Tsitsipas v neoblíbeném Rotterdamu začal obratem proti Hurkaczovi

12. 2. 2020, 07:27
Aktuality 2
ATP ROTTERDAM - Už posedmé na profi okruhu na sebe narazili Stefanos Tsitsipas a Hubert Hurkacz a pošesté se z výhry radoval jednadvacetiletý Řek, přestože byl se a brejk dole. Ve druhém kole se šestý hráč světa utká se Slovincem Aljažem Bedenem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas hrál v Rotterdamu už třikrát, ale pokaždé se z Nizozemska vracel bez vítězství. Dvakrát vypadl v prvním kole s Jo-Wilfriedem Tsongou a Damirem Džumhurem, jednou v kvalifikaci prohrál bitvu s Martinem Kližanem.

Letos už se jednadvacetiletý Řek vrátil do Rotterdamu jako světová šestka, přesto měl problémy opět hned v prvním kole. S o rok starším Polákem Hubertem Hurkaczem prohrával 6-7 a 0-2, ale překvapení zažehnal. Od té chvíle získal 12 ze 14 gamů a zvítězil 6-7 6-3 6-1.

"Začátek zápasu byl celkem neobvyklý. Byl jsme nervózní. Nikdy jsem tady nevyhrál... od začátku jsem se necítil komfortně. Ale ve druhém setu jsem našel cestu a postavil se na nohy. Myslím, že rozhodl můj bojovný duch, jen jsem čekal, až přijde moje šance," komentoval Tsitsipas, který vylepšil vzájemnou bilanci už na 6-1. Za poslední rok spolu hráli šestkrát.



Ve druhém kole se Tsitsipas utká poprvé s Aljažem Bedenem. Slovinský tenista si na úvod poradil v již celkově 10. vzájemném duelu 6-2 6-4 s Francouzem Benoitem Pairem, který po solidním vstupu do sezony, kdy v deseti zápasech po sobě uhrál vždy alespoň set, utrpěl třetí porážku v řadě.

Naopak už 12. výhru ze 13 letošních zápasů si připsal Andrej Rubljov. Sedmý nasazený Rus porazil za necelou hodinu hry 6-2 6-3 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho a může se chystat na souboj s Kazachem Alexanderem Bublikem (h2h 2-1).

Nasazená jednička Rus Daniil Medveděv do turnaje vstoupí ve středu večer zápasem s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, který si v neděli zahrál finále v Montpellier.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, dolarů
úterní výsledky (11. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tsitsipas (2-Řec.) - Hurkacz (Pol.) 6-7(2) 6-3 6-1
Chačanov (Rus.) - Fognini (5-It.) 6-3 6-3
Rubljov (7-Rus.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 6-3
Auger-Aliassime (Kan.) - Struff (Něm.) 6-3 1-6 6-3
Bublik (Kaz.) - Barrere (Fr.) 6-3 6-7(2) 6-4
Bedene (Slovin.) - Paire (Fr.) 6-2 6-4
Krajinovič (Srb.) - Griekspoor (Niz.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
fialka
Ten chalan stráca moje sympatie. Hurkacz si to pokašľal sám. V 1. sete za stavu 5-4 prehajdákal 3 SB, ešteže ubojoval TB. Potom sa to už viezlo. Škoda ho, fandila som mu.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně šikovný hráč, ale má trošku problém se servisem. Ten 1st serve 215 km/h je sice moc pěkný, ale efekt je z toho skoro nulový. Měl by skočit na stáž s BIG3 a trošku ubrat na síle a přidat na rotaci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist