Trápící se Siniaková v Dubaji nepřekvapila proti Džabúrové, Krejčíková vyřadila Sakkariovou

7. 3. 2021, 15:12
Aktuality 80
WTA DUBAJ - Kateřina Siniaková v Dubaji své singlové trápení nezlomí. V prvním kole 24letá Češka prohrála hladce 2-6 3-6 s Tunisankou Ons Džabúrovou a v pátém zápase sezony tak utrpěla už čtvrtou porážku. Naopak už potřinácté v řadě vyhrála svůj úvodní zápas její deblová partnerka Barbora Krejčíková, která vyřadila nasazenou Řekyni Mariu Sakkariovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Na konci loňské neúplné sezony odehrála Kateřina Siniaková pár povedených turnajů, na začátku roku 2021 se však znovu trápí. Z pěti zápasů vyhrála pouze jeden v kvalifikaci proti hráčce ze druhé světové stovky Rumunce Monice Niculescuové.

V hlavní soutěži se letos představila třikrát a pokaždé vypadla v prvním kole. Na Grampians Trophy v Melbourne nestačila na Němku Angelique Kerberovou, na Australian Open podlehla Francouzce Fioně Ferrové a dnes v Dubaji prohrála snadno 2-6 3-6 s Tunisankou Ons Džabúrovou

V posledních dvou letech Siniaková v Dubaji úvodní zápas zvládla a loni v prosinci se dokonce dostala do finále turnaje ITF W100, dnes se však na kurtu udržela jen něco málo přes hodinu. 

24letá Češka s ve formě hrající Džabúrovou přišla čtyřikrát o podání a pouze jednou si vypracovala brejkbol. Ve druhé sadě ho sice využila a vyrovnala na 2-2, byl to však pouze malý náznak zlepšení. Vzápětí ztratila čtyři z pěti gamů a v sedmém vzájemném duelu podruhé prohrála. Pouze pět her uhrála také v předchozím střetnutí loni v Dauhá. 

Poslední výhru v hlavní soutěži turnaje WTA zaznamenala rodačka z Hradce Králové na konci loňského září na French Open. Od té doby pětkrát po sobě neuspěla hned v prvním kole.



Mnohem lepší formu má její deblová parťačka Barbora Krejčíková, která i na 13. akci od loňského srpnového restartu sezony vyhrála svůj úvodní zápas. V Dubaji 25letá Češka začala výhrou 6-2 7-6 nad šestnáctou nasazenou Řekyní Mariou Sakkariovou a připsala si druhý skalp hráčky Top 30.

Ve druhém kole se 63. hráčka světa Krejčíková utká buď s bývalou vítězkou French Open Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, nebo s Rumunkou Patricií Tigovou.

Krejčíková se Siniakovou v Dubaji startují také ve čtyřhře, ve které letos získaly titul na Gippsland Trophy v Melbourne a zahrály si finále na Australian Open.

WTA 1000 DUBAJ
los dvouhry

Ve dvouhře se představí  celkem sedm českých tenistek. Mezi kvartetem nejvýše nasazených jsou vítězka z roku 2013 Petra Kvitová a Karolína Plíšková. V prvním kole čeká derby Kristýnu Plíškovou s Terezou Martincovou, která dnes prošla kvalifikací. Markéta Vondroušová odehraje první zápas od Australian Open, po kterém laborovala se zraněním třísel.

Letos se na prestižním turnaji v Dubaji představí pouze čtyři hráčky Top 10 v čele s dvojnásobnou šampionkou Elinou Svitolinovou. Ukrajinka začne ve druhém kole proti Rusce Světlaně Kuzněcovové (h2h 4-1), která dnes zdolala 6-4 1-6 7-5 Qiang Wang, přestože Číňanka ve třetím setu podávala na vítězství.

• WTA 1000 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 1.835.490 dolarů
nedělní výsledky (07. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Sakkariová (16-Řec.) 6:2, 7:6 (7:4)
Džabúrová (Tun.) - Siniaková (ČR) 6-2 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Qiang Wang (Čína) 6-4 1-6 7-5
Kuděrmětovová (Rus.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7-6(3) 6-2
Cornetová (Fr.) - Kasatkinová (Rus.) 6-4 3-6 6-1
Sevastovová (Lot.) - Peraová (USA) 6-0 6-3
Gauffová (USA) - Alexandrovová (Rus.) 7-6(3) 2-6 7-6(8)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Pattinamaová Kerkhoveová (Niz.) 6-1 6-7(5) 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) - Rybakinová/Švedovová (Kaz.) 6-4 6-2
Kičenoková/Ostapenková (Ukr./Lot.) - Bencicová/Hradecká (Švýc./ČR) 4-6 6-4 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
aape
Bára K. super, mohla by dát i naducánka, pokud se vše dobře sejde smile
Akorát by jí mohli přidělit trochu slušivější outfit,to co nosí, vypadá jako ze sekáče ..
Reagovat
tommr
Bára není žádná modelka takže tý by lepší outfit stejně nepomoh. Hlavní ale je, že hraje dobrej tenis ... smile
Reagovat
Fandina
Tady přece nejde o tom, jestli je modelka nebo ne, ale to co měla na sobě byl děs ani ne na cestu k popelnic, jak tu někdo psal. Neladilo to barevně, střihem, každá ponožka jinak vysoká. Nejde o ní, vypadala v tom podobně jako v něčem jiném, jde o to, že to oblečení samo o sobě nevkusné, divné.
Reagovat
lvicek
Jako Barca teda fakt hodne dobry! Koukala jsem na to vcera v noci a fakt jsem cucela, jak ji to jde! Jen to mohla ukoncit uz pri tom prvnim matchballu, stala me tak 20 minut spanku ;).
Reagovat
George_Renel
Dakkari je fakt jak Fouňa v sukni.
Reagovat
EllNino
Výborné!

Spousta tenistek by se za stavu 6:2 5:5 po nevyužitém mečbolu a ztrátě servisu složila ... Bára naštěstí brejkla ihned na 6:5 a zajistila ten TB ... pak přišla další příšerná hra na servisu a TB byl naštěstí rychle na straně Báry, která se nenechala rozhodit ani tyjátrem od Marie ... a Mrozinska opět ukázala, že během zápasu asi hraje piškvorky, protože vůbec neví, co se na kurtu děje :/ ... na centru v Dubaji, neuvěřitelné ...

Bára tak připsala po Eleně Rybakině (ale tam byl STB místo 3. setu) výborný skalp a ukázala, že až na tu hrůzu minulý týden s Bucsou a kotnék je velice stabilní a může porazit i lépe postavené tenistky :)

Ve 2. kole Ostapenko - Tig, to bude těžké, ale určitě hratelné ... přeju si Tig, Aljona je příliš nevyzpytatelná ... ale zase hraje skvělej tenis, když jí to jde ...

Gratulace :) Jinak jsem si všiml, že Bára hraje tenis, jako by se neřeklo, krásně jí to letí od rakety, nemusí používat tolik síly, jaký kontrast k zaťaté Mariri, té by trocha uvolněnosti pomohla, působí na mě hrozně zpevněně ... až moc :) A na údery se daleko více nadře ... Bára to má prostě v ruce, trochu oldschool tenis, ale hrozně koukatelný :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tak, zvítězila tichá síla Bárasmilesmilesmile Gratulka! Oldschool údery, asi jo, nejspíš něco od Jany Novotné tam je. Pro mě moc příjemná podívaná. Chybí ji Štěpcovy finesy, ale je to taková podobně uvolněná hra. Ranařek je už na okruhu dost...
Reagovat
sojka1
Barina prirozenost a tedy nenucenost je evidentni, zajimave je i jeji deblove oko a v podstate i ruka, a protoze uz ji neni kurt velky, vsechno zurocuje... na sako by se mohla vypravit casteji, ale my to vidime zkreslene, ty balony jsou nekdy silene rany a clovek je tam pak jak nahy v trni... :-)
Reagovat
Ela-fon-isi
za všechny komenty od profíků, jako pinkalistka to vidím stejně, což mě těší. Daleko vic, ale vítězství Báry.smile Byla to skvělá podívaná a drama k tomu. Taky jsem myslela na Janu Novotnou, a to jak v Báru věřila.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda až na ty nadhozy...
Reagovat
EllNino
na druhou stranu, lepší balón opravdu nechat spadnout ... než ho pak chytat jako motýlky po vzoru Aničky Ivanovic :)
Reagovat
sojka1
myslis ty opravy nebo tu flexibilitu? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mě ty věčný opravy deptaly u televize, na kurtu bych šílela! :))
Reagovat
EllNino
Mně se hrozně líbí ten její vývoj ... loni o sobě mluvila jako o deblistce, co hraje singla pro zábavu a "když je čas" ... ale postupem sezóny bych řekl, že začíná obracet ... a hodně jí pomohly ty zápasy v létě, rozehrála se a vyklidnila ... a myslím, že na antuce by to mohlo být ještě lepší, ten beton je přeci jen někdy na ni moc rychlý :)

Mně se hrozně líbí, jak vlastně samozřejmě kombinuje kopečky, ploché rány, roztočený forehand, kraťas atd. ... dávkuje to tak, jak je potřeba, kombinaci z kopce do plochého zvládá neuvěřitelně přirozeně a plynuje po odskoku, podle mě jeden z nejtěžších úderů vůbec :) Už zase přetahuju, musíte mě včas utnout :))
Reagovat
sojka1
ja bych rekla, ze to je prenos prave z debla a ted uz na spravne misto... :-)
Reagovat
sojka1
jo a jeste k tomu letu... podle me krome tech dorostenek vyneslo prave Baru a Terunu. Ted uz je to ovsem mimo jine o tom talentu....
Reagovat
EllNino
Zajímavé progresy ... zato katka se potácí ani nevím vlastně kde ...škoda, a Týna to samé
Reagovat
sojka1
Tynda je ztracena, tam je to nedravou povahou... o Kacence jsem si myslela, ze ac magorozni, bude prece jen jiny stirek, skoda holky, ma tak skvele nohy.... :-(((
Reagovat
EllNino
no pořád si vybavuju, jak dokázala hrát těch 14 dní v Číně na konci roku 2018 ... a pak si to přenesla do finále Fed Cupu ... tam byla v životní formě :)

Od té doby se takové výkonnosti bohužel ani nepřiblížila ...
Reagovat
FulnekUltras
snad do ní ten Tomáš ještě stačí něco pozitivního napumpovat ;-)
Reagovat
lars
Katce mozna chybeji turnaje v Cine, kde dokazala casto dobre zahrat
Reagovat
EllNino
Je pravda, že začátek roku má mizerný už třetí sezónu ...
Reagovat
Fandina
líbilo se mi jak hrála, pěkné spolehlivě a v rytmu a pak pěkně zakočovala. Některá podání byla jedovatá. Gratulka.
Reagovat
Fandina
zakončovala
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Báře. A proti nesympatické Sakkari dvojnásob. smile
Reagovat
SpacialRecognition
Ještě že tak. Ječící podvodnice Sakkari fuč.
Reagovat
zfloyd
proč si arabáci nekoupí ten automatický lajnový systém peněz mají asi dost
Reagovat
Tomas_Smid_fan
oni radši sluhysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Krejčíková!!
Reagovat
sojka1
Reagovat
EllNino
opět předvádí divadlo, opět se stejnou rozhodčí ... jako s Kájou v Římě
Reagovat
SpacialRecognition
To je Mrozinská? Ježiš marja
Reagovat
EllNino
A zase byla zmatená jak lesní včela, nechápu, jak ji stále mohou nasazovat na tak veliké prestižní turnaje ...:/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, čuměla jak vyoraná myš. Až když jí Bára vysvětlila, jak se to semlelo, začla to napravovat. Holt někteří upíři asi mají funkci za zásluhy, těžko říct za jaké...
Reagovat
Fandina
Dneska mě komentátorka na O2 TV baví. Sice mi někdy vadí, že komentuje tak, že jméno o kom mluví nedává na začátek, ale na konec věty, ale všimla jsem si, že to dělá i nějaký jiný komentátor, i když ne tolik. Ale líbí se mi, jak dneska komentuje zápas Krejči se Sakkari. Baví mě to. Hezky mač popisuje.
Reagovat
annah
Já mám bohužel zápas bez zvuku. Na SportZone se na zvuk vykašlali. Asi že obraz nám musí stačit.
Reagovat
Fandina
Také nevím, proč na Sportzone u turnajů WTA zvuk nejde, ale jestli máš Tipsport, tak tam je zvuk s kurtu. Na Sportzone mám zvuk u kluků všude a holky na GS, ale jinak nic.
Reagovat
Fandina
zvuk z kurtu

Na Sportzone je to s tím zvukem u holek hodně dlouho myslím, že je to už víc než rok.
Reagovat
annah
Taky to nechápu. Tipsport mám, ale nevím, jestli mě to ještě pustí do systému, když jsem už rok nevsadila ani korunu. A taky je tam moc malý obraz. No, budu to muset vyzkoušet.
Reagovat
Fandina
A jinak WTA dává slovenská Dvojka. Některé zápasy jsem tam viděla, ty jsou vždycky s komentářem. A také tu někdo dával odkaz na internetové vysílání. Jednou jsem se na to také dívala, když se hrálo. Obraz super a slovenský komentář. Takže také dobré.
https://www.rtvs.sk/televizia/live-o
Reagovat
Fandina
Některé zápasy tam dávají.
Reagovat
Fandina
Myšleno v televizi na slovenské Dvojce.
Reagovat
annah
Já slovenské programy v TV nemám. Všechny možné ano, slovenské ne. Je to nějaký technický problém s rozvody, pravil chlápek opravář.
Reagovat
Jon61
freestreams-live1.com

Tady máte stream TV.
Reagovat
Jon61
Já jsem, bohužel, Báru zazdil a zápas neviděl. smile
Reagovat
SpacialRecognition
Proč se většina našich hráček když podává na vítězství musí podělat?
Reagovat
EllNino
to není jen u nás ... se koukni na finále denšního debla v Lyonu :D
Reagovat
sojka1
tipuju, ze Maria pro zmenu podela TB... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
a vlastně v tomhle ohledu zápas Alexandrový a Gauffový byl taky výživnej
Reagovat
EllNino
no :) Tak to vůbec, to byl horor
Reagovat
zfloyd
amazonka heká jako kdyby seděla na hajzlu
Reagovat
annah
A má stejnou chůzi jako Jabeur. Asi je to dáno silnými stehny: aby se při chůzi netřely o sebe, je nutné nasadit široký krok. :-)
Reagovat
sojka1
jen doplnim, ze u chlapu to znamena: pozor, jdu... :-))
Reagovat
annah
:-)))
Reagovat
zfloyd
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
testosteronově široké vedení lyží ;-)))
Reagovat
Alien
Myslím si, že v současnosti je Barbora Krejčíková po naší jedničce Lvici Petře Kvitové a dvojce Káje Muchové jasnpu trojkou!
Reagovat
Alien
Jasnou, promiňte!
Reagovat
blixa
Tak sis pěkně zapřeháněl a teď zpátky do reality. Tak jasná šestka, to jo ... smile
Reagovat
blixa
Krejča zatím vyšívá ... smile
Reagovat
com
Sakkari si asi zapomela zobnout smile
Reagovat
sojka1
Krejca zatim super, ale mohla by si spichnout nejakou sukni, tohle ma uz asi rok a nelibi se mi to v modrem ani v ruzovem ci jak to strida....
Reagovat
annah
Je to opravdu podivné oblečení. Ještě v kombinaci s těmi elasťáky... No ale hlavně že hra vypadá dobře. :-)
Reagovat
sojka1
elasticke sortky s bederni rouskou... :-) ale jede!
Reagovat
blixa
Ty mi vykládej něco o tom, že ti jde hlavně o hru ... smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
elegance hrace je vyznamnym estetickym prvkem hry... ;-)
Reagovat
zfloyd
Krejča má pěknou žlutou raketu to se to pak hraje
Reagovat
annah
Zato oblečení má něaké podivné. Vypadá, jako by si vyrazila k popelnicím se smetím.
Ale první set je doma! Paráda!!!
Reagovat
Fandina
Možná, že by si to někdo nevzal ani k popelnici. Doufám, že to tady Krejča čte a příště si, hodna svému jménu, spíchne něco jiného.
Reagovat
annah
:-))))
Reagovat
sojka1
no ale stacilo by zatim, aby dopodavala... :-)
Reagovat
Fandina
Tak snad teď, napodruhé, pokud to teď na kurtu správně vyšije a došije, tak pak si může zašvadlenkovat s oblečky.
Reagovat
annah
Nezadařilo se. Ale teď vzala Řekyni podání, tak snad to dopodává napodruhé...
Reagovat
com
tak takovej zacatek sem od Krejcikove necekal smilesmile
Reagovat
hluuusa
At prestane hrat debl a nebo jen na grandslamech. Debl stejne skoro nikoho nezajima, jde vlastne jen o prize money, ktere by jinak horsi hracky nemely. Takhle brzy vypadne z prvni stovky a bude uz hrat jen ten debl, coz je skoda, protoze to neni spatna singlistka. Jen ta hlava...
Reagovat
blixa
Hrabe ti ? Přestane hrát debla a umře hlady !!
Reagovat
Dobry-den
smilesmilesmile
Reagovat
com
Tak u Siniakove je je to uz klasika smile ale na to jak byla marná Sevestava nekolik poslednich mesicu, tak se musi zrovna rozjet, kdyz ma jit na Karolinu, to dela schvalne baba jedna smilesmile
Reagovat
tommr
to máš bohužel pravdu. Karolína bude mít nejspíš se Sevastovovou velký problémy ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist