V Dauhá si zahraje sedm Češek. Siniaková i Martincová prošly kvalifikací

22. 2. 2020, 13:59
Aktuality 12
WTA DAUHÁ - Na prestižním podniku WTA Premier 5 v Dauhá se nakonec představí sedm českých tenistek. Z kvalifikace se dostaly Kateřina Siniaková, která to dokázala druhý týden po sobě, a Tereza Martincová, jež si hlavní soutěž zahraje poprvé v sezoně. A vstoupí do ní proti stejné soupeřce, kterou dnes porazila.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Teprve před sedmi dny Kateřina Siniaková ukončila čekání na první letošní výhru, ovšem po dnešku jich má na kontě už šest. Za posledních osm dní totiž odehrála sedm zápasů s bilancí 6-1. 

23letá rodačka z Hradce Králové na dvou akcích po sobě prošla kvalifikací. V Dubaji nakonec v skončila ve druhém kole na Kazašce Jeleně Rybakinové, kterou čeká finále proti Halepové. A dnes si zajistila start mezi elitou i v Dauhá.

Siniaková v Kataru vyhrála oba zápasy ve dvou setech. Včera potvrdila roli favoritky proti Číňance Xin-Yun Han a dnes si poradil s Maďarkou Tímeou Babosovou, kterou porazila za necelou hodinu a čtvrt 6-3 6-4.

V hlavní soutěži Siniaková začne už v neděli proti Tunisance Ons Džabúrové, s níž vyhrála všech pět vzájemných soubojů.

Tereza Martincová musela začínat v kvalifikaci i na svém čtvrtém letošním turnaji. Ale zatímco na Australian Open, v Petrohradu a v Dubaji se navzdory vítěznému startu do hlavní soutěže neprodrala, v Dauhá se jí to už povedlo.

Pětadvacetiletá Češka v prvním kole zdolala krajanku Kristýnu Plíškovou a dnes zvládla i rozhodující souboj s Japonkou Misaki Doiovou, kterou v prvním vzájemném střetnutí porazila 7-5 6-1.

A hned v pondělí si s o tři roky starší Doiovou zahraje znovu. Japonka se totiž do hlavní soutěže dostala jako lucky loser místo Rumunky Simony Halepové a los rozhodl o tom, že se v prvním kole dočká odvety proti Martincové.

WTA PREMIER 5 DAUHÁ
los dvouhry
los čtyřhry

Startuje šest hráček z Top 8
Na podniku WTA Premier 5 s více než třímilionovou dotací a mezi konkurencí šesti hráček z Top 8 tak bude hrát celkem sedm českých tenistek. Představí se i bývalé šampionky Karolína Plíšková a Petra Kvitová, které mají v prvním kole volný los, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová a Barbora Strýcová.

Strýcovou v 1. kole čeká odveta proti Chorvatce Petře Martičové (h2h 1-4), s níž prohrála tento týden v Dubaji, která ještě dnes bojuje o deblový titul. Vondroušová bude favoritkou proti Saisai Zheng (h2h 1-0), která hraje deblové finále v Dubaji po boku Barbory Krejčíkové. Karolína Muchová bude na úvod čelit Polce Magdě Linetteové (h2h 1-1), na kterou má dobré vzpomínky.

Titul bude obhajovat Belgičanka Elise Mertensová, jedničkou je nejlepší tenistka světa Ashleigh Bartyová z Austrálie.

• WTA PREMIER 5 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 3.240.445 dolarů
sobotní výsledky (22. 02. 2020)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Siniaková (1-ČR) - Babosová (12-Maď.) 6-3 6-4
Martincová (ČR) - Doiová (10-Jap.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fransoas
Mohl by to být možná zlomový zápas k tomu,aby se konečně Katka dostala konečně nahoru.Je nyní teď v lepší herní pohodě než na konci minulé sezóny.Přeji jí ať to tedy vyjde.
Reagovat
FulnekUltras
dnes pěkně - vidno, že už zas chytá sebedůvěru. Terka by se už v MD taky mohla chytit - jinak se to s ní potáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre Krejcik, bij tu spinu Strycovou
Reagovat
smazaný uživatel
Ta strycova co tam robi :D kazda lopta cez nu je automaticky bod pre superky
Reagovat
Jon61
Onéééé... Neviděl bych to tak tragicky. :)
Reagovat
blixa
Kecy !
Reagovat
EllNino
Katku čeká Ons Jabeur, divoká karta, myslím, že na tu konkurenci to sice těžké, ale hratelné ...

A los si pohrál s Terkou a Misaki, pro velký úspěch si zahrají znovu proti sobě, protože Misaki se dostala do MD jako LL

Z turnaje se odhlásila Simona Halep, na její místo se dostala Aryna Sabalenka, 17. nasazenou je Donna Vekic, škoda, že se na místo Halep nedostala Karolína, nemusely být naše holky v jedné čtvrtině
Reagovat
com
delas, jak kdybys mel v planu fandit Karoline :D
Reagovat
EllNino
tak už by tu krizi mohla zlomit :)
Reagovat
Fandina
Jabeur řádila na AO, prohrála až ve čtvrtfinále s Kenin a v Dubaji porazila Riske a prohrála s Halep. To je těžká soupeřka, je na vlně a je to sice WC, ale jinak je 45 na žebříčku. Ale samozřejmě, bylo by super, kdyby jí Katka dala.
Reagovat
tommr
jj Jabeur je momentálně ve formě a hraje skvěle. Katka ovšem na ní umí zahrát jak o tom svědčí jejich vzájemná bilance (5:0 pro Katku) i když jejich poslední zápas Katka vyhrála až po dramatický bitvě. Tak snad jí to vyjde i tentokrát ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak to má Tereza velkou šanci získat velmi cenné body.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist