Sumyk o rozchodu s Pavljučenkovovou: Důvod neznám, vždyť hrála fantasticky!

19. 4. 2020, 15:11
Aktuality 18
Sam Sumyk se stále zcela nevyrovnal s ukončením spolupráce s Anastasií Pavljučenkovovou. Zkušeného francouzského trenéra mrzí, že nezná důvod rozchodu. Tím spíše, když se mu povedlo dostat ruskou tenistku z krize a ona prý hrála fantastický tenis.
Profily hráčů
Sam Sumyk (© AFP)

Anastasia Pavljučenkovová najala Sama Sumyka do svého týmu loni na podzim. Po neúspěšných měsících se pod jeho vedením dostala dvakrát do finále turnajů WTA a obhájila čtvrtfinále na Australian Open. Po půlroční spolupráci však angažmá třiapadesátiletého francouzského kouče ukončila.

Osmadvacetiletá Ruska se tak rozhodla krátce po zrušení turnaje v Indian Wells, čímž začala dlouhá tenisová pauza zaviněná pandemií koronaviru. Ze spolupráce prý necítila 'dobrou chemii'. A navíc má potřebu cítit mezi lidmi dobrou energii a Sumyka vnímala jako velkého egoistu.

Třiapadesátiletý francouzský kouč se však i více než měsíc od rozchodu s koncem těžko smiřuje. Více než samotné ukončení spolupráce ho mrzí, že nezná příčinu.

"Abych řekl pravdu, tak důvod neznám. Nikdo z týmu nemá jasno. Z mé strany i ze strany týmu všechno fungovalo. A myslím, že (Pavljučenkovová) hrála dobře, hrála fantastický tenis. Pracovali jsme dobře. Tým fungoval a Anastasia si nikdy nestěžovala, takže je to pro mě trochu záhadné. Pořád nevím, proč jsme skončili," přemýšlí Sumyk, jenž je teď bez práce.

"Snažím se být veselý, zdravý a starat se o své blízké. A až se situace uklidní, tak snad budu znovu schopný trénovat nějakého sportovce. Jsem otevřený všem návrhům. Každopádně bych zase rád trénoval, protože tu práci miluju," dodal.

Sumyk, jenž je ženatý s o 11 let mladší bývalou americkou tenistkou Meilen Tuovou, má ve svém trenérském portfoliu zvučná jména. Vedl Viktorii Azarenkovou, wimbledonskou finalistku Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, bývalou světovou dvojkou Věru Zvonarevovou z Ruska či do loňského léta čtyři roky Garbiñe Muguruzaovou.

Bělorusce Azarenkové pomohl k triumfům na Australian Open 2012 a 2013 a posunu na post světové jedničky. Španělku Garbiñe Muguruzaovou dovedl ke grandslamovým titulům na French Open 2016 a ve Wimbledonu 2017 (byť během turnaje byl se svou rodinou) a rovněž byl u toho, když se jeho svěřenkyně stala nejlepší tenistkou světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Krisboy
Nerozluční F+F zase v intimním rozhovoru...promiňte, nechtěl jsem vás rušit.
Reagovat
FulnekUltras
Když takový arogantní sebestředný k.k.t narazí, tak tomu většinou "nerozumí", "nechápe" - ale ve skutečnosti dobře ví, že další tvárné a poddajné ovce se už dneska hledají čím dál hůř.

No ale jinak samozřejmě hlavně tu pohodu, zdraví - a občas i nějaký ten nekontrolovaný záchvat upřímnosti. ;-)
Reagovat
Fandina
Píšeš o sobě? Znáš to, že člověk toho nevíc ví, z vlastní zkušenosti? Nebo třeba, že člověk rád mluví o sobě, ne snad proto, že by byl sebestředný, ale důvod je ten, že tam nejlépe ví, o čem mluví.
Reagovat
FulnekUltras
Z nějakých projekcí jsme tady už snad dávno vyrostli. ;-)
Reagovat
Fandina
Člověk, který o druhém píše, že je arogantní a sebestředný zjevně mluví sám o sobě, pokud toho člověka nezná osobně. A nevykládej mi, že si to o něm myslíš. Nic nevíš.
Reagovat
FulnekUltras
chvíli pozoruju - a za pár minut je mi jasné, že jdeš po mně jak po uzeným ;-)))
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak jsi útočný. Tedy nelíbí. Mám ráda pohodáře. Ne ty, kteří pořád rejí.
Reagovat
FulnekUltras
však ryjem v pohodě... třeba i držkou v hlíně... ;-)))
Reagovat
Fandina
Tvoje rytí nemá logiku.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že funguje ;-)))
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, vždycky, když čtu nějakého rypáka, tak si říkám ... jseš na tom dobře, tohle nemáš zapotřebí.
Reagovat
FulnekUltras
jj, ještě furt na tom nejsme tak špatně ;-)
Reagovat
Fandina
Je to stejné, jako když čtu tvoje fráze. To si říkám, takového blba by člověk pohledal.
Reagovat
FulnekUltras
na kraji lesa nenajdeš nic ;-)
Reagovat
Fandina
Les musí být krásný celý, uvnitř i vně.
Reagovat
FulnekUltras
nějaké to rozhrnuté houští už nepadá na váhu... ;-)))
Reagovat
Fandina
Jdu se dívat na nějakou americkou detektivku.
Reagovat
FulnekUltras
dám si raději něco s Hrdličkou ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=gZP-4DM19Gg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist