V Adelaide se semifinále nekonala. Badosaová a Kuděrmetovová odstoupily

13. 1. 2023, 10:37
Aktuality 19
WTA ADELAIDE 2 - Fanoušci v Adelaide přišli na podniku WTA 500 o oba semifinálové souboje. Španělka Paula Badosaová a Veronika Kuděrmetovová ze soutěže tři dny před starte Australian Open kvůli zranění odstoupily a bez boje do finále pustily Darju Kasatkinovou a Švýcarku Belindu Bencicovou.
Paula Badosaová (© AFP)

25letá Španělka Paula Badosaová v úvodu sezony vyhrála všechny čtyři zápasy. K dnešnímu souboji s Darjou Kasatkinovou o své první finále od loňského ledna, kdy v Sydney vyhrála generálku na Australian Open a získala třetí titul, ale kvůli zranění pravého stehenního svalu nenastoupila.

"Jsem zklamaná, že jsem se musela odhlásit, protože jsem se na zápas opravdu těšila. Včera jsem odehrála fyzicky těžký zápas (proti Beatriz Haddadové Maiaové) a trochu jsem cítila pnutí ve svalu. Dnes se to zhoršilo, ale doufám, že se do Australian Open zotavím," uvedla 25letá Španělka, jež neobhájí loňské body ze Sydney a v žebříčku klesne z 11. na 16. místo.

Diváci v Adelaide nedočkali ani druhého semifinále. Zhruba hodinu před utkáním s Belindou Bencicovou se omluvila i světová devítka Veronika Kuděrmetovová, kterou trápí zranění levé kyčle.

25letá Kuděrmetovová v Adelaide vyhrála dva zápasy po obratu přes tie-break v druhém setu, včera dokonce utekla Danielle Collinsové z pěti mečbolů. Jednou sama postoupila bez boje.

O titul si tak v Adelaide zahraje švýcarská finalistka z roku 2021 Bencicová s Kasatkinovou, jež letos odehrála zatím jen tři zápasy a všechny proti českým tenistkám. V Aucklandu podlehla Lindě Noskové, v Adelaide vyřadila Barboru Krejčíkovou a Petru Kvitovou.

Kasatkinová vede ve vzájemné bilanci 3-2, když snadno vyhrála i poslední duel na Roland Garros 2021. Střetnutí v Adelaide před třemi lety ale zvládla lépe Bencicová.

Osmá hráčka světa Kasatkinová bude v sobotu usilovat o sedmý titul v kariéře. Olympijská vítězka Bencicová, které v žebříčku patří třináctá příčka, dosud na okruhu WTA triumfovala pětkrát.

Townsendová má letos už druhý deblový titul
Z tenistek se dnes na kurtu v Adelaide představily pouze deblistky a to ve finálovém duelu.

Taylor Townsendová letos prohrála oba zápasy ve dvouhře, ale ve čtyřhře má bilanci 8-0 a v rámci přípravy na Australian Open vyhrála oba turnaje kategorie WTA 500. Šest dní po triumfu s krajankou Asiou Muhammadovou slaví i po boku Brazilky Luisy Stefaniové, v dnešním finále spolu zdolaly 7-5 7-6 dvojici Anastasia Pavljučenkovová a Jelena Rybakinová.

26letá Američanka Townsendová, jež se loni na jaře na kurty vrátila rok po narození syna, získala celkově 3. titul ve čtyřhře.

• WTA 500 ADELAIDE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 826.837 dolarů
páteční výsledky (13. 01. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Kasatkinová (5-Rus.) - Badosaová (9-Šp.) bez boje
Bencicová (8-Švýc.) - Kuděrmětovová (6-Rus.) bez boje
• Čtyřhra - finále •
Townsendová/Stefaniová (USA/Braz.) - Pavljučenkovová/Rybakinová (Rus./Kaz.) 7-5 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Co kdyby Badosa s Kudermetovou hrály proti sobě? Byla by jedna z nich i tak finalistkou (asi ta, co by oznámila záměr nehrát jako druhá), co by nakonec dostala body, peníze i fyzickou trofej pro finalistku?
Reagovat
EllNino
Ano, presne :(
Reagovat
Alien
Co je zase s tou Kudermedovovou?
Reagovat
tommr
se kterou? Já vím o dvou který budou hrát na AO ...
Reagovat
Alien
No přeci s tou, jak dneska nenastoupila k SF v Edleid!
Reagovat
GaelM
Townsend začíná být dost nebezpečná. Možná tajná favoritka AO, s Mohamedkou jsou i docela sehrané.
Reagovat
tommr
tento týden ale TT hrála se Stefani. S kým bude hrát na AO?
Každopádně souhlasím s tím že TT je v deblu dost nebezpečná a ať už bude hrát s kýmkoli KrejSi na ní nebudou chtít narazit ...
Reagovat
GaelM
Asia Muhammad, jako před týdnem.

KrejSi by na ně naštěstí neměly narazit dřív než v QF.
Reagovat
tommr
Badosa neobhájí lonskej titul a příjde o spoustu bodů takže se před ní dostane i Petra Kvitová která si tak v žebříčku polepší na 15.místo. Návrat do top-10 je zase o něco blíž ...
Reagovat
Vlk-v-trave
To je tim, ze Pavlinka zacala pracovat v tech odborech, takze prvni pocin jak pomohat jinym hrackam, a primo v akci:)
Reagovat
GaelM
To co dělí Petru od top10 je Petra, ne hráčky okolo smile
Reagovat
hanz
Tak tady by měly obě krasavy slaveno. Pokud se Pavlínka s Kuděrmetkou budou pohybovat na AO bez nějakých zjevných (podtrhuju zjevných) problémů, dostaly by takovou pokutu, že už by to víckrát ani nezkusily.
Reagovat
Krisboy
Nezávidím pořadatelům turnajů konaných bezprostředně před GS. Nemají žádnou hodnotu, cca Top20 je vůbec nebere vážně. Fraška.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale organizuje se to pod taktovkou TAA, ktera neustale opakuje, ze vsechno je vpohode... s tim jejich predakem Tielym, a evidentne neni, nejen letos.
Neni to jen o hracich/ckach. Tileya prave hraci/cky zadaji, aby prvni major AO byl presunut o 2 tydny, Tiley se jim letos ironicky vysmal...

Pak se nemuzes divit, ze na to nekteri uz kaslou, kdyz nemaji moznost na dobry presun a pripravu na jeden z nejdulezitejsich turnaji v kalendari.

Je to kady rok, hraci, kteri zahraji pred AO skvele jsou casto na GS mimo... a nebo to nejak propinkaji... nekteri to delaji chytre... odehraji tzv. treningove zapas v ramci turnaje...jak nevyjde tak uz s usmevem vali na letadlo... ti nejlepsi se na ty turnaje casto vybodnou, nebo nekteri jeli Hopman, treningova priprava a potom teprve GS... letos United Cup... priklad Iga atd....

Organizatori by museli sejmout Tileya...ale predpokladam, ze ruka ruku myje, takze se to asi nezmeni...
Reagovat
Krisboy
Nejde jen o AO, tohle se děje před každým GS. V tomhle je Tajly nevinně a ani s termínem to nemá nic společného.
Reagovat
EllNino
Presne tak
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale tady by to posunout mohli:)
Na trave asi dost tezko...
American Series tam to nejak uplne nechapu.
Antuka, jo klidne by mohli ten jeden Master zrusit.

Ale nemuzete zase uplne psat, ze nemaji zadnou hodnotu:) Urcite pro hodne hracu je to dobra moznost zahrat o body...
...spis otazka jak to resit?:)
Reagovat
EllNino
Nijak, proste se s tim smirit :)) ja turnaje tesne pred GS moc nesleduju, uz se tesim na GS kvaldu a hlavni soutez :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist