Svrčina v Ostravě prohrál třísetové semifinále s Penistonem

30. 4. 2022, 16:37
Aktuality 1
CHALLENGER OSTRAVA - Dalibor Svrčina si na domácí antuce v Ostravě třetí challengerové finále nezahraje. V boji o něj 19letý Čech podlehl 6-4 4-6 2-6 Britu Ryanu Penistonovi.
Dalibor Svrčina (© Ostra Group Open)

Dalibor Svrčina si před týdnem v Praze ve Stromovce zahrál své druhé challengerové finále, ale titul neobhájil. Svou formu si přivezl i na další domácí challengeru do Ostravy, kde si připsal dosud nejcennější skalp (120. hráče světa Corentina Mouteta) a skončil až v boji o své celkově třetí finále. 

V semifinálovém duelu 19letý Čech vedl nad Britem Ryanem Penistonem 6-4 a 3-2, pak už se ale na returnu nedostal k žádné šanci na brejk, sám třikrát ztratil servis a nakonec prohrál 6-4 4-6 2-6.

Navzdory semifinálové porážce by se měl Svrčina poprvé v kariéře posunout do Top 200 světového žebříčku.

Před premiérou v kvalifikaci grandslamu, kterou si odbude na konci května na pařížském Roland Garros, ho čekají ještě challengery v Praze na Štvanici a v německém Heilbronnu.

26letý Peniston bude ve svém třetím challengerovém finále usilovat o první titul proti Francouzi Evanu Furnessovi, který v prvním semifinále porazil 7-6 6-2 krajana Conctanta Lestienneho.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 45.730 eur
sobotní výsledky (30. 04. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Peniston (Brit.) - Svrčina (ČR) 4-6 6-4 6-2
Furness (Fr.) - Lestienne (Fr.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist