilo vyhrál a pak ještě nějaký GS přidat, diskuzi o GOATOVI by to nepochybně znovu rozvířilo. V tuto chvíli je to Novak, to ano, ale tak nezpochybnitelnou a především neměnnou záležitost bych z toho zatím nedělal.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele Paprdo, nezapomnel jsi na neco? GOAT je oznaceni cele historie, a nejen nejaky nuceny vysek masa v ni...?!

Tabulka je jasna i hierarchie dulezitosti take. Zbytek je jen tlachani na zabiti casu, a aby meli novinari o cem psat, jinak by to nikdo nesledoval...

1. Laver GS 2x
2. Budge GS 1x
3. Djokovic GS 0x (nedokazal nikdy zistak GS, ale aspon 4 krat za sebou vyhral dilci gs)

Ctvrte mista nikoho uz vetsinou nezajimaji:)
Tady Djokovic nehraje, takze letos to uz nejak nevylepsi, ale na ten druhy, nebo treti plac, zalezi kdo to bude, maji letos jeste sanci Nadal, Medvedev, Tsitsipas... v nedeli vecer to bude uz jen jeden z nich:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis a aj tak mu to bude prd platne, ak Nadal ziska viac GS.
Reagovat
Ereinion
jo, momentálně vede, ale ještě není konec...taky se mi nelíbí, že ho deportovali, ale faktem je, že Nadal z různých důvodů vynechal o dost víc GS než Djokovič
Reagovat
SwissMaestro
Turnaj po deportaci Djokera nesleduji. Ale v neděli to bude krásná ukázka pokrytecké radosti AO fans/vedení ....Medvěděv by bez deportace Djokoviče jedničkou nebyl, Nadal by zase nezískal 21. titul. Takto odporně ovlivněný turnaj by neměl mít místo v kalendáři ATP. Zdravej a na vrcholu sil sportovec nebyl vpuštěn na turnaj i přes zdravotní výjimku a někteří svatoušci ještě pindají jaký to je lhář a podvodník.
Reagovat
steve79
A v cem ovlivneny? To je pouze chyba Djokovice, ze nesplnil podminky. Nadal musel cestou do finale porazit sest souperu! Souperi se neporazili sami.
Reagovat
SwissMaestro
Nehraj tu takového de bila :-)
Reagovat
farr
6 komparzistů spíš smile. 6 seed potkat za celý turnaj jen 7. To je opravdu výkonsmile.Teprv ve finále se nastaví zrcadlo a je to tak dobře, další výbuch Nadala ve Final AO se nikdy neomrzí smile. Ale třeba překvapí..
Reagovat
milik254
Jejda nebreč pořád, není ti pět. :D
Reagovat
spaniel
Mentalne ano.
Reagovat
SwissMaestro
Jejej, Tebe sem tehdá pěkně naštval. smilesmile To bude dobrý, neboj...
Reagovat
spaniel
Predvedl si jedno z nejnizsich IQ v historii TP a zdarne v tom pokracujes.
Reagovat
SwissMaestro
Pravda, to muselo být z mé strany pořádné dno když jsem překonal jedince jako jsi ty :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Aspoň se člověk zasměje, v dnešní době by to měl každý uvítat. :)
Reagovat
Nenela
Ja nejsem skalni fanynka Djokovice, ale tohle je proste pravda!smile
Reagovat
kolapse
špatný, zase špatný. Pokud bude finále medvěd - rafa, djoko přijde o post 1 nebo ho nadal předběhne, takže opět blííííju smile
Reagovat
smazaný uživatel
je to podvod. Vakcínu na omicron neměli a přesto povinně. A Novaka poslali domů. Rafa by měl alespoň po vyhraném finále říct, že mu tam Novak chyběl. Jinak je to normálně konec.
Reagovat
farr
To on by nikdy neudělal, politicky korektní Rafa jdoucí s proudem si přece nebude dělat zlou krev. Je to posera neupřímnej smile, mnohem sympatičtější mě je Medvěd ten mluví vždy na rovinu a ať si kdo myslí co chce smilesmile.
Reagovat
raduz
Medvědev je zatracenej Rus.To jeho zmínění Djokovice,majicí atributy provokace diváků se mně ale velmi zamlouvalo.To by okazalý Federer a už vůbec ne Nadal nikdy neudělali.
Reagovat
farr
Zatracenej nevim, ale Rusák je to určitěsmile. Ale třídit dobrý a zlý jen podle národnosti to je taky zajímavý filtr smile. Provokace možná trochu jo, ale on upřímně říkal, že se to možná nebude líbit, ale jestli je Novak jeho vzor, je logický, že přemýšlel co by udělal Nole, kolikrát on už otočil z 0:2. Já na tom nevidím nic špatného...smile
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
steve79
Je to borec, ze na hardu ktery neni jeho nejsilnejsi povrch dokaze porazet v temer 36 letech mlady pusky. Jestli vyhraje, tak bude se bude s Rogerem delit o druhe misto z hlediska historiesmile
Reagovat
peek
Jakože Roger drří první i druhé místo zároveň? No proč ne, je prostě nejlepší. smile
Reagovat
steve79
Jako fanousek musim sportovne priznat, ze prvni je Djokovic.smile
Reagovat
steve79
Djoko ma nejvic Masters 1000, vyhral kazdy granslam 2x minimalne, 5x turnaj mistru
Reagovat
vojta91
Ale nemá olympiadu!
Proto je Rafa GOAT turnaj mistrů vyhrál i takový trapko jako Kolja nebo Nalbandian
Reagovat
steve79
Vojta91 musis to brat objektivne. DJOKO je nejdelsi svetova jednicka v historii zase. Rafa musi jeste vyhrat 2 velke turnaje na hardu, aby se Djokovicovi vyrovnal.
Reagovat
vojta91
Objektivně kdyby Rafu v prime time nebrzdila zranění tak má teď minimálně 30GS a vůbec tu nediskutujeme
Reagovat
spaniel
Objektivne, tolik RG nebylo smile
Reagovat
vojta91
Myslite toho turnaje který dokázal Federer vyhrát prave proto, ze byl Rafa zraněny?smile
Reagovat
spaniel
To Rafa nevyhral TM, ani kdyz to mel bez Rogera smile
Reagovat
spaniel
Rafa byl 2009 zraneny? To hral v semi jeho dvojnik, retardovany Vojtik asi. Ty vase vymysly, kolik by vyhral, kdyby nebyl zraneny. Clovek, co mel dve operace, slepak a transplantaci vlasu smile Jehonsuoesnost mimo antuky je tak nizka, ze by mu to statisticky nedalo GS navic, ani kdyby zadny nevynechal. Ale to je nad vase schopnosti si neco spocist.
Reagovat
vojta91
Jasne 2009 a Rafa v semi jo?
Zeptej se wiki ty chytroline
Reagovat
SwissMaestro
Tak Rafu nezachrání ani 22 GS, Goatem je pouze Djokovič.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mylis si komplexnost so vseobecnym overallom.
Reagovat
peek
Většina lidí si to nemyslí, viz různé ankety:
https://www.givemesport.com/1720152-roger-federer-rafael-nadal-novak-djokovic-who-is-tennis-goat
https://www.swissinfo.ch/eng/is-federer-the-greatest-of-all-time-/46827142
Reagovat
vojta91
Vamos!!
GOAT
Reagovat
turista
Fake GOAT.
Reagovat
farr
Supersmile. Teď ještě Medvěd ať postoupí a bude zajímavé finále. smile
P.S. Ve spravedlivém světě měl hrát dnes s Novakem, škoda mohl být další parádní zápas, bych byl zvědav zda by Rafa dokázal oplatit Nolemu stejnou mincí v jeho "obýváku", když loni rupnul v SF v Paříži. smile
Reagovat
fandorin78
"V spravedlivém světě"? Stačilo, kdyby Djoković nelhal a nepodváděl. A dost možná mohl hrát.
Reagovat
farr
Jo spravedlnosti bylo učiněno zadost, prostě se nám někdo nehodí, že má odlišný názor, tak ho prostě v rámci delete culture vyzmizíkujeme smile. Že už to tu tolikrát v minulosti bylo...smile
Reagovat
fandorin78
Až na to, že v tomhle případě nejde o odlišný názor. Djoković lhal a podváděl.Tečka.
Reagovat
turista
Nedokázal by to. Djokovič si svoji H2H umí ubránit. Tady vyhrála politika. Tenis prohrál.
Reagovat
peggy
Rafasmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Akoby povedal kolega Kozoroh.

Priatelia, v nedelu sa moze prepisat historia. Takze fanusikovia vsetkych táborov, spojme sa. Nadalovci, Federerovci, Kozoroh, Nolka, bojujme za historicky zapis, chceme byt pri tom smile

To urcite, ze ano :)
Reagovat
peek
Já fandím Medvědovi, aby dosáhl historického kousku: překazit všem z Big3 historický zápis a to co nejvíckrát. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja trebas fandim Vlkovi a Pellovi.

Tenhle prubezny vysledek zapricinil hlavn Pella s Vlkem. Co tam Medved...ten by tam ani v tom SF nebyl, kdyby ne Pella s Vlkem, kteri meli zasadni vliv na nasazeni hracu a ucast nejen Djokovice...

Za vsim hledej Vlka s Pellou...:)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
peek
A komu jsi fandil na US Open 2020, když hráli proti sobě? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Méďa je slábsmile
Reagovat
Krisboy
Za normálních okolností bych ve finále přál soupeři, ať už Méďovi nebo Tsitsimu.
Ale dnes nejsou normální okolnosti. Jde o jednadvacítku. Nadal má sice samozřejmě do GOATa míle daleko, ale tohle by byl sakra argument do debaty. Takže ze škodolibosti k (některým!!!) nechutným fanouškům Federera a Následovníků Ježíše volám: Vamos RAFA!!
smile
Reagovat
TheRoyalBlue
smile
Reagovat
peggy
Vamos Rafa,dostal se daleko a to je konec.Leta letí,zdrvi také ubývá.Rafa dokázal hodně,ale jeden těch dvou budou pro něho nerozknousatelny pára ořech.Ale svoji kůži ať lacino nedá.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist