Turnaj v Aucklandu se kvůli koronaviru neuskuteční ani příští rok

30. 6. 2021, 10:14
Aktuality 8
Tenisový turnaj v Aucklandu pro muže a ženy se neuskuteční ani na začátku příštího roku. Organizátoři jedné z tradičních generálek na Australian Open s půlročním předstihem uvedli, že stejně jako letos nebudou moci Auckland Classic uspořádat kvůli koronavirovým opatřením na Novém Zélandu.

"Jsme mimořádně zklamaní, že se ASB Classic do kalendáře ještě nevrátí, ale kvůli současným imigračním a karanténním požadavkům to není proveditelné," uvedl Simon Vannini, šéf turnaje, na němž v roce 2015 triumfoval Jiří Veselý.

Nový Zéland si během koronavirové pandemie udržuje přísné hraniční kontroly a vyžaduje od cestujících ze zahraničí po příjezdu dvoutýdenní karanténu. Před letošním Australian Open bylo zrušeno také několik přípravných turnajů v Austrálii, kde platí podobně přísná pravidla.

Organizátoři uspořádali úvodní grandslam sezony za cenu velkých finančních ztrát. Do Melbourne na vlastní náklady dopravili více než tisícovku hráčů a jejich doprovodu, jimž navíc platili hotely pro dvoutýdenní karanténu. Australská vláda uvedla, že hranice země mohou být uzavřeny až do poloviny roku 2022, ředitel Australian Open Craig Tiley je ale odhodlaný turnaj znovu uspořádat.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
Jděte už do prdele.
Reagovat
Grape
To řekni tomu viru.
Reagovat
misa
Prosím tě, podívej se, jak to vypadá ve Wimbledonu. Hlediště plné diváků bez roušek a v jiných zemích jsou pořád posraní strachy a ruší turnaje rok dopředu. 1. grandslam příští sezony by se klidně mohl hrát někde jinde.
Reagovat
Grape
No podívej se ale taky, jaké byly ve většině Evropy od září do dubna restrikce a to jen proto, že jsme si tu ten virus nechali v létě roznést... Zaručit vlastním lidem, aby mohli normálně žít za cenu toho, že nepustím bez karantény do země cizince a obětuji nějaký tenisový turnaj, mi přijde jako celkem logická volba.
Reagovat
misa
VB a USA hlavně zajistily svým obyvatelům vakcínu, což Australané nebo Novozélanďané neudělali. Proočkovanost je tam mizivá (v Austrálii jen 6%). Proto musí být pořád zavření.
Reagovat
Grape
Souhlas, ale to už je jiná věc...
Reagovat
lvicek
No a pritom v Anglii se to zase pomalu rozjizdi, a s urcitym zpozdenim i tady... Takze jsem opravdu zvedava na podzim.
Reagovat
misa
Na US Open snad už nebudou vůbec žádné restrikce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist