Španěl Munar na domácí antuce v Marbelle postoupil poprvé do finále turnaje ATP

10. 4. 2021, 23:57
Aktuality 3
ATP MARBELLA - Jaume Munar si na domácí antuce v Marbelle zahraje znovu po týdnu finále. Šest dní po porážce ve finále challengeru do něj postoupil poprvé v kariéře i na okruhu ATP, když v semifinále porazil 7-6 6-4 sedmnáctiletého Carlose Alcaraze. O titul si 23letý Španěl zahraje s dalším krajanem Pablem Carreñem.
Jaume Munar

Jaume Munar minulou neděli v Marbelle prohrál finále challengeru. Po sedmi dnech však na stejném kurtu bude mít možnost na reparát a to rovnou ve finále turnaje ATP, do kterého se dostal poprvé v kariéře. 

Dnes 23letý Španěl ve svém teprve druhém semifinále a prvním od července 2018 porazil 7-6 6-4 sedmnáctiletého krajana Carlose Alcaraze, který má za sebou navzdory vyřazení životní turnaj.

"Je skvělé, že si tady zahraju znovu finále. Má za sebou spoustu dobrých zápasů, jen doufám, že tentokrát to pro mě skončí lépe, než před týdnem," řekl Munar, který ve finále challengeru podlehl Italu Gianlucu Magerovi. 

O první titul z turnaje ATP si Munar zahraje s dalším Španělem Pablem Carreñem. 15. hráč světa dnes zdolal 6-1 3-6 7-6 Alberta Ramose a do finále postoupil poprvé od září 2019 a zároveň poprvé na domácí půdě. 29letý Španěl bude usilovat o svůj 5. titul.

V Marbelle si semifinále turnaje ATP zahráli čtyři tenisté z jedné země, což se stalo poprvé od roku 2004. tehdy se to povedlo rovněž kvartetu Španělů na domácí antuce ve Valencii.

• ATP 250 MARBELLA •
Španělsko, antuka, 408.800 eur
sobotní výsledky (10. 04. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Carreňo (1-Šp.) - Ramos (4-Šp.) 6-1 3-6 7-6(5)
Munar (Šp.) - Alcaraz (Šp.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Patik
všetci španieli keď začne clay..ako ryby vo vode..keď skončí clay ako ryby na suchu..
Reagovat
sojka1
krome Feliho! Ani Princezna hardem nepohrdne... :-)
Reagovat
Hector.Salamanca
Jak už tu tenhle týden někdo trefně psal - kvalita tenisu v tý Marbelle je neuvěřitelná, sleduju teď finále a teda klobouček oběma. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist