Tenisté budou mít na Roland Garros denně hodinu 'osobního volna'

12. 5. 2021, 18:49
Aktuality 8
Tenisté na Roland Garros dostanou k dispozici denně hodinu, během níž budou moci opustit turnajovou 'bublinu'. Hráči si budou moci v tomto 'osobním volnu' navzdory koronavirovým omezením v Paříži zaběhat nebo jen tak vyjít.

"Nechceme, aby byli jen připoutaní k hotelu nebo areálu Rolanda Garrose," uvedl ředitel antukového grandslamu Guy Forget, bývalý elitní tenista. Všichni hráči budou bydlet ve dvou hotelech, kde budou mít přístup do restaurací a fitcenter. V den, kdy nebudou hrát, nebudou smět do tenisového areálu.

Druhý rok po sobě narušila ustálený program French Open koronavirová pandemie. Loni byl turnaj přesunut až na září, letos začne místo 23. května o týden později.

Díky tomu budou moci organizátoři přivítat v areálu více fanoušků, neboť celonárodní restrikce ve Francii by se měly před turnajem a během něj uvolňovat. Pokud se situace v zemi bude stále zlepšovat, od 30. května do 8. června bude moci do areálu maximálně 5388 diváků, poté by se měl tento počet zvýšit na 13.146. Celkově pořadatelé prodají 118.611 lístků, loni na podzim to bylo 15.000.

Novinkou letošního ročníku budou noční zápasy pod umělým osvětlením na centrálním kurtu se zatahovací střechou. Kvůli omezení pohybu po 21:00 však budou tyto duely v úvodních dnech bez diváků.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
FulnekUltras
https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/dagmar-havlova-koronavirus-ockovani-reakce.A210506_231934_lidicky_zar?zdroj=vybava_recombee
Reagovat
smazaný uživatel
Nočné zápasy mi k slnku zahriatej antuke jednoducho nepasujú.

Rafa je určite silnejší v priebehu dňa a dúfam, že ho organizátori nebudú nasilu tlačiť na night session.
Reagovat
Kozoroh
Doufáš zbytečně. Night sessions jsou pro hvězdy a organizátoři nebudou upřednostňovat Nadalovo blaho nad svými tržními zájmy. smile
Reagovat
paddy
žabožrouti vymysleli systém, ve kterém budou moci kašlat na restriktivní opatření. Jelikož nakazit se dá během pár minut, tak bublina při turnaji začíná postrádat smysl smile

tzv. systém bublifuk (bubblefuck - kašleme na bublinu) smile smile
Reagovat
tommr
a ona někdy nějakej smysl měla? smile
Reagovat
milik254
Náhodou mi bubliny příjdou jako docela efektivní a přijatelný způsob, jak pořádat turnaje. Ta americká z loňského léta byla možná trochu přehnaná, ale situace prostě byla taková a na pořadatele byl obrovský tlak, aby turnaj proběhl bez šíření nákazy.
Reagovat
RFanousek
Však se na to mají vykašlat. Copak jsou ti hráči cvičené opice aby jim dali 'hodinu denně osobniho volna'? Kde je lidska důstojnost?
Reagovat
Holahej
Tenisti jsou očkovaní, řada z nich to oznámila na sítích..Petra, Osaka, Halep, Paire, Monfils..

" Myslím, že je důležité se nechat očkovat proti koronaviru. Je dobře, že ATP i WTA dává možnost hráčům očkování na turnajích."
- Simona Halep.

Tenisté, kteří již byli očkování proti koronaviru, budou mít na turnaji v Madridu jiná pravidla než ostatní. Oznámil to turnajový ředitel F. Lopez.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist