Thiem, Zverev, Dimitrov a Bartyová souhlasí s Djokovičem ohledně US Open. Ty podmínky jsou opravdu přísné

15. 6. 2020, 11:15
Aktuality 18
Pořadatelé US Open chtějí letošní ročník svého grandslamového turnaje uskutečnit za každou cenu a zřejmě budou muset zavést velmi přísné podmínky, aby dostali zelenou. S těmi nesouhlasí světová jednička Novak Djokovič, a dokonce uvažuje, že obvykle závěrečný grandslam sezony vynechá. Zda do New Yorku za takových podmínek cestovat, si nejsou jistí ani Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov či ženská světová jednička Ashleigh Bartyová.
Dominic Thiem

Bydlet v hotelu u letiště, během volna trávit čas jen tam a nesmět nikam jinam, podstupovat časté testy na koronavirus, možnost vzít si do areálu ve Flushing Meadows jen jednoho člověka, hrozba 14denní karantény po příletu do New Yorku, omezený přístup do areálu US Open... to jsou některé z možných opatření, která budou muset pořadatelé newyorského grandslamu zavést, aby se letošní ročník mohl uskutečnit.

Podle Djokoviče jsou takové podmínky extrémní, proto zvažuje, že letošní ročník vynechá. Souhlasí s ním i další tenisové hvězdy. "Všechna tato opatření jsou velmi přísná. Myslím si, že se budou muset poupravit, aby mělo smysl tam vůbec jet," uvedl třetí hráč světa Dominic Thiem.

Názor sdílí i Alexander Zverev. "Pokud budeme mít možnost hrát, tak je to skvělé. Za takových podmínek se ale hodně hráčů bude cítit nepohodlně. To je můj názor. Každopádně nezáleží na nás hráčích, US Open si tohle musí rozhodnout samo."

Thiem i Zverev vidí stejně jako Djokovič problém v tom, že si hráč do areálu může vzít jen jednoho člověka. Thiem upozornil na to, že obzvláště grandslamové turnaje jsou fyzicky náročné a hráč si bude muset vybrat, zda s sebou vezme kouče nebo fyzioterapeuta.

Thiem a Dimitrov se shodli na tom, že se rozhodnou až poté, co pořadatelé oznámí svůj verdikt. Ten se očekává v nejbližších dnech, možná už dnes. "Nikdo neví, co bude, situace se může zlepšit, nebo taky ne. Počkáme, s čím pořadatelé přijdou, pak se rozhodneme."

O účasti na US Open nepochybují jen Djokovič, Thiem, Zverev či Dimitrov, ale také například Rafael Nadal, Richard Gasquet, Simona Halepová nebo světová jednička Ashleigh Bartyová.

"I já mám pochybnosti. Chápu, že turnaje už se chtějí rozběhnout, ale bezpečnost všech musí mít prioritu," uvedla čtyřiadvacetiletá rodačka z Queenslandu pro agenturu AP. Opatrný postoj drží i přesto, že se sama návratu na kurty nemůže dočkat a těší se na obhajobu titulu na Roland Garros, které bylo kvůli koronaviru přeloženo z května na podzim. "Nejprve se ale musíme ujistit, že to bude bezpečné. Nejen pro mne, ale pro celý můj tým," dodala Bartyová.

Sezona je momentálně přerušena do konce července. Hlavní soutěž US Open má vypuknout v poslední srpnový den.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
lvicek
Ja teda moc nerozumim tomu, koho vytrhne, jestli bude mit hrac v tymu v arealu jednoho cloveka nebo dva. Ty dalsi stejne budou nekde na hotelu. Kdyz z nich nekdo bude nemocny, chytne to zbytek tymu a muze to roznest uplne stejn. Krome toho (si alespon predstavuji, ze) satny a zakulisi jsou snad pomerne rozlehle, aby se tam tech treba 6 lidi nemuselo mackat v jedne desetimetrove mistnosti. A v hledisti snad uz vubec pritomnost jednoho nebo dvou lidi navic nikoho nevytrhne? At daji trochu delsi pauzy mezi zapasy, aby se tymy nasledujicich hracu vystridaly bez kontaktu a vazne tam zadny zasadni problem nevidim. Tenis je z podstaty dost nekontaktni sport. Takze pokud hracum vadi zrovna tohle narizeni, tak to trochu chapu, protoze je celkem padle na hlavu.
Reagovat
Gulbis
Neskutečná šaškárna a v hlavní roli největší podvod století s názvem Covid-19
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem, Zverev, Dimitrov, Barty suhlasi s Djokovicom.

Ale vsetci sa zucastnia :)
Reagovat
Nola
https://www.nytimes.com/2020/06/15/sports/tennis/us-open.html?smid=tw-share
Reagovat
Nola
pozeram, ze uz uvazuju o vynimkach :DDD
Reagovat
Nola
USO sa vraj uskutocni, v stredu to ma odklepnut vlada, za akych podmienok sa dozvieme
Reagovat
Kozoroh
Takový Evans si může říct, že k hraní profesionálního tenisu mu stačí mít jen jednoho člověka ve svém doprovodu, protože (při vší účtě k němu) je to jen hráč prvního týdne, který nikdy nedosáhl ČF účasti na GS turnajích. Ale kdo má talent a ambice na GS triumf(y), potřebuje mít v dnešním tenise komplexnější tým. To není rozmazlenost hvězd, jak to tady někteří prezentovali. To je úroveň profesionalismu, k jaké tenisová špička dospěla.
Reagovat
safi1313
Pokud je to světová špička , měla by si poradit i s výzvami jako je tahle, nekomfortními situacemi, ?klacky pod nohy? apod. At se ukážou jací jsou profici kdyz nebudou mít s sebou delegaci jako na každý turnaj :) maj to brát jako výzvu a ne jako neřešitelný problem :)
Reagovat
Grape
Tak jde taky o to, že bez kompletního týmu se jim zvyšuje riziko zranění. Proč by měli kvůli jednomu turnaji na hranici regulérnosti riskovat?
Reagovat
Nola
spickovi hraci maju svojho fyzioterapeuta, ktory pozna dokonale ich telo, preco by sa mali zverit do ruk neznameho? dokonca sa na nich nemusi vobec dostat, spominam, ze Stan mal problem na AO v noci zohnat po zapase vobec nejakeho....
Reagovat
tommr
kapři si sami rybník nevypustí. Je jasný, že top-hráči budou o svoje výhody bojovat zuby nehty ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, kromě toho mají hlavně neskutečné výhody, protože organizátoři je potřebují mít co nejdále, aby chodilo co nejvíce fanoušků.

Já chápu, že potřebují trenéra, ten je připraví na určité herní situace, chápu, že potřebují fyzioterapeuta, který zná jejich tělo a přesně ví, co funguje.

Ale domnívám se, že 2 lidé v týmu úplně stačí. Nevím, proč by jich mělo být několik.

USO to takhle musí udělat, hráčům se to zase nelíbí a takhle je to bude do té doby, než ten turnaj zruší úplně.
Reagovat
Kozoroh
Novak uvedl, že potřebuje mít po svém boku krom trenéra a fyzioterapeuta ještě kondičáka. Agenta či sparingpartnera může oželet.
Reagovat
smazaný uživatel
Kondičáka?

A on si neumí zapnout běžecký pás, nebo co přesně s ním kondiční trenér dělá? Však musí cvičit pořád totéž dokola, to neumí udělat sám pár dní?
Reagovat
smazaný uživatel
Manhattan s profesionalizmom nesúvisí, je to manier.
Reagovat
Kozoroh
Obě strany budou muset že svých požadavků slevit, ale jak už jsem vyjádřil jinde, požadovat nanejvýš jednu osobu v týmu hráče je tvrdý zásah do profesionální činnosti TOP tenistů.
Reagovat
Grape
Naprostý souhlas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist