US Open v listopadu nebo v Indian Wells? Variant je hned několik

4. 5. 2020, 14:19
Aktuality 16
US Open se má uskutečnit na přelomu srpna a září, ale kvůli pandemii koronaviru to nevypadá s jeho konáním optimisticky. Americká tenisová asociace proto zvažuje hned několik variant, aby se letošní ročník zvládl odehrát. Nabízí se například až listopadový termín nebo konání v kalifornském Indian Wells.

Hlavní soutěž má vypuknout 31. srpna a skončit 13. září finálovým soubojem mužské dvouhry. Kvůli pandemii koronaviru to ale nevypadá s tímto termínem příliš optimisticky, přičemž Spojené státy jsou nejhůře zasaženou zemí světa a New York, dějiště obvykle závěrečného grandslamu sezony, nejvíce postiženým městem světa. Část národního tenisového centra Billie Jean Kingové se navíc dočasně proměnila v polní nemocnici.

Američané však chtějí letošní ročník uskutečnit, a proto americká tenisová asociace vymýšlí různé varianty konání. Rozhodnout se chce v červnu.

Hlasy tenisového světa volají po přesunu do kalifornského Indian Wells, kde tenisová přestávka na začátku března začala. Ta bude trvat minimálně do 13. července. Dalším návrhem je přesunout turnaj na listopad nebo jej odehrát bez diváků.

"V tuto chvíli je variant několik a všechny jsou možné. Existuje spousta spekulací, moudřejší budeme v červnu. Samozřejmě je možné hrát i bez diváků. Ohledně Indian Wells jsme zatím žádné oficiální stanovisko nezaujali, museli bychom to probrat s pořadateli turnaje v Indian Wells a také ATP a WTA," uvedl výkonný ředitel Michael Dowse.

"Všichni chceme, aby se US Open letos uskutečnilo a jsme připraveni pomoci s testováním i umožněním tenistům vstoupit do naší země a zase vycestovat. V tuto chvíli máme tři priority - zdraví hráčů, personálu, fanoušků a všech zúčastněných; co je dobré pro náš sport; finanční dopad," dodal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
klix
Dobrý den, jste tady správně, pokračujte prosím do místní diskuze a naši odborníci vám rádi poradí.
Reagovat
odovzdalsom
Dobzej den pzosim vas asi jsem jse stratil je tohle ustav?
Reagovat
FulnekUltras
mezinárodní
Reagovat
Mayo
Áno.
Reagovat
FulnekUltras
https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/nejvytizenejsi-rakouska-malebna-vesnicka-se-zmenila-v-tu-nejopustenejsi-40322668#seq_no=1&dop_ab_variant=345721&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=nOLzVJZ0ov5-202005042036&source=article-detail
Reagovat
Mayo
USO v IW by bol veľmi zly vtip.
Reagovat
FulnekUltras
až se nakonec prozradí sami - už teď je to vzhledem k informačním posunům za poslední dva měsíce velmi pravděpodobné - začínali jsme na zavšiveném tržišti, teď už děláme pořádek v laboratoři, a příště se snad už konečně dozvíme, že celý výzkum probíhal za výrazného podílu zahraničních vědců, včetně amerických, se vším, co z toho potenciálně vyplývá

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/podezreni-usa-o-cinske-laboratori-je-treba-vysetrit-mini-ministr-petricek-103968
Reagovat
misa
ale není nijak příznivá situace, takže přesun by nic neřešil. V poslední době mají přes tisíc nových případů denně.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

Navrhoval bych přesunutí na Aljašku :)
Reagovat
Denis92
https://twitter.com/F__U__Trump/status/1256333041275777027

Po vzhliadnuti tohto videa sa ani necudujem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Denis92
USO v Novembri by som si pozrel. To by sa hralo zrejme na novom povrchu - sneh :)
Reagovat
Denis92
Za predpokladu, ze by to bolo v NYC samozrejme.
Reagovat
paddy
Zajímavější by to bylo na ledu s bruslemi
Reagovat
Vlk-v-trave
OK, ale podminka WC pro Jagra.
Reagovat
Kozoroh
Už v 30. letech se hrál tenis na ledě :)
https://youtu.be/e11R3bLJlzM
Reagovat
Ereinion
to by bylo dost pravděpodobně v Indian Wells, kde i v listopadu může být přes den 30 stupňů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist