Štěpánek napodobil Berdycha, končí v prvním kole

30. 7. 2012, 16:19
Aktuality 67
Soutěž singlistů na olympijských hrách je už po prvním kole bez českých zástupců. Po Tomáši Berdychovi rychle vypadl i Radek Štěpánek, který v dnešní dohrávce prohrál s Rusem Davyděnkem 4-6 3-6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek, který přes úvodní kolo nepřešel ani před čtyřmi lety v Pekingu, rozehrál svůj zápas s Nikolajem Davyděnkem už včera. Oba tenisté nastoupili s téměř tříhodinovým zpožděním. Ve třetí hře úvodní sady Štěpánek ztratil podání a následně nevyužil tři brejkboly. Nebe se ale postupně zatáhlo a za stavu 3-4 v prvním setu byl zápas přerušen.

Na dvorec se hráči znovu vrátili až po dalších třech a půl hodinách, stihli ale odehrát jen pár gamů. Štěpánek nevyužil další brejkbol a první sadu prohrál 4-6. Za stavu 1-0 ve druhém setu pak rozhodčí kvůli kluzké trávě opět zápas přerušil a pořadatelé odložili dohrávku až na dnešní program.

Rodák z Karviné ale ani dnes nenašel na zkušeného Rusa protizbraň. V pátém gamu znovu prohrál servis a Davyděnko už s přehledem dokráčel k vítězství. Štěpánek si může spravit chuť ve čtyřhře s Berdychem, úvodní kolo je čeká vpodvečer.

"Kdybych (včera) využil šance na brejk, mohl jsem ještě bojovat o první set. Davyděnko pak v dohrávce hrál, jako kdyby byl znovu pátý na světě," řekl Štěpánek. "Snažil jsem se dělat všechno možné, pokoušel jsem se hrát odzadu i od sítě, měnit rytmus hry, ale na všechno měl odpověď," doplnil.

Čeští tenisté Berdych se Štěpánkem mají šanci na úspěch ještě v deblu, v něm se ale už od neděle marně snaží odehrát zápas prvního kola. Zatímco včera kvůli dešti vůbec nenastoupili, dnes byl jejich duel s Italy Braccialim a Seppim za stavu 4-6 7-6 a 1-1 přerušen kvůli tmě.

Ani set neuhrál v Londýně ani slovenský tenista Martin Kližan, kterému los přisoudil do prvního kola Američana Andyho Roddicka. Kližan držel s favoritem dlouho krok a zdálo se, že první set bude muset rozhodnout zkrácená hra. Těsně před ní se ale někdejší nejlepší tenista světa Roddick dočkal prvního brejku, který pro něj znamenal vedení 1:0.

Ve druhé sadě Kližan dlouho odolával tlaku Roddicka, který do stavu 5-4 neproměnil šest brejkbolů. V desáté hře Američan zahodil další dvě možnosti, svůj třetí mečbol už ale využil a po výhře 7-6 6-4 postoupil do 2. kola. V něm v duelu dvou bývalých světových jedniček vyzve Novaka Djokoviče.

Aktuálně nejlepší tenista světa je v Londýně už v osmifinále. Roger Federer měl po utkání s Kolumbijcem Fallou o čem přemýšlet, tím spíš, že nad ním jeho další soupeř Julien Benneteau před měsícem ve Wimbledonu vedl už 2:0 na sety a jen dva míče mu chyběly k senzační výhře. Žádné podobné drama se dnes ale v Londýně nekonalo: Francouz předvedl nepříliš jistý výkon, celkem čtyřikrát přišel o podání a s olympijskou dvouhrou se rozloučil porážkou 2-6 2-6.

Federer v Londýně obhajuje olympijské zlato z Pekingu ve čtyřhře, se Stanislasem Wawrinkou se však dnes přesvědčili, že to nebude nic jednoduchého. V úvodním kole proti Japoncům Keii Nišikorimu a Go Soedovi sice ani jednou neztratili podání, postoupili ale až po těsné výhře 6-7 6-4 6-4.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (Rus.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:3, Mónaco (9-Arg.) - Goffin (Belg.) 6:4, 6:1, Čilič (13-Chorv.) - Melzer (Rak.) 7:6 (7:5), 6:2, Gasquet (16-Fr.) - Haase (Niz.) 6:3, 6:3, Raonic (Kan.) - Ito (Jap.) 6:3, 6:4, Roddick (USA) - Kližan (SR) 7:5, 6:4, Hewitt (Austr.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:3, F. Lopéz (Šp.) - Tursunov (Rus.) 6:7 (5:7), 6:2, 9:7, Baghdatis (Kypr) - Soeda (Jap.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), 6:2, Kavčič (Slovin.) - Vardhan (Indie) 6:3, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Benneteau (Fr.) 6:2, 6:2, Almagro (11-Šp.) - Bogomolov (Rus.) 6:2, 6:2, Istomin (Uzb.) - Müller (Luc.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 7:5, Tipsarevič (7-Srb.) - Petzschner (Něm.) 3:6, 6:3, 6:4, Del Potro (8-Arg.) - Seppi (It.) 6:3, 7:6 (7:2), Isner (10-USA) - Džazírí (Tun.) 7:6 (7:1), 6:2, Almagro (11-Šp.) - Bogomolov (Rus.) 6:2, 6:2, Darcis (Belg.) - Giraldo (Kol.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, Simon (12-Fr.) - Dimitrov (Bulh.) 6:3, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte, jestli budou dávat přenos dnešní čtyřhry Berdych-Štěpánek v TV nebo online někde na internetu? Děkuji :)
Reagovat
Roger_Federer
http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=F324&oId=B747

Tady z tohoto mi není jasné kde si došel k názoru že Julien na Rogera umí zahrát? 3:1 tři relativně vyrovnaný zápasy, přesto bilance jasná...Jediný kdo kdy umý nebo uměl na Rogera zahrát stabilně je Nadal..
Reagovat
J.M.
Psal jsem, že na něj umí zahrát na rychlém povrchu, tedy ne třeba na antuce. A potom, umět zahrát na Federera pro mě neznamená mít s ním aktivní bilanci, ale prostě šanci jej porazit (větší než běžní soupeři, za daných okolností). Třeba Berdych na něj taky umí zahrát, přestože s ním má pasivní bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
S touhle tvojí optikou na Rafu umí zahrát většina servismanů na rychlém povrchu..no, naštěstí opravdu jen "umí zahrát", aniž ho porazí.
Reagovat
Roger_Federer
No nevím, ale hrušky a jablka nejdou sprovnávat myslím,
porazit Rogera dneska a Rogera před 5-6 lety je zcela jiná věc..
Nikdo nečeká že bude hrát v top formě jako před lety,po 30cítce, je to nerealné..."umět zahrát" v tomto podání vyznívá spíše jako nedostat 6:1 6:4??, ale potrápit ho?
Ale to je spíše o Rogerovi než o tom že by hráči, kterí na neho "zahraji", hráli proti nemu tak dobře, jinak jako před lety...nemyslíš?
Reagovat
Denis92
tak Roger so Stanom to zvladli aj po tme :) na Rogerovi som uz dlho nevidel taketo emocie hlavne ked musel trikrat smecovat aby ziskal MB alebo ked odvratili breakball v poslednej hre..vidno ze mu aj na 4hre zalezi
Reagovat
Heather_Fedex
snad rogerovi neubudou fyzicke sily na singl...
Reagovat
Sonja
Símtě, federinek všeco v suchym:-))):-D
Reagovat
smazaný uživatel
Stana se ale nejmenuje Wawrinek :((
Reagovat
smazaný uživatel
Stana se ale nejmenuje Wawrinek :((
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, chazy si zvyka na mobil
Reagovat
smazaný uživatel
Preklepy budú bežné, uvidíš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedem Japonsko! Kei a Go!
Reagovat
gigin
Jj !! Samurájci !! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to vypadá, kolik to je?
Reagovat
gigin
Všichni jsou v červeném. Japonsko vyhrálo první set v tb, teď je to 3:5.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, já koukám na Caro, musím říct, že ji to fakt sluší..a pěkný tenis, už to asi vyhraje. Monty bude mít radost :-)
Reagovat
Denis92
asi ich nepresunu na center kurt ak to nestihnu dohrat,vsak?
Reagovat
smazaný uživatel
Už to vypadá špatně. :-(
Reagovat
Denis92
nemate nahodou niekto link na Federera?
Reagovat
Denis92
ak by niekto chcel pozerat
http://lsh.lshunter.tv/static/popups/10391002802980.html
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Benneteau, vela kriku pre nič.

V osemfinále,dalsi hrac do poctu..Skoda Mullera..
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě zas ti unikaj nějaké nuance a Roger dostane 2x 6-2 :)))
Reagovat
J.M.
Ono ti to může připadat vtipné, ale kdybys skutečně četl, co jsem psal (a já jsem to záměrně opakovaně výslovně psal), tak jsem nijak nevylučoval možnost, že Roger Juliena hladce přejede. Psal jsem jenom o tom, že to je nebezpečný soupeř, za čímž si i po tomto výsledku stojím. Kdyby Julien předvedl jenom polovinu z toho, co umí, tak by měl Roger s tím svým dnešním unaveným výkonem problémy. To, jak který hráč ten který den zahraje, neumí předpovědět nikdo na světě, ani největší expert (všichni tenisoví experti se neustále v předpovědích mýlí, což z nich nedělá blbce), i proto jsem nikde nepsal, že Julien Rogera porazí, ale jen to, že dost dobře může, protože na to na rychlém povrchu má (což už v minulosti ukázal). Na rozdíl od mnoha jiných soupeřů.
Reagovat
J.M.
(Jinak řečeno, to, že Julien zahraje takhle mizerně a hluboko pod své možnosti, nikde nebylo předem dáno a těžko se to dalo předem říct.)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám regulérní srandu z toho, že jsi to označil za pekelnej los + snažil ses tu hrát na experta kvůli tomu, že víš, čím se vyznačuje travnatej povrch.

Já uznávám a nikde nepopírám, že Benneteau byl na druhý kolo docela voser, dejme tomu, že měl 15% naději na výhru, což je na druhý kolo dost hodně proti Rogerovi. A taky jsem od začátku psal, že určitý nebezpečí přináší. Jenže z top 4 má mnohonásobně snažši variantu, z top 8 má tu jednoznačně nejsnazší a další dva nasazení hráči v pavouku jsou wimbledonští tragédi. A prostě ať ho v prvních dvou koelch čekalo cokoliv, tak to není pekelnej los v žádným ohledu. No a že bys viděl Rosola jako pekelnej los proti Nadalovi...

Ono je občas potřeba to nepřehánět. Jedna věc jsou lidi, co vidí jen to, kdo je kde v žebříčku, druhá věc je, když dáváš až moc velkou váhu okolnostem a snižuješ váhu samotný kvality hráčů. Roger prostě musí Benneteaua porazit kdekoliv a kdykoliv a vždycky bude naprosto šokující, když to nedokáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Že Julien zahraje "hluboko pod své možnosti" se dalo klidně předpokládat předem..jeden povedený zápas z poslední doby z něj nedělá hrozbu pro hráče, jakým je Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
On vycházel i ze zápasu v Paříži. A to bych od experta jeho formátu nečekal, když se uváží, že mimo Řím nemá Roger na žádným Masters horší výsledky a loni tam hrál svoje první finále :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale co my místní kecálisti o tom víme :-D
Reagovat
Padme
Musím se tě zastat. Sice Roger úplně pekelný los neměl, ale přeci jenom Benneteau byl jediný, kdo na Rogera dokázal na Wimbledonu vyzrát, dva sety byl lepší, takže obavy jsem měla taky velké. Jinak na "experty" si tu trošku hrajeme všichni, proto tu přece ta diskuze je ;)
Reagovat
J.M.
S tím hraním si na experty - o tom to vůbec není. Nikdy jsem neviděl, že by tady někdo o sobě tvrdil, že je expert, já tedy bezpečně vím, že jsem to nikdy nikde o sobě nepsal, a pokud mě tady někdo za nějakého samozvaného rádobyexperta označuje, je to čistě jenom jeho blbost, kterou veřejně vytrubuje. Tedy kromě jediné věci: mám mnoho let velmi bohatých, až expertních zkušeností s diskusní hloupostí. I proto se snažím psát věci výslovně, opakovaně, polopatě (i za cenu plýtvání mnoha zbytečnými slovy a podrobného vysvětlování z ranku pomocných škol), protože vím, že spousta lidí není schopna uvažovat jinak než hloupě a černobíle (např. když napíšu, že pokud se bude Benneteauovi dařit, má na to Rogera potrápit, a pokud nebude, může dostat 2x 6:1, protože nejsem pitomec a vím, že výsledek jakéhokoli zápasu se NIKDY nedá předem předpovědět, tak prostě pro lidi, kteří nevidí nic mezi černou a bílou, to automaticky znamená, že tvrdím, že Benneteau Rogera porazí, a když se tak nestane, tak jsem rádobyexpert - ale opět, je to jenom v tom, že oni sami jsou zvyklí uvažovat hloupě ode zdi ke zdi, a nic jiného prostě nepojmou, tudíž hloupost předpokládají i u oponenta, protože to je pro ně výchozí stav, jiný neznají).
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, během těch výplodů proti zdejším uživatelům, které jsi právě pejorativně za experty označoval, jsi se tak úchvatným způsobem vychvaloval, jak tomu rozumíš, že je to prakticky stejné, jako kdyby ses za experta doopravdy sám označil :)))
Reagovat
J.M.
Víš, proč tam loni hrál Roger první finále? Samozřejmě jednak proto, že loni po US Open chytnul nejlepší formu za posledních mnoho let, ale taky proto, že tam loni nečekaně nasadili pomalý povrch. Do dnešního dne platilo, že Benneteau umí na Rogera zahrát na rychlém povrchu. (Byť o rychlosti dnešní trávy, bez střechy, která byla při tom wimbledonském zápasu zatažená, by se dalo polemizovat.)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím. Ale zrovna to, že tam hrál finále až loni, má tu nejnizší hodnotu, protože loni se tam s Benneteauem neutkal. Říkal jsem, že jde o turnaj, kde se Rogerovi dlouhodobě nedařilo, navíc Francouzi hrajou doma vždycky dobře a když se to celý sejde, opravdu se tam podobný překvapení čekat.

Já prostě nevím, z čeho jsi vydedukoval, že na něj na rychlým povrchu umí. Hráli spolu v Cinci a tam vyhrál Roger, hráli spolu v Paříži, kde býval Roger každoročně naprosto příšernej a jednou toho využil Benneteau, teď spolu hráli Wimbledon, kde Roger klasicky šel do zápasu s outsiderem na 50% a poněkolikátý v kariéře si tím zadělal na průser, nakonec ale zápas stejně vyhrál. Takže 2-1 s tím, že ta prohra přišla tam, kde Roger málem dostal od Karlovice a v dalším kole ho přejel Nalbandian.
Reagovat
smazaný uživatel
"má z celýho mýho příspěvku tu nejnizší hodnotu"
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě jak říkám, 15% šance na vypadnutí, na druhý kolo pro Rogera neobvykle obtížnej zápas, nikdy nikde jsem to nepopřel, ale pekelnej los si představuju dost jinak.

Nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Plýtváš zbytečně slovy, tady opravdu nejsi v pomocné škole :-//
Ta diskuzní hloupost, máš pravdu, ta je všudypřítomná..zrovna tak jako přízemnost, malost, snaha poučovat, vysvětlovat "polopatě" naprosto jasný věci..
Reagovat
J.M.
V Paříži bývali každoročně příšerní všichni favoriti. To nebyla specialita Federera. Tedy kromě roku 2009, kdy vyhrál Djokovič, to byl jediný "normální" výsledek. A jsem přesvědčen, že to bylo právě tím, že tam několik let (ne vždy) byl jeden z nejrychlejších povrchů na okruhu. I to je jeden z důvodů, proč se nasazují čím dál pomalejší povrchy - slouží jako neutralizátor překvapení. Čím rychlejší povrch, tím divočejší výsledky a víc překvapení. Na rychlém povrchu ve dvousetových zápasech není taková senezace, když Benneteau porazí Federera, Dodig Nadala (loni ho dal, kromě nerozehranosti Rafy, i právě díky rychlosti povrchu) nebo Llodra Djokoviče (opět, LLodra, klasický útočný Francouz, tohle může dokázat jen na rychlém povrchu).

Z toho jsem vycházel. Na druhou stranu, dnes už je pravděpodobně wimbledonská tráva pomalejší než podzimní americké tvrdé povrchy, čili to je trochu ošidné.
Reagovat
J.M.
Se snahou vysvětlovat polopatě jasné věci jsem se snad v takových diskusích ještě nesetkal, tudíž ji za všudypřítomnou nepovažuji. Je to něco, co je dost unikátní, i proto to velmi nerad dělám. A uchyluji se k ní až poté, co jsem opakovaně dezinterpretován.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže v Paříži je zas i ten faktor únavy. To je případ hlavně Rafy, výkonnostně dost podivný bývá i pak TM. Jenže právě Rogera se tohle netýká, většinou na TM přijíždí odpočatej a čerstvej, takže v jeho případě prostě byla Paříž nenáviděnej turnaj, u Rafy to vnímám jinak, ten by moh mít na posledním turnaji sezony problém i na antuce. Loni se nějak výrazně víc v Paříži dařilo Rogerovi, jinak ale se tam dostal nenasazenej Isner do semifinále atp.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledonská tráva nie je určite pomalšia ako americké betóny,už na pohlad nie..Co sa tyka neutralizácie prekvapení v spojitosti s pomalším povrchom, to je pre mna konšpirácia,sorry..
Reagovat
J.M.
Pojem "americké betony" je dost neříkající (a nejen proto, že to jsou spíš umělé povrchy než betony), proto jsem záměrně specifikoval podzimní část sezony. Povrch v Cincinnati je zcela určitě rychlejší než současná wimbledonská tráva. I když nevím, jak to bude letos, jestli se taky nepřidají k trendu. Povrch na US Open až do loňska, kdy se zpomalil, byl dost možná taky o něco rychlejší. Naproti tomu americké povrchy jinde, zejména v jarní části sezóny (Indian Wells, Miami) můžou úspěšně v pomalosti soupeřit i s antukou.

A rovnice je jasná - hvězdy dělají příjmy turnajům i ATP. Je jen několik opravdových superhvězd, které generují zisky. Je v životním zájmu pořadatelů, aby hvězdy vydržely co nejdéle, a to i po celý rok (jinak by nebyly takové hvězdy). Např. srovánání ekonomické situace a sledovanosti ATP versus WTA bylo velmi zajímavé... V hvězdné době před 10-12 lety WTA dokonce i trochu předčila ATP ve sledovanosti. Dnes má WTA tak jednu a půl hvězdy (Serena a Maria) a trpí nezájmem. A pořadatelé vymýšlejí, jak to dohnat (v Torontu např. mužskou exhibicí zařazenou do programu).

Manipulace s povrchem je jedna z velmi účinných věcí, jak zajistit okruhu ATP stabilitu hvězdnou, diváckou, tedy i finanční. To, že homogenizace a zpomalení povrchů hodně přispělo k tomu, že tu máme hned tři z nejlepších hráčů historie současně, je věc, která už je dnes považována prakticky za samozřejmou, na to téma už byly napsány kilometry materiálu. Tomu, že ATP a turnaje ty povrchy mění záměrně, nasvědčuje i mnoho jiných věcí, jako záměrně mlžení až lhaní o těchto věcech, koneckonců i to, že téměř jistě na grandslamových turnajích falšují losování (myslím, že to bylo na webu ESPN, kde vyšla analýza, matematicky prokazující, že losy na US Open v posledních 10 letech jsou s téměř 100% jistotou manipulované tak, aby usnadňovaly postup favoritům). Je to prostě byznys jako každý jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Pojmom americké betóny som pochopiteľne nazval jesenné turnaje hrané na harde, ktoré sa všeobecne spájajú s Americkou časťou sezóny. Preto americké. Povrch v Cincinnati sa možno najviac približuje v rýchlosti tráve, no stále je podľa môjho názoru pomalší. Povrchy jarných turnajov hraných na harde(IW, Miami) sú rozhodne rýchlejšie ako antuka..Myslím, že to potvrdil aj zápas Isnera s Djokovičom v IW, kedy John svetovú jednotku prakticky vystrielal.

Vo všeobecnosti si myslím, že rozdiely v rýchlosti povrchov zbytočne dramatizuješ. Hlavne v kontexte súčasnej situácie, kedy svetu dominujú traja tenisti. Dovolím si tvrdiť, že pri štandardnej výkonnosti by dominovali svetu aj na povrchoch 7 rokov starých..A ďalej sa to už ťažko predpokladá.

To že boli o tom popísané kilometre materiálov je veľmi relatívne, stále je to len teória, ktorá sa zakladá na domnenkách..Na rovnakých povrchoch hrajú aj ženy, homogenizácia povrchov ktorá má fungovať u mužoch ako regulátor "prekvapení" je teda u žien úplne marná? Chcem tým povedať to, že spomalenie povrchov nemusí automaticky znamenať menej prekvapení.

Záznamy ESPN som nevidel, neviem či sa ich čísla zakladajú na faktoch, čo ja viem, žreb je vždy LIVE, neviem do akej miery sa dá zmanipulovať..Každopádne aj oni ako televízia musia neustále hľadať témy, aj pre nich je to boj o diváka a musia teda prichádzať s niečim "prevratným", aby zaujali jeho pozornosť. Je to proste biznis ako každý iný..
Reagovat
J.M.
Los není LIVE. Live je jen minimum, jestli tamten bude v horní polovině pavouka... Prakticky celý zbytek se losuje tajně na počítači. Tam si s tím můžou dělat co chtějí.

Na jiném webu zase analyzovali další populární věc, to, že skoro na všech GS turnajích posledních let vycházelo SF Djokovič-Federer. Opět, pravděpodobnost, že by to tak pořád šlo náhodně, je téměř nulová. Jinak ty analýzy na ESPN i jinde byly provedeny na základě statistických dat (tady za posledních 10 ročníků) a matematiky. Ta pravděpodobnost, že losy na US Open nejsou cinkuté, je nula (konkrétně u mužů 0,3 procent, u žen 0,0 procent). U jiných GS turnajů je pravděpodobnost 30-94 procent. Pro mě jasný důkaz.

Ano, regulace u žen je marná, ženský tenis je úplně jiný. Už proto, že v současnosti nemá nikoho, kdo by nějak výrazně převyšoval ostatní, na jakémkoli povrchu. I to je jedna z příčin menšího zájmu o současný ženský tenis, a podstatně nižších zisků WTA.

K té rychlosti - za prvé, DecoTurf, který se používá na US Open, Roger's Cupu a v Cincinnatti, má tu vlastnost, že se v průběhu turnaje zrychluje, tím jak se opotřebením vyhlazuje ten zrnitý vršek. Naproti tomu tráva ve Wimbledonu je nejrychlejší a s nejnižším odskokem v prvním kole, pak jak tráva mizí se čím dál víc podobá betonu nebo antuce (pomalejší, vyšší odskok). Čili bych neporovnával první kolo Cincinnatti s prvním kolem Wimbledonu. Finálová kola posledních let ve Wimbledonu bez pomoci střechy, to je zoufale pomalý tenis. A k tomu IW a Miami - tam se o nesmírné pomalosti mluvilo opravdu hodně a i Roger Federer tam letos řekl, že leckterý antukový kurt je rychlejší než jejich povrch Plexipave, což je de facto ještě zpomalenější Plexicushion, používaný na Australian Open. I oficiálně je prezentován jako "velmi pomalý povrch". V Americe se používá pro trénink amatérů, aby to pro ně bylo snadnější... Ano, i na nejpomalejším povrchu může Isner sázet esa. Ale nasází jich míň. Karlovič řekl, že se z něj asi stane specialista na antuku, protože už to bude asi nejrychlejší povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, ale když třeba Roger 4x hraje s Djokovicem jako 1. s 3. a 6x jako 2. s 3., tak je to docela v pořádku. Mě by zajímalo, jak podobný analýzy dělali, z čeho se vycházelo.
Reagovat
spaniel
Jj, to by me taky zajimalo, mas nejaky link? Vim, ze podle jmen to vypadalo podezrele, ale podle mist v zebricku to bylo ok. Ale v dnesnim svete je to samozrejme docela mozne.
Reagovat
Fandina
Nelze zkoumat statisticky ani matematicky nulovou pravděpodobnost, ta neexistuje, protože se jedná o jistotu. Dej sem odkaz, navíc nevěřím, že by ESPN coby americký kanál toto o US Open zveřejňoval. Pravděpodobnost losu zda přidělit Rogera v pavouku k Nolemu nebo Rafovi je vždy 50 procent, jinak by to ani nešlo. A losuje se live ne a fyzicky na lístečkách. Ve Wimblu to tak bylo ne a tuším na AO taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, působí to jako naprostá hovadina, mohlo by to vyjít 20x v řadě jako Roger vs Nole a rozhodně to není matematicky vyloučený :)) Stačí si zahrát ruletu, ona tam ta červená třeba fakt 6x v řadě prostě odmítne padnout a člověk má po srandě.
Reagovat
J.M.
To US Open bylo myslím tady:

http://espn.go.com/espn/otl/story/_/id/6854000/how-espn-lines-analyzed-us-open-tennis-tournament-draw

a dodatek:

http://espn.go.com/espn/otl/story/_/id/6850893/espn-analysis-finds-top-seeds-tennis-us-open-had-easier-draw-statistically-likely

K těm téměř neměnným letitým semifinále Djoko-Fedex a Nadal-Murray, to je trochu problém znovu najít a hlavně sem vložit ten odkaz, ale myslím, že když zadáš do Googlu "grandslam draws djokovic federer probability", tak to hned najdeš. Obzvlášť mi tam padla do oka tato věta: "pravděpodobnost, že dostaneme takovéto vylosování semifinále jako na posledních 12 grandslamových turnajích, je 131072 ku 1". Ne, nepřepočítával jsem to, nejsem žádný velký počtář, tak jestli někdo spočítá, že to je úplně jinak (hlavně nějak zásadně jinak), tak ať to sem hodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, nasadených hráčov žrebuje comp. Lenže čo do kontextu prekvapení môžu výrazne prehovoriť aj hráči nenasadení..Taktiež hráči 5-8, 9.16 ktorí sa síce nežrebujú, ale obmieňajú sa a teda neexistuje žiadna podozrivá matematická podobnosť ako v semifinálovom prípade. A tam je to aj tak dané skôr číslami a nie menami. Tak ako píše Chazy, riešia sa skôr kombinácie 1-3, resp. 2-3 a nie konkrétni hráči.. Taktiež mi v spojitosti s tvojou teóriou nehrá fakt, že organizátorom už predsa môže byť srdečne jedno, ako to dopadne v semifinále. Ak tam dostali všetky hviezdy, je pre nich zloženie samotného semifinále bezpredmetné, už sú predsa dávno v zisku..Či to bude Nadal-Murray alebo Federer-Murray, to už je jedno, favoritov dostali tam, kde chceli, sú bohatí..Dôležitejšie sú preto pre nich skôr súboje v 4. kole, resp. v QF..

K tej rýchlosti, stále tvrdím, že výkonnosť elitných hráčov je dominantným faktom a zmena rýchlosti povrchu sa zbytočne dramatizuje. Proste nepoznáš presnú mieru ovplyvnenia výsledkov, samotným povrchom. Nejde to ani určiť, vždy to bude teória..Existuje kopec protiargumentov. Nadal vyhrával Rogers Cup ešte pred rokmi, čo vyhral Wimbledon..Môžeš presne doložiť ako sa menili tieto povrchy z roka na rok tak v časovom horizonte 5 rokov a vzápätí to spomalenie porovnať?..Neprišiel si náhodou k záverom len na základe finálových zložení a výsledkov z posledných rokov, roku?

..Opakujem, vždy to budú v prvom rade domnenky. Rovnako tak nemôžeš brať tvrdenie hráčov, za smerodajný fakt, nedajbože pravdu..Hráči sú v prvom rade priamo zainteresovaní a majú teda tendenciu veci hodnotiť subjektívne, prihliadajúc hlavne na vlastné potreby..John môže nasádzať esá aj na pomalých povrchoch, no myslím, že po zápase v IW bolo zrejmé, že na antuke by toľko es nedal. Oko neoklameš, tenis dlhodobo sleduješ a zápasy vieš zaradiť..
Reagovat
Fandina
To ale není žádná analýza pravděpodobnosti, to je pohled na výsledky losování a jejich souhrn. A už vůbec ne o semifinále. To se toho vůbec netýká, jde o celé pole.
Reagovat
smazaný uživatel
Devin Britton!!!

Kdysi jsem z toho kluka byl naprosto nadšenej, právě kvůli zápasu s Rogerem. Asi tak rok jsem ho aktivně sledoval, pak jsem to s ním vzdal. Koukám, že furt je rád za místo v top 500. Ale má kariérní maximum.

Analýzu podrobně projdu zejtra, teď na to už nemám.
Reagovat
J.M.
Ne, přečti si to pořádně.
Reagovat
smazaný uživatel
Uffff, panejo, ještěže tak, Roger to má za sebou - možná nejtěžší soupeř, na kterýho se dalo narazit, vskutku pekelnej los, jak já se zapotil.
Reagovat
steve79
No zatím čeští sportovci nic moc. Na to, že se očekávolo rekordní počet medailí.Aspon, že to Petra trochu zachránila. Jinak dneska Benneteau nic moc. Hodně kazil a Roger hrál svůj standard.
Reagovat
J.M.
Řekl bych, že Roger hrál takový svůj unavený standard. To, co mu někteří v poslední době stále vyčítají, a to i po vítězném Wimbledonu - že už je citelně pomalejší než dřív, obrana mnohem horší, přesnost taky... Snad do příštích kol trošku šlápne na pedál, proti někomu jako Isner by to nemuselo stačit. Benneteau mu to hodně usnadnil, zkazil na co sáhl.
Reagovat
smazaný uživatel
Náš kvaziodborník neví, jak špatně Isner ve Wimbledonu na trávě hraje? Sice je servis základním prvkem hry na Wimbledonu, ale jeho mizernej pohyb a přístup k míčkům mu naprosto zamezuje bejt konkurenceschopnej. Jakejkoliv chop je pro Isnera na trávě absolutně nehratelnej, returnuje ještě hůř jak normálně, vyhazuje se a není schopnej trefovat míčky čistě. Já bych se víc bál snad i Mullera. V Newportu se mu sice daří, ale jinak na trávě opravdu nebezpečnej není. Musel by mít štěstí a vyhrát oba TB, jenže štěstí by bylo už jen to, že by se do nich dostal. A osobně si myslím, že ho QF vůbec nečeká.
Reagovat
J.M.
Isner je typ hráče, který return ani nic jiného nepotřebuje. Když na to přijde, jediné, co potřebuje, je jeden nebo dva šťastné míčky v tiebreaku. Proto může prohrát s kýmkoli, ale i kohokoli porazit, pokud se hraje na dva sety na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že ve třetím setu už žádnej TB není, tak prostě return potřebuje a samozřejmě to platí i na trávě, kde taky stačí, aby jednou ztratil servis a nemá naději se vrátit do hry. A zrovna on si docela často ten jeden blbej game vybere.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych fandila Rogerovi, měla bych spíš mírné obavy ze zápasu s Istominem, tomu tráva sedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já jsem ho po letošním Wimbledonu začal docela respektovat, co se hry na trávě týče, ale u něj prostě nehrozí, že by měl nějakej vražednej den na servisu a nedovolil Rogerovi hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho respektuju od té doby, co pěkně zatápěl na trávě Rafovi..a myslím, že porazil na trávě i Roddicka, prostě hráč, kterýho bych nechtěla mít v pavouku u Rafy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po třech zpátky mezi civilizací, takže dodatečně si zařvu Come on za Andyho a děkuju Berdychovi za volnou cestu Andyho do semi.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě vlastně Come on Laura!
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim mužu se zeptat jakou značku ma Radek rakety?
Reagovat
Bob
podle mě má Bosworth raketu.
Reagovat
Twofinger
jj Bosworth, jestli se nepletu, tak s touto znackou pinka taky Ivan Lendl, Martina Navratilova i Petr Korda... (myslim v dnesni dobe)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist