Šwiateková ve Stuttgartu obhájila titul. Ve finále opět porazila Sabalenkovou

23. 4. 2023, 15:12
Aktuality 21
WTA STUTTGART - Světová jednička Iga Šwiateková potřetí v kariéře obhájila titul. Ve finále antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu si stejně jako loni poradila s Arynou Sabalenkovou, dnes zvítězila 6-3 6-4 a získala svou druhou letošní a celkově 14. trofej.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Iga Šwiateková vynechala předchozí turnaj v Miami kvůli zranění žeber, ale do antukového jara vstoupila triumfem. Přemožitelku nenašla ve Stuttgartu, kde ztratila jediný set ve čtvrtfinále s Karolínou Plíškovou. 

V dnešním finále si 21letá Polka poradila s Arynou Sabalenkovou. O tři roky starší rodačku z Minsku, s níž dosud prohrála jen na Turnaji mistrů, přehrála v repríze loňského souboje o titul 6-3 6-4 a vzájemnou bilanci upravila na 5-2.

Šwiateková čelila jedinému brejkbolu, který odvrátila, a v každém setu udeřila jedním brejkem. První sadu zlomila za stavu 4-3, ve druhém setu se jí to povedlo hned v úvodní hře.


Finálovým zápasem trojnásobná grandslamová vítězka Šwiateková zakončila třetí z pěti letošních turnajů a podruhé triumfovala. Poprvé slavila v katarském Dauhá, kde jí stačilo odehrát jen tři zápasy, v nichž ztratila dohromady pouhých pět gamů.

Skvělou finálovou bilanci dnes vylepšila na 13-3, obhájit titul z předchozí sezony dokázala potřetí. Poprvé se jí to povedlo loni na antuce v Římě a podruhé letos v Dauhá.

Polka je první hráčkou od roku 2016, jež ve Stuttgartu obhájila titul. Před ní se to naposledy podařilo domácí Angelique Kerberové.

24letá Sabalenková hrála finále ve Stuttgartu i při své třetí účasti, ale také potřetí v něm podlehla světové jedničce. Předloni nestačila na Australanku Ashleigh Bartyovou. Po dnešku má vítězka letošního Australian Open finálovou bilanci 12-10.

• WTA 500 STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 780.637 eur
nedělní výsledky (23. 04. 2023)
• Dvouhra - finále •
Šwiateková (1-Pol.) - Sabalenková (2-Běl.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Stippy
Docela rád se u tenistek orientuju jestli jsou mužatky nebo ne; v každém případě Aryna sází na to, že soupeřku umlátí, a až na Igu, chytrou holku, se jí to většinou daří. Ale jakmile padne na tenistku s mozkem v hlavě, má vždy potíže. Je čitelná, vlastně herně nudná. Ale mám ji rád.
Reagovat
vavrinec
Ano, v případě utkání Aryny s Igou naráží brutální síla na herní inteligenci. Náhradní herní plán Aryny ovšem je ten, že "když to nejde silou, půjde to ještě větší silou" a to tady nefunguje. Chápu její frustraci.
Reagovat
vavrinec
https://sport.aktualne.cz/tenis/zase-porazka-rozbiju-ti-porsche-frustrovana-sabalenkova-male/r~802ce93ae21211eda873ac1f6b220ee8/

Opravdu byla Aryna tak naštvaná, nebo novináři jako vždy přehání. Já na ceremoniály nekoukám.
Reagovat
Krisboy
S tím autem to byl vtip, ale naštvaná asi byla.
smile
Reagovat
jackiec
Tak ten babochlap by se stejně do toho Porsche ani nevešel.
Reagovat
Krisboy
Tak nebylo to dvoumístný kupé, ale čtyřdveřovej sedan, takže možná jo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Iga si může na pohodu založit autopůjčovnusmile
Reagovat
vavrinec
Ještě pár sezon a rovnou Porchepůjčovnu. smile
Reagovat
makro99
Tak u nás už pár porscháků taky máme - holky by je mohly půjčovat společně..;)
Reagovat
horska.kraslice
Sabalenka všeobecně snáší prohry špatně. Pokud vyhraje, tak se culí, soupeřku objímá, prostě "nejlepší kamarádka" jako vyšitá, ale když prohraje, tak je odtažitá a nepřístupná.
Reagovat
makro99
jj, je to tak
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky souhlasím. K tomu mě ještě nezvedla ignorantským přístupem k ukrajinským hráčkám. Kdyby mlčela, tak bych jí ty ksichty u sítě odpustil. Dřív jsem ji tu docela obhajoval, ale co už, nikdo nejsme dokonalý...
Reagovat
Gransicek
Gratulace Ize SWIATEK k vítězství rozdílem třídy!!!
Byť je to menší turnaj, IGA jej vzala vážně a nedala soupeřkám nejmenší šanci. Potvrdila roli královny WTA. smile
SABALENKA nestačila dle očekávání... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Šwiatekovové k vítězství.smile Dobře, že vyhrála onasmile
Reagovat
EllNino
jak letos velké turnaje (500 a víc) vyhrávají stálice top 10 nebo 15, žádná náhodná jména - Swiatek, Sabalenka, Rybakina, Bencic, Jabeur, Kvitová, Krejčíková
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
jackiec
Dle očekávání easy match bez zápletky, opravdová vládkyně ukázala svému poddanému uřvanému babochlapovi kde je jeho místo.smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi tou Arynou posedlý víc než Monty.
Kolik jsi na ní prodělal?
Reagovat
jackiec
Nic, já jsem fanda IGY, tak jsem naložil na igu.na outsidery typu sabalenky nesázím.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist