Svrčina obrat nedotáhl a poprvé končí v 1. kole. V Montpellier padl v bitvě se Ševčenkem

31. 1., 15:32
Aktuality 2
ATP MONTPELLIER - Dalibor Svrčina (21) poprvé v kariéře na okruhu ATP prohrál svůj úvodní zápas v hlavní soutěži. V hale ve francouzském Montpellier český kvalifikant podlehl po téměř třech hodinách boje 4:6, 6:4, 4:6 kazašskému reprezentantovi ruského původu Alexanderu Ševčenkovi (23) a přišel o možnost zahrát si o své premiérové čtvrtfinále.
Dalibor Svrčina (© Profimedioa)

Ševčenko – Svrčina 6:4, 4:6, 6:4

Dalibor Svrčina loni ovládl domácí antukový challenger v Prostějově a získal druhý a dosud nejcennější titul. Během sezony si také připsal první dva starty na hlavním okruhu a na Australian Open, na kterém prošel kvalifikací, i v čínském Zhuhai se dostal do druhého kola.

Letošní rok odstartoval na melbournském grandslamu, ale vypadl hned v prvním kole kvalifikace a rok starý úspěch nezopakoval. Na druhou akci v roce 2024 si musel počkat až na konec ledna a v hale v Montpellier se nečekaně prodral dvoukolovou kvalifikací.

Také potřetí v kariéře na okruhu ATP vyhrát svůj úvodní zápas v hlavní soutěži ale již nedokázal. Jednadvacetiletý Čech na jihu Francie nedotáhl nadějně nastartovaný obrat proti 59. hráči světa Alexanderu Ševčenkovi, s ruským rodákem nově reprezentujícím Kazachstán prohrál 4:6, 6:4, 4:6.

Statistiky zápasu Alexander Ševčenko – Dalibor SvrčinaStatistiky zápasu Alexander Ševčenko – Dalibor Svrčina (@ Livesport)

Svrčina přitom do zápasu vstoupil parádně a vedl 3:0. Pak ale ztratil 8 z 9 gamů a rázem prohrával 4:6 a 0:2. Nicméně zbraně nesložil, vývoj druhé sady otočil na 5:3 a byť dějství nedoservíroval, vynutil si rozhodující set.

V něm vedl 4:2 a bojoval o brejkbol.  Psychická výhoda byla na jeho straně, neboť Ševčenko se rozčiloval, dožadoval se výměny lajnového rozhodčího a dostal varování za rozmlácení rakety. Český mladík ale obrat nedotáhl. O dva roky starší soupeř za podpory hlučné skupinky diváků získal poslední čtyři gamy a roli papírového favorita nakonec potvrdil.

194. tenista světového žebříčku Svrčina letos odehrál čtyři zápasy a ve všech musel do tří setů. Dvakrát zvítězil a dvakrát kurt opustil jako poražený.

Výsledky turnaje ATP 250  v Montpellier


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Dalibor

Velká škoda, protože herně na stovku má ... servis bohužel minimálně v halových podmínkách bude rozdílový faktor, ale na antuce by mohl být vždycky nebezpečným soupeřem, něco jako Sára Bejlek mezi děvčaty
Reagovat
baba
škoda, měl to dobře rozjeté ale jako vždy v závěru selhal...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist